Γάτα μόνη τα πρωινά

hawaii

Νεοφερμένο μέλος

Ο hawaii αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημέρα σας.

Είμαι καινούριο μέλος στο forum. Εδώ και πολύ καιρό θέλω να "υιοθετήσω" ένα γατάκι. Τα κεραμιδογατάκια είναι η μεγαλύτερη μου συμπάθεια αλλά το πρόβλημα είναι ότι μένω μόνη μου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και δουλεύω τα πρωινά.
Στο παρελθόν τις γάτες που είχαμε τις μεγαλώναμε σε σπίτι με κήπο όπου έμενα με την οικογένειά μου. Και τώρα αναρωτιέμαι μήπως η απουσία μου από το σπίτι αυτές τις ώρες που δουλεύω στεναχωρήσουν το γατάκι και αρχίζει να κλαίει νιαουρίζοντας. :(
Από την άλλη σκέφτομαι ότι οι γάτες είναι ανεξάρτητες από τη φύση τους και αν έχουν τα απαραίτητα, μπορούν να προσαρμοστούν και μόνες τους!
Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!
Ίσως να σε σοκάρω τώρα, αλλά τα περισσότερα μέλη του MyCat είναι αυτή τη στιγμή online απ'τα γραφεία και τις δουλειές τους (εμού συμπεριλαμβανομένης) :redface: :lol: :lol:
Μη σε ανησυχεί, οι γάτες προσαρμόζονται μια χαρά. Απλώς θα πρέπει να της δίνεις πολλή προσοχή τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και να παίζετε μαζί, ώστε να διοχετεύει κάπου την ενέργειά της.
Πολύ καλή λύση, επίσης, είναι να πάρεις δυο γατάκια μαζί, θα κάνουν παρεούλα και θα παίζουν το ένα με το άλλο όλη μέρα όσο λείπεις, έτσι όταν γυρνάς θα είναι έτοιμα για χάδια και αγκαλιές!;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημέρα και καλως ήρθες!
κοίτα και μένα ο Τσε όταν τον πρωτοβρήκα έμενε μόνος του (2 μηνών γατάκι), και δουλευα 10ωρα. Δεν γκρίνιαζε καθόλου. Μόνο το πρώτο βράδυ είχαμε γκρίνια μόνο (προσαρμογής), ήταν και καλή συγκυρία που τον βρήκα Παρασκευή οπότε είχαμε χρόνο γνωριμίας. Μετά όλη μέρα κοιμόταν και το απογευμα-βραδυ που επέστρεφα κάναμε χαρούλες. Πάντως οι γατούλες προσαρμόζονται εύκολα μην ανησυχείς.
Τώρα από την άλλη, αν έχεις τον χρόνο και τη διάθεσή θα μπορούσες να πάρεις δύο, για να έχουν παρέα. (πράγμα που το έκανα και εγω 2 χρονια μετά, όπως βλέπεις από το αβαταρ).
Σου εύχομαι να βρεις γατιδάκι/α γιατί είναι καταπληκτική παρέα..

καλώς ήρθες!:)

και εγώ θα συμφωνήσω με την Αλίκη και την Νότα, τα γατάκια προσαρμόζονται πολύ εύκολα! Αν υπάρχει δυνατότητα να πάρεις δύο γατακια αντί για ένα θα είναι ακόμα καλύτερα ;)

Συμφωνώ κι εγώ(που έχω 3) οτι καλύτερη λύση ειναι να πάρεις 2 για να εχουν παρεα αλλα και ενα μια χαρά θα τα πάει, αφου οι γάτες κοιμουνται περιπου 17 ώρες τη μερα αρκει να εχεις χρονο ασχοληθεις μαζι του μετά. Τοσα γατάκια δίνονται εδώ και πολύ ομορφα. Καποιο θα σου κανει κλικ, δεν μπορει...;)

Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Κι εγώ εργαζόμενη γατομαμά είμαι. Η γάτα δεν είναι μωρό να πρέπει να είσαι συνέχεια μαζί της, έχει κ αυτή ανάγκη την ανεξαρτησία της κ τη μοναξιά της. Οπότε μην ανησυχείς καθόλου. Χίλιες φορές να έχεις μια γάτα στο σπίτι μερικές ώρες μόνη της παρά να είναι τελείως μόνη της στους δρόμους!:)

Kαλώς ήρθες:hello::hello::hello:
Μπορείς να πάρεις 2 γατόνια και έτσι να έχουν παρέα.
Ακούγετε βουνο αλλά δεν έχει και μέγαλη διαφορα απ' το να έχεις ένα:happy::happy:

Κι εγώ συμφωνώ με τους υπόλοιπους. Λείπω πολλές ώρες απο το σπίτι και ο μικρός ειναι μια χαρά. Λιγο χρόνο να του αφιερώνεις για παιχνίδι και χάδια οταν είσαι σπίτι και θα είναι ΟΚ το μικρό σου.
Σκέψου μόνο και τι καλο θα κάνεις αν πάρεις ένα γατάκι που αλλιώς θα έμενε στο δρόμο.
Αν έχεις τη δυνατότητα πάρε 2 μαζί, να έχει παρέα το ένα το άλλο και να κοινωνικοποιηθούν καλύτερα.

Μην το σκέφτεσαι καν, όπως λέει και μια φίλη που πρόσφατα υιοθέτησε 2 αδερφάκια "Όλοι πρέπει να πάρουμε μια γάτα!!":)

Γεια σου και καλως ώρισες.
Εργάζομαι κάθε μέρα μέχρι τις 3-4 μ.μ. Τα δύο γατουλάκια μου τα βάζω για νάνι γύρω στις 11-12 το βράδυ αφού τα έχω παίξει και χαϊδέψει, καθαρίσει και χτενίσει και αφού έχουν φάει και πιει. Μένουν όλη νύχτα στο δωμάτιό τους κι επειδή συνήθως είμαι βιαστική δεν τα βλέπω το πρωϊ παρά μόνον όταν επιστρέφω από τη δουλειά. Όσες φορες χρειάστηκε να μπω το πρωΐ στο δωμάτιό τους αυτά κοιμόνταν του καλού καιρού. Κάποιες φορές ξυπνάνε και νιαουρίζουν γρατζουνόντας την πόρτα, αλλά δεν ανταποκρίνομαι και το ξεχνούν. Τα Σάββατα και τις Κυριακές είναι πολύ περισσότερες ώρες στο υπόλοιπο σπίτι μαζί μου, αλλά βλέπω ότι αυτό τα κουράζει κάπως. Στο δωμάτιό τους συμμαζεύονται και ξεκουράζονται πιο καλά. Αυτή είναι η εμπειρία μου.
Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που είναι τα δυό τους. Δεν ξέρω πως θα ήταν το ένα μόνο του. Ίσως εξαρτάται κι απ' το χαρακτήρα.

Κι απο δικη μου εμπειρια, ποτε δεν ειχα προβλημα με τα γατακια και τη δουλεια, ακομη κι οταν ελειπα ολη μερα σε καποιες περιοδους......
Αυτο ειναι το ευτυχημα με τα γατακια (και ο λογος που δεν εχω και σκυλακι, παρα την αγαπη μου και σε αυτα) :):):)
Αν αυτος ειναι ο μονος προβληματισμος θα σου ελεγα λοιπον να αποκτησεις γρηγορα γατακι και ολα θα πανε καλα!!!! :)

Καλοσηρθες!Και εγω συμφωνω με ολες τις υπολοιπες απαντησεις.Τα γατακια ειναι ανεξαρτητα απο τη φυση τους,οποτε δεν εχουν κανενα προβλημα.Στην αρχη καθε φορα που γυρνουσα ηΣιεννα μου εκανε χαδια,ηθελε φαγητο κτλ,αλλα δεν εδειχνε να ειχε κανενα απολυτως προβλημα που εμενε 10 ωρες τη μερα μονη της.Τωρα βεβαια που ειναι 3 γατακια μαζι,περνανε τελεια,απο το παιχνιδι μεχρι το κουρνιασμα στον υπνο.Παντως τις περισσοτερς φορες που γυρναω,τα βρισκω και τα τρια αγουροξυπνημενα,οποτε θεωρω οτι με τοσες ωρες που κοιμουνται οι γατες τη μερα,δεν προλαβαινουν να βαρεθουν οταν ειναι μονες,απλα βρισκουν τη καλυτερη λυση-τον υπνο!!2 γατακια παντως ειναι καλυτερα απο ενα,και μη νομιζεις οτι ειναι και τιποτα φοβερο,μη σε φοβιζει η ιδεα.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει! Τα πρώτα χρόνια έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι λόγω σχολής και ο Σάκης έμενε μόνος του και με περίμενε. Τώρα είναι και ο Τζίντζερ μαζί μας και έχει παρέα. Τελικά τα γατάκια πρέπει να τα υιοθετούμε δύο-δύο. Ένα σωρό γατάκια χαρίζονται αποκλείεται να μην βρεις κάποιο να σου αρέσει.

Τελικά τα γατάκια πρέπει να τα υιοθετούμε δύο-δύο.
Σαν τους Χιώτες... :P

Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου απαντήσατε και μάλιστα τόσο γρήγορα. Τελικά οι ενδοιασμοί μου σιγά σιγά αρχίζουν να εξαλείφονται οπότε πολύ γρήγορα θα πάρω τη μεγάλη απόφαση. Αρχικά θα πάρω 1 γατάκι γιατί τα 2 μου φαίνονται πάρα πολλά για αρχή!!! Δε θέλω να αποκλείσω όμως και ένα δεύτερο στο μέλλον! Πάντως οι γατοαγγελίες φιλοξενούν απίστευτα κουκλιά!!!
Ευχαριστώ και πάλι!

Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου απαντήσατε και μάλιστα τόσο γρήγορα. Τελικά οι ενδοιασμοί μου σιγά σιγά αρχίζουν να εξαλείφονται οπότε πολύ γρήγορα θα πάρω τη μεγάλη απόφαση. Αρχικά θα πάρω 1 γατάκι γιατί τα 2 μου φαίνονται πάρα πολλά για αρχή!!! Δε θέλω να αποκλείσω όμως και ένα δεύτερο στο μέλλον! Πάντως οι γατοαγγελίες φιλοξενούν απίστευτα κουκλιά!!!
Ευχαριστώ και πάλι!
Η δική μου έχει μάθει να μένει μόνη της. Την έχω απομονωμένη σε ένα δωμάτιο τις περισσότερες ώρες και δεν βγάζει "κιχ"...Είναι πολύ βολική.
Θέλει απλά ένα σπιτάκι, χάδια και τα παιχνιδάκια της...
Σκέψου το...

Γεια σου.και εγω μενω μονη μου,και μαλλιστα,λειπω και μερονυκυα...
και αυτος που βλεπις στην φωτο,καθεται και με περιμενει,και παει απο τον καναπε στο κρεβατι και στο μπαλκονι που του το αφηνω ανοικτο(αλλα εχω βαλλει πλεγμα)
Ο ΤΟμ ειναι απο την φυση του πολυ ηρεμος και γλυκος γατος περιπου 2 χρονων και τον βρηκα περσι ετοιμοθανατο στο δρομο.Σκεψου οτι ειναι αστηρωτος και παρολα αυτα δεν δημιουργει κανενα προβλημα.
Εχουμε και σε μια κουτα 5 γατακια που τα πεταξαν καποιοι παλιανθρωποι,αρσενικα -θυλικα,ζωηρα-ησυχα,μας εχουν για μανα τους και ειναι υπεροχα.Πρεπει ομως να τα δωσουμε,δεν μπορουμε να τα φροντιζουμε για παντα γιατι εχουμε αλλα τρια γατια σε διαμερισμα!!Αν θες κανενα,εχουμε για ολα τα γουστα,και με εξαιρεση το ενα που εχει ενα προβλημα,τα αλλα ειναι μια χαρα...

Και εγώ τους ίδιους προβληματισμούς είχα.... Τώρα βλέπω όμως ότι όλα είναι μια χαρά!!!!.. Με κάλυψαν οι προηγούμενες συμβουλές και πήρα την απόφαση...

Το σπίτι έχει αποκτήσει ζωντάνια και παιχνίδια....και σώσαμε και μια ζωούλα απο σίγουρο θάνατο στους δρόμους!!!! :up::up:

Καλημέρα σας.

Είμαι καινούριο μέλος στο forum. Εδώ και πολύ καιρό θέλω να "υιοθετήσω" ένα γατάκι. Τα κεραμιδογατάκια είναι η μεγαλύτερη μου συμπάθεια αλλά το πρόβλημα είναι ότι μένω μόνη μου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και δουλεύω τα πρωινά.
Στο παρελθόν τις γάτες που είχαμε τις μεγαλώναμε σε σπίτι με κήπο όπου έμενα με την οικογένειά μου. Και τώρα αναρωτιέμαι μήπως η απουσία μου από το σπίτι αυτές τις ώρες που δουλεύω στεναχωρήσουν το γατάκι και αρχίζει να κλαίει νιαουρίζοντας. :(
Από την άλλη σκέφτομαι ότι οι γάτες είναι ανεξάρτητες από τη φύση τους και αν έχουν τα απαραίτητα, μπορούν να προσαρμοστούν και μόνες τους!
Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας!!!
Ελπίζω μέχρι τώρα να έχεις πάρει την απόφαση και να έχεις υιοθετήσει ένα (ή και 2 ) γατάκια!!! Τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ, αλλά όταν βρήκα την Τάρα (μωράκι ακόμα) δεν είχα πλάον περιθώρια για σκέψη! Και δεν το μετάνιωσα καθόλου! Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στα ωράρια μου (αν και πολλες φορές φορές χρειάστηκε να λείψω από το σπίτι και ολόκληρη μέρα και νύχτα). Ασε που, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, να γυρίζεις στο σπίτι, μετά από μια πολύ κουραστική μέρα και αυτό το μικρό πλασματάκι να τρίβεται στα πόδια σου και να γουργουρίζει.......... Όσο για την υπόλοιπη μέρα, που εσύ λείπεις, η γατούλα σίγουρα θα βρει πολλούς τρόπους να την περάσει. Το καλύτερο της Τάρας ήταν να κοιμάται στη θέση μου στο κρεββάτι ή μέσα στο νιπτήρα!!!!!

Πήρες άραγε γατάκι; Τι νέα;:rolleyes:

Αν και στο είπαν ήδη όλοι, εγώ θα σου το ξαναπω γιατί είχαμε πρόσφατα το θέμα σου: η καλύτερη λύση είναι 2 γατάκια (εκτός αν σου φαίνονται τραγικά τα έξοδα και δε μπορείς). Θα στο πρότεινα να πάρεις 2 από την αρχή για να μην έχεις το θέμα προσαρμογής μετά. 2 γατάκια θα σε διευκολύνουν στα εξής: μπορούν να μείνουν μόνα τους πολλές ώρες (μένουν και αρκετές μέρες φτάνει να αλλάξει κάποιος τροφή και άμμο...σου λέω απλά το πόσο βολικά είναι) και επίσης παίζουν μαζί και εκπαιδεύονται καλύτερα. Αν και οι γάτες θεωρούνται μοναχικές μερικές φορές, έχω δει περιστατικό γάτας με κατάθλιψη επειδή έμενε πολλές ώρες μόνη. Εγώ είχα παρόμοιο θέμα με τον γάτο μου που μέχρι τα 2 ήταν μόνος και αναζητούσε παρέα, και κατά τύχη υιοθέτησα και δεύτερο και ο πρώτος μου έγινε άλλος γάτος! Σκέψου το!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back