Μπουρμπουλιθρα
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα γατακια φυσικά θα ειναι μόνο μεσα.
Μαζί με τη μαμά τους εννοείς; Σε κάθε περίπτωση σας εύχομαι τα καλύτερα και να πάνε όλα κατ' ευχήν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μπουρμπουλιθρα
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Η μαμά τους δυστυχώς θα μηνύει μεσα μόνο όσο θυλαζουν.Δεν μπορώ να εχω 8 γατες μεσα στο σπίτι.
Με συγχωρείς που επιμένω, αλλά τι εννοείς όσο θηλάζουν; Μιλάω για το διάστημα των διακοπών σας, όχι γενικά. Υποθέτω ότι τα γατάκια, αφού γεννήθηκαν χθες, θα θηλάζουν καθόλη τη διάρκεια των διακοπών σας (1 μήνας).
Μπουρμπουλιθρα
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Μπουρμπουλιθρα
Νεοφερμένο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλές διακοπές να έχετε και εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Μπουρμπουλιθρα
Νεοφερμένο μέλος
Elektra2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα τις συμβουλές σας για την περίπτωσή μου. Μέχρι τώρα ο Πίπο όταν έλειπα δεν ήταν ποτέ μόνος. Έχω μια πολύ καλή φίλη που τον αγαπά πολύ και αυτός αυτήν, η οποία κάθε φορά που έφευγα σε ταξίδι (μέχρι 8 ημέρες) ερχόταν πρωί και βράδυ, άνοιγε πατζούρια, τον έκανε βόλτα, και το βράδυ έκλεινε τα πατζούρια, του άναβε ένα φως, άφηνε και τον ανεμιστήρα οροφής ανοιχτό για τη ζέστη και πάλι το πρωί τα ίδια. Έτσι ο Πίπο ποτέ δεν κατάλαβε πραγματικά την απουσία μου από το σπίτι και δεν κατάλαβε γενικώς μέχρι τώρα αλλαγή στη ζωή του, όταν λείπω.
Εφέτος, έχω μόνο 9 ημέρες που μπορώ να λείψω από 9 έως 18 Αυγούστου. Αλλά η φίλη μου δεν θα είναι στην Αθήνα. Ίσως βρω κάποιον να έρχεται κάθε 2 ημέρες, αλλά δε μου αρέσει καθόλου η ιδέα. Ο Πίπο είναι εξαιρετικά κοινωνικός και φοβάμαι ότι θα μελαγχολήσει. Υπερβάλλω? Άσε που αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να αφήσω τα πατζούρια κλειστά και δεν έχει συνηθίσει να μην έχει φως. Έχω την αίσθηση ότι θα είναι μεγάλη αλλαγή γι'αυτόν και δεν ξέρω πράγματι τι να κάνω. Θα σκεφτώ διάφορες εναλλακτικές αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας, αν οι γάτες γενικά μπορούν να πάθουν μελαγχολία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ή τέλος πάντων καμιά καλή ιδέα. Κράτησα αυτή με το ραδιόφωνο και θα το κάνω. Τίποτε άλλο? Ευχαριστώ!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Για δροσιά, άσε ανοιχτό κανένα τζάμι αν είναι εφικτό (με τα πατζούρια κλειστά). Επίσης, για φως, άσε ανοιχτό κανένα πατζούρι με τα τζάμια κλειστά. Αυτό με τις προϋποθέσεις ότι μπορείς να μισοκλείσεις το πατζούρι και ότι το δωμάτιο δεν το βαράει ο ήλιος όλη μέρα.
Ραδιόφωνα και τέτοια εγώ δε θα άφηνα στην Άρια γιατί θα το αγνοούσε ή/και θα το έριχνε και θα το έσπαγε

Αν εμπιστεύεσαι το άτομο που μπορεί να έρχεται, όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς. Δε θα μελαγχολήσει σε τόσο μικρό διάστημα ο Πίπο σου, ίσως απλά χαρεί υπερβολικά όταν σε δει! Απλά να τονίσεις όλα τα θέματα ασφαλείας στο άτομο που θα έρχεται. Να προσέξει κυρίως πόρτες και παράθυρα. Θα πρότεινα αν το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει εμπειρία από γάτες, να του "απαγορέψεις" να ανοίξει παράθυρα. Αυτό βέβαια αν μπορείς να αφήσεις πατζούρια κλειστά/τζάμια ανοιχτά, ώστε να μπαίνει λίγος αέρας. Ο ανεμιστήρας οροφής είναι επίσης πολύ καλύ περίπτωση, θα βοηθάει τρομερά.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Σε περίπου ένα μήνα φεύγω διακοπές. Προχθές το βράδυ πήρα επιτέλους την μικρή μου Μπρίγκυ στο σπίτι. Τώρα είναι ενός μήνα και 2 ημερών. Θέλω να την πάρω μαζί μου... Ψάχνω στα υποψήφια σπίτια για το αν δέχονται κατοικίδια και βρήκα ένα που δέχεται.
Δεν έχω ξαναπάει διακοπές με γάτα και έχω τις εξής απορίες:
- Μπορώ να την παίρνω στην παραλία;
- Φοβάμαι μην επειδή το περιβάλλον της είναι άγνωστο κάνει ζημιές και ενοχλήσει.
- Τι χρειάζεται να πάρω μαζί μου;
Αν από την άλλη την αφήσω σπίτι μόνη της τι πρέπει να κάνω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η Μπρίγκυ είναι ακόμα μπεμπούλα και καλά καλά δεν έχει οικειοποιηθεί το χώρο του σπιτιού σου , οπότε θα σου συνιστούσα αν λείψεις λίγες μέρες να βρεις κάποιο οικείο και έμπιστό σου πρόσωπο να δώσεις τα κλειδιά του σπιτιού να έρχεται να της κάνει συντροφιά, να την ταίζει και να παίζει λίγο μαζί της. Εναλλακτικά στην ανάγκη να την εμπιστευτείς φιλοξενούμενη γι αυτό το διάστημα σε κάποιο άλλο σπίτι (κατά προτίμηση χωρίς άλλα ζωάκια)οπου όμως να είσαι σίγουρη οτι θα την προσέχουν και θα τη φροντίζουν.
Αν πάλι πρόκειται να λείψεις για αρκετό διάστημα, τότε θα πρέπει να τη μεταφέρεις μαζί με όλη την προίκα της (γατοφόρο, τροφή , μπωλ νερού, πιατάκια, αμμολεκάνες, άμμο, παιχνιδάκια) στην περίπτωση που πας πάλι σε οικείο σου σπίτι (π.χ. στο πατρικό σου), γιατί σε ξενοδοχείο θα είναι κάπως δύσκολο.(π.χ. εμείς κάθε καλοκαίρι που φεύγουμε και πάμε στο ίδιο σπίτι στην εξοχή για 3 εβδομάδες, παίρνουμε και την Τέρψη μαζί).
Υπάρχουν βέβαια και οι πανσιόν για ζώα, αλλά στη θέση σου δεν θα εμπιστευόμουν παρά σε έσχατη ανάγκη.
Όσο για παραλία...καλύτερα να το ξεχάσεις! Χώρια το στρεσσάρισμα και τον κίνδυνο να σου φύγει, θα κινδυνέψει και η υγεία της από αφυδάτωση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν εκεί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Στην θάλασσα κι εγώ δεν θα το έπαιρνα για όλα αυτά που είπε η Αλκυόνη, συν το ότι μια φορά προσπάθησα να τον πάω να δει (είναι απέναντι) και φοβόταν πολύ τον θόρυβο από τα κύματα και τον κόσμο. Άμα το γατί θα είναι σε εξωτερικό χώρο απερίφραχτο πρέπει με κάποιο τρόπο να το ελέγχεις, είτε με σαμαράκι είτε με γατοφόρο. Οπότε δεν ενδείκνυται.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
θα σκεφτώ πολύ καλά αν την πάρω... Δεν θέλω να έχω προβλήματα προσαρμογής ( έχουμε κάποια μικρά θεματάκια προς στιγμήν). Η Μπρίγκυ δεν αντέχει λεπτό αν δεν έχει κάποιον κοντά της ή τουλάχιστον να τον έχει στο οπτικό της περιβάλλον. Μόλις μένει λίγο μόνη της αρχίζει να κλαψουρίζει και να γρατζουνάει τα πάντα. Γι αυτό αρχικά φοβάμαι να την αφήσω στο σπίτι... Βέβαια τότε θα είναι λίγο μεγαλύτερη... Σκέφτηκα να λέω στον παππού μου που τον γνωρίζει λίγο να έρχεται να την ταίζει να αλλάζει την άμμο και να της κρατάει λίγη συντροφιά...Μαζί μου πιστεύω επειδή θα είμαστε σε ξενοδοχείο θα ζοριστεί γιατί ναι μεν δέχονται ζώα αλλά μου είπαν πως δεν θέλουν καθόλου φασαρία και η Μπρίγκυ μου είναι λίγο ζουζουνάκι

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εμένα από την άλλη η εμπειρία μου, με την αλλαγή περιβάλλοντος σε γατί, είναι θετική. Έχει προσαρμοστεί εύκολα ο γάτος μου σε συνθήκες διακοπών και δεν "φοβήθηκε" στιγμή το νέο σπίτι. Θεωρώ πως το να περνάει χρόνο μαζί σου το γατί σε αυτή την φάση είναι καλύτερο από το να μείνει μόνο του με μια επίσκεψη την ημέρα από άγνωστο.
Στην θάλασσα κι εγώ δεν θα το έπαιρνα για όλα αυτά που είπε η Αλκυόνη, συν το ότι μια φορά προσπάθησα να τον πάω να δει (είναι απέναντι) και φοβόταν πολύ τον θόρυβο από τα κύματα και τον κόσμο. Άμα το γατί θα είναι σε εξωτερικό χώρο απερίφραχτο πρέπει με κάποιο τρόπο να το ελέγχεις, είτε με σαμαράκι είτε με γατοφόρο. Οπότε δεν ενδείκνυται.
Πιστεύω να συμφωνήσεις μαζί μου οτι εξαρτάται κι απ'το χαρακτήρα του γατιού. Ο δικός σου γάτος, ευτυχώς, είναι ευπροσάρμοστος. Άλλα γατιά κάνουν μέρες να νιώσουν οικείο το νέο περιβάλλον και στρεσσάρονται υπερβολικά.
Η αδερφή μου π.χ. αποπειράθηκε να πάει για ένα τριήμερο σε ξενοδοχείο που δέχεται ζωάκια, πήρε τη γάτα της μαζί, αλλά έμειναν μόνο μερικές ώρες κι αναγκάστηκαν άρον-άρον να επιστρέψουν,η γάτα δεν ησύχαζε με τίποτα, δεν έτρωγε, έμενε κρυμένη και μάλιστα λίγο έλειψε να σφηνώσει σε κάποια εγκατάσταση κλιματιστικού.
"Εμείς" είμαστε στο ενδιάμεσο, αλλά όταν πάμε διακοπές πάμε πάντα στο εξοχικό που δεν έχει κήπο, είναι μικρό και "ελεγχόμενο". Την πρώτη χρονιά, στην αρχή βγήκε από τη γατοφόρο κι άρχισε να οσμίζεται το χώρο και μέσα σε λίγες ώρες είχε εξερευνήσει όλα τα δωμάτια. Οι επόμενες ημέρες ήταν εύκολες. Τη δεύτερη χρονιά, αμέσως μετά το ταξίδι βγήκε κι ένοιωθε άνετα. Όμως όταν επιστρέψαμε στο κανονικό μας σπίτι, ένιωσε περισσότερη χαρά, γιατί είναι αυτό που πραγματικά θεωρεί "σπίτι"της.
Από την άλλη, και παρά τα όσα λέγονται, και οι γάτες θέλουν να είναι κοντά στο γατογονιό τους. Θέλουν την παρέα. Κι αν είχα τη δυνατότητα θα είχα και δεύτερο γατί για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να λείψω για 2-3 ημέρες και την αφήνω μόνη με την αδερφή μου να την επισκέπτεται 2 φορές την ημέρα (και πάντα με το μυαλό μου να ανησυχεί για τη μοναξιά της
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως για πρώτη φορά τη δική μου την πήρα ταξίδι μαζί μου όταν ήταν 1 χρόνου και κάτι..
Λουράκι-σαμαράκι όμως είχα αρχίσει από πολύ νωρίτερα να της φοράω πράγμα που, ιδιαίτερα στις διακοπές, με έχει σώσει.

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Σωστά, ασφαλώς παίζει εξίσου ρόλο και πώς θα τα μάθεις.
Πάντως για πρώτη φορά τη δική μου την πήρα ταξίδι μαζί μου όταν ήταν 1 χρόνου και κάτι..
Λουράκι-σαμαράκι όμως είχα αρχίσει από πολύ νωρίτερα να της φοράω πράγμα που, ιδιαίτερα στις διακοπές, με έχει σώσει.![]()
Τέτοιο θα της πάρω σίγουρα... Και σύντομα μάλιστα.Όχι ότι θα το χρειαστούμε αν δεν πάμε διακοπές μαζί αλλά καλό είναι να υπάρχει
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool