Γάτα Βιρμανίας

Unicorn

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Unicorn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως η γάτα της Βιρμανίας είναι μια διασταύρωση μεταξύ της περσικής και της σιαμέζας γάτας. Είναι πανέμορφη και συνοδεύεται από ένα θρύλο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πολύ φιλική προς τον άνθρωπο και σχετικά εύκολη στην περιποίηση. Παρακάτω θα δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι η γάτα της Βιρμανίας.

Ιστορία

Η γάτα της Βιρμανίας από την περιοχή Μπούρμα όπου και την είχαν σαν ιερή γάτα.Ο χρωματισμός της αποτελεί μέρος ενός θρύλου. Αιώνες πριν, ο λαός του Χμερ στην Ασία έχτισε τον ναό του Λαο-Τσουν στον οποίο θα λατρευόταν μια χρυσή θεότητα με μάτια σε χρώμα ζαφειρένιο μπλε, η Τσουν-Κυαν-Κσε. Ένας ιερέας, ο Μουν-Χα, πολύ συχνά πήγαινε στο ναό αυτό για διαλογισμό, και έπαιρνε πάντα μαζί του τον Σινχ, μια πανέμορφη λευκή γάτα. Μια νύχτα κάποιοι επιδρομείς έκαναν επίθεση στο ναό και ο Μουν-χα σκοτώθηκε. Καθως ο Μουν-Χα πέθαινε, ο Σινχ, τοποθέτησε τα πόδια του πάνω στο νεκρό του αφεντικό και κοίταξε την χρυσή θεότητα. Την ίδια στιγμή, το τρίχωμά του από λευκό, μετατράπηκε σε χρυσαφί, και τα κίτρινα μάτια του σε ζαφειρένιο μπλε, όπως της θεότητας. Τα 4 λευκά πόδια του έγιναν καφετιά, αλλά οι πατούσες του που ακουμπούσαν το νεκρό ιερέα, παρέμειναν λευκές, σαν ένα σύμβολο αγνότητας.

Το επόμενο πρωί, οι 100 λευκές γάτες του ναού, έγιναν χρυσαφιές σαν τον Σινχ, ο οποίος δεν άφησε τον ιερό θρόνο για 7 μέρες, όπου και πέθανε παίρνοντας μαζί του στον παράδεισο την ψυχή του αφέντη του. Από τότε, όταν μια ιερή γάτα πέθαινε στον ναό του Λαο-Τσουν, η ψυχή του ιερέα λεγόταν ότι την συντρόφευε στο ταξίδι της.

Αυτό βέβαια είναι ο θρύλος. Ιστορικά, ο ναός τελικά έμεινε ανέπαφος μέχρι που ξανάεγινε επιδρόμη στην αρχή αυτού του αιώνα. Δυο δυτικοί, ο Αυγουστος Παβί και ο Γκορντον Ράσελ βοηθήσαν τους ιερείς. Σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης, οι ιερείς αργότερα έστειλαν στους δυο άντρες, που έμεναν στην Γαλλία, ένα ζευγάρι γάτες Βιρμανίας. Αυτό συνέβη το 1919. Δυστυχώς το αρσενικό δεν επέζησε το ταξίδι από την Μπούρμα στη Γαλλία, αλλά η θηλυκιά, η Σίτα, ήδη είχε μείνει έγκυος και έτσι διαβεβαιώθηκε η επιβίωση της ράτσας στον δυτικό κόσμο.

Οι πρώτες γενιές χάθηκαν. Η ράτσα όπως την ξέρουμε και που αναγνωρίστηκε στην Γαλλία το 1925 προέρχεται από ένα ζευγάρι, τον Ορλοφ και Ξένια Ντε Κάμπα. Αλλά οι γάτες τις Βιρμανδίας υπέφεραν
από διάφορες μετακινήσεις μέσα στην Ευρώπη. Μετά από μια σχετικά ήρεμη περίοδο στην Γαλλία κατά το 1930, με το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρχε πάλι μόνο ένα ζευγάρι γάτες Βιρμανίας που επέζησαν, και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για το είδος για να επανέλθει.

Αναγνωρίστηκε σαν ράτσα στην Βρετανία το 1966, ενώ στις ΗΠΑ αναγνωρίστηκε το 1967. Ωστόσο, εμφανίζονταν σε πειραματικές τάξεις αρκετά χρόνια πριν, και πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε διαγωνισμό πρωταθλητών το 1965. Οι περισσότερες εισάγονται από την Βρετανία, αλλά είναι μια σχετικά σπάνια ράτσα στις Η.Π.Α.

Χαρακτηριστικά

Η γάτα της Βιρμανίας είναι γάτα με πολύ καλές ισορροπίες χαρακτηριστικών. Έχει υπέροχη ιδιοσυγκρασία και πολύ ωραία εμφάνιση. Δεν είναι πολύ υπερβολική σε κανένα χαρακτηριστικό της.

Έχουν πολύ απαλή φωνή, που σπάνια ακούγεται και αυτό γίνεται συνήθως για να υπενθυμίσουν για φαγητό ή γιατί αναζητάνε την προσοχή του ιδιοκτήτη τους. Επίσης αυτό που αρέσκονται να κάνουν είναι να ξαπλώνουν ανάσκελα και να επιδεικνύουν τις λευκές τους πατούσες.

Προσωπικότητα

Οι γάτες της Βιρμανίας έχουν ένα πολύ ισορροπημένο χαρακτήρα. Είναι πολύ έξυπνες και δένονται πολύ με τους ανθρώπους. Επίσης διακρίνονται για την περιέργειά τους. Τους αρέσει πολύ να ανακαλύπτουν με τι ασχολείται κάθε φορά ο ιδιοκτήτης τους ή να ψάχνουν για οτιδήποτε είναι καινούριο μέσα στο σπίτι. Είναι γεγονός πως τους αρέσει πολύ να βρίσκονται ανάμεσα στους ανθρώπους.

Επίσης, είναι αξιοπρόσεκτο το ότι οι γάτες Βιρμανίας ρυθμίζουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με αυτό του ιδιοκτήτη τους. Οι περισσότερες από αυτές πάντα περιμένουν τον ιδιοκτήτη τους στην πόρτα μόνο και μόνο για να τον χαιρετίσουν.

Περιγραφή

Η γάτα της Βιρμανίας είναι μια γάτα μέσου μεγέθους (οι αρσενικοί συνήθως ζυγίζουν από 3,5 μεχρι 5,5 κιλά, ενώ οι θηλυκές είναι λίγο μικρότερες). Το τρίχωμά της είναι σχετικά μακρύ και η σύστασή του είναι τέτοια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Έχουν πιο σκούρο χρώμα στα πρόσωπά τους, τα αυτιά τους, τις πατούσες και την ουρά, και λευκές πατούσες. Τα μάτια τους είναι πάντα μπλε.

Περιποίηση και εκπαίδευση

Πολλοί εκτροφείς συνιστούν υψηλής ποιότητας ξηρά τροφή. Μπορούν να τρέφονται ελεύθερα χωρίς να κινδυνεύουν να γίνουν υπέρβαρες. Χρειάζονται πάντα καθαρό και φρέσκο νερό.

Η περιποίησή τους είναι πολύ εύκολη. Το τρίχωμά τους χρειάζεται βούρτσισμα μια στο τόσο, ενώ στις περισσότερες γάτες το τρίχωμά τους δεν μπλέκεται ποτέ.

Επίσης χρειάζονται πολύ λίγη εκπαίδευση. Ουσιαστικά εκπαιδεύουν μόνες τους τον εαυτό τους για την τουαλέτα τους από πολύ μικρή ηλικία, και δε το ξεχνούν ποτέ.

Ιατρικά προβλήματα

Οι γάτες της Βιρμανίας δεν παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα με την υγεία τους. Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά με ασθένειες όπως καρδιομυοπάθεια, αλλά στο σύνολο, η συγκεκριμένη ράτσα είναι πολύ υγιής.

Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφίες ενήλικης γάτας και μικρών Βιρμανίας. Κάντε κλικ στις παρακάτω μικρογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλύτερο μέγεθος:
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 10.jpg
    10.jpg
    100,4 KB · Εμφανίσεις: 5.514
  • 11.jpg
    11.jpg
    132,9 KB · Εμφανίσεις: 1.852
Δεν νομίζω πώς είναι "κάτι ανάμεσα σε Σιάμ και Περσική". Εμφανισιακά και χρωματικά μόνο αυτές με τα σοκολατί άκρα μοιάζουν με μακρύτριχη Σιάμ, αλλά σε ποιο μικρόσωμη έκδοση και με διαφορετικό σχήμα προσώπου και σώματος. Η γούνα της είναι ιδιαίτερα απαλή και δεν μοιάζει στην αφή της με της Περσικής. Επίσης -αντίθετα με τις Σιαμ- είναι "αθόρυβη" ράτσα και το νιαούρισμα της ακούγεται σαν "αχχχχχχχ' σιγανό.
https://www.birman.org/faq/index.html#Assoc
Oι γάτες Βιρμανίας δεν είναι: Ragdolls, Burmese, Himalayan, Siamese or Snowshoe

https://www.birman.org/faq/index.html#Assoc

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νιάου!!!

Αν και δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω γάτα:( (προς το παρόν βέβαια, γιατί θα τα καταφέρω...), έχω καταλήξει ότι κάποια στιγμή μια ψψψψιψψψψίνα Βιρμανίας θα είναι αυτή που θα απολαμβάνει τα χάδια μου... Δεν ξέρω όμως πόσο περίπου να περιμένω το κόστος ενός μικρού καθαρόαιμου... αν μπορεί κάποος ας με πληροφορήσει!
ΝΙΑΑΑΑΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!!!!!!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

φανταζομαι οτι ρατσα απο ρατσα διαφερει,αλλα για παραδειγμα στις Maine coon που εχω ρωτησει εκτροφεις ειανι 500 ευρω.παιρνεις το γατακι 3 μηνων εμβολιασμενο και αποπαρασιτωμενο.

ευχομαι να μπορεσεις συντομα να παρεις γατουλα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από 300 έως 500 ευρώ.

Ευχαριστώ βρε παιδια...αχ, τι όμορφα που είναι τ' άτιμα...:(

άπ' τις ομορφότερες γάτες που έχω δει. Και τα μικρά είναι τέλεια. Δε νομίζω όμως πως θα αγόραζα ποτέ κάποιο ζωάκι. Υπάρχουν τόσα γύρω μας που ψάχνουν για σπίτι.:confused:

Στη ρωσια εινα παμφτηνες αυτες να ξερετε αν εχετε κανενα γνωστο ρωσο η ρωσοποντιο και θελετε ειναι γεματος ο τοπος εκει.

Einai panemorfes!!!
Ena tetoio gataki 8a i8ela!Osa eixa ws twra den htan ratsa... alla htan fatsa! :happy:

M' αρέσουν πολύ όλες αυτές οι ράτσες! αλλά και άλλες! Δεν υπάρχουν τίποτε εκτροφείς στην Ελλάδα όπου μπορεί να πάει κανείς και να τις χαζέψει, να τις παρατηρήσει, να μάθει γι αυτές? Πρόσφατα που ήμουν στην Άγκυρα ζήτησα να μου πουν για γάτες Βαν (αυτές που κολυμπούν) και έμαθα ότι είναι προστατευόμενο είδος και ότι δεν τις βλέπεις ούτε τις βρίσκεις εύκολα (τι κρίμα!)- από την άλλη βέβαια για όσους προτιμούν τις αδέσποτες εκεί έχει κάτι απίστευες κουκλάρες (και κούκλους) φουντωτές και καλοθρεμένες -τις περιποιούνται φαίνεται... Αχ πως θάθελα να δω όλα αυτά τα ωραία ζώα.
Εβελία

Είναι απλά απίστευτη αυτή η γάτα.. Και απ'ό,τι διάβασα όχι μόνο μετράει εξωτερικά αλλά και στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της.. Πρέπει όμως να συμφωνήσω με την Εύα καθώς υπάρχουν τόσα άλλα αδέσποτα ζωάκια γύρω μας που ψάχνουν σπίτι..Ας μην μένουμε μόνο στις ράτσες.:cool:

Πρώτη φορά μπαμπάς!!!

Καλησπέρα....Πριν από λίγες εβδομάδες απέκτησα τον μικρό Σέρλοκ, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα γίνει 2 μηνών. Δεν είναι καθαρόαιμος. Η μαμά είναι Βιρμανίας, αλλά εκτός από το χρώμα στα υπόλοιπα είναι 100% Βιρμανίας.

Πραγματικά κούκλος και ζωηρός, με υπέροχο τρίχωμα!!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα....Πριν από λίγες εβδομάδες απέκτησα τον μικρό Σέρλοκ, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα γίνει 2 μηνών. Δεν είναι καθαρόαιμος. Η μαμά είναι Βιρμανίας, αλλά εκτός από το χρώμα στα υπόλοιπα είναι 100% Βιρμανίας.

Πραγματικά κούκλος και ζωηρός, με υπέροχο τρίχωμα!!!:D
Γεια σου!! να ερθεις στους Βιρμανιακς!! δεν εχει σημασια αν ειναι 100% βιρμανακι. Ουτε η δικια μου δεν ειναι. Ειμαστε μια παρεα και μοιραζομαστε εμπειριες απο τις βιρμανικές γατούλες μας!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!!! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλες και όλους!!!

Που θα βρω του Βιρμάνιακς; Είμαι καινούργιος στο site και νέος (για πρώτη φορά) μπαμπάς γάτας και ζώου γενικά!!!!! :P

Αν με κατατοπίσετε!!!

ΑΑΑΑΑΑΑ και κανέναν καλό κτηνίατρο για τον Σέρλοκ μου αν ξέρετε!!!

Υ.Γ. Σήμερα το βράδυ θα προσθέσω και φωτογραφίες του κατεργάρη :up:

Που θα βρω του Βιρμάνιακς; Είμαι καινούργιος στο site και νέος (για πρώτη φορά) μπαμπάς γάτας και ζώου γενικά!!!!!
Καλωσήρθες! Το θέμα Birman-maniacs είναι εδώ.
Μια που είσαι νέος γατομπαμπάς, νομίζω θα σου φανούν πολύ χρήσιμα και τα Άρθρα του MyCat. Για αρχή σου προτείνω τα:
ΑΑΑΑΑΑΑ και κανέναν καλό κτηνίατρο για τον Σέρλοκ μου αν ξέρετε!!!
Εδώ θα βρεις συνημμένη μια λίστα με κτηνιάτρους που έχουν κατά καιρούς προτείνει τα μέλη του MyCat.;)

Sherlock, να έρθεις στους Birman-maniacs οπωσδήποτε! Έτσι, να γινόμαστε πολλοί:):P

8aumasmos..

pote den eixa katoikidio.... pote den sumpathisa tis gates...panta me paraxeneue i sxesi tous me tis maggises...:cool:
auto itan to moto mou kapote...wspou mia mera emfanistike i "MOIRA" kai ta esvise ola , me kathilwse san mikro paidi.... amesws eipa " auti einai dikia mou..." "den tha mou tin parei kaneis...
itan aspri ,stroumpouli, athwa , kai fwtini... stamatise kai koita3e.. auto itan erwteutika!!!!!!ta xaraktiristika tis ayoga....swsti kuria kai leaina san mana...
to desimo einai apisteuto kai me ekplisei akomi i "ekti" aisthisi pou diapistwnw kathimerina oti exei..
ofeilw na paradextw oti eimai mia treli mana edw kai 8 xronia...

Σκέφτομαι τα Χριστούγεννα ή του χρόνου να αποκτήσω δυο μικρά Βιρμανάκια.:baby:
Πιστεύω πως αυτή είναι η ράτσα που ταιριάζει στην οικογένειά μου.Λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το να βρίσκω πληροφορίες για τη ράτσα τον παιχνιδιάρικο και πιστό χαρακτήρα τους την πραγματικά υπέρωχη εμφάνισή τους...
Είναι πανέμορφες!!!:rolleyes: :happy: :up:

Χριστίνα/bunny

Σκέφτομαι τα Χριστούγεννα ή του χρόνου να αποκτήσω δυο μικρά Βιρμανάκια.:baby:
Πιστεύω πως αυτή είναι η ράτσα που ταιριάζει στην οικογένειά μου.Λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το να βρίσκω πληροφορίες για τη ράτσα τον παιχνιδιάρικο και πιστό χαρακτήρα τους την πραγματικά υπέρωχη εμφάνισή τους...
Είναι πανέμορφες!!!:rolleyes: :happy: :up:

Χριστίνα/bunny
Απο όσο ξέρω ειναι υπεροχες γάτες...Αν σκοπευεις για τα Χριστουγεννα,θα πρεπει να κλεισεις κάποιο βιρμανακι,ή να βρεις εκτροφειο που να περιμενει γεννα για να μπεις στη λιστα αναμονης.Αν χρειαστεις συμβουλές ή βοηθεια με τα εκτροφεια,πέρνα απο τους Birmaniacs να σε κατατοπισουν!:)

Γεια σου!! να ερθεις στους Βιρμανιακς!! δεν εχει σημασια αν ειναι 100% βιρμανακι. Ουτε η δικια μου δεν ειναι. Ειμαστε μια παρεα και μοιραζομαστε εμπειριες απο τις βιρμανικές γατούλες μας!!:)

Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι γατούλες Βιρμανίας μαδάνε πολύ,γιατί ο μπαμπάς δε θέλει ''γατότριχες'' μεσα στο σπίτι.Αν και νομίζω ότι δεν είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί είναι φυσιολογικό.
Εξάλλου,εμάς δε μας πέφτουν τρίχες;:lol::lol::lol::lol:

Χριστίνα/bunny

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back