Γάτα-νερό και άλλα

AnthiCat

Νεοφερμένο μέλος

Η AnthiCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Γεια σε ολους!:)
Είμαι καινουρια εδώ και δεν ξερω πως θα δω αν υπάρχει παρόμοιο θεμα και δεν εχω σκοπό να κανω ασκοπα θεματα;)
σκοπεύω να πάρω γατα(ενα μηνα το λεω στους γονεις μου)
αλλα μου λενε να μαθω πρωτα τις αναγκες της γατας για να παρω:/:και εχω σκοπο να τις μαθω και θελω βοηθεια:P
Εκανα μεγαλο προλογο συγνωμη
θα ηθελα να σας ρωτήσω για το νερό..γιατι αντιδρουν έτσι; ο πατερας μου λεει οτι πρεπει να τις πλενουμε και μαλιστα συχνα ενω η μητερα μου λεει οτι πλενεται μονη της και σπανια θελει πλησιμο
μια φιλη μου παλι λέει οτι οι γάτες δεν το θελουν το νερό και ΠΟΤΕ δεν πρεπει να κάνουν μπανιο:confused:
τελικα τι από όλα αυτά ειναι σωστό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μπάνιο στις γάτες δεν είναι απαραίτητο, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν η γάτα λερωθεί με κάτι που δεν κάνει να γλείψει η ίδια από το τρίχωμά της. Ειδικά οι γατούλες που ζουν μέσα στο σπίτι, είναι πεντακάθαρες ακόμα κι αν δεν τις κάνουμε ποτέ μπάνιο. Αντίθετα, το συχνό μπανιάρισμα μπορεί να κάνει κακό σε μια γάτα, καθώς αφαιρεί από το δέρμα της προστατευτικές ουσίες και τις κάνει ευαίσθητες σε δερματολογικά προβλήματα, όπως η μυκητίαση.

Αν θέλεις να μάθεις γενικά για τις γατούλες και τις ανάγκες τους, διάβασε τα Άρθρα, θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Μπορείς ακόμα να ψάξεις τα παλιότερα θέματα στο φόρουμ, χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να τους πεις οτι αν παρουν γατακι απο τη γατοομαδα θεσσαλονικης θα τους τα πουμε και θα στα πουμε ολα εμεις δε χρειαζεται να ψαχνεις :) ερχομαστε και σας κανουμε ιδιαιτερο μαθημα οταν παιρνετε το γατακι και σας τα λεμε χαρτι και καλαμαρι. Ολα τα γατακια σε μας τη πρωτη φορα που τα περνουμε απο το δρομο κανουν ενα μπανακι προληπτικα με αντισηπτικο και αντικυκυτιασικο σαμουαν και καλο ειναι να γινεται αυτο κι αν παρει ακνεις ενα απο εξω. Απο κει και περα αν εινι κοντοτριχο μονο αν βρωμισει εξαιρετικα το πλενεις δικιο εχει η μαμα σου αλλα παλι α ειναι μακρυτριχο και δε μπορει μονο του δικιο εχει ο μπαμπας σου θελε μανιο καθε ενα με δυο μηνες. Εχει κι αλλα παντως το μπανιο ειναι το λιγοτερο. Σκεφτειτε το και εαν θελετε ενα απο μας 6979780445 ( 2-4μμ)

Γεια σε ολους!:)
Είμαι καινουρια εδώ και δεν ξερω πως θα δω αν υπάρχει παρόμοιο θεμα και δεν εχω σκοπό να κανω ασκοπα θεματα;)
σκοπεύω να πάρω γατα(ενα μηνα το λεω στους γονεις μου)
αλλα μου λενε να μαθω πρωτα τις αναγκες της γατας για να παρω:/:και εχω σκοπο να τις μαθω και θελω βοηθεια:P
Εκανα μεγαλο προλογο συγνωμη
θα ηθελα να σας ρωτήσω για το νερό..γιατι αντιδρουν έτσι; ο πατερας μου λεει οτι πρεπει να τις πλενουμε και μαλιστα συχνα ενω η μητερα μου λεει οτι πλενεται μονη της και σπανια θελει πλησιμο
μια φιλη μου παλι λέει οτι οι γάτες δεν το θελουν το νερό και ΠΟΤΕ δεν πρεπει να κάνουν μπανιο:confused:
τελικα τι από όλα αυτά ειναι σωστό;
εξαρτάται τη ράτσα της γάτας, υπάρχουν γάτες που θέλουν συχνό μπάνιο άλλες πιο σπάνια κ άλλες ακόμα σπανιότερα

σε πληροφορω...οτι τις δικιες μου( κεραμμυδογατες..) δεν της εχω πλυνει ποτε!!!! και να ηθελα δηλαδη...δεν θα μπορουσα...αλλα απο τη στιγμη που ειναι μονο μεσα στο σπιτι,και αυτοκαθαριζονται και ειναι πεντακαθαρες...ποιος ο λογος να τις υποβαλλω σε τετοια δοκιμασια???:):)

σας ευχαριστω πολυ
θα ηθελα να σας ρωτησω κατι
εχω ακουσει πολλα για τη στειρωση και δεν ξερω ποια αν ειναι κατι καλο ή κακο:hmm:

σας ευχαριστω πολυ
θα ηθελα να σας ρωτησω κατι
εχω ακουσει πολλα για τη στειρωση και δεν ξερω ποια αν ειναι κατι καλο ή κακο:hmm:

βεβαιως ειναι καλο, και αν αγαπας την γατουλα σου, σιγουρα οταν φτασει την καταλληλη ηλικια(περιπου 6 μηνων) πρεπει να την στειρωσεις. αν δεν στειρωθει κινδυνευει απο πολλες αρρωστιες, ασε που μπορει να σας φυγει για να ζευγαρωσει. ολοι που εχουμε γατουλες(αρσενικες ή θηλυκιες) στο σπιτι τις εχουμε στειρωσει( με μερικες εξαιρεσεις) :)

Δες το σχετικό άρθρο: Στείρωση στις γάτες
Γενικά, θα σε συμβούλευα να ψάξεις λίγο την ενότητα με τα Άρθρα, νομίζω ότι θα βρεις απαντήσεις στις περισσότερες απορίες σου.

ευχαριστω:):D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back