kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα συμφωνησω απολυτα με την Αλεξανδρα. Δεν υπαρχει κανενας λογος τετοιας σχολαστικης καθαριοτητας, αλλα τις τριχες πρεπει να τις βγαζουμε πρωτα. Να σας πω εδω οτι επειδη οι γατουλες σας ειναι μικρες, οι περισσοτερες κατω του ενος ετους, οσον αφορα τις τριχες δεν εχετε δει τιποτα ακομα.
Απο οτι εχω δει εγω ολα αυτα τα χρονια οσο μεγαλωνει μια γατα τοσο χειροτερευει η τριχοπτωση, βεβαια οφειλω να πω πως ειδα στο mycat οτι υπαρχουν tip που και την γατουλα βοηθανε να εχει λιγωτερη τριχοπτωση και ετσι να καταπινει λιγωτερες τριχες αλλα και την δικια μας ζωη να κανει ευκολωτερη, ομολογω πως δεν τα γνωριζα πριν και ειμαι ευγνωμων που τα εμαθα.
Εγω λοιπον πρωτα καθαριζω τα παντα με την ηλεκτρικη με το ειδικο εξαρτημα, μετα τιναγμα καλο και τελος πλυσιμο στο πλυντηριο, στους 40 βαθμους ομως για οικονομικους και οικολογικους λογους, τους 60 τους εχω κοψει εδω και χρονια. Τα εσωρουχα παντα στο χερι.
Βασουλα μου που θα βρω αυτα τα tip;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tώρα ξέρω πως μπλέκω σε γυναικεία χωράφια αλλά επίσης πολύ καλή δουλειά πριν το πλύσιμο κάνουν και τα αυτοκόλλητα ρολλά του ΙΚΕΑ ή Praktiker, ξέρετε ποιά εννοώ...!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κατερινα μου ειναι διασπαρμενα σε διαφορα θεματα, μπορει και να τα εχεις δει ηδη, απλα εγω πριν μπω στο mycat δεν τα γνωριζα και λειτουργουσα μονον εμπειρικα.Βασουλα μου που θα βρω αυτα τα tip;;![]()
Το ενα ειναι το furminator η ειδικη χτενα-βουρτσα, οπως θες το λες για το χτενισμα των γατιων, εχει τεραστια διαφορα με τις απλες βουρτσες. Το αλλο με το οποιο εχω δει σημαντικη διαφορα ειναι το ελαιολαδο ή το λαδι σολωμου, που κανει την τριχα τους και πολυ πιο λαμπερη και πολυ πιο γερη, εγγυημενο αυτο. Ενα αλλο που το ηξερα κι εγω απο μονη μου ειναι να καθεται το γατακι στον ηλιο οσο περισσοτερο γινεται, δεν γνωριζω τον ακριβη μηχανισμο αλλα κανει το τριχωμα τους πολυ-πολυ καλυτερο, αυτο το καταλαβαινεις περισσοτερο στα μαυρα γατια.
Δεν θυμαμαι κατι αλλο τωρα, αν καποια στιγμη θυμηθω θα σου γραψω μηνυματακι.

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατερινα μου ειναι διασπαρμενα σε διαφορα θεματα, μπορει και να τα εχεις δει ηδη, απλα εγω πριν μπω στο mycat δεν τα γνωριζα και λειτουργουσα μονον εμπειρικα.
Το ενα ειναι το furminator η ειδικη χτενα-βουρτσα, οπως θες το λες για το χτενισμα των γατιων, εχει τεραστια διαφορα με τις απλες βουρτσες. Το αλλο με το οποιο εχω δει σημαντικη διαφορα ειναι το ελαιολαδο ή το λαδι σολωμου, που κανει την τριχα τους και πολυ πιο λαμπερη και πολυ πιο γερη, εγγυημενο αυτο. Ενα αλλο που το ηξερα κι εγω απο μονη μου ειναι να καθεται το γατακι στον ηλιο οσο περισσοτερο γινεται, δεν γνωριζω τον ακριβη μηχανισμο αλλα κανει το τριχωμα τους πολυ-πολυ καλυτερο, αυτο το καταλαβαινεις περισσοτερο στα μαυρα γατια.
Δεν θυμαμαι κατι αλλο τωρα, αν καποια στιγμη θυμηθω θα σου γραψω μηνυματακι.![]()
Σ'ευχαριστω πολυ πολυ!!!!

Μόλις μάθω που πουλάνε τέτοιες βούρτσες θα σας ενημερώσω πάραυτα!

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχ μπραβο ρε Φωτεινη! Θα με σωσεις! Πλενω τα ρουχα και παλι εχουν τριχες... ντρεπομαι να παω στην δουλεια! Οσο για τα ρολλα χρειαζομαι 3 ρολλα την ημερα με τοση τριχα που βγαζει ο Μακ. Δεν την παλευω αλλο!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τζενη και γι' αυτο υπαρχει λυση. Μεσα στο σπιτι δεν θα φορας τα ρουχα που φορας και εξω, θα εχεις αλλα προχειρα και κατα προτιμησιν ανοιχτοχρωμα που δεν θα σε πολυνοιαζει να εχουν και καμμια τριχουλα. Τα ρουχα που φορας εξω, μολις γυριζεις θα τα βγαζεις και θα τα τιναζεις λιγακι και οταν τα φορας δεν θα παιρνεις αγκαλια τα γατια.Αχ μπραβο ρε Φωτεινη! Θα με σωσεις! Πλενω τα ρουχα και παλι εχουν τριχες... ντρεπομαι να παω στην δουλεια! Οσο για τα ρολλα χρειαζομαι 3 ρολλα την ημερα με τοση τριχα που βγαζει ο Μακ. Δεν την παλευω αλλο!
Επισης ενα καλο tip για οταν φορας το παντελονι ή την φουστα, θα ανεβαινεις πανω στο κρεββατι ουτως ωστε να μην ακουμπησει το κατω μερος του στο πατωμα οπου μπορει να εχει τριχιτσες.
Επισης καλο θα ηταν να αναθεωρησεις το χρωμα των σεντονιων σου και γενικα τα στρωσιδια σου, εφ' οσον τα γατια σου βγαζουν ανοιχτοχρωμη τριχα, θα στρωνεις ανοιχτα χρωματα, εγω οταν ειχα την Ζουζου μου που ηταν μαυρη, καταργησα τελειως τα λευκα σεντονια και τωρα τα εχω σαν καινουργια.

Tώρα ξέρω πως μπλέκω σε γυναικεία χωράφια αλλά επίσης πολύ καλή δουλειά πριν το πλύσιμο κάνουν και τα αυτοκόλλητα ρολλά του ΙΚΕΑ ή Praktiker, ξέρετε ποιά εννοώ...!
Μόλις μάθω που πουλάνε τέτοιες βούρτσες θα σας ενημερώσω πάραυτα!![]()
Ηλία σε συγχωρούμε
και αυτό για να σώσεις τη γυναίκα σου!!! Σε εμένα τα ρολά αυτά δεν κάνουν τίποτα μπροστά σε αυτή την καταπληκτική βούρτσα, φωτογραφία της οποίας επισύναψα σε παλιότερο ποστ! Λοιπόν η μητέρα μου μου είπε πως μάλλον από τη λαϊκή θα την είχε πάρει ή από αυτά τα κλασικά μαγαζάκια που τα βρίσκεις όλα, από μανταλάκια μέχρι λεκάνες κλπ κλπ (στη Θεσσαλονίκη έχει τέτοια μαγαζάκια κάτω από του Καπάνη, στα λουλουδάδικα, στην Αθήνα τώρα δεν ξέρω), οπότε Ηλία σπεύσε να της πάρεις 2-3 δώρο!!
Σπέεεεεευδω !!!!!!
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τζενη και γι' αυτο υπαρχει λυση. Μεσα στο σπιτι δεν θα φορας τα ρουχα που φορας και εξω, θα εχεις αλλα προχειρα και κατα προτιμησιν ανοιχτοχρωμα που δεν θα σε πολυνοιαζει να εχουν και καμμια τριχουλα. Τα ρουχα που φορας εξω, μολις γυριζεις θα τα βγαζεις και θα τα τιναζεις λιγακι και οταν τα φορας δεν θα παιρνεις αγκαλια τα γατια.
Επισης ενα καλο tip για οταν φορας το παντελονι ή την φουστα, θα ανεβαινεις πανω στο κρεββατι ουτως ωστε να μην ακουμπησει το κατω μερος του στο πατωμα οπου μπορει να εχει τριχιτσες.
Επισης καλο θα ηταν να αναθεωρησεις το χρωμα των σεντονιων σου και γενικα τα στρωσιδια σου, εφ' οσον τα γατια σου βγαζουν ανοιχτοχρωμη τριχα, θα στρωνεις ανοιχτα χρωματα, εγω οταν ειχα την Ζουζου μου που ηταν μαυρη, καταργησα τελειως τα λευκα σεντονια και τωρα τα εχω σαν καινουργια.![]()
Φοραω συνηθως μαυρα και καταλαβαινεις τι ωραια που πανε οι ασπρες τριχες του Μακ πανω τους
και επειδη δεν μπορω να περιμενω να αλλαξω ρουχα και να τον παρω αγκαλια γιατι ο αγαπουλης μου με υποδεχεται παντα στην πορτα οταν επιστρεφω σπιτι και λιωνω! 
Αλλα εχεις δικιο Βασω μου!
Α ρε Τζενάκι, εφιάλτης οι Μακ-ό-τριχες...
Γεια σε ολους! Εχω ενα μεγαλο θεμα πλεον με το γατακι μου. Το πηραμε οταν ηταν γυρω στο 1.5 μηνων. Την πρωτη φορα που ηρθε σπιτι , τα εκανε πανω στον καναπε. Αν κι αμεσως εμαθε την αμμο , αυτο συνεχιστηκε. Συνεχισε να κατουραει πανω στον καναπε αλλα εχει κανει και 2 φορες το αλλο!!! Τωρα το εχουμε πανω απο 3 βδομαδες και το συνεχιζει αυτο!! Αν και παει στην αμμο , παει και στο καναπε οποτε του καπνισει! Εχω καθαρισει ολο τον καναπε εκατο φορες με απορρυπαντικα , εχω ριξει και ξυδι και τιποτα κανενα αποτελεσμα! Δε ξερω τι αλλο να κανω πια! Εχει κατουρησει κανα δυο φορες και σε αλλα σημεια αλλα το στανταρ ειναι πλεον στον καναπε οπου μπορει να κανει και τα δυο οπως ειπα ηδη! Τι με συμβουλευετε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σου,παει στο καναπε γιατι του μυριζει εκει ,ειναι δυσκολο να φυγει η μυρωδια ,το εχω παθει και γω στο παρελθον με τη μια γατουλα μου.Μηπως η αμμος βρωμιζει αμεσως και για αυτο παει εκει,τα γατακια εαν δεν ειναι καθαρη η αμμος πανε αλλου και το δικος σας παει στο καναπε γιατι εκει του μυριζει.Παρε αμμο που να ειναι καλη και να γινεται συμπαγης σβωλος,για να μην βρωμιζει ευκολα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πηραμε την καλυτερη αμμο που μας προτειναν στο pet shop. την αμμο του την καθαριζω συχνα και την εχω αλλαξει ηδη τρεις φορες... τι μπορω να κανω για να φυγει η μυρωδια?? εσυ τι εκανες?
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Κυκλοφορουν στην αγορα ειδικα καθαριστικα για γατες, urine off λεγεται ενα απο αυτα. Δοκιμασε επισης να παρεις μια πιο χαμηλη λεκανη αν αυτη που εχεις ειναι ψηλη γιατι τα γατακια δυσκολευονται με τις μεγαλες. Αν δεν βρεις μικρη και χαμηλη λεκανη ψαξε για πλαστικο ταπερακι ή κιβωτιο αποθηκευσης. Η αμμος παιζει πολυ σημαντικο ρολο γι' αυτο προτιμησε καποια με μικρο κοκκο, μη αρωματικη. Ισως να ηταν καλη ιδεα να εβαζες αλλη μια λεκανη κοντα στον καναπε. Επειδη ειναι μικρουλι μπορει να προλαβαινει να παει στην αμμο του.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
πηραμε την καλυτερη αμμο που μας προτειναν στο pet shop. την αμμο του την καθαριζω συχνα και την εχω αλλαξει ηδη τρεις φορες... τι μπορω να κανω για να φυγει η μυρωδια?? εσυ τι εκανες?
Συμφωνω απολυτα με τη Nelliel .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spyros1
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool