EL GATO
Διάσημο μέλος
Δεν ξερω αν υπαρχει παρομοιο θεμα (αν ναι, ας γινει merge το post), αλλα ηθελα να ρωτησω, αν ενας οδηγος ταξι δυναται να "απορριψει" τη μεταφορα καποιου επειδη εχει μαζι του ζωο, παντα μεσα σε κλουβι μεταφορας. Κοινως θα ηθελα, αν μπορει καποιος, να παραθεσει εδω τη νομοθεσια (αν υπαρχει...) για τετοιες περιπτωσεις. Ειναι δηλαδη στην κριση του οδηγου αν θα σε παρει ή οχι?
Ευχαριστω, εκ των προτερων, οσους απαντησουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
angela
Δραστήριο μέλος
Το να καταλαμβάνουν θέση μόνο στο πάτωμα βέβαια δεν είναι εφαρμόσιμο.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια από τις προϋποθέσεις αυτές, ο οδηγός μπορεί να αρνηθεί την κούρσα. Και όλοι ξέρουμε ότι εύκολα μπορεί να το ισχυριστεί αν χρειαστεί να λογοδοτήσει για την απόρριψη.
Οπότε καλύτερα να ενημερώνουμε το τηλεφωνικό κέντρο ότι υπάρχει ζώο σε κλουβάκι μεταφοράς για να μην έχουμε προβλήματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
EL GATO
Διάσημο μέλος
Από όσο γνωρίζω, βάση νόμου, επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων με ταξί με τις εξής προϋποθέσεις: τα ζώα είναι καθαρά, ήρεμα, φέρουν περιλαίμιο- φίμωτρο οι σκύλοι, υπάρχει ένδειξη κτηνιατρικού ελέγχου, καταλαμβάνουν θέση μόνο στο δάπεδο του αυτοκινήτου και συνοδεύονται απαραίτητα από άτομο.
Το να καταλαμβάνουν θέση μόνο στο πάτωμα βέβαια δεν είναι εφαρμόσιμο.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια από τις προϋποθέσεις αυτές, ο οδηγός μπορεί να αρνηθεί την κούρσα. Και όλοι ξέρουμε ότι εύκολα μπορεί να το ισχυριστεί αν χρειαστεί να λογοδοτήσει για την απόρριψη.
Οπότε καλύτερα να ενημερώνουμε το τηλεφωνικό κέντρο ότι υπάρχει ζώο σε κλουβάκι μεταφοράς για να μην έχουμε προβλήματα.
![]()
Μα δεν προκειται να παραγγειλω ταξι. Κανονικα στο δρομο θα βγω. Και ο,τι γινει...
Σε ευχαριστω παντως.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Υπάρχει νομοθεσία που σε δικαιώνει, και μπορείς να κάνεις καταγγελία (θα το βρώ και θα το βάλω..)https://www.mypetz.gr/threads/Ένα-ταξί-ρε-παιδιά.224089/
Εγώ τί κάνω, κατεβαίνω, και αν δεν σταματήσει ο πρώτος θα σταματήσει ο 2 ή ο 3....
Στο πορτμπαγκαζ ΔΕΝ το βάζεις, ούτε μπορεί να σε υποχρεώσει κανείς, αν δεχτεί θα το πάρεις μαζί σου.
marzep
Δραστήριο μέλος
Μα δεν προκειται να παραγγειλω ταξι. Κανονικα στο δρομο θα βγω. Και ο,τι γινει...
Σε ευχαριστω παντως.
Καλησπερα.Παυλο βολευει πιο πολυ το ραδιοταξι,σχεδον ποτε δε σου δημιουργουν προβλημα,οταν εχεις ενημερωσει.Ειναι χρονοβορο και κουραστικο το μπες βγες και με τη γατοφορο,
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
αλλά μάλλον πρέπει να τα παραγγείλεις πρίν και θα είναι πανάκριβα.

EL GATO
Διάσημο μέλος
Το θεμα ειναι πως επειδη το ιατρειο που τον παω ειναι μακρια, δε συμφερει να παρω ραδιοταξι. Αλλωστε, ειναι και ο γυρισμος. Εκει θα χρησιμοποιησω συμβατικο ταξι, ετσι κι αλλιως.
Julia, αν το βρεις και το βαλεις θα ειναι πολυ χρησιμο. Σε ευχαριστω. Γνωριζω για τα pet-taxi, αλλα ειναι, οντως, πολυ ακριβα. Ειναι για αλλες περιπτωσεις.
Αυριο το πρωι θα χρειαστω ταξι. Ελπιζω να μη δημιουργηθει θεμα.
julia
Διακεκριμένο μέλος

EL GATO
Διάσημο μέλος
Το έβαλα...πιο πάνω στο μήνυμά μου.![]()
Ναι, αυτο εβλεπα τωρα. Σε υπερευχαριστω!!!!
julia
Διακεκριμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
κι ο τριτος μας πηρε
).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οταν ηθελα να παω τον Ραμση σ'εναν κτηνιατρο πιο μακρια απο τη περιοχη μου μου δημιουργησε θεμα ΚΑΙ ο οδηγος λεωφορειου(οταν πηγαιναμε) ΚΑΙ του ταξι(με απεριψαν 2κι ο τριτος μας πηρε
).
μπορουσες να τους κανεις καταγγελια..ειδικα στον λεοφορητζη.........

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Οσο για το λεωφορειο το ξερω οτι ειχα το δικαιωμα,απλα αυτος ηταν βλακας.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Υπάρχουν και "ειδικά" pets-taxiαλλά μάλλον πρέπει να τα παραγγείλεις πρίν και θα είναι πανάκριβα.
![]()
Ειναι οντως ακριβα..

εγω που εψαχνα για να μεταφερω τον Λουκουμα στο γιατρο μου ζητησε για μια αποσταση Παλαιο Φαληρο Αργυρουπολη 18 ευρω!

ρε παιδια δεν ειναι παρα πολυ??
στο ραδιο ταξι που πηρα τελικα πληρωσα 8...

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι..μία φορά που χρειάστηκα να μεταφέρω ένα ετοιμοθάνατο γατάκι πέτυχα ένα ταξιτζή φιλόζωο που σ'όλη τη διαδρομή με παρηγορούσε,μου έλεγε για το σκύλο του κ τα αδέσποτα κ όταν ήρθε η ώρα να πληρώσω μου κράτησε 3 ευρω για τη γατάΕιναι στον ανθρωπο,

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

kitty<3
Νεοφερμένο μέλος
να σε ρωτησω και κατι....την τελευταια φορα που επιχειρησα να παρω τα3ι τσακω8ηκα γιατι ο ελεεινος η8ελε να την βαλουμε στο πορτ μπαγκαζ (25 χρονων αντρας!!!!ελεος...εγω ξερω οτι εδω και τουλαχιστον 2 με 3 χρονια εχει ψηφιστει νομος που επιτρεπει την μεταφορα κατοικιδιων με ολα τα μεσα μαζικης μεταφορας..και στα ταξι.......ειδικα γατα μεσα σε γατοφορο αν σου αρνηθουν ,μπορεις να κανεις καταγγελια....![]()
εννοειται βεβαια οτι ο επομενος που 8α με χρεωσει εστω και 1 ευρω παραπανω 8α φαει αναφορα, μην πω και τι 8α γινει με αυτον που 8α αρνη8ει να με παρει...
σκεφτομαι να ρωτησω και δικηγορο βεβαια ωστε να 3ερω ολα τα δικαιωματα μου αφου σκοπευω να κινη8ω ως τα ακρα, αλλα γνωριζετε εσεις αν κατι τετοιο ισχυει??? (σχετικα με κατοικιδια-πορτ μπαγκαζ)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
angela
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool