Γάτα και γονείς

riotshield

Νεοφερμένο μέλος

Ο riotshield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Στην παιδική μου ηλικία ενώ θα ήθελα πολύ να έχω γατα, δεν είχα γιατί η μητέρα μου σιχαίνεται τις τρίχες και δεν ήθελε καν να το συζητήσει.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχω μετακομίσει σχετικά μακρύα μόνος μου και έχω εναν τρελό γάτο (7 κιλων!).
Σύντομα θα μετακομίσω σε δικό μου διαμέρισμα κοντά στους γονείς μου καπάλι. Από τότε που πάρθηκε η απόφαση η μητέρα μου συνεχώς προσπαθεί να με πείσει να απαλαχθώ από τη γάτα, σχετικά ήπια, αλλα πιεστικά λέγοντας ότι δεν πρόκειται να έρχεται στο σπίτι για δεν μπορεί τα ζωα.
Πραγματικά το θεωρώ άδικο μιας και ότι απόφαση θα πάρω θα είναι εις βάρος μου. Έχω πεί στη μητέρα μου ότι ο γάτος θα μείνει μαζί μου αλλα δεν δείχνει να θέλει να το πάρει απόφαση.
Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα/διλημματα? Πως ζυγίζει κάποιος 2 τέτοιες σχέσεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν τα ζυγίζεις κάν. Είναι δυνατόν να ξεφορτωθείς το ζώο μόνο κ μόνο επειδή η μητέρα σου θέλει να περάσει το δικό της??? ¨Ελεος.

Αν κατάλαβα καλά, ζεις τα τελευταία 2χρόνια με ένα γάτο, που γι¨αυτόν είσαι όλος του ο κόσμος. όχι μόνο για τον δικό σου γάτο, αλλά για ολονών μας τα ζώα:):) φαντάζεσαι, πως θα νιώσει αυτό το ζώο αν το διώξεις? κ αν καταφέρει να προσαρμοστεί κ δεν φύγει, χαθεί κλπ. Εξάλλου πάλι θα μετακομίσεις μονος σου γιατί το σκέφτεσαι??
Αν η μητέρα σου ή οποιοσδήποτε άλλος κάνει ηθικούς εκβιασμούς θα πρέπει να το κοβεις αμέσως. Αν δηλαδή είχες μια σύντροφο κ είχε πάλι "αλλεργία σε αυτήν " η μητέρα σου??? θα την έδιωχνες???

Ημαρτον πια αυτές οι μανάδες-πατεράδες, έχουν λυσσάξει με το να μην έχουν τα παιδιά τους ζώα:mad::mad::mad: απορώ δεν διαβάζουν, δεν μορφώνονται να δουν τι ευγεργετικές ιδιότητες έχει ένα ζώο συντροφιάς στους ανθρώπους, κ ειδικα στα παιδια??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμενα ετσι ελεγαν οι δικοι μου,αλλα οταν τους το ξεκοψα το πηραν αποφαση.Και γατα δεν ηθελαν να παρω,και απο περσι που πηρα το Σειριο,φετος καταληξαμε με πεντε γατες και τους γονεις μου να φτιαχνουν τη γατοπεριφραξη στο μπαλκονι.Νομιζω οτι πρεπει να ξεκαθαρισεις οτι ειναι δικο σου σπιτι πλεον,αρα και δικοι σου κανονες,και σιγα σιγα θα το συνηθισουν.Εξαλλου οπως σεβαστηκες εσυ αυτους τοσα χρονια,δεν πρεπει να σεβαστουν κι εκεινοι τις επιλογες σου;

Μα , γι'αυτό δεν απομακρύνονται τα παιδιά από τους γονείς; Για να απαλλαγούν από κάτι παρόμοιες ασφυκτικές καταστάσεις!Δύο χρόνια τώρα η μητέρα σου δεν ερχόταν σπίτι σου, επειδή είχες γάτο; Αν ναι, ε, ας μην έρχεται ούτε τα υπόλοιπα 10-12, να πηγαίνεις εσύ! Αν ερχόταν, έστω γκρινιάζοντας, ας συνεχίσει να έρχεται, έστω γκρινιάζοντας,....εσύ "Μπενάκης- Βγενάκης". Μήπως όμως, σκέπτεσαι να της τον "φορτώνεις" από καιρού εις καιρόν; Αν γκρινιάζει γι'αυτό το λόγο, την καταλαβαίνω, μπορεί να μην αντέχει άλλες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις (σε συνδυασμό με την ιδιοτροπία της), οπότε, θα λύσεις το πρόβλημα μόνος σου (με φίλους, πανσιόν ζώων, κλπ). Αν αντιληφθείς, έστω και στο ελάχιστο, ότι το κάνει μόνο για να της περάσει το καπρίτσιο , κόφ' της το, γιατί ,το τί θα κάνεις στο σπίτι σου, είναι δική σου υπόθεση, αλλιώς, από τη γάτα αρχίζουμε και καταλήγουμε, ποια γυναίκα θα πάρεις και πώς θα στρώσεις τη χωρίστρα. Συγγνώμη, αν είμαι απότομη. Πάντως, είμαι μητέρα με μεγάλα παιδιά, για να ξέρεις!

το μισο σου θεμα ειναι ακριβως σαν την περιπτωση σου. Η μανα μου σιχαινοταν τις τριχες, τις γατες και τα ζωα γενικοτερα. Ελεγε πως αν παρω γατα δεν θα ερχεται. Της απαντουσα με ενα "καλυτερα". Οταν ηρθε (οχι που δεν θα ερχοταν), τον λατρεψε. Ο ναρουτο βεβαια οταν την πρωτοειδε της εκανε κχχχχχ (το 2ο και τελευταιο κχχχ που εχω ακουσει απο τον γατο μου). Μερα με την μερα ομως την συμπαθησε και οταν ερχοταν απο εξω εκανε τουμπες να τον χαιδεψει (ουτε σε μενα δεν το κανει αυτο τοσο συχνα!). Εν τω μεταξυ η μανα μου επαιζε μαζι του, τον χαιδευε και τον αφηνε να την γλειφει!!! Δεν πιστευα στα ματια μου! Οποτε μην απελπιζεσαι με την μανα σου. Αν τον γνωρισει καλα ειμαι σιγουρη πως θα αλλαξει αποψη για τις γατες. Παντως μη κανεις οτι σου λεει. 27 χρονων εισαι, παρε τη ζωη στα χερια σου και μη ζεις συμφωνα με τα θελω και τα πιστευω των αλλων. Αν δεν της αρεσει η γατα σου, αυτη εχει το προβλημα και οχι εσυ. Ας μην ερθει να σε δει για τα επομενα 50 χρονια (θα αντεξει αραγε;).

Ο άνδρας μου ποτέ δεν είχε σχέση με γάτες.. του την έφερα surprise.....ΚΑΙ στο κρεβάτι φυσικά!!!:lol:

Η μάνα μου δεν συχαίνεται της γάτες... αλλά τα σκυλιά.
Ε, της την έφερα ΚΑΙ την σκύλα και ηρέμησε. Μαθαίνει τώρα και πως είναι τα σκυλιά...:lol:
Ο πατέρας μου ο κακομοίρης πλέον δεν μιλάει....ενα πιάτο φαγητό θέλει μόνο τίποτα άλλο!
Χαλαρά και δημοκρατικά πράγματα.....

Αλλιώς ή να πάνε αλλού ή δεν θα με ξαναδούν!:D

Και εμενα ο πατερας μου δεν ηθελε να εχουμε γατες,γιατι ελεγε οτι θα ανεβαινουν στο τραπεζι και οτι θα μυριζουν πολυ ασχημα οι ακαθαρσιες τους.Ετσι κι εγω μαζευα στο σπιτι ολα τα αδεσποτακια μεχρι που εφτασαν τα 24.Αργοτερα,τα χαρισαμε για καποιους λογους και μου τονισε να μην ξαναμαζεψω αλλο γατι.Τελος ιουνιου ομως βρηκα τη Σνουπυ,μου ειπε να την κρατησουμε.Χθες,υιοθετησα αλλα 5 γατια και τελος αυγουστου θα υποδεχτω αλλο 1 γατακι,συνολο=7γατες.Τις δεχτηκε ολες!:up:

Εφόσον δε μένεις πια με τους γονείς σου, πραγματικά δε βλέπω το λόγο να πρέπει να ληφθεί από κοινού μια τέτοια απόφαση. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε επηρεάζει η μαμά σου, αλλά δεν την εξαναγκάζεις να ζήσει αυτή με το γάτο. Γιατί θα πρέπει να σε αναγκάσει αυτή να τον αποχωριστείς?

Κι εγώ δεν είχα γάτα-σκύλο μικρή για τον ίδιο λόγο. Πέρισυ -παντρεμένη πια- βρήκα μια γατούλα, την οποία και κρατήσα. Όταν το έμαθαν οι γονείς μου και οι λοιποί συγγενείς δεν τους άρεσε και άρχισαν τη μουρμούρα. Μάλιστα, κάποιοι (π.χ. ο αδερφός μου) έχουν σταματήσει να μας επισκέπτονται. Δε λέω ότι μου αρέσει, αλλά έχω συμβιβαστεί και τον βλέπω στο σπίτι του. Με τον άντρα μου που δεν την ήθελε το συζήτησα αρκετά. Ακόμα το συζητάμε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, μένει και αυτός στο σπίτι και η γνώμη του μετράει όσο και η δική μου.

Εδώ και 3 εβδομάδες, μένω στους γονείς μου λόγω προβλήματος υγείας και η γάτα ήρθε μαζί μου για να μας φροντίζουν και τις δύο.:rolleyes: Η αρχή ήταν δύσκολη, αλλά έχουν συμβιβαστεί, αν και εξακολουθούν να φρικάρουν περιστασιακά (π.χ. αν τη δουν πάνω στην τηλεόραση:P). Όλα συνήθεια είναι...

και εγω συμφωνω με τα κοριτσια .δεν ειναι αναγκη για να ρωτας τους γονεις σου για ενα τετοιο θεμα ειδικα απο τη στιγμη που μενετε σε διαφορετικα σπιτια.Καμια μανα δεν σταματα να μιλα στο παιδι της επειδη εχει γατα μεσα στο σπιτι.Εξαλλου οταν ερχεται μπορες να την περιοριζεις,την γατα, σε ενα δωματιο .Εμεις ειχαμε παντα σκυλια και γατες αλλα εξω παντα οι γονεις μου αρνιοντουσαν τα βαλλουν μεσα ελεγαν οτι θα βρομουσαν και αλλα τετοια.Τωρα η γατα ειναι η πιο καθαρη απο ολους μας:Pκαι φυσικα ζει μεσα :)κομαται στο κρεβατι τον γονιων μου και την αφηνουν:P,το πηραν πια αποφαση:lol:,να φανταστεις τωρα που λογικα θα φυγω για σπουδες δεν θελουν να την παρω μαζι λενε που θα σερνεις το γατι.Εγω στη θεση σου εν θα υπεκυπτα στον ''εκβιασμο ''της μαμας

Καλησπέρα,έχω κι εγώ ένα παρόμοιο θέμα με τη μάνα και την "καθαριότητα" της κι επιπλέον πάνω που άρχισε να πείθετε μόλις με έιδε να ψάχνω σπίτι γιατί έχω ανάγκη από ένα κατοικίδιο στο σπίτι(λόγω του οτι είμαι μοναχοπαίδι και μοναχικός χαρακτήρας τα τελευταία 2 χρόνια μετά αφότου έχασα το πιο αγαπημένο μου άνθρωπο(γιαγιά))αποφασήσε οτι θα με έχανε και είπε το οκ...
Ξαφνικά ο πατέρας μου (χρόνια νεφροπαθής με αιμοκαθάρσεις κλπ) μου εξήγησε οτι δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ζωάκι τύπου σκύλου ή γάτας γιατί το απαγορεύουν οι γιατροί λόγω του χαμηλού ανοσοποιητικού του συστήματος και τέτοιου είδους ζωάκια είναι φορείς πολλών ασθενειών.
Θα σας παρακαλούσα κάποιος που ξέρει έγκυρα να μου πέι αν όλα αυτά είναι "μπαρούφες" όπως υποπτεύομαι...
Επίσης έχω αρχίσει να προσπαθώ να γνωρίσω τις γατούλες της γειτονιάς μου εφόσον δεν μπορώ να έχω μέσα στο σπίτι.
Το μπαλκονάκι του δωματίου μου είναι στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο και με πολύ παρακάλια τους έπεισα να τα ταιζώ και να τα ποτίζω μέχρι να μπορέσω να με γνωρίσουν και να μπορέσω να τα βοηθήσω και με κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.
Όποιος μπορεί ας μου δώσει κάποιες συμβουλές και γι'αυτό ή να με παραπέμψετε σε κάποιο ανάλογο θέμα!!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και καλώς σας βρήκα!

τελικα τι αποφασισες riotshield??????;);):hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back