Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μια ιδέα είναι, αν έχεις τη δυνατότητα, να τη βλέπεις μέσω σκάιπ όσο είσαι μακριά της.
Θα χαρούμε να μας συστήσεις την αγαπημένη σου Χνουδόμπαλλα εδώ που έχουμε όλα τα θησαυρουλίνια μας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Όσο κι αν τον δυσαρεστεί αυτό, πόσο μάλλον που ήδη έχει συνηθίσει να κάνει τις βόλτες του, το "φυσικό περιβάλλον" της γάτας έχει πάψει από καιρό να είναι το "εξωτερικό περιβάλλον", γιατί απλούστατα ένα περιβάλλον γεμάτο αυτοκίνητα, αδέσποτα ζώα που κουβαλούν παράσιτα ή ιούς και ανάλγητους ανθρώπους που χρησιμοποιούν φόλες για να τα εξολοθεύουν, δεν το λες κι ένα περιβάλλον που παρέλαβε η γάτα από τη φύση.
Εφ'όσον τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι, κράτα τον μέσα για να είναι ασφαλής και για έχει την ευκαιρία να χαρεί όλα τα προσδόκιμα χρόνια που του αναλογούν για να ζήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα σου έλεγα κι εγώ, συμφωνώντας με την alkyone να τον κρατήσεις μέσα. ΄Εχω εμπειρία από γάτο με τον χαρακτήρα του δικού σου, αλλά και την μανία του να βγαίνει έξω. ΄Ετσι ήταν ο μεγάλος μου ο γάτος και μια και δεν μας άφηνε σε ησυχία αναγκαστήκαμε και τον αφήναμε κι εμείς.
Μέχρι που μια μέρα γύρισε σε άσχημη κατάσταση και όταν τον έτρεξα στο κτηνιατρείο μας είπαν πως κάποιος τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι και έπαθε ένα (απλό ευτυχώς) εγκεφαλικό επεισόδιο... Σε λίγες μέρες μπήκαν και κάτι φόλες και δηλητηριάστηκε και η άλλη μας γατούλα που λύσσαγε κι αυτή να βγαίνει έξω. Ευτυχώς την σώσαμε στο τσακ αλλά από τότε κανένα γατί μου δεν ξαναβγήκε έξω. Ακόμα και ο γάτος μου που σου λέω με τον καιρό το πήρε απόφαση και σταμάτησε τις προσπάθειες απόδρασης.
Δυστυχώς όπως λέει και η alkyone το περιβάλλον μας πια δεν ευννοεί την ευζωία των μικρών μας αγγέλων - διαβολάκων.

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα ! Είμαι νέο μέλος και γεμάτη απορίες. . Είναι ήδη 2 1/2 χρονών με διαμορφωμένη προσωπικότητα . Ήταν πολύ γλυκός , τώρα έχει γίνει κάπως δύστροπος και μάλλον τον δυσαρεστεί ότι τη νύχτα και κάποιες ώρες την ημέρα τον απομονώνω σε ένα δωμάτιο . Το οποίο δωμάτιο είναι με καναπέδες , πολύ φως και φυτά . Μήπως τον βασανίζω ??
Καλησπερα,εχω και γω μια απορια γιατι το γατουλη σου τον απομονωνεις σε ενα μονο δωματιο του σπιτιου και δεν το αφηνεις να κυκλοφορει σε ολο το σπιτι;Λογικο ο γατουλης σου να γινεται δυστροπος οταν ολα τα γατια αποζητουν τη συντροφια μας.Με το να το κλεινεις σε ενα δωματιο το γατακι νοιωθει οτι δεν σου ειναι αρεστο που ειναι μεσα στο χωρο σου και γινεται δυστροπο.Φαντασου εμας να μας ειχαν κλεισμενους συνεχεια σε ενα μονο δωματιο πως θα αισθανομασταν ; Γνωμη μου ειναι να μην το βγαζεις εξω γιατι υπαρχουν παρα πολλοι κινδυνοι οπως πολυ σωστα ειπαν η Alcyone και η Βασω και να το αφηνεις να κυκλοφορει ελευθερο μεσα σε ολο το σπιτι για να νοιωθει και αυτο οτι ειναι μελος της οικογενειας σου και ετσι θα εχει ελευθερια χωρου και δεν θα σου ζηταει τοσο εντονα να βγει εξω.
Επίσης όταν λείπω περιορίζεται σε ένα δωμάτιο το ο ποιο ειναι με πολύ φως και ..ανεση γιατί εκεί είναι η αμμολεκάνη του και αν αφήσω ανοιχτη τη πόρτα του θα επικοινωνει με την κουζίνα , πράγμα που δεν θέλω γιατί εχει μια ταση να πηδάει στο νεροχύτη και όχι μόνο .Κάπως πρέπει να τα βρούμε .Τώρα που αλλωνίζει παντού έχει και αγκαλιές και παρέα αν θέλει αυτός κάθεται δίπλα στην εξώπορτα και νιαουρίζει .
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Τον απομονώνω γιατί και γω προσπαθώ να εξικοιωθώ με την παρουσία του Εχοντας στο παρελθόν εμπειρία από σκύλους δεν είχα πρόβλημα να κοιμηθώ με το σκύλο στο υπνοδωμάτιό μου που έτσι και άνοιγα για λίγο τα μάτια θα μου ερχόταν μία γλυψιά . Τώρα μ'ια φορά που το επιχείρησα βρέθηκα με την ουρά του στο μαξιλάρι μου , έχω και μια ήπια αλλεργία με τις γάτες , συν του ότι δεν είχα καταφέρει μέχρι τώρα να ελέγξω τους ψύλλους του λόγω ακατάλληλης μάρκας αμπούλας που μου πρότεινε ο πρωην κτηνιάτρος του που διατηρεί και pet shop .Ακόμη ξύνεται που και που .
Επίσης όταν λείπω περιορίζεται σε ένα δωμάτιο το ο ποιο ειναι με πολύ φως και ..ανεση γιατί εκεί είναι η αμμολεκάνη του και αν αφήσω ανοιχτη τη πόρτα του θα επικοινωνει με την κουζίνα , πράγμα που δεν θέλω γιατί εχει μια ταση να πηδάει στο νεροχύτη και όχι μόνο .Κάπως πρέπει να τα βρούμε .Τώρα που αλλωνίζει παντού έχει και αγκαλιές και παρέα αν θέλει αυτός κάθεται δίπλα στην εξώπορτα και νιαουρίζει .
Συγγνωμη, αλλα δεν συμφωνω μαζι σου.Λες οτι θελεις να εξοικειωθεις μαζι του.Πως θα γινει αυτο εαν το εχεις κλεισμενο σε ενα δωματιο ,δεν προκειται ποτε να σε συνηθισει ,ουτε να το συνηθισεις .Το γατακι θα ειναι παντα νευρικο γιατι κανενα γατι δεν μπορει να ζησει περιορισμενο,ουτε θα αναπτυξει ουσιαστικη σχεση μαζι σου και οπως το αφηνεις και βγαινει και εξω πιστευω επειδη νιωθει καταπιεσμενο μεσα ,καποια στιγμη να φυγει και να μην ξαναγυρισει.Να ξερεις οτι οι γατες εχουν τρομερη διαισθηση και καταλαβαινουν ανα πασα στιγμη πως αισθανομαστε!! Οσο για τον υπνο δεν νομιζω να ενοχλει η ουριτσα του στο κεφαλι σου ,οταν το αγαπας .Και για τους ψυλλους μην φοβασαι δεν κολανε οι ανθρωποι ,οι ψυλλοι πανε μονο στο τριχωμα των ζωων.
Που κατέληξα τελικά ...θα τον έχω άρχοντα στη διατροφή , grain free, 70 % κρέας και δεν συμμαζεύεται , καναπέδες δικοί του , κουρτίνες , αγκαλιές , όχι νεροχύτη είπαμε είναι και αλητάκος , αλλά ξέρεις τη βόλτα δεν θέλω να του τη στερήσω . Αν στη πορεία βαρύνει και θέλει να μαζευτεί εδώ είμαι . Τη νυχτα θα τον μαντρώνω , να μην ξυπνάω και σε κάθε γατοκαβγά . Η ζωή είναι και τύχη τί να πω !! Ενα γατί μόνο του μέσα σε ένα σπίτι είναι κάπως φυλακισμένο , δεν είναι παρέα με κάποιο άλλο , λείπω και ώρες , πρέπει να έχει και αυτός τον κύκλο του . Επίσης επειδή ταίζω στην εξώπορτα μου καμιά δεκαριά μόνιμα γατιά , έρχονται και περαστικα δεν μπορεί αυτ'ος να τα μυρίζει από μέσα και να αισθάνεται φυλακισμενος . Αυτά ! Ελπιζω να μην σε κούρασα . Ηταν πολλά γιατί επρεπε να τα γράψω για να τα ακούσω και γω . Καλό απόγευμα !!!
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool