Γάτα και αυτοκίνητο

Εαν ηταν μηνων Αλεξανδρα μου λογικο να μην την ενοχλουσε και μενα τα αγορια πρωτου χρονισουν οταν τα πηγα στο κτηνιατρο με το αυτοκινητο δεν ακουστηκαν καθολου,πριν ενα μηνα που τα πηγα για στειρωση ομως χαλασαν το κοσμο για να ηρεμησουν ειχα την γατοφορο αγκαλια και τους μιλουσα συνεχεια.... Ε ιναι οπως τα μωρα οταν ειναι βρεφη δεν καταλαβαινουν πολλα πραγματα,εχουν αγνοια!!Εχω ομως παρατηρησει οπως ειπα και πριν οτι οταν τα πηγαινω με τα ποδια ας ειναι μεσα στη γατοφορο δεν τα ενοχλει καθολου.Τα τρανταγματα απο το αυτοκινητο τους δημιουργουν πανικο! Δεν θυμαμαι να το εξηγησω καλα αυτο που μου ειπε ο γιατρος με την ισορροπια που νοιωθουν τα γατια οταν ειναι σε ενα αυτοκινητο εν κινησει,οταν ξαναπαω θα τον ρωτησω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Άρα έχει κάποια σχέση η ηλικία. Αν ζαλίζονταν από μικρά θα κλαίγανε γιατί απλά θα δυσφορούσαν, έστω κι αν δεν καταλάβαιναν. Σωστά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιστευω οτι απο 10 μηνων και πανω τα αντιλαμβανονται ολα και εχουν αντιληψη πια τι τα ενοχλει και τι οχι !

Καλημέρα σε όλους!
Το κεφάλαιο "Η μικρή Mousse πάει διακοπές"μου δίδαξε κάποια πραγματάκια που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Αν έχετε φοβική γάτα-η δική μας είναι,και μας το είχε πει η κτηνίατρος από την αρχή-καλύτερα να την αφήσετε να
αρχόντισσα και κυρά στο σπίτι αντί να την πάρετε μαζί,αν πρόκειται για λίγες μέρες διακοπών και κάποιος να περνάει
να ..υποβάλλει τα σέβη του στη γατούλα σας :D και να τσεκάρει ότι όλα είναι OK.
Η Mousse έκλαιγε επί 3 τέταρτα, αφού -κλασσικά-έβρεξε το υπόστρωμα,δάγκωνε τα σίδερα της πόρτας της γατοφόρου
(αλλά ευτυχώς δεν είναι ο.."Κουταλιανός") ,λαχάνιαζε και έβγαλε το ποδαράκι και με τις νυχάρες της κόντεψε να μου
σκίσει το φόρεμα (δεν φτάνει που μας έσκισε την καρδια)!Μετά από όλο αυτό το πανηγύρι,ηρέμησε:whistle:
Δυσάρεστη εμπειρία για τη γάτα και όχι μόνο..Τώρα χαλαρώνει σιγά σιγά και προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον,βλέπει
και θάλασσα από το μπαλκόνι και τρελαίνεται:clapup:
Και κάτι ακόμα:αν πάρετε το γατί σε ταξίδι με αυτοκίνητο,η γατοφόρος να είναι κλειστή από πάνω, να μην βλέπει!
Έκανα το λάθος και της πήρα γατοφόρο με καγκελάκια και στην πάνω πλευρά και νομίζω ότι ζαλίστηκε χειρότερα,όταν
σκέπασα το "ταβάνι" ηρέμησε κάπως.

Εγω επειδη ειχα πολυ ασχημη εμπειρια με την πρωτη γατουλα μου την Τερεζα οπως προειπα,δεν ξανακανω το λαθος αυτο.Εμενα κλειστη ηταν απο πανω η γατοφορος και ομως εκανε οπως η δικη σου και χειροτερα.Δεν μπορουν τα τρανταγματα του αυτοκινητου ,καθως κουνιεται το καλαθι κατα την κινηση του αυτοκινητου και οι εικονες που περνουν γρηγορα απο μπροστα τους καθως τρεχει το αυτοκινητο τις ζαλιζουν για αυτο οπως ειπες πρεπει να ειναι κλειστο γυρω γυρω και να εχει την πορτουλα μπροστα να παιρνουν και λιγο αερα κιολας τα ζωντανα!!

Τελευταία επεξεργασία:
αρκετες γατοφοροι εχουν και προβλεψη για να περναει η ζωνη του αυτοκινητου και να στερεωνονται καλα,ετσι ωστε ουτε αυτες να μπορουν να τραβιουνται βγαζοντας εξω το ποδι τους,αλλα και να ειναι ασφαλισμενο για τις στροφες και τις ανωμαλιες του δρομου η τα φρεναρισματα.
τσεκαρετε και τη δικια σας γατοφορο γιατι κ εγω αργησα να καταλαβω οτι εχει τετοιο κολπο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back