CatLover09
Δραστήριο μέλος
Θα ηταν το ιδανικο να αφησεις απο καπου να μπαινει φως.Και εγω αυτο θελω αλλα οσες φορες ετυχε να λειψουμε ο αντρας μου ηταν αρνητικος στο να αφησουμε ανοιχτα τα πατζουρια σε καποια παραθυρα και ετσι τα κλειναμε ολα και αφηναμε τα τζαμια ανοιχτα για να αεριζεται το σπιτι.Το θέμα με τα παραθυρόφυλλα με απασχολεί κι εμένα. Πρέπει κάπως ο χώρος και να φωτίζεται αλλά και να αερίζεται/δροσίζεται μέσα στο καλοκαίρι. Σκέφτομαι σε μερικά δωμάτια να αφήσω ανοιχτά τα τζάμια με κλειστά παντζούρια ώστε να μην έχει αφόρητη ζέστη και σε άλλα δωμάτια να κάνω το ανάποδο ώστε να μην έχει απόλυτο σκοτάδι. Τι λέτε?

Αυτο που εκανα ηταν να αφηνω ενα φως απο το δωματιο ανοιχτο και την τηλεοραση για παρεα.Τοτε ηταν μονος του ομως ενω τωρα θα εχει παρεα τον αλλο γατουλη(οταν και αν χρειαστει να λειψω)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Legendary Cat
Νεοφερμένο μέλος
Θα ηταν το ιδανικο να αφησεις απο καπου να μπαινει φως.Και εγω αυτο θελω αλλα οσες φορες ετυχε να λειψουμε ο αντρας μου ηταν αρνητικος στο να αφησουμε ανοιχτα τα πατζουρια σε καποια παραθυρα και ετσι τα κλειναμε ολα και αφηναμε τα τζαμια ανοιχτα για να αεριζεται το σπιτι.
Αυτο που εκανα ηταν να αφηνω ενα φως απο το δωματιο ανοιχτο και την τηλεοραση για παρεα.Τοτε ηταν μονος του ομως ενω τωρα θα εχει παρεα τον αλλο γατουλη(οταν και αν χρειαστει να λειψω)
Νομίζω πως αυτό θα κάνω τελικά. Η τηλεόραση είναι καλή ιδέα και δεν την είχα σκεφτεί καθόλου παρόλο που καμιά φορά έχω την εντύπωση ότι κάτι του κινεί το ενδιαφέρον στην οθόνη!
Θα αφήσω ταΐστρα και ποτίστρα, οπότε δεν πιστεύω πως θα έχουμε πρόβλημα για λίγες ημέρες. Τώρα εάν οι ημέρες γίνουν εβδομάδα, δυσκολεύουν τα πράγματα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cenerentola
Νεοφερμένο μέλος
ειναι το σπιτι της γιαγιας μου και συνηθως μενουμε 10 μερεσ με 2 ωδομαδεσ το καλοκαιρι!Αν έχετε εξοχικό και πρόκειται να μένετε για 3-4 εβδομάδες ,όπως είπε κι η φίλη Βάσω (Bessy), δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα να πάρεις μαζί και τη γατούλα.
Αν όμως πηγαινο-έρχεσθε για 1-2 μέρες, τότε ξέχασέ το, είναι μεγάλη ταλαιπωρία για το φουκαριάρικο το γατί να ταλαιπωρείται για τόσο μικρό διάστημα, προσπαθώντας να προσαρμοστεί και μέχρι αυτό να γίνει, άντε πάλι ταξίδι πήγαιν'έλα?!![]()
Καλύτερα στο σπίτι σε γνώριμο περιβάλλον και στις οικείες γωνιές του, αφού βέβαια θα έχεις φροντίσεις πριν για την κατάλληλη ποσότητα ξηρής τροφής και νερού και ασφαλίσει όλα τα επικίνδυνα σημεία απ'όπου δυνητικά θα μπορούσε να κινδυνέψει από ατύχημα.
Τα ξενοδοχεία ζώων, δεν τα εμπιστεύομαι στην πλειονότητά τους, και παρότι πιστεύω υπάρχουν ορισμένα καλά (με το αζημίωτο φυσικά), όμως εξακολουθώ και είμαι αρνητική στο οτι η μικρή μου θα βρίσκεται σ'ένα εντελώς ξένο περιβάλλον, με άγνωστους θορύβους και ξένους ανθρώπους.
Επίσης, αν έχεις κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύεσαι απόλυτα (αδερφή/αδερφό/"κολλήτη" κλπ) μπορείς άνετα να την αφήσεις για περισσότερο από 3-4 μέρες και να κανονίσεις ορισμένες ώρες της ημέρας να επισκέπτεται το σπίτι σου και να ελέγχει το
"έχειν καλώς" και, ακόμη καλύτερα, να μένει λίγο και να της κρατάει συντροφιά παίζοντας μαζί της.![]()
απλα μου φαινεται πολυς καιρος, ειδικα επειδη πριν παμε στην γιαγια μου παμε διακοπες (σε ξενοδοχειο) σε διαφορα μερη στην Ελλαδα!
Οσο για να την προσεχουν ενω εγω θα λειπω,εκτος απο το γεγονος οτι ολοι λειπουν την ιδια πειοδο με μενα...(αυγουστο, αρχες μεχρι μεσα..) δεν θα θελανε οι γονεις μου να την αφησουν ετσι και εχουμε και συναγερμο, που τον κωδικο δεν τον λεμε σε κανεναν...
για αυτο το καλοκαιρι, θα μεινει με την μητερα της η γατουλα μου, γτ ειναι μικρη και βρηκαμε λυση, αλλα για χριστουγεννα-πασχα που ερχονται μαλλον θα μεινω εγω και η γατουλα μου!
Σε ευχαριστω παντως για την απαντηση και την αποψη σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Στα ξενοδοχεια για κατοικιδια ξέρει κανεις τι τιμές υπάρχουν;
Θα γράψω και τη δική μου εμπειρία. Λείπω κάθε χρόνο 10 μέρες για διακοπές, 5 μέρες τη φορά. Το γατάκι μου αναγκάζομαι να το αφήσω σε ξενοδοχείο. Στο σπίτι έχω σύστημα συναγερμού το οποίο θα μπορούσε να κτυπήσει ανά πάσα στιγμή αν ο Disney πηδήξει κάπου ψηλά. Από την άλλη φοβάμαι να αφήσω το παιδί μου στο σπίτι χωρίς το σύστημα συναγερμού αναμμένο γιατί έχω ακούσει φρικτές ιστορίες για διαρρήκτες που έκαναν κακό και στη γάτα και το σπίτι μου είναι μονοκατοικία που επικοινωνεί πίσω με χωράφι

Να αφήσω το παιδί μου στην αυλή και να φύγω κι ας έχει πρόσβαση μόνο στο ένα δωμάτιο επάνω (από την περιφραγμένη αυλή ο Disney μπορεί να ανέβει με γατοσκαλάκια σε περιφραγμένο μπαλκονι κι από εκεί μπαίνει σπίτι από γατόπορτα) με το σύστημα συναγερμού αναμμένο μόνο στο μισό σπίτι, πάλι φοβάμαι γιατί θα με αναζητά... η πόρτα του δωματίου δεν θα ανοίγει ποτέ για να μπει η μανούλα του κι εκείνο θα απορεί γιατί έμεινε αποκλεισμένο στο μισό σπίτι.
Τη λύση μου έδωσε ένα φανταστικό ξενοδοχείο γάτων.. οι χώροι είναι πεντακάθαροι και το κάθε διαμερισματάκι είναι διώροφο κι έχει και την αυλή του. (δηλαδή ο Disney εχει προσωπική αυλή). Επιπλέον οι ιδιωκτήτες (Άγγλοι και πολύ φιλόζωοι) μένουν εκεί, οπότε είναι πάντα κοντά. Δινουν στο γατάκι σου τις τροφές του όπως ακριβώς τους υποδειξεις. Αν παρατηρήσουν ότι το γατάκι σου δεν αισθάνεται καλά αμέσως επικοινωνούν με τον κτηνίατρό του. Μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο ανά πάσα στιγμή για να ρωτήσεις πως είναι το μικρό σου κι είναι πάντα χαρούμενοι να μοιραστούν μαζί σου και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το "παράπονο" τους με τον Disney είναι ότι είναι φοβικο γατάκι και δεν καταφέρνουν να τον φιλέψουν ιδιαίτερα όπως κάνουν με άλλους "τακτικούς" πελάτες αλλά προσπαθούν κάθε φορά δίνοντας του πχ λιχουδιές ή γαλατάκι για γατες.
Ο Disney προσαρμόζεται πάντα προς το τέλος της πρώτης μέρας και συνήθως ξοδεύει τον περισσότερο του χρόνο στην αυλή. Τέλος, γειτνιάζει με άλλες ψυχούλες και όσο να ναι, έχει παρέα

Μου λείπει και έχω τύψεις κάθε φορά. Αλλά κάθε φορά που θα πάω να παραλάβω το μωρό μου, το βρίσκω υγιέστατο και φροντισμένο.
Για το ξενοδοχείο πληρώνω 8 μιση ευρώ την ημέρα
anna 21
Δραστήριο μέλος
και φυσικα δεν προκειται να αφησω το ζωο μου σε αλλες πανσιον που ΗΔΗ εχουν χασει ζωα (ετσι λενε τουλαχιστον, κανεις δε μαθαινει ποτε τι εγιναν τα ζωα). αν ξερει καποιος καποια πανσιον που να εμπιστευεται ας μας ενημερωσει 
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Στο σπίτι έχω σύστημα συναγερμού το οποίο θα μπορούσε να κτυπήσει ανά πάσα στιγμή αν ο Disney πηδήξει κάπου ψηλά. Από την άλλη φοβάμαι να αφήσω το παιδί μου στο σπίτι χωρίς το σύστημα συναγερμού αναμμένο γιατί έχω ακούσει φρικτές ιστορίες για διαρρήκτες που έκαναν κακό και στη γάτα και το σπίτι μου είναι μονοκατοικία που επικοινωνεί πίσω με χωράφι![]()
Το μονο που θα ηθελα να προσθεσω κι αυτο γιατι δεν εχω εμπειρια στο να πηγαινω καπου για καποιες μερες και να αφηνω τα γατια μου μονα τους, στο σπιτι ή καπου αλλου, οποτε δεν ειμαι το καταλληλο ατομο να σας συμβουλεψει πανω σε αυτο, ειναι οτι τις τελευταιες μερες ακουσα το εξης.δεν θα θελανε οι γονεις μου να την αφησουν ετσι και εχουμε και συναγερμο, που τον κωδικο δεν τον λεμε σε κανεναν...
Υπαρχουν συναγερμοι που ρυθμιζονται καταλληλα στο γεγονος οτι μεσα στο σπιτι υπαρχει γατα. Καποιος μου το ειπε τις τελευταιες μερες και σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω ποιος, αλλα δεν τα καταφερνω. Θα το θυμηθω βεβαια καποια στιγμη και θα ρωτησω. Αυτο και για την Ριανα αλλα και για την νεα μας φιλη την cenerentola που εχουν συναγερμους.
Η μονη εμπειρια που εχω ειναι αυτη του ατομου που φροντιζει μια γατουλα, στο σπιτι και στον χωρο της, οταν οι δικοι της λειπουν διακοπες. Εχω μια συγκατοικο στην πολυκατοικια που μενω που πηρε μια γατουλα πριν δυο χρονια περιπου οταν εχασε κι εκεινη τον αντρα της, μια και εκεινος δεν ηθελε οταν ζουσε. Το πρωτο καλοκαιρι λοιπον, επειδη θα πηγαιναν διακοπες σε νησι σε καποιον συγγενη τους, (η κοπελα εχει και δυο παιδακια και δεν μπορουσε να τους στερησει τις διακοπες, ακομα κι αν η ιδια ηθελε να μεινει σπιτι με την γατουλα της), μου ζητησε να φροντιζω την γατουλα. Αυτο εγινε και η αφορμη να αποκτησουμε καποια φιλια ενω πριν ειμασταν μονο γειτονες. Πηγαινω λοιπον καθε μερα, δυο με τρεις φορες της ημερα και ελεγχω αν η γατουλα εχει τροφη, της βαζω φρεσκο νερακι, καθαριζω την αμμο της και καθομαι καθε φορα για λιγη ωρα για να παιξουμε και να κανουμε γλυκες. Τον υπολοιπο χρονο δεν μου δινει την παραμικρη σημασια, αντιθετα συμπεριφερεται σαν να μην με πολυσυμπαθει (ισως και να με εχει συνδυασει με την απουσια της οικογενειας της), αλλα τις ημερες αυτες φερεται λες και ειμαι το πιο αγαπημενο της προσωπο. Η κοπελα δε, αφηνει ολες τις μπαλκονοπορτες ανοιχτες και τα τζαμια αλλα και τα στορια, ειναι και τριτος οροφος και δεν υπαρχει προσβαση απο τα μπαλκονια παρα μονο απο την κυρια εισοδο της πολυκατοικιας, οποτε θα παιρναμε χαμπαρι οι υπολοιποι ενοικοι. Καθε βραδυ επισης, της αναβω ενα φως και την τηλεοραση για να εχει κατι σαν παρεα και αργα το βραδυ, πριν παω κι εγω για υπνο, κλεινω την τηλεοραση γιατι φοβαμαι κιολας μην γινει τιποτα, ρευμα ειναι αυτο και ποτε δεν ξερεις.
Με ολο αυτο θελω να πω πως ισως υπαρχουν ανθρπωποι που ουτε το φανταζομαστε τωρα πως μπορουν καποτε να μας φανουν χρησιμοι σε κατι τετοιο. Η γνωστη μου σιγουρα δεν φανταζοταν ποτε πως θα αποκτουσαμε φιλια απο μια τετοια συγκυρια, αλλα ουτε βεβαια κι εγω.
cenerentola
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστω για την απαντηση! παρολο που δεν εχεις τετοια εμπειρια, με βοηθησεις γιατι δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχουν τετοιες δυνατοτητες στον συναγερμο!Το μονο που θα ηθελα να προσθεσω κι αυτο γιατι δεν εχω εμπειρια στο να πηγαινω καπου για καποιες μερες και να αφηνω τα γατια μου μονα τους, στο σπιτι ή καπου αλλου, οποτε δεν ειμαι το καταλληλο ατομο να σας συμβουλεψει πανω σε αυτο, ειναι οτι τις τελευταιες μερες ακουσα το εξης.
Υπαρχουν συναγερμοι που ρυθμιζονται καταλληλα στο γεγονος οτι μεσα στο σπιτι υπαρχει γατα. Καποιος μου το ειπε τις τελευταιες μερες και σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω ποιος, αλλα δεν τα καταφερνω. Θα το θυμηθω βεβαια καποια στιγμη και θα ρωτησω. Αυτο και για την Ριανα αλλα και για την νεα μας φιλη την cenerentola που εχουν συναγερμους.
Η μονη εμπειρια που εχω ειναι αυτη του ατομου που φροντιζει μια γατουλα, στο σπιτι και στον χωρο της, οταν οι δικοι της λειπουν διακοπες. Εχω μια συγκατοικο στην πολυκατοικια που μενω που πηρε μια γατουλα πριν δυο χρονια περιπου οταν εχασε κι εκεινη τον αντρα της, μια και εκεινος δεν ηθελε οταν ζουσε. Το πρωτο καλοκαιρι λοιπον, επειδη θα πηγαιναν διακοπες σε νησι σε καποιον συγγενη τους, (η κοπελα εχει και δυο παιδακια και δεν μπορουσε να τους στερησει τις διακοπες, ακομα κι αν η ιδια ηθελε να μεινει σπιτι με την γατουλα της), μου ζητησε να φροντιζω την γατουλα. Αυτο εγινε και η αφορμη να αποκτησουμε καποια φιλια ενω πριν ειμασταν μονο γειτονες. Πηγαινω λοιπον καθε μερα, δυο με τρεις φορες της ημερα και ελεγχω αν η γατουλα εχει τροφη, της βαζω φρεσκο νερακι, καθαριζω την αμμο της και καθομαι καθε φορα για λιγη ωρα για να παιξουμε και να κανουμε γλυκες. Τον υπολοιπο χρονο δεν μου δινει την παραμικρη σημασια, αντιθετα συμπεριφερεται σαν να μην με πολυσυμπαθει (ισως και να με εχει συνδυασει με την απουσια της οικογενειας της), αλλα τις ημερες αυτες φερεται λες και ειμαι το πιο αγαπημενο της προσωπο. Η κοπελα δε, αφηνει ολες τις μπαλκονοπορτες ανοιχτες και τα τζαμια αλλα και τα στορια, ειναι και τριτος οροφος και δεν υπαρχει προσβαση απο τα μπαλκονια παρα μονο απο την κυρια εισοδο της πολυκατοικιας, οποτε θα παιρναμε χαμπαρι οι υπολοιποι ενοικοι. Καθε βραδυ επισης, της αναβω ενα φως και την τηλεοραση για να εχει κατι σαν παρεα και αργα το βραδυ, πριν παω κι εγω για υπνο, κλεινω την τηλεοραση γιατι φοβαμαι κιολας μην γινει τιποτα, ρευμα ειναι αυτο και ποτε δεν ξερεις.
Με ολο αυτο θελω να πω πως ισως υπαρχουν ανθρπωποι που ουτε το φανταζομαστε τωρα πως μπορουν καποτε να μας φανουν χρησιμοι σε κατι τετοιο. Η γνωστη μου σιγουρα δεν φανταζοταν ποτε πως θα αποκτουσαμε φιλια απο μια τετοια συγκυρια, αλλα ουτε βεβαια κι εγω.

Η ιστοριουλα σου, με την φροντιδα της γατας (της γειτοννισας σου) ειναι πολυ ωραια! και μπραβο σου, γιατι δεν θα το εκαναν πολλοι! και να προτιθεται καποιος να το κανει, σιγουρα δεν θα ασχολιοταν οσο εσυ! Ειναι πολυ γλυκο και ευγενικο εκ μερος σου και μπραβο!!!!!!

Εχω καλους γειτονες, και μιλαμε αρκετα! μπορω να πω οτι απο αλλες πολυκατοικιες που εχω δει..ειμααστε πολυ δεμενοι! και με χαροποιει πολλες φορες αυτο!

Σε ευχαριστω και παλι...ευχομαι τα καλυτερα!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Σ' ευχαριστώ Βάσω μου που μας σκέφτεσαι

Η αλήθεια είναι ότι ο συναγερμός που έβαλα είναι κορυφή, είναι αυτός που χρησιμοποιείται στο αεροδρόμιο μεταξύ άλλων, τον πλήρωσα πολύ ακριβά και όντως τον έχουμε ρυθμίσει για το μωρό μου. Το πρόβλημα είναι όμως ότι παρ' όλ' αυτά κτυπάει όταν ο Disney πηδήξει με φόρα πχ επάνω στο γατόδεντρό του και αυτό κουνηθεί.
Σ' ευχαριστώ Βάσω μου που μας σκέφτεσαι
Η αλήθεια είναι ότι ο συναγερμός που έβαλα είναι κορυφή, είναι αυτός που χρησιμοποιείται στο αεροδρόμιο μεταξύ άλλων, τον πλήρωσα πολύ ακριβά και όντως τον έχουμε ρυθμίσει για το μωρό μου. Το πρόβλημα είναι όμως ότι παρ' όλ' αυτά κτυπάει όταν ο Disney πηδήξει με φόρα πχ επάνω στο γατόδεντρό του και αυτό κουνηθεί.
Πφφφ μας κάνεις ακόμη πιο δύσκολη την απαγωγή του Disney....

goth
Δραστήριο μέλος

.Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω τα γατούνια μου,την Λυσιστράτη και τον Πορτοκαλίνο,και να είναι μέσα την περισσότερη ώρα και για να μην τρελαθούν να τα βγάζω βόλτα με σαμαράκι.Το πρόβλημα είναι πως πολλοί μου λένε ότι θα φύγουν και δεν θα ξαναγυρίσουν!Εσείς τι πιστεύετε;Ευχαρστώ εκ των προτέρων!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
αν και δεν εχω τοση εμπειρια του θεματος γατα-διακοπες
θα σου πω τι εκανα το περασμενο καλοκαιρι
οι γατες μου ειναι οοοοοοοοοοοολη μερα μονες,εμεις παμε σπιτι κυριολεκτικα για υπνο μονο,και τις 7 μερες της εβδ(η δουλεια μας δεν σταματα ποτε
)οπότε πέρσι που ηταν να λειψουμε 5-6 μερες ΔΕΝ ηθελα να τα αφησω,ηθελα να τα χαρω μια και θα καθομουν ολη μερα!
πηγαμε στο χωριο,κι ενα μπαλκονακι που εχουμε εβαλα πλαστικη ποχα ισα με το καγκελο αλλα τους αφηνα εξω ΜΟΝΟ οταν ημουν κι εγω!φετος αν καταφερουμε να παμε θα παω πιο οργανωμενη,θα κλεισω το μπαλκονι απο πανω μεχρι κατω(για το φοβο μην κανουν κανα σαλτο)και θα τα χαρω!
φυσικα εμεις το κανουμε γιατι ειναι οι μοναδικες μερες που μπορουμε να τα χαρουμε

απλα οτι και να κανεις ειτε τα παρεις ειτε τα αφησεις,ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Kat_
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας κι από 'μένα!Θα ήθελα να ζητήσω μια συμβουλή!!Τον Αύγουστο θα πάω στο χωριό μου που είναι κοντά στο Καρπενήσι!Το σπίτι μας είναι μικρό αλλά μια χαρά θα χωρέσουμε όλοι μας.Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω τα γατούνια μου,την Λυσιστράτη και τον Πορτοκαλίνο,και να είναι μέσα την περισσότερη ώρα και για να μην τρελαθούν να τα βγάζω βόλτα με σαμαράκι.Το πρόβλημα είναι πως πολλοί μου λένε ότι θα φύγουν και δεν θα ξαναγυρίσουν!Εσείς τι πιστεύετε;
Ευχαρστώ εκ των προτέρων!
θα ελεγα οχι να μην τα παρεις μαζι σου.Στις γατες δεν αρεσουν οι αλλαγες και εφοσον θα ειναι και αλλα ατομα μαζι σου..το να γινει το κακο σιγουρα ειναι πιο πιθανο απο το σπιτι σου που μενουν τωρα...Μια πορτα,,ενα παραθυρο...
εαν φυγουν πραγματι δεν θα γυρισουν
Γεια σας κι από 'μένα!Θα ήθελα να ζητήσω μια συμβουλή!!Τον Αύγουστο θα πάω στο χωριό μου που είναι κοντά στο Καρπενήσι!Το σπίτι μας είναι μικρό αλλά μια χαρά θα χωρέσουμε όλοι μας.Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω τα γατούνια μου,την Λυσιστράτη και τον Πορτοκαλίνο,και να είναι μέσα την περισσότερη ώρα και για να μην τρελαθούν να τα βγάζω βόλτα με σαμαράκι.Το πρόβλημα είναι πως πολλοί μου λένε ότι θα φύγουν και δεν θα ξαναγυρίσουν!Εσείς τι πιστεύετε;
Ευχαρστώ εκ των προτέρων!
Γιατί να φύγουν, πώς;;
Απ'ό,τι κατάλαβα είτε θα τα έχεις μέσα μαζί σου, είτε έξω με σαμαράκι, κι όχι ελεύθερα...;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Να την αφήσω σπίτι μόνη δεν παίζει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ούτε βέβαια φιλοξενία σε πανσιόν ζώων, πρώτον και καλύτερον διότι δεν
εμπιστεύομαι και δεύτερον (και όχι ήσσονος σημασίας) το οικονομικό.
Κι επειδή έχω διαβάσει διάφορες απόψεις ναι ή όχι, η δική μου γνώμη συνοψίζεται στο: Εξαρτάται
- Από τον χαρακτήρα του γατιού, δλδ κατά πόσο ανεξάρτητο είναι, ώστε να μπορεί να μείνει μόνο ή με "ξένους" σε περίπτωση που μείνει στο σπίτι
(είχα... παπαγάλο μικρό κάποτε, που έφυγα για 12 μέρες και δεν έτρωγε τις πρώτες μέρες και έμενε εκνευρισμένος και καταθλιπτικός μέχρι να επιστρέψω.
ή αρκετά ευπροσάρμοστο και..φρόνιμο (σε περίπτωση που πάει εξοχή) να μην αποπειραθεί να το σκάσει.
- Αν αντέχει τα ταξίδια με μεταφορικό μέσο (ορισμένα, ακόμα και μια βόλτα με το αυτοκίνητο τα ζαλίζει και κάνουν εμετό
)-Αν το νέο περιβάλλον είναι ασφαλές από πορτοπαράθυρα και αρκετά ήσυχο (όχι κέντρο διερχομένων), ώστε το ζωάκι να στρεσσαριστεί όσο το δυνατόν λιγώτερο.
-Αν το οίκημα είναι σπίτι ιδιόκτητο είναι καλύτερα εννοείται, απ'ό,τι σε ξενοδοχείο ή πανσιόν.
-Ο αριθμός των ημερών. Μέχρι μια εβδομάδα, το πολύ, νομίζω μπορεί κάλλιστα να μείνει στο σπίτι που ήταν πάντα.
Κι ένα σωρό άλλοι πάραγοντες προβλεπόμενοι και αστάθμητοι, ώστε δεν μπορεί κάποιος να είναι απόλυτος "ναι κάν'το' ή "όχι,μην το κάνεις".
Προτείνω ο καθένας/μια, αφού πάρει υπόψη όλες τις γνώμες και τα "υπέρ"και "κατά",ας ζυγίσει την κατάσταση σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητές του κι ας αποφασίσει.
Γεγονός πάντως είναι, οτι είτε με τη μια είτε με την άλλη λύση, κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος, οι γάτες είναι τόσο απρόβλεπτα πλάσματα, όσο και γοητευτκά

Τέλος, σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε οτι έχει γίνει η σωστή προετοιμασία και...καλές διακοπές!

goth
Δραστήριο μέλος
!!!Πραγματικά με βοήθησαν!!Προς Bessy1962,όντως για 15 μέρες θα πάω...
.Επίσης,χρειάζεται να μείνουν τόσο πολύ στην αρχή(10 μέρες);;;Προς ofilia,προσαρμόστηκαν μια χαρά παρ'όλο το μικρό χρονικό διάστημα
;Προς γίδι,όπως τα λες είναι!!Μέσα στο σπίτι θα είναι και για να μην μας πάθουν και κάτι θα τα βγάζουμε κι έξω να παίρνουν λίγο αέρα!Αλλά μου είχαν πει ότι θα φύγουν
.Μήπως εννοούσαν ότι θα προσπαθήσουν να το σκάσουν;
Δεν νομίζω...μην λέμε υπερβολές!Προς alcyone,αυτό θα κάνω!Θα ζυγίσω τα ''υπέρ'' και τα ''κατά'' και όπου με βγάλει
!Γενικά πάντως:δεν τα έχω βάλει ποτέ σε αμάξι,το σπίτι είναι μονοκατοικία/δικό μας,το ταξίδι είναι 4 ώρες,είναι πολύ ήσυχα γιατί είναι χωριό
και όσοι άνθρωποι που θα έρθουν είναι η οικογένειά μου(δηλαδή γνωστοί στα γατούνια)!!!Και πάλι σας ευχαριστώ
!Θα σας ενημερώσω τι έγινε για να κρατάμε αρχείο
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Ευτηχως ο αδερφος μου μενει στο ιδιο σπιτι με εμας(ειναι 20ετων) και ο γατουλης γνωριζει καλα το σπιτι τον εχω παρει λιγοτερο απο ενα μηνα απο το δρομο τον ειχα βρει με σπασμενο ποδαρακι
τωρα ευτηχως ειναι καλα
Λοιπον ας γυρισω πισω στο θεμα το προβλημα μου ειναι οτι τον εχω μονο ενα μηνα σκεφτομαι να μην τον παρω φετος που θα μεινει εδω ο αδερφος μου λογω δουλειας!Εσεις λετε να τον παρω;Αλλα και παλι ολο νιαουριζει οταν λειπω!Σκεφτομαι να τον παρω του χρονου που θα λειπει ο αδερφος μου και για διακοπες και δεν θα ειναι κανεις στο σπιτι!Να με συνιθισει κιολας και σκεφτομαι να τον εκπαιδευσω με σαμαρακι!Πως αντιδρουν οι γατες οταν θα λοιπω υπαρχει περιπτωσει να ανχωθει και αυτο να φερει προβληματα;Να τον παρω μαζι μου;
goth
Δραστήριο μέλος

!!!!!Να σου ζήσει ο γατούλης σου και μπράβο σου που τον πήρες από τον δρόμο
.Όσο αναφορά το θέμα με τις διακοπές,μερικά γατάκια μπορούν να πάθουν και κατάθλιψη αν τους λείπει πολύ ο ιδιοκτήτης τους!Που αυτό σημαίνει ότι σταματούν να τρώνε κι αυτό είναι επικύνδυνο!!!Επίσης,μερικά γατάκια προσαρμόζονται πολύ εύκολα μερικά άλλα όχι...μπορεί το γατάκι σου να ''δέθηκε'' πολύ γρήγορα με εσένα παρά το μικρό χρονικό διάστημα που τό 'χεις.
Λοιπόν,εγώ προτείνω ότι αν εμπιστεύσαι τον αδερφό σου και πιστεύεις πως μπορεί να φροντίσει το γατάκι σου να το αφήσεις στο σπίτι,ΑΝ απ' την άλλη θα φύγεις για 1 μήνα πάρ' το μαζί σου.Όπως και νά 'χει το γατάκι σου πρέπει να προσαρμοστεί στο σπίτι σου ώστε να νιώθει άνετα και σε περίπτωση που χρειαστεί να το ξαναφήσεις με τον αδερφό σου ή και μόνο του!
Ελπίζω να σε βοήθησα,περιμένουμε νέα σου και φωτογραφίες στο θέμα σας

.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το πιο σημαντικο για τις γατες ειναι να μην αλλαζουν χωρο.Το πιο λογικο ειναι να μην το παρεις μαζι σου στις διακοπες οντως.Παθαινουν ενα σοκ τα γατια συνηθως οταν αλλαζουν περιβαλλον.Οι γατες,σε αντιθεση με τα σκυλια,δενονται απιστευτα με τον χωρο τους.Οχι οτι δεν τους λειπει και ο ιδιοκτητες τους,αλλα εχουν εντελως διαφορετικη συμπεριφορα απο τα σκυλια.
Μια χαρα θα ειναι,αν τα παει καλα με τον αδελφο σου.Εδω εμεις τα αφηνουμε μονα τους και παλι μια χαρα ειναι.Ποσο μαλλον αν εχουν και παρεα.Απλα σιγουρεψου οτι ο αδελφος σου θα το φροντιζει,να του δωσεις σαφεις οδηγιες και να προσεχει παρα πολυ πορτες παραθυρα κλπ,μην λακισει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool