Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οκ, το ξέρω ότι εξαφανίζομαι και εμφανίζομαι κατά πως θα μου καπνίσει..
Αλλά χρειάζομαι λίγη βοήθεια (πάλι..)
Έχω λοιπόν τον Βλάσση, έναν μαλάκα γάτο 2.5 ετών με μια μικρή αναπηρία, ένα χέρι με μερική παράλυση. Και είναι ΧΟΝΤΡΟΣ!! Το χέρι του απαιτεί να είναι όσο γίνεται πιο κομψός για να μπορεί να τον κρατήσει και να κινείται άνετα, όμως αλήθεια δυσκολεύομαι πολύ να τον έχω fit..
Το πήρα όμως απόφαση και θα πει τον δεσπότη Παναγιώτη!
Ερώτηση το λοιπόν: ποιό μοντέλο διατροφής θα βοηθήσει περισσότερο να πετύχουμε όσο γίνεται πιο σύντομα το στόχο μας: κροκέτα, μαγειρευτό ή barf? (έχω και ένα σκύλο που μπαρφάρει οπότε δε θα είναι πρόβλημα)
Για την ώρα τρώμε κροκέτα και την τρώμε ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ NONSTOP μια και διαφορετικά θα μας πετάξουν έξω από την πολυκατοικία μια και κλαίει σπαρακτικά αν δεν είναι διαθέσιμη τροφή ολημερίς και οληνυχτίς. Τέλος του μήνα όμως μετακομίζουμε, οπότε μπορούμε να γράψουμε τους γείτονες στα παλιά μας τα παπούτσια και να ξεκινήσουμε δίαιτα κι ας τους ενοχλούμε.
Για πείτε καμιά γνώμη, ποιό μοντέλο διατροφής θα μας βοηθήσει να χάσουμε πιο εύκολα βάρος χωρίς να υποφέρει από την πείνα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξέχασα να αναφέρω ότι ΔΕΝ είναι στειρωμένος (ακόμα).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ θα σου έλεγα να πάρεις κάποια λάιτ καλής ποιότητος κροκέτα...
αν είναι ο γάτος σου στειρωμένος μπορείς να πάρεις την κτηνιατρική της ρόγιαλ κάνιν για στειρωμένα την οποία χρησιμοποιεί και μια φίλη και ο γάτος της αδυνάτισε!
ρώτησε τον κτηνίατρο σου!
αυτός θα σε ενημερώσει!
καλή επιτυχία!!!

Aliona Crasulea
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό το θέμα είναι ότι πρέπει για τη γάτα μου!!! Για τη ράτσα της δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 6,5 κιλά, αυτή τη στιγμή ζυγίζει 8 και θέλω να την κάνω δίαιτα,αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Σαν γάτα πάντως,μπορώ να πω ότι ασκείται,τρέχει συνέχεια,αλλά τρώει και πολύ,μου ζητάει συνεχώς να φάει και πάντα με καταφέρνει. Σκέφτομαι ή να αναθέσω τη διατροφή της σε κάποιο άλλο άτομο ή να μην πηγαίνω καθόλου στην κουζίνα
καλησπέρα...καλά κάνει και παίζει πολύ και τρέχει πολύ...να φάει ξηρή τροφή της δίαιτας,αυτό θα βοηθήσει.καλο βραδυ!!!
asavvaidou
Νεοφερμένο μέλος
Εχω 5 γατες αλλα η μια απο αυτες και συγγεκρημενα ο μεγαλος μου ο αρσενικος πλεον εχει γινει θρευταρι! Θελω να του κανω διαιτα! Προσπαθησα να του δηνω κροκετες αντι για κονσερβες και φακελακια και κατι εγινε! Φυσικα της κονσερβες και τα φακελακια δεν τα ετρωγε μονος του! Αλλα πρεπει να χασει λιγο ακομα βαρος! Σας εχει σημβει εσας ποτε κατι τετοιο? Αν ναι μπορειτε να μου πειτε καποιον καλο τροπο για να χασει ο γατουλης μου λιγο ακομα βαρος?
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
asavvaidou
Νεοφερμένο μέλος
σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια!!2 πράγματα μπορείς να κάνεις. Να παίζεις περισσότερη ώρα μαζί του ημερησίως, ώστε να κινείται και να γυμνάζεται περισσότερο (θα δεις εκπληκτικά αποτελέσματα) και να μιλήσεις με τον κτηνίατρο σας, ώστε να σου δώσει αυτός συνολικά μια διατροφή για τον γατούλη, που θα τον βοηθήσει να χάσει λίγο βάρος. Επίσης να του παίρνεις κροκετες πιο εξειδικευμενες βοηθάει πχ για ενήλικο αρσενικό στειρωμένο γάτο.
θα αρχισω αμεσως!!!
θα ανεβασω τα αποτελεσματα!

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα ελεγα koukimanster μου να περιμενεις λιγο. Εξαρταται απο το αν σκοπευετε να τα στειρωσετε, αν οντως το σκοπευετε θα ελεγα να περιμενεις μεχρι τοτε που θα μπορειτε να τους δινετε ειδικη τροφη για στειρωμενα αρσενικα γατακια. Στην περιπτωση που δεν σκοπευετε να τα στειρωσετε δεν χρειαζεται να τους κανετε διαιτα, μολις φθασουν σε αναπαραγωγικη ηλικια και αρχισουν οι προσπαθειες για ζευγαρωμα και οι μαχες με τα αλλα αρσενικα θα αδυνατισουν απο μονα τους.Θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Έχουμε στο πατρικό μου 2 γατάκια, αρσενικά, αστείρωτα, 6 μηνών. Και τα δύο ζυγίζουν 3,5 κιλά περίπου. Είναι φυσιολογικό ή είναι πολύ χοντρά; Σας ρωτάω γιατί είναι πολύ μεγαλόσωμα γατιά, έχουν χοντρούλικα ποδαράκια σαν αρκουδάκια και έχουν και παχύ τρίχωμα, αν και όχι μακρύ. Σκέφτομαι λοιπόν. Μήπως το βάρος τους είναι ύποπτο για έναρξη παχυσαρκίας; Τι λέει η εμπειρία σας;
Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που στειρωνουμε τα γατια, η προσπαθεια για ζευγαρωμα για τα αρσενικα γατια ειναι μια πολυ δυσκολη εποχη. Χανονται για μερες, ξεχνωντας ακομα και το φαγητο στην προσπαθεια τους να καταφερουν καποιο θυληκο και αγωνιζονται εναντιον των αλλων αρσενικων με ασχημες πληγες πολλες φορες και πιθανοτητες να κολλησουν καποια ασχημη ασθενεια. Οσο για το βαρος τους, 3,5 κιλα δεν νομιζω να ειναι πολλα, τουλαχιστον συγκρινομενα με τα 8 του δικου μου και αν ειναι και μεγαλοσωμα οπως τα περιγραφεις εχουν περιθωριο.
stavrianna 1234
Νεοφερμένο μέλος
γεία σας η γάτα μου είναι χοντρούλα και θέλω να μάθω πώσ να τις κάνω δίαιτα αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα!!!!!!
επειδή έχω 2 γάτες και οι 2 τρώνε από το ίδιο μπολ!!!!! έχω δοκιμάσει να τις βάλω ξεχωριστά μπολάκια αλλά δεν προλαβαίνει να φάει η μία γάτα!!!!!!
να σας εξηγήσω, η μία γάτα είναι 5 έτους(η χοντρούλα) και η άλλη 1 που την φέραμε πριν λίγους μήνες και την μισεί η μεγάλη και της δίνει ξύλο... και η μεγάλη τρώει επήτιδες όλο το φαγήτο για να μην φάει το μικρό!!!!πώς να τις κάνω δίαιτα;;;θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νομιζω καλυτερα ειναι να τις χωρισεις την ωρα που τρωνε. Δηλαδη βαλτες σε διαφορετικο δωματιο με διαφορετικο μπολακι την ωρα του φαγητου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavrianna 1234
Νεοφερμένο μέλος
electra iris
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας, ειμαι καινουργιο μελος, εχω μια γατα την Chanel 4 χρονων, και εναν γατουλη τον Φουντα που ειναι 6 μηνων, μανα και γιος.. εχω προβλημα με την θηλυκια μου η οποια ζυγιζει 6,300 ο κτηνιατρος μου ειπε οτι πρεπει να χασει βαρος, αλλα ολο ζηταει φαι. Εχει γινει σαν καρπουζι, πριν την στειρωσουμε ηταν 5 κιλα και μετα εφτασε τα 6 και 300 γραμμ.. ηταν λαθος της πεθερας μου βεβαια γιατι το πιατακι της ηταν παντα γεματο μεχρι επανω φουλ στο φαι και οχι 1 αλλα 3 διαφορετικα πιατακια με διαφορετικα πραγματα.. τι πρεπει να κανω για να χασει καποια κιλα? Το καλο ειναι οτι το καλοκαιρι την στελνω στο χωριο και εκει τρεχει κανει ρανει κτπ.. αλλα ως τοτε θελω να την αδυνατησω..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Yπάρχουν ειδικές τροφές για στειρωμένες γατούλες με λιγότερα λιπαρά καθώς και εξειδικευμένες που στοχεύουν στην απώλεια βάρους από τις γνωστές μάρκες (Royal Canin, Hill's κλπ). Θα χρειαστεί να οπλιστείς με υπομονή και θέληση πάντως, διότι δε θα πάψει από τη μια μέρα στην άλλη να γκρινιάζει και να ζητιανεύει φαγάκι! Φυσικά το καλύτερο είναι να της χωρίσεις την ημερήσια ποσότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα (από 3-5 θα πρότεινα). Καλή επιτυχία, να σου ζήσουν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Το κακό με τις τροφές αυτές είναι ότι όσο κάνει τη δίαιτα με αυτές τις ειδικές τροφές όλα καλά. Αλλά όταν επιστρέφουν στις κλασσικές τροφές, έστω κι αν είναι οι καλύτερες, ακόμη και αν τηρείς τα γραμμάρια, τότε μπορεί να ξαναπαχύνει.....η Μιλού μας δυστυχώς ξαναπάχυνε...την είχα φτάσει 5.200 (από 6.200) και επανήλθε στα 5.800!
Η γιατρός μας είπε ότι μετά τη satiety θέλει την urinary female για συντήρηση. Θα το δοκιμάσουμε και θα ενημερώσω!
electra iris
Νεοφερμένο μέλος
Μαζεύομαι και εκθέτω το θέμα μου . Μέσα σε 2 ημέρες είχε φάει 300 gr τροφής ενώ έπρεπε να καταναλωσει βαριά βαριά 130 . Φυσικά τις άλλες 2 ημέρες που έλειπα είπα να του βάζουν γύρω στα 60 gr. Το θέμα είναι ότι το θρεφτάρι μου έχει φτάσει 6.300. Πρέπει να τον αδυνατίσω 300 gr . Από σημερα του δινω ημερήσια δόση 56 gr . Φαίνεται να του είναι αρκετό και τα 2 γευματα δεν τα καταβροχθιζει με την παροιμιώδη λαιμαργία του . Επίσης οταν τον σηκώνω αισθάνομαι πιο πολύ την αύξηση βαρους του στο στέρνo και όχι τόσο στη κοιλιά . Είναι δυνατόν η κραιπάλη 2 ημερών να τον έφερε σε αυτό το σημείο? Τί λέτε θα τα χάσει εύκολα ? Με τη ζέστη δεν θέλω να τον πιέζω και με παιχνίδια . Αφήστε που τα αγαπημένα του είναι εξαφανισμένα Ούτε ξέρω που τα έχει καταχωνιασει και δεν μπορώ να πω ότι διαθέτω και ένα σπίτι που κυριαρχεί ο κακός χαμός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crazy cat
Νεοφερμένο μέλος
Αν και σίγουρα δεν είμαι και η πλέον ειδική να απαντήσω(εδώ και δύο χρόνια μόνο έχω γάτα),να σου πω τη γνώμη μου.
Προφανώς του έλειψες του γατούλη και γι αυτό το έριξε στο φαγητό μια και το βρήκε και...μπόλικο!

Νομίζω πως πέρα από τη μείωση των γραμμαρίων της τροφής που καλά έκανες και ξεκίνησες,καλή θα ήταν και λίγη..
γυμναστική με παιχνίδια κι ας κάνει ζέστη,και δεν εννοώ να τον ξεθεώσεις!
Εμείς έχουμε βρει ένα...παιχνίδι με το φαγητό της που της προσφέρει και διασκέδαση και τη γυμνάζει και της δίνει την
αίσθηση ότι ...κυνηγάει την τροφή της.ΟΜΩΣ:Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι ό,τι καλύτερο και σίγουρα υπάρχουν,ξαναλέω,
πολύ πιο ειδικοί στο θέμα εδώ για να σου δώσουν συμβουλές.
Κάθε πρωί και βράδυ,παίρνουμε λίγες κροκέτες από το γεύμα της και παίζουμε μαζί της.Με λίγα λόγια την...τρέχουμε
ρίχνοντας τις κροκέτες μακριά!

Το ξέρω ότι ακούγεται λίγο...ανορθόδοξο,αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό,και διατηρείται αδύνατη και τρελαίνεται
από τη χαρά της που παίζει,να φανταστείς έρχεται κοντά μας και περιμένει τις συγκεκριμένες ώρες να ξεκινήσει τη...
γυμναστική

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Κατ'αρχήν, μη περιμένεις θεαματική αλλαγή από τις πρώτες μέρες. Όπως και στους περισσότερους ανθρώπους, τα κιλά συνήθως μπαίνουν με το καντάρι και βγαίνουν με το...σταγονόμετρο. Υπομονή λοιπόν, επιμονή και σύστημα. Πολύ σωστά μείωσες την ημερήσια ποσότητα και, αν υπάρχει η δυνατότητα και βρίσκεσαι αρκετές ώρες στο σπίτι, μπορείς να τη μειώσεις κι άλλο, σπάζοντας της σε ακόμα μικρότερες μερίδες. Δηλαδή αν έτρωγε 3 φορές την ημέρα, μπορεί τώρα να τρώει 5 μικρά γεύματα. Επίσης δεν είναι κακό να αντικαταστήσεις ένα μέρος των γευμάτων με ελάχιστο μέρος κονσέρβας διαίτης, ώστε και να παίρνει τα απαραίτητα υγρά που είναι αναγκαία για τη διατήρηση του ουροποιητικού του σε καλή κατάσταση και για να μη του κακοφανεί τόσο η δίαιτα, μετά τη διατροφική κραιπάλη κατά τη διάρκεια της απουσίας σου.Μέσα σε 2 ημέρες είχε φάει 300 gr τροφής ενώ έπρεπε να καταναλωσει βαριά βαριά 130 . Φυσικά τις άλλες 2 ημέρες που έλειπα είπα να του βάζουν γύρω στα 60 gr. Το θέμα είναι ότι το θρεφτάρι μου έχει φτάσει 6.300. Πρέπει να τον αδυνατίσω 300 gr . Από σημερα του δινω ημερήσια δόση 56 gr . Φαίνεται να του είναι αρκετό και τα 2 γευματα δεν τα καταβροχθιζει με την παροιμιώδη λαιμαργία του . Επίσης οταν τον σηκώνω αισθάνομαι πιο πολύ την αύξηση βαρους του στο στέρνo και όχι τόσο στη κοιλιά . Είναι δυνατόν η κραιπάλη 2 ημερών να τον έφερε σε αυτό το σημείο? Τί λέτε θα τα χάσει εύκολα ? Με τη ζέστη δεν θέλω να τον πιέζω και με παιχνίδια . Αφήστε που τα αγαπημένα του είναι εξαφανισμένα Ούτε ξέρω που τα έχει καταχωνιασει και δεν μπορώ να πω ότι διαθέτω και ένα σπίτι που κυριαρχεί ο κακός χαμός.
Σύμμαχός σου η εποχή, που είναι η πλέον κατάλληλη λόγω της ζέστης και που η όρεξη είθισται να μειώνεται.
Ζύγιζέ τον μια φορά την εβδομάδα, για να επιβεβαιώνεις οτι το βάρος όντως μειώνεται.
Άντε και... καλά αποτελέσματα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool