Γάτα Σιβηρίας

geo_ttc

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο geo_ttc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 306 μηνύματα.
Ιστορία

Η γάτα της Σιβηρίας υπολογίζεται ότι υπάρχει τουλάχιστον εδώ και χίλια χρόνια. Η ράτσα αυτή, που θεωρείται η εθνική γάτα της Ρωσίας, είναι φυσική. Δηλαδή δεν δημιουργήθηκε απο επιλεγμένες διασταυρώσεις ή μετά από οποιαδήποτε παρέμβαση ανθρώπου. Ο υπεράριθμος πληθυσμός τους όμως τις κάνει ελάχιστα δημοφιλείς στη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες. Οι πρώτες εξαγωγές αυτής της γάτας ξεκίνησαν γύρω στο 1990, οπότε και η ράτσα έγινε ευρέως γνωστή. To 2000 εγγράφηκαν επίσημα στον διεθνή οργανισμό γάτας, ενώ τον Φεβρουάριο του 2006 κατέκτησαν για πρώτη φορα την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γάτας.

Μορφολογία

Το τρίχωμά της είναι ημίμακρο και πολύ πυκνό, μία ιδιότητα που τη βοήθησε να επιβιώσει στις ακραίες συνθήκες παγετού της Σιβηρίας. Παρόλα αυτά, κατά την περίοδο του καλοκαιριού αποβάλλει πολύ τρίχωμα, με αποτέλεσμα η γούνα της να φαίνεται συνολικά κοντύτερη. Οι χρωματικοί συνδυασμοί του τριχώματος της γάτας της Σιβηρίας είναι άπειροι. Πολλοί λενε, με λίγη δόση υπερβολής, οτι μπορεί να έχει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Το σώμα της είναι μεγάλο, γεροδεμένο και μυώδες. Το κεφάλι της, σε σχήμα στρογγυλό, είναι κι αυτο μεγάλο, με δυο μεγάλα στρογγυλά μάτια, όλων των χρωμάτων.

Προσωπικότητα

Από πολλούς αποκαλούνται σκυλόγατες, λογω της υπερβολικής αφοσίωσης και πίστης στην οικογένεια που τις υιοθετεί. Είναι απο τα ζώα που θα χαιρετήσουν το ''αφεντικό'' τους στην πόρτα μολις γυρισει και θα το ακολουθούν παντού.

Οι γάτες της Σιβηρίας είναι πολύ δραστήριες και εξαιρετικά ικανές σε διάφορα ακροβατικά. Λατρεύουν να σκαρφαλώνουν σε δέντρα και να κανουν παράτολμα άλματα, γι'αυτο πολλές φορές κάνουν μικροζημιές στο σπίτι. Μπορούν να εκπαιδευτούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα, καθώς είναι πολύ έξυπνες. Ετσι, φορούν λουρί, τραγουδούν κ.ά.

Φωτογραφίες

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 3years500x397.jpg
    3years500x397.jpg
    33,1 KB · Εμφανίσεις: 621
  • deema3.5771930_std.jpg
    deema3.5771930_std.jpg
    88,8 KB · Εμφανίσεις: 433
  • siberian-cat-helmi1.jpg
    siberian-cat-helmi1.jpg
    20,8 KB · Εμφανίσεις: 438
  • siberian.gif
    siberian.gif
    54,2 KB · Εμφανίσεις: 1.437
  • siberian-cat-coat.jpg
    siberian-cat-coat.jpg
    14 KB · Εμφανίσεις: 345
Πολυ ενδιαφερον άρθρο,για μια υπέροχη ράτσα.Ευχαριστουμε!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέλειο!!!:up::up:

Παιδί μου!! Οι Σιβηρίας εναι οι αγαπημένες μου μετά τις Βιρμανικές... καλά όλη μέρα στο σπίτι γιατί δεν μου είπες ότι θα έγραφες τέτοιο άρθρο?? :P:lol:
πάντως κάποια στιγμή θα τσιμπήσω μια Σιβηρίας για τη συλλογή μου:lol:

Παιδί μου!! Οι Σιβηρίας εναι οι αγαπημένες μου μετά τις Βιρμανικές... καλά όλη μέρα στο σπίτι γιατί δεν μου είπες ότι θα έγραφες τέτοιο άρθρο?? :P:lol:

Εεεεε, το ξεχασα, ενα μυαλο χειμώνα καλοκαιρι......:redface::lol::lol::lol::lol::lol::P
Παντως τσιμπα καμια, μπας και ζουλήξουμε κι εμεις καμια.......

:lol::lol::lol::lol:

Και εγω μετα τις βρεταννικες ειναι μια ρατσα που θελω ειδικα αυτα που εχουν μπλε ματια και ειναι silver tabby στα ακρα, εχει μια ονομασια περιεργη αυτη την αποχρωση αλλα δεν την θυμαμαι

Και εγω μετα τις βρεταννικες ειναι μια ρατσα που θελω ειδικα αυτα που εχουν μπλε ματια και ειναι silver tabby στα ακρα, εχει μια ονομασια περιεργη αυτη την αποχρωση αλλα δεν την θυμαμαι
ναι... είναι και για μένα αυτές οι καλύτερες...
Εσύ aramis εχεις ένα κουκλι βρετανικό μακρύτριχο ή κάνω λάθος? :hmm:

Εχω εναν κουκλος British longhair αλλα για να ειμαι ακριβη εχω αλλα 5 βρεταννακια σαν το μπαμπα και για να μια αδικησω τα αλλα ειναι πολυ ομορφη και η μαμα αν αρεσει το μαυρο χρωμα (ειναι το αγαπημενο μου στισ γατες και για να ολοκληρωσω εχω 4 ομορφες κεραμιδογατες(2 απο αυτες ειναι στην γκαλερι μου)

Ειναι πανεμορφη ρατσα και αυτες,μου κανουν ''κλικ'' ολες οι χνουδωτες και οι μαλλιαρες κυριως(μαλλον ο λογος ειναι και το επαγγελμα λιγο:P)οπως η μειν κουν,η νορβηγικου δασους,η σιβηριας τωρα,φυσικα η βιρμανικες,περσιας,κτλ,το κεφαλι μου καλε,τι θα κανω μεχρι να αποφασισω,θα αρχισω να νιαουριζω συνεχεια στο τελος(μια στο τοσο το κανω αααααχαχαχαχαχαχα:lol:)

Καλέ 3 γάτες δε σου φτάνουν;;;!!!:blink::blink::blink:

Θέλω το γατούλη στην πρώτη φωτογραφία!!! :inlove::inlove:

Τι θεϊκά πλάσματα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλέ 3 γάτες δε σου φτάνουν;;;!!!:blink::blink::blink:
μου φτανουν και μου περισσευουν μαλιστα:Pτα ονειρα ειναι τσαμπα χριστινα μου σωστα?;)
αλλωστε το σπιτι μου ειναι αρκετα μεγαλο κι υπαρχουν ανθρωποι με 3 αλλα και 13 γατες:)περι ορεξεως κολοκυθοπιτα:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

siberian.jpg

Τα Βιρμανάκια είναι ΠΙΟ ωραία!;):D
μετα τα Βιρμανικα...αυτα μου αρεσουν περισσοτερο...πρεπει να πεισω καποια φιλη, ή γειτονα να παρει να πηγαινω να τα βλεπω να μου φευγει ο καημος:/::lol:

Νέος στην παρέα σας

Έχω την τύχη να ζώ σε μονοκατοικία και έχω υιοθετήσει 5 γάτες (που τις έχω βρεί άλλες από μικρά γατάκια παρατημένες στην γειτονιά μου ή αφημένες στήν αυλή του σπιτιού μου) έκ' των οποίων η μία είναι ίσως όχι καθαρόαιμη σηβιρίας και έχει την συμπεριφορά που λένε οι υπόλοιποι φίλοι του φόρουμ.Την λένε Τούφα και είναι καταπληκτική.Την βλέπω κάθε μέρα που γυρίζω από την δουλειά μου να με περιμένει ατήν αυλόπορτα.Όταν είμαι στο σπίτι με ακολουθεί παντού σαν σκύλος.

Καλωσηρθες!
Κανε της ενα θεματακι να τη δουμε κι εμεις!:)

My Cat

Καλώς σας βρήκα. Με την πρώτη ευκαιρία θα στείλω φωτο. Τώρα δεν είμαι σπίτι.

Καλώς σας βρήκα. Με την πρώτη ευκαιρία θα στείλω φωτο. Τώρα δεν είμαι σπίτι.
θα περιμενουμε με χαρα:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back