Nikos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η πρώτη επαφή
Οταν φέρετε το νέο ζωάκι στο σπίτι, βάλτε το σε ένα μόνο δωμάτιο.Δώστε τη δυνατότηα στο ζώο που έχετε ήδη στο σπίτι, να πλησιάσει και να δεί το νέο μέλος της οικογένειας. Μην τα αφήσετε να έρθουν πρόσωπο μέ πρόσωπο διότι θα δημιουργηθεί ένταση, φόβος ή επιθετικότητα. Αργότερα, μήν τα αφήνετε χωρίς επιτήρηση για μερικές εβδομάδες. Παρατηρήστε τα. Βάλτε τα στο ίδιο δωμάτιο, μακριά το ένα απο το άλλο. Αποσπάστε τη προσοχή τους με πολύ νόστιμο φαγητό. Ετσι μπορεί να μυρίζει το ένα το άλλο και συνδυάζουν τη παρουσία του άλλου με την απολαυστική διαδικασία της λήψης υπέροχων μεζέδων. Αργότερα μπορείτε να κάνετε το ίδιο κάθε φορά που συμπεριφέρονται όπως εσείς θέλετε. Μπορείτε ακόμη να βάλετε κάτι που έχει τη μυρωδιά της γάτας στο μέρος που κοιμάται ο σκύλος.
Τρέχα..... να σε πιάσω
Γενικά πάντως οι γάτες, όταν θέλουν να απειλήσουν τους σκύλους, σηκώνουν τις τρίχες τους και κάνουν εκείνο το χαρακτηριστικό σφύριγμα. Μερικές φορές μπορεί να χαστουκίσουν το σκύλο. Το πρόβλημα είναι όταν η γάτα φοβηθεί και τρέξει να φύγει.Αυτό ξυπνάει στο σκύλο το ένστικτο του κυνηγού και μπορεί να δαγκώσει τη γάτα αν δεν ανέβει η τελευταία σε κάποιο πολύφωτο.
Ακόμη και όταν τα βρίσκουν τελικά, να θυμάστε ότι μπορεί να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, αλλά όχι το φαγητό. Εκτός απο τη ζήλεια που μπορεί να δημιουργήσει καβγάδες, οι διατροφικές ανάγκες τους είνα διαφορετικές και δεν πρέπει να τρώει το ένα το φαγητό του άλλου. Εχουν επίσης και διαφορετική συμπεριφορά στο πως τρώνε. Ο σκύλος ως αγελαίο ζώο, ορμάει στο φαγητό και το καταπίνει βιαστικά. Οι γάτες δεν χρειάζεται να βιάζονται τρώνε αργά καί όχι όλο το φαγητό μαζί. Καλύτερα λοιπόν να τρώνε ξεχωριστά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι λέτε εσείς moderators
?Υ.Γ.Έχει και ωραία και ενδιαφέρουσα εικονίτσα
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Οταν εφερα το σκυλι στο σπιτι η γατα ετρεχε πανω-κατω δεν το πλησιαζε .Εκανε τον ηχου του χιιιιιιι!
Μου εκανε μια μικρη πληγη στο χερι οταν με γρατσουνισε.Το σκυλακι αναγκαστηκε να φυγει.Ηταν,που ηταν αδεσποτο τωρα ξαναεγινε.Σημερα εψαχνα ολη μερα να το βρω και να το ταισω.Αφαντο,καπνος εγινε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
Οταν εφερα το σκυλι στο σπιτι η γατα ετρεχε πανω-κατω δεν το πλησιαζε .Εκανε τον ηχου του χιιιιιιι!Μου εκανε μια μικρη πληγη στο χερι οταν με γρατσουνισε.Το σκυλακι αναγκαστηκε να φυγει.Ηταν,που ηταν αδεσποτο τωρα ξαναεγινε.Σημερα εψαχνα ολη μερα να το βρω και να το ταισω.Αφαντο,καπνος εγινε.
![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Οταν εφερα το σκυλι στο σπιτι η γατα ετρεχε πανω-κατω δεν το πλησιαζε .Εκανε τον ηχου του χιιιιιιι!Μου εκανε μια μικρη πληγη στο χερι οταν με γρατσουνισε.Το σκυλακι αναγκαστηκε να φυγει.Ηταν,που ηταν αδεσποτο τωρα ξαναεγινε.Σημερα εψαχνα ολη μερα να το βρω και να το ταισω.Αφαντο,καπνος εγινε.
![]()
Να ρωτήσω, η κακιά πεθερά....
Τα γατάκια στην υπογραφή είναι δικά σου ή μας τα βάζεις για αισθητικούς λόγους??

konstans
Περιβόητο μέλος
Τι ρωτάς βρε???Να ρωτήσω, η κακιά πεθερά....
Τα γατάκια στην υπογραφή είναι δικά σου ή μας τα βάζεις για αισθητικούς λόγους??![]()
Εικόνες απ'το internet είναι....
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν κρατήθηκες ε??? Αμέσως.. τστσ....
Ας αφήσουμε την κοπέλα να μας πει. Μπορεί αυτά να ονειρεύεται να πάρει...
konstans
Περιβόητο μέλος
Οκ, πάω πάσοΚαλημέρα συμπεθέρα...
Δεν κρατήθηκες ε??? Αμέσως.. τστσ....
Ας αφήσουμε την κοπέλα να μας πει. Μπορεί αυτά να ονειρεύεται να πάρει...

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Να ρωτήσω, η κακιά πεθερά....
Τα γατάκια στην υπογραφή είναι δικά σου ή μας τα βάζεις για αισθητικούς λόγους??![]()
Νομίζω ότι είναι εικόνες από το ίντερνετ.Τις έβαλε για να δίξει τη σχέση σκύλου γάτας.Τώρα να ρωτήσω εγώ κάτι;Γίνεται αυτό;
julia
Διακεκριμένο μέλος
Νομίζω ότι είναι εικόνες από το ίντερνετ.Τις έβαλε για να δίξει τη σχέση σκύλου γάτας.Τώρα να ρωτήσω εγώ κάτι;Γίνεται αυτό;
Να γίνεται ποιό?

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Να γίνεται ποιό?![]()
Επειδή και εγώ καμιά φορά βάζω φωτογραφιές από το ίντερνετ υπάρχει κάποιο πρόβλημα;Μήπως δεν επιτρέπεται;
julia
Διακεκριμένο μέλος
) απλά εαν κάποιος πει πχ.. αυτά είναι οι γατούλες μου.. και δεν είναι, αλλά είναι φώτο απο το νετ, είναι φανερό ότι λέει ψέμματα και σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ψέμματα και να τον κοροϊδεύουν.

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Δεν υπάρχει πρόβλημα και ούτε απαγορεύεται..(νομίζω...)
απλά εαν κάποιος πει πχ.. αυτά είναι οι γατούλες μου.. και δεν είναι, αλλά είναι φώτο απο το νετ, είναι φανερό ότι λέει ψέμματα και σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ψέμματα και να τον κοροϊδεύουν.![]()
Ευχαριστώ!

Έχετε απόλυτο
......δίκιο....

Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Απλα τις εβαλα.Το σκυλακι δεν το εχν ξαναδει.Δυστυχως
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
Πετάω στο γάτο μου αντικείμενα και τα επιστρέφει να τα ξαναπετάξω.Οπως οι σκύλοι;
Το έχετε ξαναδεί;
ruko
Διάσημο μέλος

sapostol1
Δραστήριο μέλος
Δε ξέρω αν είναι φίλοι οι εχθροί αλλα εγώ εχω να μοιραστώ το εξής παράδοξο.
Πετάω στο γάτο μου αντικείμενα και τα επιστρέφει να τα ξαναπετάξω.Οπως οι σκύλοι;
Το έχετε ξαναδεί;
Ναι, το κάνει και ο δικός μου γάτος, ο Στέφανος, με μπαλάκια, χαρτιά (τσαλακωμένα), καλαμάκια, τα παιχνίδια και τα λούτρινα ζωάκια του. Το πιο περίεργο από όλα είναι ότι δεν του το έμαθα εγώ! Απλώς τον επιβραβεύω κάθε φορά που το κάνει με ένα "μπράβο!" και με χάδια. Επίσης μυρίζει τους πάντες και τα πάντα σαν σκύλος (ειδικά την πρώτη φορά που συναντάει κάποιον ή κάτι καινούριο). Δυστυχώς όμως δαγκώνει και σαν σκύλος και (μολονότι ο γιατρός είχε πει ότι θα το έκοβε μεγαλώνοντας) δεν έχει σκοπό να σταματήσει...

Nikos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος

το Κανίς που είχαμε στο πατρικό μου και έζησε 16χρόνια, συγκατοικούσε τα τελευταία 7 με τον γάτο μας, στην αρχή υπήρχε αντίδραση απο το γάτο, αλλά με την δική μου επιμονή κ της μαμάς του, όχι απλά τα βρήκανε, αλλά γίνανε κολλητοί.Ο σκύλος μου τώρα, ο Μίκυ, είναι γνωστό γατόσκυλο, όταν του έφερα στο Σορμπέ μέχρι να κάνω την προσαρμογή που είχα το γάτο σε χωριστό δωμάτιο ξημερωβραδιαζόταν έξω από την πόρτα και τον μύριζε κάτω από την χαραμάδα

Φυσικά κάθε γατάκι που μπαίνει στο σπίτι, έστω κ για φιλοξενία το αναλαμβάνει πλήρως

και έχει συνήθειες γάτας δεν το συζητώ. Πρόσφατα παρακολουθούσε τα γατιά στο γατόδεντρο και πήγε κ αυτός να ξύσει τα νύχια του
τεντωνόταν στον κορμό.. είναι κατσουλόσκυλο με τα όλα του. Σημασία έχει να πιστέψουμε εμείς ότι θα τα καταφέρουμε, και ύστερα μεθοδικά και υπομονετικα να φέρουμε τα ζώα σε επαφή

, εγώ πιστεύω ότι γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool