Γάτα εγκαταλείπει τα μικρά της

Απάντηση: Γάτα εγκαταλείπει ένα από τα μικρά της.

Φίλη μου αφού λες πως τα γατάκια είναι περίπου 2 μηνών, είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό που κάνει η γατούλα. Πλέον είναι σε ηλικία να φάνε στερεή τροφούλα και τα αφήνει εκεί που πιστεύει πως έχουν πιθανότητες να βρίσκουν φαγητό.
Προφανώς είναι έτοιμη να ζευγαρώσει πάλι και αφού απογαλακτίστηκαν τα μικρά της κάνει το καλύτερο που μπορεί...:/:
Μια καλή ιδέα πάντως θα ήταν να στειρώνατε την γατούλα για να μην γεμίσετε γατάκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια γατουλα απο τα αδεσποτα που ταιζω γεννησε πριν καμια βδομαδα 4 γατακια. Τα ειχε βαλει μεσα στα ρολόγια του νερού που ειναι καπου κλειστά. Μετα μετέφερε αλλου τα 2 και τα 2 τα άφησε εκει. Της εβαλα και τα αλλα 2 γιατι κλαιγανε. Σημερα το πρωι κοιτάω να δω εμεινε ενα εκει. Το παιρνω στα χέρια να κλαψει μηπως το ακουσει και εμφανιστεί..πουθενα η κυρια. Μετα που κουνούσα το σακούλι με τη ξηρη τροφη ήρθε να φαει. Το πηρα το γατακι και το εβαλα μπροστα της. Άρχισε να το γλύφει και το πηρε στο στομα και το πηγε εκει που ειχε και τα αλλα. Και διερωτώμαι εγω ειναι δυνατον να το ξέχασε το ενα το γατακι εκει? ειχαν περασει ωρες. Μπορει να μην το θελει και να το εγκαταλείψει αλλου? γιατι δεν μπορω να ξερω συνεχως που τα κρύβει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω αν το ξεχασε...απλα εκ πειρας καλη μου φιλη θα σου πω οτι οι γατες ενοχλουνται να τους αλλαζουμε θεση στα γατακια τους,αν και καποιες φορες οντως πρεπει να το κανουμε,οταν δεν ειναι σε καλο σημειο.Μου εχει τυχει εμενα αυτο.Βεβαια εσυ εδω λες οτι η ιδια αλλαξε θεση ναι;Τι να σου πω;Απο την αλλη δεν καταλαβα ακριβως.Μετεφερε η ιδια τα 2 γατακια και τα αλλα 2 τα αφησε.Μετα,μετεφερες εσυ τα αλλα δυο..αρα ΟΛΑ ηταν στο σημειο που πηγε τα πρωτα.Και μετα βρεθηκε παλι ενα στο παλιο σημειο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στην αρχη ειχε και τα 4 μαζι. Μετα μετέφερε τα 2 αλλου και τα αλλα 2 τα άφησε στην αρχική θεση. Ειχαν μεινει ωρες ομως μονα τους και κλαιγανε γι αυτο και αναγκάστηκα και της τα εβαλα μαζι με τα αλλα. Μετα ξανα άλλαξε τόπο και άφησε το ενα μονο του στο προηγούμενο σημειο. Εκλαιγε το καημενο και την έψαχνα. Μετα που εμφανιστηκε της το εβαλα μπροστα της και το εγλυφε και μετα το πηρε μαζι με τα αλλα. Γι αυτο λεω οτι θα το ξέχασε! Ξερω οτι τις ενοχλεί να τα αγγίξουμε αλλα επειδη ξερει τη μυρωδιά μου δεν την πειραζει. Δεν ειχα πρόθεση να της αλλάξω θεση στα μικρα της εννοειται.

Η γατα Νικολ μου, μεταφερει σιγα σιγα τα μικρα της σε κρυψωνα.Επειδη ενιωσε εκει που τα ειχε ολα μαζι κινδυνο, πηγε πρωτα τα δυο γατακια σε αλλη κρυψωνα περιμενε να σιγουρευτει οτι ειναι ασφαλης εκει τα μικρα και οταν θα ητα πλεον σιγουρη θα μετεφερε και τα αλλα δυο.Οταν καταλαβε οτι καποιος γνωριζει την κρυψωνα της δηλ. εσυ ,τα ξαναπηρε και τα πηγε αλλου.Δεν το ξεχασε το ενα ,απλα πρεπει να ειναι σιγουρη οτι τα μικρα ειναι ασφαλη εκει που τα κρυβει ,μην σου κανει εντυπωση εαν πας αυριο και δεν τα βρεις εκει,θα τα αλλαξει παλι θεση.Θελει να μην γνωριζει κανεις τη κρυψωνα ,μεχρι να ξεπεταχτουν.

Δεν μου φάνηκε να την πειραζει να σου πω την αληθεια. Απλα θα αρχίσουν να μετακινούνται απο μονα τους όπου να ναι και εκει που τα ειχε θα έβγαιναν στο δρομο. Μα το ειχε αφησει το ενα μονο του για ωρες. Εκλαιγε το καημενο και αυτη καθόταν και θηλάζε τα υπολοιπα. Ο Θεος μα τα φυλάει.:worry:

κάποιες φορές δεν αφήνουν πίσω τα πιο αδύναμα ή τα άρρωστα? να έχεις τον νου σου καλύτερα.

Ναι και γω αυτο σκέφτηκα. Μηπως δεν το θελει για καποιο λογο οποτε αναγκαστικά να πρεπει να το ταιζω εγω. Ευτυχως ομως το πηρε. Τα εχει και τα 4 τωρα :)

Παντως μπορει και να τα ξεχνανε..μιυ εχει τυχει και αυτο.ΟΚ ζωακια ειναι....πανεξυπνα βεβαια,αλλα παραμενουν ζωακια.

Ναι και γω αυτο σκέφτηκα. Μηπως δεν το θελει για καποιο λογο οποτε αναγκαστικά να πρεπει να το ταιζω εγω. Ευτυχως ομως το πηρε. Τα εχει και τα 4 τωρα :)

Δεν πιστευω οτι το ξεχασε ,ουτε οτι ηταν αρρωστο ,ισως περιμενε την καταληλη ευκαιρια να παει να παρει και το αλλο.Συνηθως η μεταφορα των μικρων σε αλλη κρυψωνα γινεται βραδυ που εχει ησυχια και δεν υπαρχει κινηση.Ποτε μια γατα δεν μεταφερει τα μικρα της (μιλαμε για νεογεννητα)μεσα στη μερα.Εαν ειναι ξεπεταγμενα ακολουθουν απο πισω τη μανα τους οπου παει αυτη.
Τωρα ευτυχως Νικολ μου ειναι και τα τεσσερα μαζι και μακαρι να επιβιωσουν και να γινουν μεγαλα γατακια.:)

Η ιδια γατα με τα 4 μικρα..πηγα τυχαία σημερα να δω τα γατακια της εκει που τα ειχε και βλεπω ενα μονο με το ματακι κλειστό. Να σημειώσω οτι ειναι το ιδιο π´ ειχε ξεχασει μονο του την αλλη φορα. Τα πηγε αλλου τα αλλα 3. Της το δινω το γλείφει και το παιρνει στο στομα να το παει με τα αλλα προφανώς καπου σε μια οικοδομή απεναντι. Εκει που παει να περασει απο μια μικρη τρύπα που ειχε για πέρασμα της πέφτει και το αφήνει εκει. Περίμενα ωρα αλλα δεν επέστρεψε να το παρει. Της φωναζα να έρθει τιποτα. Τελικα το φέραμε σπιτι μεχρι να ξαναεμφανιστει. Του δώσαμε γαλα αλλα κλαιει και θελει τη μαμα του. Θα παω ξανα να δω μηπως ηρθε πισω. Γιατι το άφησε αυτο μονο του? :( του εβαλα νερο σε βαμβάκι και ανοιξε το ματακι του

Νικολ μου ακριβως το ιδιο εκανε και η μαμα του Μικυ μου.Ενω περιποιοταν ολα τα αλλα αυτο το αφηνε μονο του ,ισως επειδη και εμενα ειχε καποιο προβλημα τοτε με τα ματακια του ,ειχε τραυμα στο στομα και γενικα ηταν υποαναπτυκτο για την ηλικια του.Γενικα ,τα αδυναμα γατακια οι μαμαδες γατες,οταν καταλαβουν οτι δεν μπορουν να επιβιωσουν τα αφηνουν.Και εγω εαν δεν επαιρνα το Μικυ δεν θα μπορουσε να επιβιωσει.Υπαρχει και ενα αλλο ενδεχομενο επειδη το εχεις πιασει να εχει αλλη μυρωδια το μικρο και να νομιζει οτι δεν ειναι δικο της και να μην το θελει.Το σκεφτηκα και γω τοτε με το Μικυ γιατι και γω το επιανα και μετα το αφηνα και αυτη ουτε το πλησιαζε.Τα ματακια του ειναι κλειστα γιατι πρεπει να πλενει το προσωπακι τους η γατα με τη γλωσσα της που εχει αντισηπτικες ιδιοτητες.Ειναι πολυ μικρα τα γατακια;

3.5-4 βδομαδων ειναι. Της το εδινα και δεν το ηθελε. Τη μυρωδια μου την ξερει. Θα το μαθουμε να τρωει κονσερβα σιγα σιγα και θα το αφησουμε με τα υπολοιπα εδω

Ειναι περιπου ενος μηνων ,αν μπορει και μαθει κονσερβα θα μπορεσει σιγα σιγα να επιβιωσει.Βαλτου και λιγο γαλατακι γιατι αυτο θα αναζητα τη μαμα του που ακομα τα θηλαζει.Εγω που τα πηρα τα μικρα 1,5 μηνων απο τη μαμα τους τους εδινα και ενα γευμα γαλα το βραδυ.Καλα που βρεθηκες εσυ εκει και θα το φροντιζεις ,αλλιως ποιος ξερει ποια θα ηταν η τυχη του!!

Δεν τα καταφερνω Φλωρα μου. Πηρα τη φιλη μου που πηρε τα αλλα 5 ορφανα γατακια και μου ειπε εμειναν τα 2. Τα 3 δεν τα καταφεραν:(

Το ξερω Νικολ μου ειναι δυσκολο οταν ειναι μικρα να επιβιωσουν χωρις τη μαμα τους.Ευχομαι αυτο το μικρο να ειναι τυχερο και μαζι με τα αλλα να τα καταφερουν να επιβιωσουν.:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back