lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Σημειώνω ότι δεν έχει σημασία αν στο τραπέζι έχει φαγητο ή όχι, η γάτα ανεβαίνει όπως και να ΄χει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
στα πετ σοπ θα το βρεις. παντως μη νομιζεις οτι δε θα ανεβαινει οταν δε θα εισαι εκει,οποτε αν μπορεις συνηθισε το........
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Η Κείρα μου ηταν παντα κυρια και μετα τα πρωτα μη δεν ξανανεβηκε στο τραπεζι της κουζινας.
Αλλα η Πουνκι είναι αλλουνού παπά εβαγγέλιο και να τι έκανα: (καπου το διαβασα αλλα δεν θυμαμαι που)
Μολις φαγαμε και καθαρισαμε το τραπεζι απλωσα πανω μια λεπτη στρωση υγρό σαπούνι για τα πιατα. Η Πουνκι ανεβηκε ως συνηθως και ανακαλυψε μια γλυωδη επιφανεια που κολλούσε στα πατουσακια της. Πηρε εκφραση "μπλιαχ" και εφυγε τρεχοντας. Μετα την επιασα και της καθαρισα τα σαπουνια για να μην τα γλυψει. Το σκηνικο επαναληφθηκε τρεις φορες και τωρα δεν το πλησιαζει το τραπεζι
(ασε που μετα το τραπεζι αστραφτε με τοσο σαπουνι)
και ακούγεται αποτελεσματικό.
Το πρόβλημα δεν είναι να ανεβαίνει όταν δεν είμαι εδώ... ας ανέβει! Αλλά δεν μ'αρέσει να ανεβαίνει όταν τρώω/στρώνω τραπέζι/μαζεύω πιάτα ή όταν μαγειρεύω και αναγκαστικά ακουμπάω διάφορα υλικά επάνω.
Φσυικά κάποιος μπορεί να πει ότι το κάνει γιατί της μυρίζει φαγητό αλλά ανεβαίνει ό,τι και αν έχω (ζυμαρικά, λαχανικά, αλάτι, χαρτοπετσέτες, κλειδιά, πορτοφόλι) ή δεν έχω... οπότε προφανώς το κάνει από περιέργεια καθαρά ή για παιχνίδι!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
δυσκολο, αλλα δοκιμασε να βαλεις απωθητικο σπρει.....στα πετ σοπ θα το βρεις. παντως μη νομιζεις οτι δε θα ανεβαινει οταν δε θα εισαι εκει,οποτε αν μπορεις συνηθισε το........
![]()
Θα συμφωνήσω με την φίλη μου ιβάνα και μάλλον θα σε απογοητέψω.

Προσωπικά το θεωρώ λίγο δύσκολο να αποτρέψεις μιά γατά να σκαρφαλώνει και να εξερευνά διάφορες επιφάνειες.Είναι στην φύση της και αν είναι και μικρής ηλικίας ακομή περισσότερο.

Την ίδια ακριβώς απορία με εσένα είχα και εγώ πρίν χρόνια όταν πρωτοπήρα την Μυρτούλα μου.Οταν ρωτούσα τους γνωστούς μου που ξέραν από γάτες, πώς να κάνω την Μυρτούλα μου να μην ανεβαίνει στο τραπέζι μου απαντούσαν-κάνε υπομονή.
Δηλαδή με τον καιρό θα πάψει να ανεβαίνει, ρωτούσα εγώ.
Οχι βέβαια μου απαντούσαν, απλά θα το συνηθίσεις εσύ και δεν θα σε ενοχλεί πιά.

Πέρα από το αστείο, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις διάφορους τρόπους-τρυκ που μπορεί να την αποτρέψουν.Πάντος αν τώρα είναι μικρό σε ηλικία μπορώ σίγουρα να σου πώ, ότι μετά από καιρό όταν ενηλικιωθεί πιά, θα ησυχάσει κάπως.
Θα κοιμάται περισσότερες ώρες και θα ασχολείται με την ατομική καθαριότητα και πιστεύω ότι δεν θα παίζει και εξερευνά τόσο πολύ.
Καλύ τύχη

athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρέπει να συνηθίσεις και να μην σε πειράζει. Εγω το μόνο που προσέχω πια μέσα στο σπίτι είναι αυτό που θα κάνουν και το που θα σκαρφαλώσουν, είναι να μην κινδυνεύουν.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

νικος βυρωνας
Νεοφερμένο μέλος
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
starter
Δραστήριο μέλος
Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να της αποσπάσεις την προσοχή με κάτι που ξέρεις οτι θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα παίξει μαζί του μόλις την κατεβάσεις. Προσωπικά έχω προλάβει να κάνω παστίτσιο και καρυδόπιτα δίνοντας της μια σακούλα που κρατάει την εξάδα τα νερά. Γυρώ της γυρνούσε το σύμπαν και αυτη εκεί.
ιβανα
Επιφανές μέλος

κ εμενα το κρεβατι μου εχει τριχες, ανεβαινει στους παγκους της κουζινας, στο τραπεζι..τι να κανουμε, αφου την εχω κλεισμενη σε διαμερισμα θελω να ειναι ευτυχισμενη, δε μπορω να την εχω περιορισμενη σε ενα ετσι κι αλλιως μικρο σπιτι.....
αν ωστοσο επιμενεις τοσο, σκεψου τη λυση ενος υφασματος που θα μπορεις να το πετας, η να το εχεις αποκλειστικα για τη γατα για να πατα στο τραπεζι.

και που φυσικα θα αφαιρεις οταν τρως....

αυτα τα χαρτινα τραπεζομαντηλα των εστιατοριων π.χ αν μπορεις να βρεις? η ενα ναιλον ?
αστο εκει να το τσαλαπαταει, κ οταν ειναι να φας, το αφαιρεις !

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν ανεβαινει ομως οταν τρωμε, ουτε εχει φαει μεσα απο πιατα
Στον παγκο δεν εχει ανεβει ποτε
Τωρα τον μαθαινουμε να ανεβαινει σε πιο ψηλα επιπλα
Το να εχεις μια γατα μονιμα στο πατωμα δεν ειναι τοσο ωραιο, ουτε για την γατα, ουτε και για σενα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Ιστορία με τον Χωσούλη: Είναι Χριστούγεννα και έχουμε σε όλο το σπίτι μπωλ με κουραμπιεδες και μελομακάρονα. Αφου η έξυπνη η μάνα μου είναι πεπισμένη ότι το γατί δεν ανεβαίνει στα τραπέζια (είχαμε μόνο ενα τότε), αφήνει ένα μπώλ με κουραμπιέδες πάνω στο τραπέζι στο σαλόνι και το καλύπτει με μια πτωχη ζελατίνα και το ίδιο έκανε και με τα άλλα γλυκά που είχαν πνίξει το δωμάτιο (μανα από την Κρήτη βλέπετε που σημαίνει άπειρα γλυκα).
Γυρνώντας λοιπόν κι εμείς στο σπίτι η πρώτη εικόνα ήταν η εξής: Το γατί πάνω στο τραπέζι, να έχει σκίσει την ζελατίνα (βεβαια) και να έχει χώσει την κεφάλα του μέσα στους κουραμπιεδες. Με το που μας βλέπει αυτός, σηκώνει την μούρη του που ήταν καλυμένη από την άχνη και βγάζει ένα σπαραχτικό νιάου, τύπου: μην με μαλώσετε, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Εκτός από αυτό βρήκαμε και τα υπόλοιπα από το πάρτυ του γάτου και τον διασυρμό των μελομεκάρονων και την κακοποίηση τους σε όλο το σπίτι.
Συμπέρασμα: Ακόμα και αν δεν ανεβαίνει όταν είσαι μπροστά, θα ανέβει όσο λείπεις!

athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
'Αστο λοιπόν να ανεβαίνει και όταν είσαι μπροστά για να μην έχεις και ενοχές ότι σε φοβάταιΚατα τη δική μου γνώμη, όσο πιο νωρίς το μάθεις να μην ανεβαίνει, τόσο καλύτερα. Μην περιμένεις δηλαδή ότι επειδή είναι μικρό, μεγαλώνοντας θα αλλάξει συμπεριφορά από μόνο του. Και βέβαια όταν λέω να μην ανεβαίνει στο τραπέζι δεν εννοώ ποτε ξανά. Αλλά μόνο όταν εσύ είσαι μπροστά. Ε μην τα θές κι όλα δικά σου. Αν καταφέρεις να απαγορέυσεις σε γάτα να μην ανέβει σε τραπέζι ούτε κατά την απουσία σου, θα σου βγάλω το καπέλο.
Ιστορία με τον Χωσούλη: Είναι Χριστούγεννα και έχουμε σε όλο το σπίτι μπωλ με κουραμπιεδες και μελομακάρονα. Αφου η έξυπνη η μάνα μου είναι πεπισμένη ότι το γατί δεν ανεβαίνει στα τραπέζια (είχαμε μόνο ενα τότε), αφήνει ένα μπώλ με κουραμπιέδες πάνω στο τραπέζι στο σαλόνι και το καλύπτει με μια πτωχη ζελατίνα και το ίδιο έκανε και με τα άλλα γλυκά που είχαν πνίξει το δωμάτιο (μανα από την Κρήτη βλέπετε που σημαίνει άπειρα γλυκα).
Γυρνώντας λοιπόν κι εμείς στο σπίτι η πρώτη εικόνα ήταν η εξής: Το γατί πάνω στο τραπέζι, να έχει σκίσει την ζελατίνα (βεβαια) και να έχει χώσει την κεφάλα του μέσα στους κουραμπιεδες. Με το που μας βλέπει αυτός, σηκώνει την μούρη του που ήταν καλυμένη από την άχνη και βγάζει ένα σπαραχτικό νιάου, τύπου: μην με μαλώσετε, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Εκτός από αυτό βρήκαμε και τα υπόλοιπα από το πάρτυ του γάτου και τον διασυρμό των μελομεκάρονων και την κακοποίηση τους σε όλο το σπίτι.
Συμπέρασμα: Ακόμα και αν δεν ανεβαίνει όταν είσαι μπροστά, θα ανέβει όσο λείπεις!![]()
(βλέπε λίγο πιο πάνω τη Βαλεντίνα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Το γατί πάνω στο τραπέζι, να έχει σκίσει την ζελατίνα (βεβαια) και να έχει χώσει την κεφάλα του μέσα στους κουραμπιεδες. Με το που μας βλέπει αυτός, σηκώνει την μούρη του που ήταν καλυμένη από την άχνη και βγάζει ένα σπαραχτικό νιάου, τύπου: μην με μαλώσετε, δεν μπορούσα να αντισταθώ.
τα ατιμα τα γατια, τετοια κανουν κ πως να τα μαλωσεις μετα

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
'Αστο λοιπόν να ανεβαίνει και όταν είσαι μπροστά για να μην έχεις και ενοχές ότι σε φοβάται(βλέπε λίγο πιο πάνω τη Βαλεντίνα
)
Ναι αμέ πως;;; Σιγά μη με φοβούνται. Χεσμενη με έχουν (με το μπαρδον κιόλας). Απλά λίγο σέβας στη μανούλα......δεν θα τους έκανε κακό.
Μονο όταν είμαι μπροστά κάνουν ότι με ακούνε και με υπολογίζουν. Κατά τα άλλα, όλη μέρα που είναι μόνα τους, κάνουν ότι θέλουν. Αλλά πλέον δεν με πειράζει.
Ρε σείς, μέχρι και πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας τον έχω βρει τον κερατά να κάθεται. Μόνο ο μεγάλος μου, τα κάνει αυτά. Οι τσούπρες δεν έχουν καλό αλμα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δεν είναι τόσο θέμα καθαριότητας (το τραπέζι το καθαρίζω, δεν έγινε τίποτα), απλά όταν πάω να στρώσω τραπέζι ή όταν τρώω δε θα ήθελα να είναι επάνω. Για την καθαριότητα το τραπεζομάντηλο είναι καλή λύση και επειδή όταν ανεβαίνει και την βλέπω της φωνάζω και την κατεβάζω δεν πολυανεβαίνει όσο είμαι μπροστά... αν κρατήσει αυτό έχει καλώς και ελπίζω μεγαλώνοντας να ηρεμήσει (είναι 4ων μηνών τώρα). Ηρεμούν κάπως, έτσι δεν είναι? Πείτε μου ΝΑΙ, το έχω ανάγκη!
α μικρουλι ειναι ακομα! Δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα ο δικος μου οταν ηταν μικρος ηταν πιο ηρεμος απο οτι τωρα
Παντως μη της φωναζεις, χειροτερα ειναι ετσι. Κατεβαζε την κατω και επιβραβευε την οταν ειναι κατω. Οι γατες δεν μαθαινουν με το να τις μαλωνεις και να τις φωναζεις!!! Καλο κουραγιο
Κατα τη δική μου γνώμη, όσο πιο νωρίς το μάθεις να μην ανεβαίνει, τόσο καλύτερα. Μην περιμένεις δηλαδή ότι επειδή είναι μικρό, μεγαλώνοντας θα αλλάξει συμπεριφορά από μόνο του. Και βέβαια όταν λέω να μην ανεβαίνει στο τραπέζι δεν εννοώ ποτε ξανά. Αλλά μόνο όταν εσύ είσαι μπροστά. Ε μην τα θές κι όλα δικά σου. Αν καταφέρεις να απαγορέυσεις σε γάτα να μην ανέβει σε τραπέζι ούτε κατά την απουσία σου, θα σου βγάλω το καπέλο.
Συμπέρασμα: Ακόμα και αν δεν ανεβαίνει όταν είσαι μπροστά, θα ανέβει όσο λείπεις!![]()
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Εγραψε ο Χωσουλης!!!!

Ο ναρουτο εκανε κατι παρομοιο μια φορα. Ειχα βαλει σε ενα μπολ τριμμενο μπισκοτο σοκολατα για να φτιαξω cheesecake και το ειχα αφησει πανω στο τραπεζι και δεν περιμενα να το πλησιασει. Παω μεχρι το ψυγειο και επιστρεφοντας βλεπω την μουρη του βουτηγμενη στο τριμμενο μπισκοτο. Ειχε γινει ολη η μουρη του μαυρη (μαζι με τα μουστακια) και τον κυνηγουσα να τον καθαρισω γιατι φοβηθηκα μη φαει το μπισκοτο και τον πειραξει η σοκολατα. Αυτο ειναι το μοναδικο περιστατικο που εχει κανει με φαγητο. Συνεχεια αφηνουμε στο τραπεζι φαγητα και δεν τα πειραζει. Ακομα και οταν στρωνουμε το τραπεζι για να φαμε και εχουμε πανω πιατα με μπριζολες δεν τις πειραζει. Μαλλον η αδυναμια του ειναι τα μπισκοτα σοκολατας

kiara1
Εκκολαπτόμενο μέλος

).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Κάπου μέσα στο φόρουμ διάβασα ότι αν φυσάς το γατάκι απαλά στο πρόσωπο είναι το αντίστοιχο πχπχπχ. Έτσι κάναμε με την Δανάη όταν μας δάγκωνε δυνατά και όταν γρατζουνούσε και αφού είδαμε ότι πιάνει αυτό κάνουμε και σήμερα όταν κάνει κάτι που απαγορεύεται. Έτσι δεν ανεβαίνει στα τραπέζια τουλάχιστον όταν είμαστε σπίτι, μαγειρεύω στρώνω το τραπέζι και κάθετε στο χαλί και με κοιτάζει, δεν κοιμάται στα κρεβάτια των κοριτσιών και στους καναπέδες (μόνο στην κρεβατοκάμαρα κοιμάται όσο και αν φύσηξα).
ελα να το κανεις αυτο στον ναρουτο αν τολμας
Θα καταληξεις ριγε απο τα δαγκωματα 

Ακομα και τον ηχο του "φου" να ακουσει, αρπαζει! Εχω την εντυπωση οτι με κανει οτι θελει 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool