Γάτα με όγκο στον μαστό. Χρειάζομαι τη συμβουλή σας!

• Thread starter Thread starter Dela1
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Dela1

Νεοφερμένο μέλος

Η Dela1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!

Συχνά διαβάζω θέματα στο site όμως αυτή την φορά έκανα εγγραφή για να δημοσιεύσω αυτό το μήνυμα.

Έχω μία γάτα 6 ετών. Ήταν αδέσποτο που βρήκα στον δρόμο και μεγάλωσα με το μπιμπερό. Έχει στειρωθεί στην ώρα της, έχει κάνει όλα τα εμβόλια. Για να μην τα πολυλογώ, εμφάνισε όγκο στον μαστό. Ο κτηνίατρος μας είπε ότι είναι κακοήθης και ότι δεν πρέπει να τον πειράξουμε, εκτός αν μεγαλώσει, γιατί αλλιώς θα κάνει μετάσταση. Θέλω τουλάχιστον μία δεύτερη γνώμη αλλά δεν είμαι σίγουρη ποιον να εμπιστευτώ γιατί δεν είχα ποτέ άλλο κτηνίατρο. Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που συμβαίνει σε μια σχετικά νεαρή γάτα που έχει ζήσει προστατευμένη σε διαμέρισμα! Αν μπορέσει κάποιος να με συμβουλέψει κάτι εκ πείρας είτε να μου δώσει το όνομα κάποιου κτηνιάτρου που να είναι στην Αττική και να γνωρίζει από παρόμοιες περιπτώσεις, θα σας ήμουν υπόχρεη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχην βιοψια της κανατε; Αν ναι, τι εδειξε; Αφου ειναι κακοηθης γιατι να μην τον αφαιρεσετε; Μου φαινεται πολυ περιεργη η αντιδραση του κτηνιατρους σας. Θα συμφωνουσα μαζι του αν ελεγε οτι προκειται για καλοηθεια, αλλα οταν σου λεει οτι ειναι κακοηθεια και περιμενει να μεγαλωσει, κατι δεν μου καθεται καλα. Αν δεν εχει γινει βιοψια ξεκινηστε απο εκει και εννοειται οτι την πας σε αλλο κτηνιατρο για 2η γνωμη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Μου είπαν ότι για να κάνω βιοψία θα πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί ο όγκος.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Yπερηχο εχεις κανει στη γατουλα που να αποδεικνυει οτι οντως ειναι ογκος η τη ψηλαφησε και εβγαλε διαγνωση;

Έχω πάει σε άλλους δύο. Κανείς δεν μου είπε για υπέρηχο. Μόνο ο τελευταίος για αξονική. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος ότι είναι κακόηθες... Νιώθω ότι θα καταλήξουμε να κάνουμε μια εγχείρηση στα τυφλά.

Τελευταία επεξεργασία:
Έχω πάει σε άλλους δύο. Κανείς δεν μου είπε για υπέρηχο. Μόνο ο τελευταίος για αξονική. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος ότι είναι κακόηθες...
Η βιοψία για αρχή γίνεται ακόμα και σε μόρφωμα που δεν έχει αφαιρεθεί ακριβώς για να δούμε κατά πόσο είναι καλοήθες ή κακοήθες. ΄Οταν αυτό είναι είτε πολύ μεγάλο, που σημαίνει πως και καλοήθες να ήταν θα έπρεπε να αφαιρεθεί, είτε δεν μπορεί να διαγνωσθεί το αν είναι καλοήθες ή κακοήθες, τότε γίνεται η αφαίρεση και μετά η βιοψία του.
Πάντως το αν κάτι είναι καλοήθες ή όχι το καταλαβαίνουν οι γιατροί και από άλλα πράγματα, ακόμα και με την ψηλάφιση όταν μπορούν να το ψηλαφίσουν.
Μετά έρχεται το υπερηχογράφημα που δείχνει αν έχει ομαλά όρια και διάφορα άλλα και δίνει επιπλέον στοιχεία.
Δεν ξέρω και σε ποιά περιοχή είσαι για να σου συστήσω κάποιον καλό κτηνίατρο...:hmm:

Σου στέλνω τώρα μήνυμα. Ευχαριστώ!

Έχω πάει σε άλλους δύο. Κανείς δεν μου είπε για υπέρηχο. Μόνο ο τελευταίος για αξονική. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος ότι είναι κακόηθες... Νιώθω ότι θα καταλήξουμε να κάνουμε μια εγχείρηση στα τυφλά.

Η γνωμη μου ειναι να τον πας και σε αλλον πολυ καλο γιατρο και να κανεις αξονικη να εισαι σιγουρη οτι προκειται για ογκο. Η δικια μου γατα ειχε διογκωμενους μαστους και μου ειχε πει ο γιατρος οτι η γατα ετσι ειναι η κατασκευη της εχει μαστους μεγαλους και μου εδωσε παραδειγμα εμας τις γυναικες που αλλες εχουμε μικρο στηθος ,αλλες μεγαλο και να μην ανησυχω και ηταν τοτε 4 χρονων.Παρε και αλλη γνωμη να εισαι απολυτα σιγουρη και κανε αξονικη η υπερηχο,το ξερω κοστιζουν αυτες οι εξετασεις ,αλλα αμα ειναι για το καλο της γατουλας αξιζει!:(

Τελευταία επεξεργασία:
Στη δική μας περίπτωση είναι σίγουρα ογκος αλλά για να είμαστε σίγουροι θα πάμε σήμερα για αξονική. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας κλείνουμε εγχείρηση με άλλον γιατρό. Σας ευχαριστώ πάλι όλους για την βοήθεια.

Στη δική μας περίπτωση είναι σίγουρα ογκος αλλά για να είμαστε σίγουροι θα πάμε σήμερα για αξονική. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας κλείνουμε εγχείρηση με άλλον γιατρό. Σας ευχαριστώ πάλι όλους για την βοήθεια.

Πρωτα αξονικη η υπερηχος οπωσδηποτε,προτου προχωρησεις σε εγχειρηση.Περιμενουμε νεα.:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back