Γάτα και διακοπές

Το ξενοδοχειο ζωων το 'χα ακουστα σαν λυση...αλλα η περιπτωση να το παρεις μαζι σου?!
Εγω τωρα θα παρω μια γατα, και δεν γνωριζω αν γινεται αυτο...θα 'θελα ομως αν μπορει καποιος να απαντησει
και αν γινετε, ειναι και αυτη μια εναλλακτικη επιλογη! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Καλοκαιρινές διακοπές

Αν ειναι να πατε διακοπες μια βδομαδα, την αφηνεται στο σπιτι με παρα πολυ νερο,κροκετες και αμμολεκανες με καθαρη αμμο .Προσωπικα σε κανεναν δεν εμπιστευομαι να τα αφησω,ουτε καν να πω σε καποιον να πηγαινει να τα βλεπει.Ασε μην γινει καμια στραβη και το σκασουν απο την πορτα.Οσο τα ποναμε εμεις δεν τα ποναει κανενας αλλος.Αλλιως παιδια παρτε τα μαζι σας.Αν και οι γατες στρεσαρονται πολυ με την αλλαγη περιβαλλοντος και δεν ειμαι υπερ στο να τις μετακινουμε.Καλυτερα ας υπολογισουμε να λειψουμε τοσες μερες ωστε τα μικρα μας να ειναι μια χαρα μονα τους. Η αληθεια ειναι οτι εγω πανω απο 3-4 μερες δεν εχω λειψει. Ουτε και τα ξενοδοχεια ζωων εμπιστευομαι. Προτιμω να μην παω διακοπες απο το να το αφησω σε ξενα ή γνωστα χερια και ειδικα σε αγνωστο περιβαλλον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω απολυτα με την φιλη Catlover09, βεβαια εγω εχω φτασει στο αλλο ακρο αυτο της ψυχωσης και δεν πηγαινω ουτε καν μονοημερες εκδρομες για να μην τα αφησω μονα τους, παντως οι γενικοι κανονες ειναι δυο: Πρωτον στις γατες δεν αρεσουν οι μετακινησεις και ακομα και οταν χρειαστει να μετακινηθουν τους παιρνει αρκετο χρονο για να προσαρμοστουν, οποτε εκτος και αν καποιος εχει εξοχικο στο οποιο θα περασει τουλαχιστον ενα μηνα, οποιοαδηποτε αλλη μετακινηση δεν ειναι θεμιτη.
Και δευτερον, το αλλο που λεει και συμφωνω απολυτα μαζι της, ειναι οτι κανεις στον κοσμο δεν αγαπαει τα γατια μας οσο εμεις, ετσι οσο λιγωτερο εξαρταται η ευημερια τους απο καποιον αλλον εκτος απο εμας, τοσο το καλυτερο.

Εγώ το μέγιστο που τον έχω αφήσει ειναι μια μερα, δηλαδη έφυγα πρωι και γύρισα την επόμενη βράδυ και αυτο με τύψεις.Δεν διανοούμαι να τον αφήσω για εβδομάδα.Το να τον πάρω μαζι αν και ακόμη υπάρχει σαν ενδεχόμενο δεν ειναι το καλύτερο γιατι και το ταξίδι ειναι μεγάλο και θα είμαι στην εξοχή οπότε φοβάμαι μη συμβεί κάτι,μη φύγει κτλ.Στα ξενοδοχεια για κατοικιδια ξέρει κανεις τι τιμές υπάρχουν;Εγω θα προτιμουσα να τον αφηνα σε σπίτι για παράδειγμα κάποιου που εχει γατακια και ολα τα απαραίτητα,επι πληρωμή φυσικά αλλα δε ξέρω αν κάτι τέτοιο γίνεται.

συμφωνω απολυτα με catlover09 + τη Βασω μας φυσικα,δεν εμπιστευομαι κανεναν και φυσικα ουτε τα ξενοδοχεια.
περσι τα πηρα μαζι μου στο χωριο και στο μπαλκονι τα αφηνα μονο οταν ημουν κι εγω μαζι τους.ειμαι τυχερη γιατι προσαρμοστηκαν απιστευτα ευκολα.
και απλα ξερω οτι πλεον οι διακοπες μου θα ειναι μονο στο χωριο αλλα δεν με πειραζει

Συμφωνω απολυτα με την φιλη Catlover09, βεβαια εγω εχω φτασει στο αλλο ακρο αυτο της ψυχωσης και δεν πηγαινω ουτε καν μονοημερες εκδρομες για να μην τα αφησω μονα τους, παντως οι γενικοι κανονες ειναι δυο: Πρωτον στις γατες δεν αρεσουν οι μετακινησεις και ακομα και οταν χρειαστει να μετακινηθουν τους παιρνει αρκετο χρονο για να προσαρμοστουν, οποτε εκτος και αν καποιος εχει εξοχικο στο οποιο θα περασει τουλαχιστον ενα μηνα, οποιοαδηποτε αλλη μετακινηση δεν ειναι θεμιτη.
Και δευτερον, το αλλο που λεει και συμφωνω απολυτα μαζι της, ειναι οτι κανεις στον κοσμο δεν αγαπαει τα γατια μας οσο εμεις, ετσι οσο λιγωτερο εξαρταται η ευημερια τους απο καποιον αλλον εκτος απο εμας, τοσο το καλυτερο.

Μ αρεσε το "ψυχωση" ναι αλλα κ συ μια εκδρομουλα την δικαιουσε Εγω με τυψεις φυσικα οταν λειπω τα εμπιστευομαι την μαμα μ να τα προσεχει να τα τσεκαρει δηλ κ παλι ανυπομονω να τα παρω στην αγκαλια μου

Μ αρεσε το "ψυχωση" ναι αλλα κ συ μια εκδρομουλα την δικαιουσε Εγω με τυψεις φυσικα οταν λειπω τα εμπιστευομαι την μαμα μ να τα προσεχει να τα τσεκαρει δηλ κ παλι ανυπομονω να τα παρω στην αγκαλια μου
Αυτο ειναι το θεμα Ειρηνη μου και γι' αυτο κατεληξε σε ψυχωση οπως λεω. Παλια ειχα την πεθερα μου που τα αγαπουσε πολυ, μετα ειχα την μανα μου που δεν τα αγαπουσε τοσο, αλλα αγαπουσε εμενα και για χαρη μου εκανε καποια πραγματα. Τωρα δεν εχω κανεναν που να ξερει απο γατια και να τον εμπιστευομαι αρκετα για να τα αφησω στην φυλαξη του. Μεγαλο πραγμα να εχεις την μαμα σου να τα προσεχει.

Εγω ουτε την μανα μου εμπιστευομαι γιατι ειναι κουκουρουκου!Μανα :"Ελα μωρε αστα να βγουν εξω τι θα παθουν?" Ναι μηπως ρε μανα θα φανε φολα και θα τα πατησουν τα αυτοκινητα?????? Αστο καλυτερα! Καλυτερα να μην κανω διακοπες! Εσυ Βασω τα τελευταια τα γνωριζεις!!!! Χαλαλι ομως!

Χαλαλι δεν θα πει τιποτα, δεν μετανιωνω ουτε για μια στιγμη. Ειναι για μενα το παν και θελω το καλυτερο γι' αυτα και αν αυτο σημαινει να στερηθω εγω καποια πραγματα, τοτε ετσι και θα γινει. Εξαλλου οταν παιρνεις ενα ζωακι αναλαμβανεις την ευθυνη γι' αυτο για ολη του την ζωη και στις ευθυνες μου ειμαι παντα συνεπης.

Παντως Βασουλα μου αυτο δεν ειναι ψυχωση.Καποια πραγματα για εμενα ειναι αυτονοητα. Δεν ξερω αλλα εχω εντελως διαφορετικη νοοτροπια απο του Ελληνα γι'αυτο και θελω να φυγω απο Ελλαδα.Ουτε το παιδι μου θα αφηνα σε γιαγιαδες κτλ. γιατι να αφησω τα ζωα μου?

Το ξενοδοχειο ζωων το 'χα ακουστα σαν λυση...αλλα η περιπτωση να το παρεις μαζι σου?!
Εγω τωρα θα παρω μια γατα, και δεν γνωριζω αν γινεται αυτο...θα 'θελα ομως αν μπορει καποιος να απαντησει
και αν γινετε, ειναι και αυτη μια εναλλακτικη επιλογη! ;)

Αν έχετε εξοχικό και πρόκειται να μένετε για 3-4 εβδομάδες ,όπως είπε κι η φίλη Βάσω (Bessy), δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα να πάρεις μαζί και τη γατούλα.
Αν όμως πηγαινο-έρχεσθε για 1-2 μέρες, τότε ξέχασέ το, είναι μεγάλη ταλαιπωρία για το φουκαριάρικο το γατί να ταλαιπωρείται για τόσο μικρό διάστημα, προσπαθώντας να προσαρμοστεί και μέχρι αυτό να γίνει, άντε πάλι ταξίδι πήγαιν'έλα?!:/:
Καλύτερα στο σπίτι σε γνώριμο περιβάλλον και στις οικείες γωνιές του, αφού βέβαια θα έχεις φροντίσεις πριν για την κατάλληλη ποσότητα ξηρής τροφής και νερού και ασφαλίσει όλα τα επικίνδυνα σημεία απ'όπου δυνητικά θα μπορούσε να κινδυνέψει από ατύχημα.
Τα ξενοδοχεία ζώων, δεν τα εμπιστεύομαι στην πλειονότητά τους, και παρότι πιστεύω υπάρχουν ορισμένα καλά (με το αζημίωτο φυσικά), όμως εξακολουθώ και είμαι αρνητική στο οτι η μικρή μου θα βρίσκεται σ'ένα εντελώς ξένο περιβάλλον, με άγνωστους θορύβους και ξένους ανθρώπους.
Επίσης, αν έχεις κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύεσαι απόλυτα (αδερφή/αδερφό/"κολλήτη" κλπ) μπορείς άνετα να την αφήσεις για περισσότερο από 3-4 μέρες και να κανονίσεις ορισμένες ώρες της ημέρας να επισκέπτεται το σπίτι σου και να ελέγχει το
"έχειν καλώς" και, ακόμη καλύτερα, να μένει λίγο και να της κρατάει συντροφιά παίζοντας μαζί της.:)

Εγω ουτε την μανα μου εμπιστευομαι γιατι ειναι κουκουρουκου!Μανα :"Ελα μωρε αστα να βγουν εξω τι θα παθουν?" Ναι μηπως ρε μανα θα φανε φολα και θα τα πατησουν τα αυτοκινητα??????

ακριβως τα ιδια και εδω! δεν της εμπιστευομαι τον γατουλη μου με τιποτα! και ενω δελεαζομαι στην ιδεα να τον παιρνω στις διακοπες να κοβει βολτες στην εξοχη (το πατρικο μου ειναι εκτος πολης διπλα σε μικρο βουνο) εστω με λουρακι, τρεμω στην ιδεα οτι εκει που θα κοιμαμαι θα του ανοιξει την πορτα να "βγει στη φυση το ζωντανο"! :eek:

παντως δε θεωρω λυση το να μην πηγαινουμε διακοπες οσοι εχουμε γατες. ενταξει και εγω ανησυχω παρα πολυ αλλα μια βδομαδα και ποσο μαλλον το καλοκαιρι δικαιουμαστε μακρια απο τα τερατακια. ολο και καποιος φιλος θα υπαρχει που θα ερθει 2 φορες να τσεκαρει οτι ολα ειναι οκ και να καθαρισει την αμμο. προσωπικα παντως προτιμω να ερχεται ατομο εμπειρο σε γατες παρα κολλητος μου. γιατι οσο και να σε αγαπαει καποιος και να τον εμπιστευεσαι, αν δεν εχει ιδεα απο γατες ε οπως και να το κανουμε δεν μπορεις να νιωσεις ασφαλεια οτι δε θα παει κατι στραβα. οποτε προτεινω να σκεφτεις και τη λυση των "γατοντανταδων" υπαρχει και σχετικο θεμα στο φορουμ. τα ξενοδοχεια ζωων δεν τα εμπιστευομαι ουτε εγω :/:

Παντως το θεμα με τις μαμαδες κ το να βγουν τα ζωα στη φυση γιατι ετσι πιστεύουν ειναι καλυτερο ειναι γενικο φαινομενο κ μενα μια δυο φορες την βδομαδα γινεται ομηρικη μαχη νομιζω ενας λογος που ανυπομονω να μεινω μονη μ ειναι να μην χρειαζεται κατι να το συζηταω κ να αιτιολογω και και..οσο για την νοοτροπία ως Ελληνες νομιζω κ γω οτι ο πολιτισμος κ οι ιδεες που,πρωτοι δημιουργησαμε πλεον ανηκει κ αυτο στο παρελθον οπως κ οι αρχαιοι προγονοι..Δεν ξερω απ την αλλη δεν θελω κ δεν πρεπει να τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι ουτε να χανουμε την ελπιδα για το μελλον..κ μονο οσα ατομα υπαρχουν εδω με καλη "στοφα" κ μονο αυτο δεν ειναι μια ακτιδα φωτος;(ξεφυγα λιγο απ το θεμα..)

ακριβως τα ιδια και εδω! δεν της εμπιστευομαι τον γατουλη μου με τιποτα! και ενω δελεαζομαι στην ιδεα να τον παιρνω στις διακοπες να κοβει βολτες στην εξοχη (το πατρικο μου ειναι εκτος πολης διπλα σε μικρο βουνο) εστω με λουρακι, τρεμω στην ιδεα οτι εκει που θα κοιμαμαι θα του ανοιξει την πορτα να "βγει στη φυση το ζωντανο"! :eek:

παντως δε θεωρω λυση το να μην πηγαινουμε διακοπες οσοι εχουμε γατες. ενταξει και εγω ανησυχω παρα πολυ αλλα μια βδομαδα και ποσο μαλλον το καλοκαιρι δικαιουμαστε μακρια απο τα τερατακια. ολο και καποιος φιλος θα υπαρχει που θα ερθει 2 φορες να τσεκαρει οτι ολα ειναι οκ και να καθαρισει την αμμο. προσωπικα παντως προτιμω να ερχεται ατομο εμπειρο σε γατες παρα κολλητος μου. γιατι οσο και να σε αγαπαει καποιος και να τον εμπιστευεσαι, αν δεν εχει ιδεα απο γατες ε οπως και να το κανουμε δεν μπορεις να νιωσεις ασφαλεια οτι δε θα παει κατι στραβα. οποτε προτεινω να σκεφτεις και τη λυση των "γατοντανταδων" υπαρχει και σχετικο θεμα στο φορουμ. τα ξενοδοχεια ζωων δεν τα εμπιστευομαι ουτε εγω :/:
Ναι δεν λεω να μην πηγαινουμε διακοπες.Κυριως μιλαω για περιπτωσεις που θα λειπουν παρα πολλες μερες απο το σπιτι και δεν εχουν τι να τα κανουν τα ζωα.Εμενα ο αντρας μου εφυγε να δουλεψει σε νησι,εγω μενω επαρχια και για να παω να τον δω ειναι περιπου 14 ωρες ταξιδι. Θα πηγαινα εστω και μια μερα αλλα δεν γινεται γιατι εχω το σκυλο. Τα σκυλακια ειναι πιο "μπελαλιδικα" παντως. Οι γατες μια χαρα βολευονται στο σπιτι με τα νερα και τις κροκετουλες τους!Παντως και πριν η αληθεια ειναι οτι οτι δεν φευγαμε διακοπες γιατι εχουμε μετακομισει σε εξοχικο παραθαλασσιο σπιτι που ουτως ή αλλως εδω ερχομασταν και πριν αποκτησουμε τα "παιδια" μας!
Συμφωνω απολυτα και για τα ξενοδοχεια ζωων και για τους κολλητους και ασχετους με τις γατες γενικοτερα!:)

Τελευταία επεξεργασία:
Παντως το θεμα με τις μαμαδες κ το να βγουν τα ζωα στη φυση γιατι ετσι πιστεύουν ειναι καλυτερο ειναι γενικο φαινομενο κ μενα μια δυο φορες την βδομαδα γινεται ομηρικη μαχη νομιζω ενας λογος που ανυπομονω να μεινω μονη μ ειναι να μην χρειαζεται κατι να το συζηταω κ να αιτιολογω και και..οσο για την νοοτροπία ως Ελληνες νομιζω κ γω οτι ο πολιτισμος κ οι ιδεες που,πρωτοι δημιουργησαμε πλεον ανηκει κ αυτο στο παρελθον οπως κ οι αρχαιοι προγονοι..Δεν ξερω απ την αλλη δεν θελω κ δεν πρεπει να τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι ουτε να χανουμε την ελπιδα για το μελλον..κ μονο οσα ατομα υπαρχουν εδω με καλη "στοφα" κ μονο αυτο δεν ειναι μια ακτιδα φωτος;(ξεφυγα λιγο απ το θεμα..)
Καρδουλα μου στην πλειοψηφια των Ελληνων αναφερομαι και οχι στους λιγους που ξεχωριζουν και πραγματικα χαιρομαι που υπαρχουν! Χρονια τωρα θελω να φυγω για εξωτερικο γιατι σε αυτη την χωρα καταπιεζομαι απιστευτα. Δεν ξερω αν με νιωθεις και αν καταλαβαινεις πως το εννοω. Γυρευω πολιτισμο και στην Ελλαδα δεν τον εχω βρει πουθενα... :/:
Σορρυ για το εκτος!

Μιας και έχει ανοίξει το θεματάκι, έχω μια απορία… Είναι νωρίς ακόμα για διακοπές (για μένα) αλλά όπως το σκεύτομε καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς βασικά) κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα αναγκαστώ να την αφήσω σπίτι μόνη της την καημένη για 4-5 μέρες… Μπορεί η απορία μου να σας φανεί περίεργη, αλλά τι γίνεται με τα πατζούρια; Δεν εννοώ τα μπαλκόνια, αλλά τα πατζούρια/τζάμια. Γιατί όταν φεύγουμε από το σπίτι, κλείνουμε τα πάντα. Σκεύτομαι όμως ότι αν κλείσουμε τα πάντα, θα έχει να δει φως 4 μέρες!! Οπότε αφήνουμε ανοιχτά τα πατζούρια και κλειστά τα τζάμια;

Παντως Βασουλα μου αυτο δεν ειναι ψυχωση.Καποια πραγματα για εμενα ειναι αυτονοητα. Δεν ξερω αλλα εχω εντελως διαφορετικη νοοτροπια απο του Ελληνα γι'αυτο και θελω να φυγω απο Ελλαδα.Ουτε το παιδι μου θα αφηνα σε γιαγιαδες κτλ. γιατι να αφησω τα ζωα μου?
Συμφωνω απολυτααα και μπραβο σου!!!
Λεω οτι η γατα ειναι ακριβως οπως το μωρο, θελει την προσοχη της, την φροντιδα της κλπ
και μου λενε...ε, οχι και ετσι! το μωρο ειναι ανθρωπος!
και αυτο τι σημαινει...?! και τα δυο ζωντανα πλασματακια ειναι και θελουν φροντιδα! αυτο ζητανε... <3
καλα κανεις! και γω θελω πολυ να φυγω απο την Ελλαδα για το γεγονος οτι νιωθω ετσι!
Η νοοτροπια, η κουλτουρα, το κοινωνικο επιπεδο ειναι αρκετο χαμηλο, λογω ελλειψης παιδειας....και με στενζχωρει πολυ μπορω να πω! :/: :( γιατι μπορουμε αν θελουμε να αφησουμε πισω ταμπου, 'παροπιδες' και ιστοριες και να ανοιξουμε το μυαλο μας! :redface:

Μιας και έχει ανοίξει το θεματάκι, έχω μια απορία… Είναι νωρίς ακόμα για διακοπές (για μένα) αλλά όπως το σκεύτομε καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς βασικά) κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα αναγκαστώ να την αφήσω σπίτι μόνη της την καημένη για 4-5 μέρες… Μπορεί η απορία μου να σας φανεί περίεργη, αλλά τι γίνεται με τα πατζούρια; Δεν εννοώ τα μπαλκόνια, αλλά τα πατζούρια/τζάμια. Γιατί όταν φεύγουμε από το σπίτι, κλείνουμε τα πάντα. Σκεύτομαι όμως ότι αν κλείσουμε τα πάντα, θα έχει να δει φως 4 μέρες!! Οπότε αφήνουμε ανοιχτά τα πατζούρια και κλειστά τα τζάμια;
η ερωτηση σου δεν πιστευω οτι ειναι τοσο πριεργη....και οντως καλα σκευτεσαι και ρωτας!
δεν εχετε ομως και καποιο παραθυρο?! εγω σκευτομαι οτι αν κλεισεις παντοθρια και ολα αυτα οπως λες, και εχεις ενα παραθυρο (εμεις εχουμε στην κουζινα που δεν εχει παντζουρια και μπαινει παντα φως γιατι ειναι ανατολικα) και μπαινει φως και την αφησεις εκει, πιστευω οτι ολα θα ναι καλα....ή ακομα καλυτερα να αφησεις ενα πατζουρι σε ενα απο τα μπαλκονια ανοιχτο!:)

Καρδουλα μου στην πλειοψηφια των Ελληνων αναφερομαι και οχι στους λιγους που ξεχωριζουν και πραγματικα χαιρομαι που υπαρχουν! Χρονια τωρα θελω να φυγω για εξωτερικο γιατι σε αυτη την χωρα καταπιεζομαι απιστευτα. Δεν ξερω αν με νιωθεις και αν καταλαβαινεις πως το εννοω. Γυρευω πολιτισμο και στην Ελλαδα δεν τον εχω βρει πουθενα... :/:
Σορρυ για το εκτος!

Συμφωνω κ γω το ιδιο ..καταλαβαίνω πως το λες..

Το θέμα με τα παραθυρόφυλλα με απασχολεί κι εμένα. Πρέπει κάπως ο χώρος και να φωτίζεται αλλά και να αερίζεται/δροσίζεται μέσα στο καλοκαίρι. Σκέφτομαι σε μερικά δωμάτια να αφήσω ανοιχτά τα τζάμια με κλειστά παντζούρια ώστε να μην έχει αφόρητη ζέστη και σε άλλα δωμάτια να κάνω το ανάποδο ώστε να μην έχει απόλυτο σκοτάδι. Τι λέτε?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back