Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστώ για την κατανόηση...ευτυχώς που υπάρχει αυτό το σαιτ κ δεν αισθάνομαι μοναχική τρελή..ναι,ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος

Εγώ τους αφήνω και ανοιχτό το ραδιόφωνο

Έχω την αίσθηση πως όταν λείπουμε δεν κάνουν τις βλακείες που κάνουν όταν είμαστε εκεί. Δεν έχουν κανέναν να εντυπωσιάσουν!
catlin
Δραστήριο μέλος

.και ενα φως.και ενα μικρο παραθυρο με κλειστα τα μπατζουρια

Θα ήθελα τη γνώμη σας φιλο-γατό-γονείς!
Το Σκ θα φύγουμε για βολτίτσα από Παρασκευή βράδυ έχως Κυριακή απόγευμα.
Σε σπίτι φίλης σε χωριό σχεδόν χωρίς κατοίκους, θα είναι άλλοι 6 φίλοι τους οποίους οι γάτες ξέρουν και τους κάθονται για χάδια κλπ.
Για πρώτη φορά σκέφτομαι σοβαρά να τις πάρουμε μαζί. Το σπίτι έχει αυλή μεγάλη κλπ, είναι περιφραγμένο αλλά οκ, δεν επαναπαύομαι σε αυτό.
Φοβάμαι μήπως γίνει τίποτα τραγικό, και απλά φύγουν και εξαφανιστούν. Θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Γενικά, όσοι ξέρετε κι όσοι δεν ξέρετε, είναι τελείως του καναπέ, αλλά ποτέ δνε μπορείς να ξέρεις με τις γάτες. Δεν έχω σκοπό να τα έχω αμολημένα έξω, μέσα στο σπίτι θα είναι μαζί μας, αλλά θα ήθελα και να μυρίσουν λίγο γρασίδι με επίβλεψη.
Έχει κανείς εμπειρία; Τί λέτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγω ειμαι της γνωμης για τοσο μικρο χρονικο διαστημα να μην τις παρετε μαζι τις γατουλες, ισα που θα τρομαξουν, θα ταλαιπωρηθουν, θα βρεθουν σε ξενο χωρο μαζι με αλλα ζωα, πραγμα που δεν το εχουν συνηθισει και μετα ξανα μανα ταξιδι για να γυρισετε πισω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ανετα μενουν για τοσες μερες μονα τους,με μπολικη ξηρη τροφη,πολλα κεσεδακια με νερο(ακομα καλυτερα και ποτιστρα),μπολικη αμμο κλπ.Ποσο μαλλον αυτα,που ειναι και 2 και εχουν παρεουλα το ενα το αλλο.

Και ναι,παντα σε ξενο σπιτι ελοχευει ο κινδυνος να γινει καμια στραβη.

Μάλλον έχετε δίκιο.. δεν έχω άγχος να τα αφήσω σπίτι, τον έχουμε βρει τον τρόπο.. Μάλλον είναι το αποθημένο να τους αποδίδω ανάγκες σκύλου...
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Υπαρχουν γατακια που μπορουν να μαθουν σε αυτον τον τροπο ζωης, αν ομως το ξεκινησουν απο πολυ μικρουλια. Και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετυχει, εξαρταται και απο τον χαρακτηρα του καθενος γατιου και τα βιωματα του....
Μάλλον έχετε δίκιο.. δεν έχω άγχος να τα αφήσω σπίτι, τον έχουμε βρει τον τρόπο.. Μάλλον είναι το αποθημένο να τους αποδίδω ανάγκες σκύλου...
Τα δικα σου ειναι πια μεγαλα πιστευω για να μαθουν κατι τετοιο, γι' αυτο μια και εχουν παρεουλα το ενα το αλλο, αστα στο σπιτακι τους που το ξερουν και το αγαπουν. Ουτε κι εσυ θα το ευχαριστιοσουν, να το ξερεις, ολη την ωρα θα ειχες αγχος γι' αυτα.
Μια μέρα θα αποκτήσω σπίτι με αυλή και θα την φτιάξω όλη για πάρτη τους!!
mnk
Νεοφερμένο μέλος
Έχω ένα προβληματάκι και θα ήθελα την συμβουλή σας! Εργάζομαι στην επαρχία και καμιά φορά φεύγω για σκ στην Αθήνα. Πρόσφατα υιοθέτησα ένα ενήλικο γατάκι, το οποίο είναι μαζί μου στο σπίτι μόλις δύο μήνες. Είμαστε ακόμα, δηλαδή, στην περίοδο προσαρμογής. Αναρωτιέμαι, να την πάρω μαζί μου ή να την αφήσω εδώ; Το πρόβλημα είναι ότι αν την αφήσω μέσα στο σπίτι με κλειστά τα παντζούρια θα τρελαθεί -έχω παρατηρήσει ότι δεν της αρέσει να κλείνω τα παντζούρια κατά την διάρκεια της ημέρας- και επίσης ακόμα δεν "φυλάει" την έξτρα τροφή που της αφήνω, αλλά τρώει όλη την ποσότητα μονομιάς. Η επόμενη επιλογή μου θα είναι να την αφήσω έξω -με νερό και φαγητό, εννοείται- που είναι τα λημέρια της και τα ξέρει. Διατηρεί ακόμα τις φωλιές της! Εμένα όμως δεν μου αρέσει να την αφήσω έξω δύο μέρες και έτσι δεν ξέρω τι να κάνω!
Ευχαριστώ!

Κανένας φίλος, γείτονας κλπ;
Δύσκολη περίπτωση.. Υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι σου το ΣΚ;
Κανένας φίλος, γείτονας κλπ;
Ναι, κάποιος δικός σου που όχι να μείνει απαραίτητα μαζί της, απλά να πάει από μια φορά τη μέρα να της βάλει φαγητό και να κλείσει τα παντζούρια για το βράδυ, ενώ την άλλη μέρα να τα ανοίξει. Από την άλλη τρώει όοοολη την ποσότητα μιας μέρας σε ένα γεύμα; Τόσο πολύ λαίμαργη είναι; Καλύτερα όμως νομίζω μέσα, έξω αν φύγει πιθανόν να μην μπορείς να την βρεις...

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
mnk
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα μου βγαίνει έξω κάθε πρωί που πάω στην δουλειά, αφού μένουμε σε χωριό- αν το θελήσει, βέβαια- και πάντα όταν γυρίζω έρχεται αμέσως σπίτι. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί ή να φύγει. Είναι η απόλυτη αρχόντισσα της γύρω περιοχής. Νομίζω ότι εγώ αγχώνομαι περισσότερο για το "έξω" παρά εκείνη! Αυτό που μπορώ να κάνω -και εκεί μάλλον καταλήγω- είναι να παρακαλέσω μια εξαιρετικά φιλόζωη γειτόνισσα να έρχεται να της βάζει φαγητό και να της αφήσω τα τζάμια ανοιχτά. Κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα μου τρελαθεί δύο μέρες στο σκοτάδι και μόνη της! Ότι θα μου θυμώσει είναι απολύτως σίγουρο!!!!
Όσο για την λαιμαργία...δεν φαντάζεστε!!!Νομίζω ότι ακόμη έχει την ψυχολογία του αδέσποτου "τρώω όσο μπορώ τώρα που το βρήκα...".
Είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσεις ενήλικο γατάκι και μάλιστα μεγαλωμένο στην επαρχία, που έχει την απόλυτη σύνδεση με την φύση...Την ταίζω εδώ και ένα χρόνο, μόλις πριν από μερικούς μήνες με άφησε να την χαϊδέψω και δειλά-δειλά έμπαινε λίγο στο σπίτι να ξεκουραστεί, κατάφερα (!) να την πάω στην κτηνίατρο για στείρωση και όλα τα απαραίτητα και μόλις εδώ και δύο μήνες έμαθε να μένει στο σπίτι, να πηγαίνει στην άμμο, να δέχεται τα χάδια μου, τα ωράριά μου, αυτή εμένα και εγώ εκείνη! Ακόμα φοβάται όταν κάνω άθελά μου απότομες κινήσεις, καμιά φορά φοβάται ακόμα το χέρι μου και η λαιμαργία της είναι φοβερή! Έτσι φοβάμαι να της προσθέσω το σοκ του ταξιδιού και της αλλαγής σπιτιού σε όλα αυτά ή το να παραμείνει μόνη της στο σπίτι για δυο μέρες. Θα είναι η πρώτη της φορά! Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Θα μπορούσες να την αφήσεις και έξω αφου έχει όπως είπες φωλίτσες, αρκεί να νιώθεις ότι είναι ασφαλής από φόλες και αυτοκίνητα. Σε δύο ημέρες δεν νομίζω ότι μπορεί να πάθει κάτι άλλο, αυτά είναι τα επικίνδυνα.
Και έρχεται το ερώτημα της εποχής.Τι κάνουμε με τα ζουζουνια μας όταν δεν μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας στις διακοπές και δεν θελουμε να επιβαρυνουμε φίλους και γνωστούς με τη φροντίδα τους όσο λείπουμε;;;Τι εναλλακτικές επιλογές έχουμε;
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν δεν θελεις να επιβαρυνεις τους γνωστους σου το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τα πας σε ξενοδοχειο ζωων.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool