Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω βασικα δεν θα το εκανα.Ειναι και μικρο..και γενικα οι γατες ειναι πολυ ευαισθητες σε αυτο το θεμα.Μπορουν να αρρωστησουν ευκολα δηλαδη.
Σε γατα που δεν ειναι μακρυτριχη,και μενει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι..δεν υπαρχει κανενας λογος να το κανουμε μπανιο(..εκτος αν εχει συμβει κατι εκτακτο..πχ λερωμα απο λαδια κλπ),Καθαριζονται απο μονες τους τελεια!
Εγω στα δικα μου δεν εκανα ποτε..και εννοειται πως ειναι πεντακαθαρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Coolcat
Νεοφερμένο μέλος
ούτε εγώ θα έκανα μπάνιο σε γάτα απλά ξέρω μερικούς που λένε ότι το κάνουν μπάνιο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Στα κοντότριχα συνήθως δε γίνεται! Μόνο στα μακρύτριχα, τα περσικά π.χ. που θέλουν 1 φορά το μήνα, αλλά με μεγάλη προσοχή μήπως κρυώσουν...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι,.οντως.Συνηθως στα μακρυτριχα,ή αν η γατα το αποζητα(ω ναι..υπαρχουν και τετοιες γατες)
Κατα τα αλλα εγω δεν βρισκω το λογο για κατι τετοιο.

Coolcat
Νεοφερμένο μέλος
Ωραία σας ευχαριστώ πολύ!!

Πληροφορικάριος
Δραστήριο μέλος
Η γάτες πλένοντε με την γλώσσα τους,δεν τους αρέσει το μπάνιο!
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
δεν τους αρέσει να μπαίνει νερό στα μάτια τουςΗ γάτες πλένοντε με την γλώσσα τους,δεν τους αρέσει το μπάνιο!
Nts79
Νεοφερμένο μέλος
η αληθεια ειναι οτι ηταν μεγαλη οτνα τη βρηκα και οταν εβλεπε νερο απλα
γινοτανε χαμος κι εστι αρκεστηκα τοτε να την καθαρισω με μια βρεγμενη πετσετα
αλλα τη μικρη που βρηκα τωρα και ειναι περσικη την εκανα μπανιο μιας και λερωθηκε
ο ποπος της απο τις ακαθαρσιες
ευτυχως εκατσε πολυ καλα
και η κτηνιατρος μου ειπε μια φορα το μηνα να την κανω για να μαθει το νερο
μιας και εχειπερισσοτερες πιθανοτητες να λερωθει λογο γουνας
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
μια χαρά καθαρίζονται με τη γλωσσίτσα τους !
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω βασικα δεν θα το εκανα.Ειναι και μικρο..και γενικα οι γατες ειναι πολυ ευαισθητες σε αυτο το θεμα.Μπορουν να αρρωστησουν ευκολα δηλαδη.
Σε γατα που δεν ειναι μακρυτριχη,και μενει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι..δεν υπαρχει κανενας λογος να το κανουμε μπανιο(..εκτος αν εχει συμβει κατι εκτακτο..πχ λερωμα απο λαδια κλπ),Καθαριζονται απο μονες τους τελεια!
Εγω στα δικα μου δεν εκανα ποτε..και εννοειται πως ειναι πεντακαθαρα.![]()
Οι δικές μου δεν βγαίνουν από το σπίτι πια, οπότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
ΠΑλιά τις άφηνα....και κόλλησαν κάτι ζιζάνια (φυτά με κολλώδη ουσία) στην ουρά του γάτου μου
Πήγα να τα βγάλω, μου έκανε το προειδοποιητικό "νιαουουουου=δε μ' αρέσει αυτό που κάνεις"
Εγώ συνέχισα, μου τραβάει μια γρατζουνιά, (ειναι και 7 κιλά, ζόρικος) και βάζοντας όλη του τη δύναμη ξεφεύγει, σκαρφαλώνει πάνω στη ντουλάπα και μου κάνει "γκχχχχχχχ" ! (ήταν η μόνη φορά που άκουσα γκχχχ από δική μου γάτα)
Μετά κατάλαβε βεβαια πως τα παράσιτα εξαφανίστηκαν από τη φουτωτή ουρά του, και τις επόμενες φορές ήταν πιο υπομονετικός....φυσικά δε σκέφτηκα να τον κάνω μπάνιο δε νομίζω πως θα καθόταν

Ολα αυτά μεχρις ότου αποφάσισα πως θα γράφω κανονικά την οικογένειά μου (που θεωρεί πως είναι καλό γι αυτές να βγαίνουν και έξω, να απολαμβάνουν και λίγη ελευθερία) και τις μάζεψα αποκλειστικά στο σπίτι
Καλή η ελευθερία δε λέω, και όντως αν μπορούν να μπαινοβγαίνουν ελευθερα στο σπίτι, το φχαριστιούνται!
Αλλά οι κίνδυνοι είναι πολλοί

Οπότε τις κρατώ μέσα κι εχω σπίτι και ζωάκια πεντακάθαρα, και το κεφάλι μου ήσυχο

Dunkelheit83
Νεοφερμένο μέλος
Βέβαια αποφεύγω να τον κάνω μπάνιο για ψύλλου πήδημα αλλά όταν το έσκασε και ξαναγύρισε είχε πάνω του την σάρα και την μάρα. Μέρες μου πήρε να του βγάλω απο την ουρά ότι χλωρίδα είχε κολλήσει. Αντιθέτως την μικρή την έχω κάνει μια φορά μπάνιο ,όταν την πρωτοβρήκα γιατί ήταν σε άθλια χάλια.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maouritsio
Νεοφερμένο μέλος
Μπορει να ειναι και βλακεια γιατι δεν ξερω κανεναν-μεχρι τωρα τουλαχιστον- που να κανει μπανιο την γατα του.Η γατα μου δε ζει μεσα στο σπιτι,ζει στον κηπο και δεν ειναι δραστηρια..Τις περισσοτερες φορες που την βλεπω ξαπλωνει...Αλλα ξαπλνωνει στην γλαστρα με το χωμα,μες τα φυλλα,στη μοτοσυκλετα...εσεις την κανετε μπανιο?και αν ναι,με ειδικο σαμπουαν για γατες και καθε ποτε? (η γατα μου ειναι 7 χρονων)
επισης εχω ενα μεγαλο προβλημα...η γατα μου ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαδαει τριχες!
απορρω ποτε προλαβαινει και της ξαναφυτρωνουν!εχω δει ενα που ειναι κυκλικο και τις βγαζει τις τριχες,λετε οτι ειναι καλο να τις το παρω? 
Aralle
Νεοφερμένο μέλος
Κοίτα, τη μεγάλη μου που είναι κοντότριχη, δεν την κάνω μπάνιο. Τη μικρή που είναι μακρύτριχη την έχω κάνει μια φορά. Οι μακρύτριχες χρειάζονται μπάνιο (εγώ αποφάσισα να την κάνω μια φορά το μήνα) με ειδικό σαμπουάν για γάτες. Αν είναι πολύ βρώμικη, μπορείς να προσπαθήσεις να την κάνεις μπάνιο, αλλά επειδή μπορεί να μην της αρέσει, δοκίμασε και μωρομάντηλα. Όσο για τις τρίχες, μπορείς να πάρεις από ένα pet shop χτένα, ανάλογα με το αν είναι μακρύτριχη ή κοντότριχη και να τη χτενίζεις μια-δυο φορές τη βδομάδα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τον δικό μου τον κάνω πολύ σπάνια μπάνιο, μια φορά τον χρόνο περίπου. Παλαιότερα τον έκανα πιο συχνά, αλλά δεν χρειάζεται πλέον. Είναι μακρυτριχος, αλλά ζει μόνιμα μέσα και δεν λερώνεται.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Degen
Νεοφερμένο μέλος
σωστα τα απο πανω.
οσο για το κυκλικο πραγματακι που ειπες ειναι για να αφαιρει τις τριχες απο τα ρουχα και αλλες επιφανειες αλλα οχι για το σωμα της γατας
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ πάλι ένα τώρα που έχω τη μικρή μου, δεν την έχω κάνει μπάνιο και δεν ξέρω εάν θα την κάνω.
Όταν την βλέπω να "φλερτάρει" με το νερό κάθε φορά που μπαίνει στο μπάνιο, το σκέφτομαι αλλά από την άλλη την βλέπω πεντακάθαρη.
Παρόλο που είναι λευκή (εκτός από το μέτωπο και την ουρά) και ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, την βλέπω καθαρή.
Πέρα από αυτό, νομίζω πως μια γάτα η οποία δεν έχει μάθει το μπάνιο από μικρή, δύσκολα θα το αποδεχθεί σε μεγαλη ηλικία.
Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο καθαρά ζώα οπότε παρά το τι φαίνεται σε εμάς, αυτές καθαρίζονται.

Σχετικά με το ότι μαδάει, εγώ της έχω πάρει το Furminator (μεσαίο μέγεθος) κι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Ήταν λίγο ακριβό αλλά αφαιρεί μεγάλη ποσότητα τρίχας, της αρέσει πολύ που την χτενίζω με αυτό και τα ρούχα μου δεν γίνονται από μαύρα άσπρα.

Αυτό το κυκλικό δεν το ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει.
Πριν το Furminator είχα μια φτηνή βούρτσα διπλής όψεως η οποία δεν αφαιρούσε σχεδόν καμία τρίχα από την Άρτεμη αλλά έβγαζε από τις μπλούζες μου.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
starblood
Νεοφερμένο μέλος
Nts79
Νεοφερμένο μέλος
μονο οταν τη βρηκα που ηταν χαλια αλλα με τιποτε δεν ηθελε νερο
την καθαρισα με μωρομαντηλα
τη μικρη που ειναι περσιας την εχω κανει μπανιο και η κτηνιατρος
που εχει κομμωτηριο μου ειπε να την κανω καθε μηνα τωρα που ειναι μικρη
για να μαθει και μετα μια φορα το τριμηνο
αλλα εμαθε και το θελει το νερο
η αληθεια ειναι οτι μου κανει διαροιες οποτε το νερο επρεπε να το μαθει
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool