Γάτα με πρόβλημα στο συκώτι και κλινική δίαιτα

dimiandr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η dimiandr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 124 μηνύματα.
Η 14χρονη γάτα μου, έχει πρόβλημα με το συκώτι της και στο εξής θα πρέπει να τρώει ειδικές τροφές. Εκτός απτην r/d ποιές άλλες αντίστοιχες υπάρχουν απο άλλες εταιρίες??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατα με πρόβλημα στο συκώτι και κλινική δίαιτα

Ο κτηνίατρος έχει συστήσει κάποια ειδική μάρκα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η r/d της hill's είναι για τον έλεγχο του βάρους, χαμηλών θερμίδων κλινική δίαιτα, όχι για ηπατικά προβλήματα ή ηπατική ανεπάρκεια. Μήπως κάνεις κάποιο λάθος; Για ηπατικά είναι η l/d της hill's και η hepatic της royal canin. Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες, εγώ αυτές γνωρίζω. Ρώτα ξανά τον κτηνίατρο σου και δες ποια σε προτείνει αυτός.

Φιλη dimiandr, υποθετω πως η r/d, που αναφερεις ειναι της Hills. Τροφες κλινικες, εχει και η Royal Canin και αυτη που αναλογει στην r/d νομιζω ειναι η Renal. Για σιγουρια, ρωτα τον κτηνιατρο, τι σημαινει το r στο r/d και αν οντως ειναι renal, τοτε οπως ειπαμε εχει η Royal Canin και η eukanuba.
Παντως να ξερεις, επειδη εχω εμπειρια σε κλινικη διαιτα στο λεω, καλο θα ηταν να της εχεις δυο μαρκες να εναλλασει την διατροφη της για να μην την βαρεθει τη μια, ειναι και 14 χρονων απ' οτι λες και οι γριουλες μας, βαριουνται ευκολα.

αχ.. δεν εχει πλέον σημασία. Την πήγαμε για υπέρηχο, και βρέθηκε καρκίνος στο συκώτι. πριν λίγο γυρίσαμε..

Τελευταία επεξεργασία:
Οχι ρε γτ, τι σας ειπαν; Ειδαν μεγεθος, μιλησαν για καποια προβλεψη; Καθηστε βρε παιδια, μπορει να κρατησει καιρο ακομη η γατουλα και τελικα να την χρειαστει τη διατροφουλα. Πες μας τι σας ειπαν.

είναι αρκετά μεγάλος ο όγκος (δεν εχω μπροστά μου το χαρτί του γιατρού). Πήγαμε και στον δικό μας κτηνίατρο τώρα να τα δει και μας είπε και αυτός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι(εγχείρηση πχ). Ουτε διατροφή ειδική έχει νόημα. Δυστυχώς. Το μεσημέρι που ρώτησα για την ειδική τροφή, δεν τα ξέραμε τα μαντάτα..

Και τι προβλεψη εχει αυτος ο ογκος; Ειπαν για καποιο διαστημα, που θα μπορει να ζει φυσιολογικα;

Δεν μπορεί να πεί πόσο ακριβώς. Ηδη, δεν τρώει όπως έτρωγε. Δεν κάνει ζημιές, κοιμάται περισσότερο, γενικα είναι πεσμένη. Μεσα σε λίγες μέρες όλα αυτα.. Βδομάδες?1 μήνα?2? Όσο αντέξει. Και ο άλλος γατος μου, πριν μερικούς μήνες έφυγε απο καρκίνο στο έντερο

Κριμα βρε παιδι μου. Ατυχα ειναι τα γατακια σου και συ κοριτσι μου. Δυστυχως ο ατιμος ο καρκινος, δεν κανει εξαιρεσεις σε κανεναν. Κοιτα να εισαι δυνατη, για να μπορεσεις να φροντισεις τη γατουλα σου, οσο χρειαστει και να προσεχεις τον εαυτο σου, γιατι η στενοχωρια που περνας, δεν ειναι και μικρη. Ευχομαι τα καλυτερα για ολους σας. :(

Ευχαριστώ..πάλι στα δύσκολα πέσαμε..:/:

Εἰπα να δοκιμάσω τροφή ειδική, και πήρα την l/d... την έγλειψε λίγο..ήταν κ φαγωμένη βέβαια, αλλα..πως ειναι δυνατόν να το φάει αυτό το πράγμα..?σαν... πολτός ειναι..!

Ξερω, ξερω και γω οσες φορες εχω παρει τετοια τροφη, για την ακριβεια μου την εχει δωσει κτηνιατρος για καποιο λογο, κανενα απο τα γατια μου δεν την ετρωγε και μενα μου φαινοταν αηδια. Μονο ο Κοκος μου ετρωγε λιγο γιατι δεν ειχε δοντακια και την καταφερνε.
Δεν υπαρχει το ιδιο πραγμα και σε ξηρη τροφη;

Υπάρχει σε ξηρή τροφή, αλλά πρέπει να βρω μικρή συσκευασία..ή δείγμα να τη δοκιμάσει. Μη τη πάρω κ δε τη μυτιάσει κ αυτή!Μέχρι τώρα Της δίνω σε κουνέλι ή κοτόπουλο κονσέρβα κανονική, που έχει και λίγα λιπαρά και την τρώει. Θα της ξαναδώσω αυτη το πρωί που θα ναι πεινασμένη, μπας κ αλλάξει γνώμη..

Γιούπιιι!! Το γατί τρελάθηκε με την Hepatic (Royal canin) τελικά! Σήμερα μου φέρανε την κροκέτα!:clapup::clapup:

Ειδες καλε που τελικα εχεις βολικο γατι!!! Κι αφου λες πως τρελλαθηκε, σημαινει πως εχει ορεξη, αρα καλα παμε.
Χωρις πλακα τωρα, οτι γευση εχουν δοκιμασει τα δικα μου της royal, ειτε κλινικης διαιτας, ειτε super premium τους αρεσει, ενω τη Hills την ετρωγε μονο η μεγαλη μου. Πολλα περαστικουλια σας. :flowers:

Για τον καρκίνο δε μπορούμε να κανουμε κάτι, αλλα τουλάχιστον να είναι όσο καλά γίνεται όσο ζήσει.. μα.. τις έβαλα κροκέτες τις καινουργιες αρχικά λίγες μέσα στη συνηθισμένη κροκέτα, λέω να δω, να τη μπερδέψω την άτιμη και να φάει εστω κατα λάθος.. και έπεσε σε τρελή, έφαγε την καινούργια και την παλια την ξεχώριζε!:clapup:

Αντέχει ακόμα η μικρή μου.. βέβαια έχει αδυνατίσει πολύ, αλλά τις τελευταίες μέρες είναι πολύ ανήσυχη και ανόρεχτη. Απτο δωμάτιο βγαίνει τρέχοντας για να πάει στην άμμο της, και μετά πάλι μέσα. Ίσως επειδή υπάρχει ξένος στο σπίτι αυτές τις μέρες να φοβάται..Απτο πρωί την ταΐζω την κονσέρβα με το χέρι μου, και έφαγε αρκετά ήδη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισως η ανησυχια της και η ανορεξια να προερχονται απο το γεγονος οτι εχετε ξενο στο σπιτι οπως λες.
Μονη της δεν τρωει, πρεπει να την ταιζεις εσυ με το χερι σου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο την Πέμπτη, τη μερα τουλάχιστον, δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα, πρέπει να μασουλαγε μερικά κρακεράκια το βράδυ.Μπορεί μόνη της, αλλά όταν τη βλέπω να σταματάει κ της δίνω κ άλλο με το χέρι, το τρώει. Ετσι εφαγε 1 ολόκληρη κονσέρβα μέχρι στιγμής

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back