tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Προσωπικά κάνω καλό καθάρισμα (μετά το τίναγμα) στα ριχτάρια, κουβέρτες κλπ που ως επί το πλείστον μαζεύουν τρίχες, με ρολό που κολλάνε πάνω του. Στα ρούχα δεν ακολουθώ την ίδια διαδικασία. Αγόρασα και αυτό το νέο προϊόν της dettol για απολύμανση στα ρούχα και σκοπεύω να το δοκιμάσω στις πετσέτες μπάνιου και τα εσώρουχα. Επιπλέον 1-2 φορές τη βδομάδα βουρτσίζω τη μικρή με furminator για να γλιτώσω και λίγη τριχόπτωση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προσωπικά κάνω καλό καθάρισμα (μετά το τίναγμα) στα ριχτάρια, κουβέρτες κλπ που ως επί το πλείστον μαζεύουν τρίχες, με ρολό που κολλάνε πάνω του. Στα ρούχα δεν ακολουθώ την ίδια διαδικασία. Αγόρασα και αυτό το νέο προϊόν της dettol για απολύμανση στα ρούχα και σκοπεύω να το δοκιμάσω στις πετσέτες μπάνιου και τα εσώρουχα. Επιπλέον 1-2 φορές τη βδομάδα βουρτσίζω τη μικρή με furminator για να γλιτώσω και λίγη τριχόπτωση!![]()
Εβγαλε η Dettol για ρουχα;;; Τελεια! Θα παω να το παρω!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Κορίτσια δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια απολύμανση, τι μπορούμε να κολλήσουμε από μια υγιή γάτα?

(τα εσώρουχά μου τα έπλενα και τα πλένω πάντα στο χέρι, για να είμαι σίγουρη οτι ξεπλένονται σχολαστικά χωρίς ίχνος απορρυπαντικού)
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η γατα ειναι υγιης αλλα επειδη κυλιουντε οπου να'ναι οι τριχες δεν θα ειναι τοσο καθαρες φανταζομαι. Και δεν μιλαμε για τα χερια το σωμα ή το προσωπο αλλα για την ευαισθητη περιοχη.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Για την ευαίσθητη περιοχή δεν το συζητώ, αλλά επειδή διάβασα για πετσέτες.Η γατα ειναι υγιης αλλα επειδη κυλιουντε οπου να'ναι οι τριχες δεν θα ειναι τοσο καθαρες φανταζομαι. Και δεν μιλαμε για τα χερια το σωμα ή το προσωπο αλλα για την ευαισθητη περιοχη.

Τις πλένω ξέχωρα σε 60+ βαθμούς στο πλυντήριο και δεν έχω δει τρίχα μέχρι τώρα πάνω τους. Ούτε σε σε σεντόνια, μετά το πλύσιμο. Μόνο σε μπλούζες συνθετικές και φλις μπουφάν, εκεί η τρίχα ακόμα και με το ρολλό δεν φεύγει καθόλου εύκολα

ούτε μετά το πλύσιμο.
Ε τις πετσέτες επειδή σκουπίζουμε την ευαίσθητη περιοχή! Δεν θεωρώ πως έχουν κάτι οι τρίχες της γάτας, απλά προτιμώ να μην βγαίνουν τα εσώρουχά μου με γούνα!

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ε τις πετσέτες επειδή σκουπίζουμε την ευαίσθητη περιοχή! Δεν θεωρώ πως έχουν κάτι οι τρίχες της γάτας, απλά προτιμώ να μην βγαίνουν τα εσώρουχά μου με γούνα!![]()

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Συγνώμη που θα επιμείνω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς έρχονται οι πετσέτες που σκουπίζεστε σε επαφή με τις τρίχες της γάτας.
Πλένω ξεχωριστά τις πετσέτες βέβαια, και αφού τις σιδερώσω, είτε τις τακτοποιώ σε συρτάρια, είτε βρίσκονται κρεμασμένες στο μπάνιο και η δική μου γάτα δεν πηδάει να τριφτεί πάνω τους, δεν συνηθίζει να ασχολείται μαζί τους καν.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα συμφωνησω απολυτα με την Αλεξανδρα. Δεν υπαρχει κανενας λογος τετοιας σχολαστικης καθαριοτητας, αλλα τις τριχες πρεπει να τις βγαζουμε πρωτα. Να σας πω εδω οτι επειδη οι γατουλες σας ειναι μικρες, οι περισσοτερες κατω του ενος ετους, οσον αφορα τις τριχες δεν εχετε δει τιποτα ακομα.
Απο οτι εχω δει εγω ολα αυτα τα χρονια οσο μεγαλωνει μια γατα τοσο χειροτερευει η τριχοπτωση, βεβαια οφειλω να πω πως ειδα στο mycat οτι υπαρχουν tip που και την γατουλα βοηθανε να εχει λιγωτερη τριχοπτωση και ετσι να καταπινει λιγωτερες τριχες αλλα και την δικια μας ζωη να κανει ευκολωτερη, ομολογω πως δεν τα γνωριζα πριν και ειμαι ευγνωμων που τα εμαθα.
Εγω λοιπον πρωτα καθαριζω τα παντα με την ηλεκτρικη με το ειδικο εξαρτημα, μετα τιναγμα καλο και τελος πλυσιμο στο πλυντηριο, στους 40 βαθμους ομως για οικονομικους και οικολογικους λογους, τους 60 τους εχω κοψει εδω και χρονια. Τα εσωρουχα παντα στο χερι.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προσωπικά, βάζω πετσέτες και εσώρουχα μαζί σε πλύση με υψηλούς βαθμούς. Τα ρούχα τα τινάζω ελαφρά και τα πλένω κανονικά στους 40 και μετά στο σιδέρωμα έχω ρολλό με κόλλα και τα καθαρίζω πιο σχολαστικά.
Με τη σειρά μου θα πω όχι στην υπερβολική απολύμανση, γιατί ρίχνει τις άμυνες του οργανισμού.
Ειδικά όσον αφορά την ευαίσθητη περιοχή, η πολλή απολύμανση και τα περίεργα/αντιβακτηριδιακά σαπούνια διαταράσσουν τις ισσοροπίες. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε με τα εσώρουχα εάν έχετε ευαισθησία, είναι να τα πλένετε με φυσικό σαπούνι (πχ αρκάδι). Είχα διαβάσει επίσης, ότι μπορείς να πλύνεις μια χαρά με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα, και για μαλακτικό να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι με αιθέρια έλαια. Γενικά χρησιμοποιώ αυτόν τον τρόπο καθαρισμού, αλλά δεν το έχω κάνει σε ρούχα, οπότε δεν ξέρω
Αλλά είναι σίγουρα μια υγιεινή, οικολογική και οικονομική εκδοχή. 
Όχι δεν έρχονται άμεσα σε επαφή οι πετσέτες με τις τρίχες της γάτας, απλά συζητάμε για την περίπτωση που μένουν μέσα στον κάδο!

Πωπω βρε κορίτσια, με προβληματίσατε...
Εγώ σκεφτόμουν, ότι από τη στιγμή που τα ρούχα πλένονται στο πληντύριο ακόμα και στους 30-40 βαθμούς, δεν τίθεται θέμα. Στην τελική, σκεφτόμουν, ακόμα και να έχουν μείνει τρίχες πάνω στα ρούχα, είναι θέμα αισθητικό μετά, αφού αποκλείεται μετά από μια πλύση να κουβαλούν μικρόβια ή οτιδήποτε άλλο!! Εάν σιδερώνεις τα εσώρουχα, ειδικά στην περιοχή που όλοι ξέρουμε ποιά είναι, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή έχει τύχει σε κάποια από εσάς μετά από πληντύριο να δει ρούχο μες στην τρίχα;;! (εννοείται εκτός υφασμάτων όπως το φλις που αναφέρθηκε, από το οποίο πρέπει να τις βγάλεις με το τσιμπιδάκι...)
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εαν καποιος εχει δυο- τρια γατια και περασουν τα δεκα χρονια, που σημαινει οτι η τριχοπτωση ειναι αρκετα μεγαλη, υπαρχει πιθανοτητα να δεις και καμμια τριχα σε καποιο ρουχο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι και επικινδυνες. Σας το λεω εγω που εχω ολων των ειδων τις αλλεργιες και ευαισθησιες, δεν εχω παθει ποτε τιποτα απο τις τριχες τους και ζω με γατες εδω και σχεδον 21 χρονια.
Οσο για τα ρουχα που κρατανε πιο ευκολα τις τριχες υπαρχει απλος και ευκολος τροπος να τις βγαζετε, σελοτειπ ή καποια πιο φαρδια ταινια συσκευασιας ας πουμε. Για τα πιο ευκολα ρουχα το εξαρτημα με το βουρτσακι της ηλεκτρικης.
Υ.Γ. Εχω παρατηρησει οτι περισσοτερη τριχα βγαζουν τα μονοχρωμα γατια και αυτα που εχουν αρκετο μαυρο. Οι τριχρωμες γατουλες βγαζουν τις λιγωτερες τριχες παντως.
Βάσω νομίζω σώζεις την κατάσταση και εμάς από τις (πιθανόν) υστερικές φοβίες μας! Εγώ δεν έχω κανένα θέμα π.χ. να τρώω χωρίς να πλύνω τα χέρια μου αφού παίξω με το τσιτσίνι μου, διότι ναι, δε φοβάμαι καθόλου, αλλά για το πλυντήριο έχω πάντα θέμα, ανεξαρτήτως γάτας! Από παλιά! Ίσως είναι απλά μια εμμονή!
Καλημέρακαι καλή εβδομάδα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Βέβαια μην με ακούτε και πολύ εμένα γιατι είμαι και λίγο υπερβολική...διότι αυτό που έχω δεν είναι γάτα....είναι συνώνυμο της τριχόπτωσης. Η Ραλλού μαδάει συνέχεια, από το πρωί ως το βράδυ και από την νύχτα ως το μεσημέρι, αρνείται κατηγορηματικά το χτένισμα και φυσικά χώνεται παντού.
Προσωπικά στα ρούχα δεν βάζω ηλεκτρική, γιατί φοβάμαι μην χαλάσουν από την πίεση, έχω παρατηρήσει ότι τα φθείρει αρκετά. Απλά με το που μπαίνω σπίτι, βγάζω τα ρούχα μου και βάζω ρούχα σπιτιού, τα οποία δεν έχω πρόβλημα και να έχουν 5 τρίχες πάνω. Τα σεντόνια με το ρολό και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρική πριν το πλυντήριο. Και πλένω στου 40 κατά μέσο όρο. Και η επόμενη γάτα, που θα πάρω εννοείται ότι θα είναι Sphynx.....

αααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!Και η επόμενη γάτα, που θα πάρω εννοείται ότι θα είναι Sphynx.....![]()

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
κ αν την βαρεθεις της βαζεις και καμια περουκα.

Milve
Νεοφερμένο μέλος
Από που μπορώ να προμηθευτώ μια τέτοια βούρτσα?? Θα με έσωζε από πολύ κόπο
!!! Όπου έχω πάει πουλάνε μόνο τα κλασικά roll με την αυτοκόλλητη ταινία...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool