Γάτα και διακοπές

Γεια σας! Μένω Αθήνα και πρόκειται να ταξιδέψω τέλος του μήνα για Αγγλία και ψάχνω να βρω μια λύση για το που θ'αφήσω τη γάτα μου. Θα λέιψω μια βδομάδα και επειδή είμαι φοιτήτρια δυσκολεύομαι να βρω κάποιο να την αφήσω για να την φροντίζει.:/: Σκέφτηκα να την αφήσω μόνη της στο διαμέρισμά μου με αρκετό φαγητό και νερό αλλά φοβάμαι πως θα κλαίει και θα ξεσηκώσει την πολυκατοικία και τους γείτονες. Εσείς τι λέτε γι'αυτή την ιδέα?
Επίσης, μια φίλη μου θα έρθει Αθήνα 2 μέρες αφού φύγω και προσφέρθηκε να περνάει όποτε μπορεί να την βλέπει λίγο και να της καθαρίζει την αμμολεκάνη αλλά ανησυχώ γενικά για τη γάτα και τη συμπεριφορά της όσο διάστημα θα μένει μόνη. Έλεγα μήπως βρω κάποια νταντά εμπιστοσύνης για γάτες εδώ κοντα (μένω περιοχή Ζωγράφου) και να την πάω εκεί, τουλάχιστον να ξέρω πως δεν είναι μόνη και κάποιος θα την προσέχει. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο να βρω κάποιο άτομο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας! Μένω Αθήνα και πρόκειται να ταξιδέψω τέλος του μήνα για Αγγλία και ψάχνω να βρω μια λύση για το που θ'αφήσω τη γάτα μου. Θα λέιψω μια βδομάδα και επειδή είμαι φοιτήτρια δυσκολεύομαι να βρω κάποιο να την αφήσω για να την φροντίζει.:/: Σκέφτηκα να την αφήσω μόνη της στο διαμέρισμά μου με αρκετό φαγητό και νερό αλλά φοβάμαι πως θα κλαίει και θα ξεσηκώσει την πολυκατοικία και τους γείτονες. Εσείς τι λέτε γι'αυτή την ιδέα?
Επίσης, μια φίλη μου θα έρθει Αθήνα 2 μέρες αφού φύγω και προσφέρθηκε να περνάει όποτε μπορεί να την βλέπει λίγο και να της καθαρίζει την αμμολεκάνη αλλά ανησυχώ γενικά για τη γάτα και τη συμπεριφορά της όσο διάστημα θα μένει μόνη. Έλεγα μήπως βρω κάποια νταντά εμπιστοσύνης για γάτες εδώ κοντα (μένω περιοχή Ζωγράφου) και να την πάω εκεί, τουλάχιστον να ξέρω πως δεν είναι μόνη και κάποιος θα την προσέχει. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο να βρω κάποιο άτομο?

Καλημέρα.
Για την γατούλα σου το καλύτερο θα ήταν να μην αλλάξει περιβάλλον για τόσο λίγες ημέρες, αλλά να πηγαίνει κάποιος να την προσέχει και να της κάνει λίγη παρέα στο χώρο της. Η λύση να έρχεται μια φίλη σου στο σπίτι είναι η καλύτερη νομίζω, παρά να βρεθεί μόνη της σε ξένο περιβάλλον και με ξένους ανθρώπους.
Να της έχεις δύο αμμολεκάνες και αρκετή ξηρά τροφή και νερό σε μεγάλη ποτίστρα, έτσι ώστε να έχει αυτονομία 2-3 ημερών και με ενδιάμεσες επισκέψεις της γατοσίττερ θα είναι μια χαρά. Επίσης, όσο μπορείς μάζεψε τα τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα να μην είναι μες τη μέση (σακούλες, κορδόνια κλπ) και βγάλε τις περιφερειακές ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα (το στερεοφωνικό, τα φωτιστικά δαπέδου, την τηλεόραση).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

υπάρχει και η γατονταντά που είναι ότι καλύτερο, απο το να την αφήσεις μόνη τόσες μέρες (εγώ δεν θα τα άφηνα μόνα τους τόσες μέρες με τίποτα)... έχει πολλές κάνε αναζήτηση στο google... ενδεικτικά https://athenscatnanny.webs.com/whyacatnanny.htm

Chryssa συμφωνώ μαζί σου στο ότι το σπίτι αυτό είναι ο χώρος της και τον έχει αγαπήσει φαντάζομαι, δε νομίζω όμως ότι θα είχε πρόβλημα σε ξένο περιβάλλον γιατί είναι σχετικά ευπροσάρμοστο γατάκι και της αρέσουν οι αλλαγές. Για την ώρα δε με βλέπω να την αφήνω κάπου όμως, μάλλον θα έρχεται κάποιος να τη βλέπει λίγο.
Aelin εσύ εμπιστεύεσαι ξένο άτομο να μπαίνει στο σπίτι σου? Εγώ δεν ξέρω έχω μια φοβία μ'αυτά, πολύ φοβάμαι να δώσω το κλειδί του σπιτιού μου σε κάποιο ξένο. Φυσικά είναι καλή λύση αλλά ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί πως δεν θα βγάλουν αντικλείδια? :ermm:

Ρώτα γνωστούς, μήπως βρεθεί κάποια επαγγελματίας νταντά που έχουν δοκιμάσει...; Αν είναι να αλλάξει περιβάλλον η γάτα, καλύτερα να πάει σε επαγγελματίες, σε πανσιόν δηλαδή. Οι γάτες θέλουν το χώρο τους, το βασίλειό τους, και τις αποσυντονίζει πολύ κάθε τέτοια αλλαγή. :)

Δυστυχώς δεν έχω γνωστούς εδώ που έχουν γάτες γι'αυτό βασίζομαι σ'εσας..:redface:

μπές σε φιλοζωικά σιτε στο ιντερνετ να ρωτήσεις για κάποια εμπιστοσύνης, ρώτα φίλους που έχουν γάτες αν έχουν χρησιμοποιήσει κάποια... γενικά λύσεις αν υπάρχει όρεξη υπάρχουν!!! και ναι εγώ έχοντας όνομα, επίθετο και βλέποντας μια ταυτότητα, και αν είναι "συστημένη" δεν θα φοβόμουν... :D

Ρώτησα την κοπέλα που μου έδωσε τη Μπριάμ, στο Stray είναι, και ξέρει μία προς Νέα Σμύρνη και μία Χαλάνδρι... Στείλε μου το μέιλ σου με πμ να σας φέρω σε επαφή, αν θέλεις.
Αλλιώς μόλις μου στείλει το μέιλ της, θα στο στείλω με πμ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστώ μια Catsitter γιατί δε θα μπορώ πάντα να βρίσκω φίλους διαθέσιμους να περνάνε να βλέπουν τη γάτα όταν θα λείπω. Αν κάποιος μπορεί να μου συστήσει κάποια Catsitter που έχει δοκιμάσει και είναι 100% έμπιστη παρακαλώ να μου στείλει πμ.
Ευχαριστώ και πάλι.

Απουσία- και ανησυχία- 24 ωρών !

Με το που μπήκε ο Οκτώβρης η ανησυχία μου άρχισε προοδευτικά να μεγαλώνει.:worry: Και εξηγούμαι:
Προχτές κλείσαμε με την Τέρψη μου 1μήνα κοινής ζωής:) Μέσα σ'αυτό το, όχι μεγάλο, χρονικό διάστημα θεωρώ οτι το συναισθηματικό"δέσιμό" μας είναι στην ουσία πολύ μεγαλύτερο, χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρεις της καθημερινότητάς μας.
Βοήθησε βέβαια και το γεγονός οτι δεν εργάζομαι και είμαι κι εγώ εκ φύσεως σπιτόγατα. Παιχνίδια, χάδια, γουργουρητά,
ταχταρίσματα..και ό,που είμαι εγώ με ακολουθεί (ε σχεδόν εκτός εξαιρέσεων που δεν την αφήνω για ευνόητους λόγους :redface:).

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν έχω χάσει (κυριολεκτικά)τον ύπνο μου. Ξυπνάω τα βράδυα, βλέποντας εφιάλτες οτι κάτι έπαθε
η μικρή μου, ή την έχασα και ψάχνω να τη βρω. Και όλο αυτό, γιατί
Μεθαύριο το απομεσήμερο, φεύγω για ταξίδι (όχι αναψυχής) στην επαρχία και επιστρέφω την επόμενη μέρα (Σάββατο), πάλι
απομεσήμερο. Είναι κανονισμένο από τον προηγούμενο μήνα, και δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
Διαβάζω τα άρθρα εδώ, και λογικό μου φαίνεται να μην ταλαιπωρήσω το Τερψάκι κουβαλώντας το μαζί μου,αφού δεν πρόκειται να καθήσω για πολύ, κάτι ώρες.
Ασφαλισμένες μπαλκονόπορτες, πρίζες , ξηρή τροφή, νεράκι, καθαρή αμμολεκάνη, τα παιχνιδάκια της και ίσως ένα ραδιόφωνο σε λειτουργία σε χαμηλή ένταση, ένα φως αναμένο..ξέχασα κάτι?:hmm:
Την ίδια μέρα που θα φύγω, το βραδάκι θα έρθει η αδερφή μου να την επισκεφτεί για να διαπιστώσει αν βαίνουν όλα καλώς.
Το ίδιο και το επόμενο πρωινό, μέχρι το μεσημέρι που θα αρριβάρω.
Αλλά τι θα κάνω με το θέμα της συντροφιάς? Φοβάμαι οτι το γατί (3 μηνών:baby:) θα αισθανθεί μοναξιά, δεν θα παίξουμε καθόλου,
δεν θ'αράξουμε μαζί στον καναπέ μετά, κλπ..Κι αν μου αρχίσει τα κλάματα? Κι αν μου "αγριέψει"? Είναι κοινωνικό, θέλει τη
συντροφιά μας (το έχω αφήσει μοναχό του μόνο όταν βγαίνω για ψώνια ή πάμε καμιά επίσκεψη και για ,το πολύ-,3-4ώρες).

Και τώρα τι γίνεται? Είναι δικαιολογημένη(σα νέα γατο-μαμά) η ανησυχία μου (ή να αρχίσω να ανησυχώ και για τον
εαυτό μου μήπως χρειάζομαι...ψυχανάλυση σούμπιτι)?:wacko:

Απάντηση: Απουσία- και ανησυχία- 24 ωρών !

Hρεμησε! ΜΙα χαρα κανονισμενα τα εχεις ολα.Απλα να πεις στην αδερφη σου οταν παει στο γατακι να χει το νου της στις πορτες μην πεταχτει εξω.Αυτο μονο εμενα θα ηταν το αγχος μου! Για λιγες ωρες "μοναξιας" δεν θα χει κανενα προβλημα το μικρο

Απάντηση: Απουσία- και ανησυχία- 24 ωρών !

Αχ alkyone μου, το αν εισαι υπερβολικη, ειναι ενα αλλο θεμα, γιατι ετσι ειμαστε ολοι μας. Ειδικα την πρωτη φορα που θα πρεπει να λειψεις και να το αφησεις μονο του. Δεν νομιζω πως θα εχει προβλημα. Απ' οτι βλεπω, τα εχεις σκεφτει και προβλεψει ολα. Και για να ειμαι ειλικρινης, προτιμω να μεινει μονο του το γατακι, απο το να εχει καποιον που δεν το προσεχει οσο εμεις. Εξαλλου ειναι λιγες οι ωρες που θα λειψεις, θα της φανει φυσικο στην αρχη, μια που μενει μονη οταν πας για ψωνια. Μετα θα περναει η ωρα θα βλεπει οτι δεν γυριζεις και θα παραξενευτει. Οταν παραπερασει η ωρα, θα αρχισει να της κακοφαινεται λιγο, ισως ριξει και μερικα νιαουρητα, μετα θα πεινασει θα παει να φαει και ως γνωστον το φαι φερνει υπνο. Θα κοιμηθει για καποιες ωρες, θα ξυπνησει και θα αναρωτιεται που εισαι. Κοιτα να δεσεις καμμια κορδελιτσα καπου για να μπορει να παιζει σαν να της την κραταει καποιος. Θα ξαναφαει, θα ξανακοιμηθει και εντελει θα ερθεις και συ και ολα θα ειναι οπως πρωτα. Ξε-αγχωσου βρε επιτελους.

Ναι, της έχω κάνει.... ταχύρρυθμα μαθήματα(αν και δεν είναι εντελώς άσχετη). Οι μπαλκονόπορτες θα παραμείνουν κλειστές (δεν εφάπτοντια καλά και ο αέρας που περνάει είναι επαρκής μη "σκάσει" η γατούλα). Όσο για την εξώπορτα, θα προσέξει μπαίνοντας και θα την απασχολήσει με παιχνιδάκι βγαίνοντας.
Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση
και καλωσήρθες συνονόματε :)

Ναι, της έχω κάνει.... ταχύρρυθμα μαθήματα(αν και δεν είναι εντελώς άσχετη). Οι μπαλκονόπορτες θα παραμείνουν κλειστές (δεν εφάπτοντια καλά και ο αέρας που περνάει είναι επαρκής μη "σκάσει" η γατούλα). Όσο για την εξώπορτα, θα προσέξει μπαίνοντας και θα την απασχολήσει με παιχνιδάκι βγαίνοντας.
Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση
και καλωσήρθες συνονόματε :)
Kαλως σας βρηκα :crazy:

Αχ alkyone μου, το αν εισαι υπερβολικη, ειναι ενα αλλο θεμα, γιατι ετσι ειμαστε ολοι μας. Ειδικα την πρωτη φορα που θα πρεπει να λειψεις και να το αφησεις μονο του. Δεν νομιζω πως θα εχει προβλημα. Απ' οτι βλεπω, τα εχεις σκεφτει και προβλεψει ολα. Και για να ειμαι ειλικρινης, προτιμω να μεινει μονο του το γατακι, απο το να εχει καποιον που δεν το προσεχει οσο εμεις. Εξαλλου ειναι λιγες οι ωρες που θα λειψεις, θα της φανει φυσικο στην αρχη, μια που μενει μονη οταν πας για ψωνια. Μετα θα περναει η ωρα θα βλεπει οτι δεν γυριζεις και θα παραξενευτει. Οταν παραπερασει η ωρα, θα αρχισει να της κακοφαινεται λιγο, ισως ριξει και μερικα νιαουρητα, μετα θα πεινασει θα παει να φαει και ως γνωστον το φαι φερνει υπνο. Θα κοιμηθει για καποιες ωρες, θα ξυπνησει και θα αναρωτιεται που εισαι. Κοιτα να δεσεις καμμια κορδελιτσα καπου για να μπορει να παιζει σαν να της την κραταει καποιος. Θα ξαναφαει, θα ξανακοιμηθει και εντελει θα ερθεις και συ και ολα θα ειναι οπως πρωτα. Ξε-αγχωσου βρε επιτελους.

Φίλη μου Βάσω,σου είμαι ευγνώμων. Πάντα πρόθυμη να βοηθήσεις επί παντός..."γατιστητού" (που είναι και τίτλος εδωμέσα)
Δεν έχω κορδελίτσα...αλλά...κορδελίτσες. Κουδουνάκι κρεμασμένο στη μια,ποντικάκι λούτρινο στην άλλη, μπαλάκι στην άλλη...Το καθιστικό έχει μετατραπεί σε παιδική χαρά? Λούνα παρκ? Πάντως δεν μοιάζει ακριβώς με "σαλόνι"..Μάλλον..."αλώνι"θα το έλεγα:redface:
Είναι και πολύ "ομιλητική" η μικρή μου, κι όταν θέλει έξτρα φαγητό και χάδια ή παιχνίδια..αρχίζει τα νιαουρίσματα.
Άσε που βαρυέται εύκολα (όπως κάθε νήπιο των θηλαστικών ειδών) τα πολυποίκιλα παιχνίδια που της έχω και αναζητά
διαρκώς νέα ερεθίσματα. Χτες,λ.χ. έπαιζε για ώρα με το απομεινάρι ενός τσαμπιού από σταφύλια..(δεν είχε μείνει ίχνος σταφύλι πάνω, ξέρω είναι βλαβερό στα νεφρά για γάτες το γράφει κι ο σχετικός κατάλογος των απαγορευμένων).
Να σου πω την αλήθεια, περισσότερο με απασχολεί το βράδυ αργά της Παρασκευής και το Σάββατο πρωί πρωί..που θα είναι
μόνη της...Προσπαθώ να μην αγωνιώ (λες και δεν είχα άλλα άλλα σοβαρότερα θέματα να ανησυχώ), αλλά...ξέρεις εσύ!
Με τα μωρά μας είμαστε..λίγο πιο...πώς να το πω...:) ευαισθητοποιημένες? (οι "απέξω" θα το έλεγαν "παράλογες").
Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά..

Μόνη στο σπίτι

αγαπητοί συνγατόφιλοι.γράφω για να ζητήσω τη συμβουλή σας,πριν από ένα μήνα μάζεψα από το δρόμο ένα απίστευτο μικούλι μόλις 40 ημερών,άρρωστο κ χτυπημένο.περάσαμε δύσκολες πρώτες μέρες αλλά τώρα είναι καλά κ μες την ενέργεια..7ψυχες όντως!επειδή ακριβώς τη βρήκα τόσο μικρή,έχει δεθεί πολύ μαζί μου κ κυριολεκτικά με ακολουθεί παντού μες το σπίτι..κυριολεκτικά δεν ξεκολλάει.όχι πως με πειράζει κάθε άλλο..απλά τώρα τα χριστούγεννα θα λείψω περίπου 10 ημέρες..αρχικά σκέφτηκα να την πάρω μαζί μου,αλλά είναι μακρινό ταξίδι,πολλές αλλάγές μέσων κ δεν εμπιστεύομαι καθόλου τις συνθήκες στα ελληνικά μέσα μεταφοράς στα θέματα κατοικιδίων .ένας φίλος προθυμοποιήθηκε να έρχεται κάθε μέρα να την ταίζει κ να βλέπει αν είναι καλά.πιστεύετε,πως είναι καλή ιδέα να την αφήσω τόσες μέρες ουσιαστικά μόνη;υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ή να ανησυχώ;σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..

Απάντηση: Μόνη στο σπίτι

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχείς. :)
Εφόσον ο φίλος σου προθυμοποιήθηκε να την φροντίζει και να την επισκέπτεται καθημερινά, θα είναι μια χαρά.
Απλώς να προσέχει πολύ μην αφήνει πόρτες/παράθυρα ανοιχτά και φύγει η μικρή. :)

σευχαριστώ πολύ...ξέρεις ως νέα γατομαμά είμαι μες τα άγχη.

Και παληα γατομαμα να ησουν παλι μεσα στο αγχος θα βρισκοσουν.:/: Διαβασε και ολα τα προηγουμενα post, το εχουν περασει κι αλλοι και θα δεις οτι μετα που επεστρεψαν ολα ηταν μια χαρα. Πες στον φιλο σου τι ακριβως να κανει, πες του να προσεξει πολυ τις πορτες και τα παραθυρα οπως σου γραφει και ο Γιωργος και ολα θα πανε καλα.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back