Γάτα και μπάνιο

ααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!είναι και ταλεντάκι το μωρό μουυυυ!!!!:Dμακάρι να είναι μόνο αυτό!!γτ όχι απλά πήγα στον άλλο κόσμο κ ήρθα αλλά οριόμουνα κιόλας...νόμιζα οτι σκότωσα το ίδιο μου το παιδίιιιιι:(.....αλλά και χθές και σήμερα ξαφνικά είναι μια χαρά.... χοροπηδάει κ γενίκάαααα έχουμε κεφάκιααααα ...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!είναι και ταλεντάκι το μωρό μουυυυ!!!!:Dμακάρι να είναι μόνο αυτό!!γτ όχι απλά πήγα στον άλλο κόσμο κ ήρθα αλλά οριόμουνα κιόλας...νόμιζα οτι σκότωσα το ίδιο μου το παιδίιιιιι:(.....αλλά και χθές και σήμερα ξαφνικά είναι μια χαρά.... χοροπηδάει κ γενίκάαααα έχουμε κεφάκιααααα ...:hmm:

καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις κτηνίατρο για το μπάνιο και πόσο συχνά μπορείς να το κάνεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ένα μπάνιο μια φορά στους δυό μήνες, δεν κάνει κακό στη γάτα. Τώρα το χειμώνα, για να μην κρυώνει, όμως, εγώ έχω πάρει ειδικά μαντήλια μπάνιου και το χειμωνιάτικο μπάνιο θα το κάνουμε....μαντηλάτο. Η δικιά μου γατούλα δεν φοβάται το μπάνιο, αλλά, φοβάται το πιστολάκι, γι'αυτό, βάζω στο δωμάτιο το αερόθερμο, και με δυό μεγάλες πετσέτες, αφού τη σκουπίσω καλά καλά, την αφήνω και στεγνώνει μόνη της. Επίσης, της δίνω λιχουδιά πατέ σολωμού για γάτες και δεν της δημιουργείται κανένα ψυχολογικό, αντίθετα, μπαίνει και μόνη της στη μπανιέρα για να παίξει κάθε μέρα!!! Γενικά όμως μοσχοβολάει, γιατί τη βουρτσίζω δυό φορές την εβδομάδα και της κάνω στεγνό καθάρισμα με λίγο βρεγμένο χαρτί σε όλη της τη γούνα!! Της αρέσει πολύ, το θεωρεί, κάτι σαν "μπάνιο" από άλλη γάτα!!!

έχω παρατηρήσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει μπάνιο μια γατούλα χωρίς να πανικοβληθεί, είναι να γεμίσω την μπανιέρα με νεράκι 10 cm περίπου με νερό χλιαρό προς ζεστό,
να βάλω την γατούλα μέσα εκεί και να αρχίσω με το χέρι μου να της ρίχνω νερό και σαμπουάν (εγώ χρησιμοποιώ αυθεντικό σαπούνι μασσαλίας),
μετά με πολύ χαμηλή roh νερού και στην ίδια πάντα θερμοκρασία να ξεβγάλουμε την γατούλα.
να την τυλίξουμε με μια πετσέτα χωρίς να προσπαθήσουμε με άλλο τρόπο να απομακρύνουμε τα νερά
και μόλις την μεταφέρουμε σε ένα άλλο δωμάτιο ζεστό να την τυλίξουμε με δεύτερη πετσέτα στεγνή , με την οποια να την στεγνώνουμε σιγά σιγά χαϊδεύοντας μέχρι να μείνει λίγο νωπή όπου θα αναλάβει η ίδια
:)

Τώρα τι να πω... Μάλλον ότι όποτε σε βγάλει ο δρόμος προς τη γειτονιά μας να με βοηθήσεις να κάνουμε μπάνιο και τη δικιά μου Μπουμπού! Που θα έπρεπε να τη φωνάζω Βρωμυλία έτσι που κάνει όταν πάω να την καθαρίσω, αλλά έλα που της έχω αδυναμία!
Μετά τη λοβοτομή (που δεν έχω σκοπό να της κάνω, προτιμώ τα βρωμοπατουσάκια της) μπορεί και να πετύχει! :lol:

Αν θες μπορείς να δεις και ένα άρθρο για το μπάνιο της γάτας
https://www.mypetz.gr/threads/Μπάνιο-και-γατάκια.222174/ :)

καλά εμένα είναι γλύκα μωρέε!!αλλά χθές πραγματίκά τα χρειάστηκαααα!!!τέτοια τρομάρα ποτέ ξαανά στη ζωή μου ... :P

καλά εμένα είναι γλύκα μωρέε!!αλλά χθές πραγματίκά τα χρειάστηκαααα!!!τέτοια τρομάρα ποτέ ξαανά στη ζωή μου ... :P

Μπορώ να το φανταστώ! Δεν ήταν και λίγο αυτό που σου έκανε!:lol::lol: Εμένα πάλι η δικιά μου ήταν τερατάκι από μικρή! Από τότε που τη βρήκαμε ήταν ατίθαση, την πλακώσαμε και σε χάπια, betadine, αλοιφές για τους μύκητες 2 φορές την ημέρα τον πρώτο καιρό και έκτοτε είναι της φιλοσοφίας "κοίτα αλλά μην αγγίζεις, αν θέλεις το καλό σου"!!!:lol::lol:

Χα, χα, χα, χα, χα,χα:lol::lol::lol::lol: Η γάτα σου, κατόπιν εορτής, προφανώς, επειδή δεν ήξερε, αν το βασανιστήριο θα έχει και συνέχεια, σου έκανε την .....παράλυτη!!!:lol::lol: Η δικιά μου, το έχει προχωρήσει το ζήτημα, και μου παριστάνει την ψόφια!!:lol:Αυτό το κάνει , όχι στο μπάνιο, αλλά, στο σκούπισμα, μόλις την έχω τυλίξει με την πετσέτα, και σε κάθε περίπτωση , που πρέπει να πιει το χάπι της αποπαρασίτωσης. Την πρώτη φορά που μου το έκανε τα χρειάστηκα, γιατί σφάλισε μάτια, δεν κουνούσε τίποτα, ούτε μουστακότριχα, παράλυτη ολοκληρη, όχι η μισή όπως η δική σου!!!:lol: Εδώ, μπορείς να διαβάσεις όλη την ιστορία της ...νεκροφάνειας.https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=28319&page=5 Μη φοβάσαι, απλά, έχεις κι εσύ, γατί με υποκριτικές ικανότητες!!! Να σου ζήσει:up::up:

εισαι απιθανη, πεθανα στα γελια !! :lol:

Εμένα είναι 2 μηνών η Χιονάτη και δεν την έχω κάνει μπάνιο ακόμα; Ποια ηλικία είναι κατάλληλη για να κάνει το πρώτο της μπάνιο; και κάθε πότε είναι καλό να την κάνω μπάνιο;

εγω τον δικο μου τον αρχισα απο 2 μηνων στα μπανια. Ειχα φτασει σε σημειο να τον κανω μπανιο σχεδον καθε 10 μερες επειδη πολλες φορες οταν πηγαινε στην αμμο του γινοταν χαλια (μικρουλης+μακρυ τριχωμα=αστα να πανε). Επισης επειδη εχω αλλεργια στις γατες τον κανω τακτικα μπανιο, 1 φορα το μηνα ή μια φορα στις 2 βδομαδες. Εχει συνηθησει και του αρεσει. Αντιπαθει το πιστολακι ομως και δυστυχως δεν μπορω να τον αφηνω να στεγνωνει μονος του γιατι καταληγει να κοιμαται βρεγμενος και αργει πααααααααρα πολυ να στεγνωσει. Του αρεσει παρα πολυ το νερο αφου τωρα τελευταια βουταει τα ποδαρακια του στο μπωλ με το νερο, παιζει και το ριχνει ολο εξω :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν τον κανεις τοσο συχνα μπανιο,εχε το νου σου για δερματοπαθειες,και τριχοφυτα,ειδικα αν δεν τον στεγνωνεις με σεσουαρ.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τον κανω με σκετο νερο και καθε 2 μηνες με σαμπουαν για να μην ερεθιστει το δερμα του. Το πιστολακι το εχω στο πολυ χλιαρο για να μην καει και προσπαθω να το χρησιμοποιω οσο γινεται λιγοτερο. Το καλο ειναι οτι η αλλεργια μου αρχισε να βελτιωνεται και τον κανω λιγοτερο τακτικα μπανιο. Ελπιζω στο μελλον να τον κανω καθε 3-4 μηνες. Θα εχω τον νου μου για δερματικες ασθενειες. Ομολογω πως δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο κατι τετοιο :redface: Σ' ευχαριστω πολυ!!!!!

Έχω μια απορία... με το σκέτο νερό καθαρίζει ή απλά το κάνεις για να φεύγει η πολλή τρίχα?

περισσοτερο τον κανω μπανιο για να φευγουν τα αλλεργιογονα, ουτως ή αλλως δεν μαδαει. Καθαριζει μια χαρα παντως και μυριζει ωραια, αλλα δεν μυριζει τοσο ωραια οσο με το σαμπουαν.

Μας τα ειχε πει η γιατρος μας οτι λογω υγρασιας γινονται πιο επιρρεπη στους μυκητες και τις δερματοπαθειες γενικοτερα,γι'αυτο στο ειπα.

Με νεράκι δεν καθαρίζει άμα είναι βρώμικο το γατί. Απλά, φεύγει η σκόνη και οι νεκρές τρίχες, γι'αυτό λέει και η φίλη ότι της μειώθηκαν τα αλλεργικά της φαινόμενα.
Άσε Χρύσα, κάνε την καρδιά σου πέτρα και χώσε τη Μπουμπού στο μπάνιο:lol::lol::lol::lol:Αφού πρώτα φορέσεις την σιδηράν πανοπλίαν:lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol:
μεσα στο σπιτι τον εχω οποτε δεν λερωνεται πολυ, παλια οταν πηγαινε στην αμμο του κολλουσαν κακακια στις τριχες στα πισω ποδια του και η μονη λυση ηταν το μπανιο, συνηθως με σκετο νερο γιατι λερωνοταν συχνα. Μετα του εκοψα τις τριχες στα ποδια και ελυσα το προβλημα :lol::lol::lol: Ενω στα ποδια του γενικα εχει κοντη τριχα, στο πισω μερος τον ποδιων του η τριχα του φτανει τα 5-6 εκατοστα, μεταλλαγμενος ειναι?! :lol::greycat:

χρυσσα, αμα βρεις πανοπλια τωρα στις εκπτωσεις :lol::lol::lol: παρε μια και για μενα γιατι και μενα οπως ειπα δεν θελει το μπανακι μανακι η πασχαλια. οι βρωμυλιες μας !

μηπως αφηνετε ανοιχτο το ντους ή την βρυση και τρομαζουν; Καλυτερα να χρησιμοποιειτε καποιο πλαστικο κυπελο για να τα ξεβγαζετε χωρις να τρομαζουν και χωρις να φορατε πανοπλια :lol::lol::lol::lol::lol:

το να μην τους αρέσει το καταλαβαίνω, αλλά μπορεί να λερώνονται επίτηδες; ο μεγάλος μου όταν τον κάνω μπάνιο το επόμενο λεπτό παει και κυλιέται όπου βρει και κάνει βαρελάκια επιδεικτικά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back