Γάτα στην εξοχή;

zetag

Νεοφερμένο μέλος

Η zetag αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Μετακόμιση γατούλας στο εξοχικό

Παιδιά έχω μια γατούλα 9 μηνών και τον Ιουλιο όλη η οικογένεια θα μετακομίσει στο εξωχικό μας δίπλα στη θάλασσα. Το πρόβλημα είναι ότι η αυλή μας είναι ανοιχτή και έξω απο αυτή έχει δρόμο που περνάνε κάποια αυτοκίνητα. Δεν βρίσκω λύση και φοβάμαι για την Ήρα μας. Μήπως βγει έξω και την χάσουμε ή την πατήσει αυτοκίνητο. Είναι μαθημένη να ζει σε μπαλκόνι και στο διαμέρισμα.
καμμιά ιδέα; κανένα προϊόν που μπορώ να πάρω για να απλώσω περίμετρο όπως κάναμε με τα φίδια στην κατασκήνωση;
Παρακαλώ βοηθείστε!!!!

Ζέτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μετακόμιση γατούλας στο εξοχικό

Καλησπέρα.Κανένα προιόν δεν υπάρχει,κάτι σαν απωθητικό ,αν κατάλαβα καλά,που να κάνει τη γάτα να μην πλησιάζει κάπου.Εγώ βασικά στη θέση σου,θα την είχα μόνο μέσα στο σπίτι,με μεγάλη προσόχή σε πόρτες και παράθυρα,και αν μπορεί να δεχτεί το σαμαράκι,θα την έβγαζα μια φορά τη μέρα για βόλτα.Πάντως αν όντως βγει στην αυλή,εφόσον δεν είνια περιφραγμένη..πραγματι κινδυνεύει.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγκλιματισμός γάτας από διαμέρισμα σε εξοχική κατοικία

Παιδια γεια σας..
δεν ξέρω αν το θέμα υπάρχει εδω..
Εγώ πρόκειται να αποκτήσω γατάκι.
Πριν είχα το άνχος με τον σκύλο πως θα είναι μαζί τώρα το ξεπέρασα και έχω ανχωθεί για άλλο θέμα.
Είμαι απο Καρδίτσα και πηγαίνουμε εκει καλοκαίρια και αν τύχει Χριστούγεννα και Πάσχα.
Και τώρα έρχεται το ερώτημα.Πως ενα γατί(γατα) που ζεί σε διαμέρισμα μπορεί να ζήσει εστω και για 2-3 βδομάδες
στο χωριο.Εκει έχουμε κήπο και μέσα στο σπίτι να το έχουμε οι πόρτες είναι συνέχεια ανοιχτές (τις ανοίγουν τα παιδια).
Στο απέναντι σπίτι υπάρχουν άλλες γάτες.Ανυσηχώ πολυ για αυτό.Τι λέτε γίνεται να αντέξει εκει η γατα; Να μην χαθεί ; Τι να κάνω;

Γάτος στην εξοχή(;)

Καλό Ξημέρωμα :D
..είναι κάτι που με απασχολεί εδώ και μέρες βάσικα:/:..ας το πάρω απ την αρχή έχω έναν Γάτο τον Τίγρη ο οποίος είναι 11 μηνών δεν θέλω να τον στηρώσω ακόμα γιατί ο φίλος μου έχει μια Γατούλα 8 μηνών και λέμε στο μέλλον να τα ζευγαρώσουμε για μια φορά και έπειτα να τα στηρώσουμε έστω ένα απο τα δυο..μένω σε πολυκατοικία άλλα λόγω του ότι δεν είναι στηρωμένος φωνάζει πάρα πολυ και έτσι σκέφτηκα να τον αφήσω στο χωριό μου για ένα μικρό διάστημα:hmm:..

Το θέμα είναι όμως θα μείνει στην αυλή και γενικά εκεί στο σπίτι ή θα την κοπανήσει..και αν φύγει θα γυρίσει..???:(

Ευχαριστώ εκ των προτέρων είμαι και καινούρια στο φόρουμ:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτος στην εξοχή(?)

Αν τον αφησεις σε μια αυλη ειδικα αστειρωτο θα λειπει πολι καιρο(στην προσπαθεια του να βρει θυληκια) μπορει ακομα και μηνες και πολλες φορες τα αρσενικα χανουν το δρομο τους και δεν ξανα επιστρεφουν.Επισεις ειπαρχουν απειρα γατακια που ξαχνου σπιτι μην μεγαλωνεις το προβλιμα με τα αδεσποτα αλλωστε τα μικρα τι θα απογινουν σου προτεινω να τον στειρωσεις το συντομοτερο ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτος στην εξοχή(?)

Καλημέρα και καλώς ήρθες! :D

Στη θέση σου δε θα άφηνα το γατούλη μου μόνο του στην εξοχή, ειδικά αν έχει μεγαλώσει σε διαμέρισμα. Λογικό είναι τώρα να φωνάζει και να ταλαιπωρείται. Η λύση σου είναι μία: στείρωση. Έτσι θα πάψει να βασανίζεται και δε θα κινδυνεύσει από ασθένειες που μεταδίδονται με το ζευγάρωμα, ούτε θα μπλέξει σε γατοκαβγάδες και δε θα τον χάσεις. Έτυχε να χάσω ένα γατούλη μου στο παρελθόν έτσι. :(

Καλοσώρισες στο My Cat :)
Εφόσον παραθέτεις αυτό σου τον προβληματισμό λέω να ζυγίσουμε λίγο τα πράγματα.. αυτό ίσως να σε βοηθήσει να δεις τα πράγκατα πιο καθαρά γιατί στο τέλος της μέρας η απόφαση θα είναι μόνο δική σου :)
Για να αφήσεις το γατούλη αστείρωτο αναγκάζεσαι να τον στείλεις στην εξοχή για ένα διάστημα. Αυτό, ενώ φαντάζει όμορφο, έχει μόνο αρνητικά:
- Ο γατούλης παροτρυνόμενος από τις ορμές του θα ξεκινήσει σίγουρα να κυνηγά θηλυκά. Θα περιπλανηθεί πολύ με κίνδυνο να κτυπηθεί από αυτοκίνητο, να δεκτεί επίθεση από σκύλο, να τσακωθεί άλλες αστείρωτες γάτες με αποτέλεσμα να κολλήσει κάποια μεταδοτική ασθένεια όπως AIDS, να χαθεί, να φάει φόλα κτλ (ένας στειρωμένος γάτος αν αφεθεί ελεύθερος θα περιπλανηθεί ναι μεν αλλά σε μικρή ακτίνα από το σπίτι του σε αντίθεση με ένα αστείρωτο)
- Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι οι γάτες δεν ζευγαρώνουν από έρωτα αλλά από καθαρή ανάγκη ικανοποίησης των ορμών τους
-Ας πούμε ότι ο γατούλης σου επιστρέφει παρ' όλ' αυτά σώος και αβλαβής. Θα έχει ζευγαρώσει και θα έχει συνεισφέρει στο πρόβλημα των αδέσποτων γατιών. (πρόβλημα το ονομάζω γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φιλόζωοι δυστυχώς και δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια διαθετιμένα να υιοθετήσουν γατάκια) Με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των γάτων να έχει αυξηθεί αλλά και να συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
- Αναφέρεις ότι θα επιθυμούσατε με το αγόρι σου να ζευγαρώσουν τα γατιά και να τεκνοποιήσουν έστω και μια φορά πριν ένα εκ των δύο τουλάχιστον στειρωθεί. Να ξέρεις ότι είναι μύθος αυτό που λένε ότι μια θηλυκιά θα πρέπει να γεννήσει τουλάχιστον μια φορά. Κανένα βιολογικό όφελος δεν υπάρχει για τη γάτα. ( Οι μη στειρωμένες θηλυκές κινδυνεύουν να αναπτύξουν πολυκυστικές ωοθήκες ή πυομήτραι.) Και ακόμα και αν βρείτε σπίτια για τα γατάκια που θα γεννηθούν σκέψου ότι εκείνα τα σπίτια με τα φιλόζωα άτομα που θα έχετε ανακαλύψει θα μπορούσαν να είχαν υιοθετήσει αδεσποτάκια που τρέμουν από το κρύο και την πείνα και δεν έχουν κανένα να τα φροντίσει.
- Μετά από αυτή την περιπέτεια στειρώνεις τον γατούλη σου και τον περιορίζεις σε ένα διαμέρισμα. Πως θα του φανεί άραγε αφού θα έχει βιώσει πρώτα την απόλυτη ελευθερία κινήσεων; :/:

Απάντηση: Γάτος στην εξοχή(;)

o Mαυρούλης στειρώθηκε σχεδόν 2 χρονών γιατί είχε πρόβλημα με τις μύξες του και περιμέναμε να γίνει καλά. κυκλοφορούσε (και τώρα κυκλοφορεί) έξω και εξαφανιζόταν μερικές φορές για μέρες (ναι, ναι κι εμείς βγαίναμε έξω και τον ψάχναμε για ώρες). ευτυχώς ήταν τυχερός και δεν έπαθε τίποτα. πολλές φορές οι γάτες φεύγουν και δεν γυρίζουν πίσω. ταΐζουμε κάποια γατάκια στην αυλή και πολλά έχουν εξαφανιστεί, μπορεί και να έχουν πεθάνει, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. τώρα που ο Μαυρούλης στειρώθηκε, βγαίνει έξω, αλλά δεν απομακρύνεται, φυσικά υπάρχει και τώρα κίνδυνος, αλλά σχεδόν όλη την ώρα την παιρνάει στην αυλή (χτυπώντας την αφρδίτη-μια γατούλα που ταΐζουμε- και τρώγοντας το φαΐ των γατιών που ταΐζουμε :P)

Ωραίο θέμα καθώς αφορά κι εμένα άμεσα..Πρόκειται να λείψω για έναν μήνα το καλοκαίρι για δουλειά. Η σκυλίτσα μου θα μείνει σε φίλους σε χωριό ενώ η γάτα μου θα πάει στο εξοχικό των γονιών μου..Τίθεται το εξής θέμα...Είναι στειρωμένη και πλήρως εμβολιασμένη αλλά φοβάμαι καταρχήν μην της επιτεθόύν οι άλλες γάτες που έχουμε εκεί...Και έπειτα φοβάμαι μην φύγει και δεν ξαναγυρίσει....:(Καμία συμβουλή????????

η αυλη ειναι προφυλαγμενη?δλδ μπορει αν θελει να βγει απο εκει?αν ναι,πρεπει να πας μερικες μερες μαζι της στην εξοχη να μην νιωσει οτι την εγκατελειψες,η γατουλα εχει μαθει να ζει μεσα μονο?αν ναι θα φοβηθει πολυ με το νεο περιβαλον,αλλα και αν βγαινει και παλι θα φοβηθει,δε θα ξερει που να παει με το νεο περιβαλον,κι αν χαθει δυσκολα θα ξαναβρει το δρομο της.
η μονη λυση ειναι να μην την αφηνουν να βγει απ το σπιτι,να μενει μεσα με αμμολεκανη και φαγακι-νερο κι οτι θελει μες στο σπιτι.
υπαρχουν και ωραια λουρακια,αν θελει να βγει,αν μπορει καποιος δικος σου να την πηγαινει μια βολτα στην αυλη με το λουρακι της,ειναι φτηνα γυρω στα 3.5 ευρω το ενα και κανουν καλη δουλεια,για ζωακια που θελουν να την κοπανανε.
ειχα κι εγω το ιδιο θεμα τα χριστουγεννα,που παμε για ενα μηνα στον πειραια,μου ελεγαν να παρω τα γατονια μου να τα παω στη σαλαμινα στη γιαγια μου,δεν εχει αμαξια εκει και δρομο,αλλα δεν το κανα,πρωτον η γιαγια μου ειναι γρια και θα της φυγουν,δευτερον αν φυγουν θα χαθουν,κλπ.κλπ.
και τα εδωσα σε μια φιλη που ειχε ενα μεγαλο δωματιο αδειο,μια γκαρσονιερα,της πηγα οτι χρειαζονταν φαγητο,αμμους,κροκετες τα παντα και τ αφησα ενα μηνα εκει,δε μπορουσα να τα παρω μαζι μου.αν εχεις κανεναν να το αφησεις σε κλειστο χωρο η στο σπιτι σου να ρχεται να το ταιζει και ν αλλαζει μια φορα την εβδομαδα την αμμο θα ειναι καλλυτερα.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει αυλή και μπορεί να την κοπανήσει όποτε θέλει.....:(Οι άλλες μπορεί να την τρομάξουν.....Και το βασικό είναι πως πρόκειται για ένα υπερβολικά ντροπαλό γατί...Θέλει δυστυχώς μόνο τη μαμά της...Εδώ τον φίλο μου που ζούμε σχεδόν μαζί,ενώ κάποιες φορές του γουργούριζε, πλέον ούτε να τον δει....Τους γονείς μου επίσης δεν τους θέλει γιατί δεν τους βλέπει καθημερινά...Και να φανταστείς ότι αφότου με το καλό γυρίσω από τη δουλειά, θα πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί μέχρι να βρω νέο σπίτι που το εγκαταλείπω σύντομα λόγω οικονομικής δυσπραγίας...:(Δε νομίζω να υπάρχει κάτι χειρότερο.....όλα μαζί και όλα δύσκολα..Δύσκολο αυτό με τα γατιά...Εάν κολλήσουν με έναν άνθρωπο, δεν ξεκολλάνε...Το σκυλί δεν με προβληματίζει καθόλου!!!!!!Πάει παντού και με τον καθένα αρκεί να παρέχει λιχουδιές!!!!!!!!

Δες το απλά: Περνάς ένα μεταβατικό στάδιο. Με υπομονή θα τα καταφέρεις!! Σίγουρα όσοι έχουν γάτα την περίοδο των διακοπών προβληματίζονται και ψάχνουν την καλύτερη λύση για το γατάκι τους. Θα μπορούσε η μαμά σου να το κρατήσει μόνο μέσα στο σπίτι; Ή κάποιος άλλος φίλος/συγγενής που αγαπά τις γάτες και μένει σε διαμέρισμα; Βασικά αν αφήσεις αυτό το γατάκι έξω, πολύ απλά θα χαθεί..

Παιδια κατι βασικο οταν αλλαξεις χωρο και τοπο σε μια γατα θα προσπαθησει να γυρισει πισω με αποτελεσμα να χαθει...εκτος αν εχουν GPS....
εαν θελετε να τα ξαναδειτε μονο μεσα σε σπιτι και με βεραντα με περιφραξη....
τελικα η καλύτερη λυση ειναι να εχεις 3-4 γατια να κανουν παρεα το ενα στο αλλο και καποιος να τους βαζει φαι και νερο απλα στο ιδιο το σπιτι...

H κάθε γάτα αντιμετωπίζει διαφορετικά τις καταστάσεις αλλαγής περιβάλλοντος.
Συνήθως πολλές αν είναι με τον ιδιοκτήτη τους προσαρμόζονται στο καινούριο περιβάλλον και αφου το εξερευνίσουν κάποιες μέρες, επανέρχονται στους γνωστούς τους ρυθμούς.
Το πρόβλημα, όπως παρουσιάστηκε όμως, είναι αν η γάτα μπορεί να μείνει σε άγνωστο περιβάλλον με άγνωστους ανθρώπους.
Εκεί πολλές ξεκινάνε την επιστροφή στο γνωστό τους χώρο, άσχετα με τα χιλιόμετρα που έχουν να διανύσουν, εκατοντάδες ή και χιλιάδες πολλές φορές.
Οι "αντικοινωνικές" γάτες που κολλάνε αποκλειστικά μ΄έναν άνθρωπο όπως της χιονάτης είναι η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς αποκλείεται να δεχτούν άλλον άνθρωπο κι άλλο περιβάλλον χωρίς τον ιδιοκτήτη τους κι όταν είναι κι άλλοι άνθρωποι, τους προξενούν νευρικότητα κι ανασφάλεια. Εχω βιώσει κι εγώ παρόμοια κατάσταση.
Η πιό εύκολη λύση άν δεν μπορούμε να την πάρουμε μαζί να μείνει στο χώρο της κι αν λείψουμε πολλές μέρες να πηγαίνει κάποιος να της βάζει φαγητό και νερό.
Οσο για το gps, είναι γνωστό σχετικά, γι όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο, ότι οι γάτες έχουν την μεγαλύτερη ικανότητα προσανατολισμού και καταγραφής νοητών χαρτών από όλα τα εξημερωμένα θηλαστικά.
Απλά οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν όταν θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι επιστροφής τεράστιων αποστάσεων, είναι πάρα πολλοί σε ένα εχθρικο ανθρώπινο κι αστικό περιβάλλον.
Εννοείται οτι για μια αστείρωτη γάτα όλα τα προβλήματα γίνονται πολλαπλάσια.

απλα.... για να μην εχουμε καποιες αυταπατες ειναι αδυνατον να βρει τον δρομο η γατα εαν δεν μιλαμε για πολυ κοντινα σημεια.... οπου η γατα απλα θα τα αναγνωρισει απο τον θορυβο...σταθμο του ηλεκτρικου.... λουνα παρκ!! κτλ.... τουλαχιστον το τελευταιο βιβλιο που διαβασα αυτο ελεγε... αν περιμενετε να γινει η γατα ταχυδρομικο περιστερι.... μαλλον εχετε αυταπατες.... το καλυτερο μετρο ειναι η προληψη να μην την χασεις....
τωρα αν υπαρχουν περιπτωσεις που γυρισαν γατες θα το θεωρησω απλα θεμα τυχης....
σε ενα νησι οπως η λευκαδα ζακαυνθος ισως....κτλ ναι να μπορουσε ...απο πολη σε πολη....αλλα απο τις 1000 η 1...
τουλαχιστον εγω αυτο πιστευω....
προληψη προληψη προληψη....
και αν τα χερια σας ειναι δεμενα... τοτε εκει που θα την πατε... να την αναγκασετε να μεινει μεσα στο σπιτι για μερικες μερες και μετα εξορμιση εξω απο το σπιτι υπο επιβλεψη!!!παντα στειρωμενη!!!

Συμφωνώ με την πρόληψη , την στείρωση και την επίβλεψη φυσικά, αφού μιλάμε για νέο περιβάλλον.
Τώρα για το βιβλίο, έχω απορία γενικά για το ποιό είναι και γράφει αυτά τα ανυπόστατα πράμματα, όπως αυτό με τους θορύβους που είναι λίγο αστείο, μιας κι είναι ζήτημα αν βοηθάει έστω και 10% τη γάτα να προσανατολιστεί. Θα ήθελα τον τίτλο.
Δεν το λέω δηκτικά, απλά είναι απορία μου να δω ποιός θα μπορούσε να γράψει κάτι τόσο ψευδές. Μήπως λέει γενικά για κατοικίδια?
Υπάρχουν πολλά ψευδοεπιστημονικά έντυπα πάντως που γράφουν διάφορες ανακρίβειες, ανάλογα με το τι θέλουν να περάσουν.
Είπα ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το περιβάλλον το κατασκευασμένο από τον άνθρωπο, που όποια ικανότητα και να έχει το κάθε πλάσμα μπορεί να την εκμηδενίσει σε μία στιγμή.
Εκεί είναι που δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες, γιατί φυσικά η γάτα θα έχει να αντιμετωπίσει άπειρους περισσότερους κινδύνους από ότι εγώ ας πούμε, αν ξεκίναγα ένα "ταξίδι" επιστροφής κι απο ένα ταχυδρομικό περιστέρι αφου κινείται στον αέρα κι όχι στους δρόμους.
Ο προσανατολισμός της γάτας γίνεται ακριβως όπως του περιστεριού, λόγω του ποσοστού σιδήρου στον εγκέφαλο σε συνδυασμό με το μαγνητικό πεδίο της γης και λογω της τεράστιας οπτικής μνήμης και μετά της οσφρητικής και ακουστικής.
Υπάρχουν αρκετές μελέτες στο ιντερνετ που αναλύουν και περιγράφουν πολλά πειράματα που έχουν γίνει για τον προσανατολισμό των ζώων.
Οι διαφορές που έχουν σ΄αυτό το σημείο τα ζώα μεταξύ τους είναι τεράστιες, αν πιστεύουμε οτι ενας αρουραίος, μία κότα, ενας σκύλος, ένα πρόβατο, μια γάτα ή ένας ανθρωπος ακόμα, καταγράφουν με τον ίδιο τρόπο χάρτες, χώρους, κατευθύνσεις, προσανατολισμούς κι έχουν τις ίδιες ικανότητες επιστροφής , αυτό ειναι αυταπάτη.
Το άλογο ή η γάτα έχουν κάποιες χιλιάδες φορές μεγαλύτερη φυσική ικανότητα να βρουν ακριβώς το σημείο που θέλουν να επιστρέψουν απο ότι άλλα κατοικίδια.
Απλά η φυσική ικανότητα δεν παίζει σχεδόν ρόλο σε ένα αστικό περιβάλλον που οι κίνδυνοι είναι αλλης φύσης και δεν μπορεί καμία φυσική προσαρμογή να τους εξουδετερώσει.

https://www.catsinternational.org/articles/fun_and_useful_info/incredible_journeys.html

Εννοείται ότι δεν κάνουμε πειράματα με κανένα ζωάκι και μιλούσα για το "παραμυθάκι" που δικαιολογεί πολλά και για πολλές αιτίες ότι οι γάτες "χάνονται", γνωρίζοντας ότι το καλύτερο μέτρο είναι η πρόληψη και να βγαίνει με συνοδεία τις πρώτες μέρες αν αναγκαστεί να αλλάξει περιβάλλον και πρέπει να βγεί, αν και το καλύτερο φυσικά θα ήταν να μπορούσε να μείνει σπίτι.

Τελευταία επεξεργασία:

εγώ θα παραμείνω στην άποψη ότι δεν πάει με τα μαγνητικά κύματα κτλ η γάτα....
η δικια μου γατα ξεχωρίζει το αυτοκίνητα...θα σου πω παραδείγματα... ξεχωρίζει το δικο μου και του πεθερού μου πχ......το καλοκαιρι την αφηνω στην πρεβεζα.... οταν πηγα μετα απο 2 μηνες να την παρω ,το ακουσε μεσα απο το σπιτι....μονο το τζαμι δεν εσπασε για να βγει εξω...κλαμα να της ανοιξουν κτλ....βγηκε στο μπαλκονι και κρεμονταν στα καγκελα...εμεις ακομη δεν ειχαμε κατεβει απο τα αμαξι....αυτο για εμενα ειναι αρκετο οτι ξεχωριζει θορυβους που την βοηθανε να γυρισει πισω....
Το βιβλιο ειναι μονο για γατες... 200 σελ νομιζω μολις γυρισω απο πρεβεζα θα σου πω τιτλο... ελπιζω να το θυμαμαι απο εκει και να μην γινω ρεζιλι...εχω διαβασει αρκετα αθρα για γατες και υπαρχει συσσώρευση πληροφοριων...
τα πουλια πιστευω οτι τα εφτιαξε η φυση για να μεταναστευουν χιλιαδες χιλιομετρα οπως χελιδονια....
τα αιλουροιδες συμφωνα και ντοκιμαντέρ εχουν περιοχες και ελέγχονται για εισβολείς με όσφρηση αλλα και με ηχους.... οπου ο ηχος ειναι κοινο σε ολα τα ζωα.... για ελεγχο....για gps δεν εχω ακουσει στα αιλουροειδείς.... στην πολη διαβασα οτι μπορει να προσανατολιστει αν χαθει και με συγκεκριμενους ηχους...αυτο μπορει να περιλαμβανει ηλεκτρικο σταθμο σχολειο κτλ....
δεν νομιζω οτι η γατα εχει gps προσανατολισμου....μπορει να κανω και λαθος δεν ξερω.... παντως ο γαιδαρος του κιτσου εχει και Gps :D:)....

Xαχαχαχα σίγουρα έχει ο γάιδαρος του Κίτσου.:D:D
Εύχομαι να περνάς καλά στην Πρέβεζα κατ΄αρχήν, είχα υπηρετήσει κάτι μήνες Άρτα, γειτονικά!
Ναι, συμφωνώ, ακριβώς το ίδιο αντιδράει κι η δικιά μου με το αυτοκίνητο, που το ξεχωρίζει απο τόσες χιλιάδες που περνάνε από κάτω. To έχω δει κι από άλλες γάτες φίλων, που τρέχουν στο μπαλκόνι, επειδή άκουσαν τον ήχο του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη τους και καταλαβαίνω πλέον από την δική τους αντίδραση αν έρχεται, γιατί εγώ δεν έχω "ξεχωρίσει" .... τίποτα στο πανδαιμόνιο της κάθετης στην .... Αχαρνών. Φυσικά δεν είναι ζήτημα ευφυίας ή έκτων αισθήσεων, αλλά το πως καταγράφει το κάθε πλάσμα μνήμες.
Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο συμβαίνει και με την φωνή βέβαια, γιατί κι εγώ αν μιλήσω απο εμπειρίες, σ΄ένα ταξίδι με καράβι, δεν της έχω λουρί, κατάστρωμα φυσικά καλοκαίρι, απομακρύνθηκε ενώ καθόταν μαζί με τα μπαγκάζια, γιατί πήγε να τη πλησιάσει, μυρίσει,επιτεθεί δεν ξέρω, ένας σκύλος ενός τουρίστα κι απομακρύνθηκε αρκετά μεσα σε κόσμο σε κατάστρωμα επαναλαμβάνω, μήνα Ιούλιο κιόλας, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. :)
Κι όμως φωνάζοντας την ανάμεσα σε τόσες φωνές άλλων, ξεπετάχτηκε τελικά όταν άκουσε την φωνή μου, μέσα στο νιαούρισμα και στην γκρίνια φυσικά, κάτω απο κάτι σαν λινάτσες μιας ...... λέμβου.
Αλλά είναι αυτό στοιχείο προσανατολισμού??? Η απλά χρησιμοποίηση της ακουστικής μνήμης με καταγραφή γνωστών ήχων??
Τα πουλιά, οι θαλάσσιες χελώνες και πολλά άλλα μη θηλαστικά είναι πια αποδεδειγμένο ότι χρησιμοποιούνε το μαγνητισμό της γης για προσανατολισμό.
Μη νομίζεις κι εγώ είμαι αρνητικός σε οτιδήποτε αφορά δήθεν έκτες αισθήσεις, αντιλήψεις, προβλέψεις, ευφυίες και μεταφυσικές σχεδόν ικανότητες των ζώων, πιστεύω ότι όλα είναι απλά, με φυσικές εξηγήσεις και χωρίς κανένα μυστήριο. Φυσικά και δεν είναι gps κανένα πλάσμα.:D
Ολα τα ζώα χρησιμοποιούνε τις αισθήσεις τους φυσικά, που είναι διαφορετικές βέβαια στο καθένα κι όχι τίποτα "μαγικά ανεξήγητο" για να επιβιώσουν. Απλά ο άνθρωπος βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην αίσθηση της όρασης, ενώ δεν γίνεται αυτό από όλα τα άλλα πλάσματα που άλλες αισθήσεις μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικές.
Αυτό πάντως με τον προσανατολισμό κάθε ζώου στο χώρο και τι ρόλο παίζουν τα μαγνητικά πεδία, είναι γραμμένο μετά απο πολλές έρευνες κι υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο. Στον προσανατολισμό αυτό βοηθάει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση στοιχείων σιδήρου έχει κάθε πλάσμα στον εγκέφαλο.
Μάλλον θα βγούμε εκτός θέματος.
Θα ...... επανέλθω. :P:)

Τελευταία επεξεργασία:

βρηκα και το βιβλιο.....
ursula birr η φροντιδα της γατας σελ :28
οπου λεει οτι η γατα στηριζεται κυριως σε θορυβους με βαση τη διευθυνση και αποσταση σχεδιαζει την συντομοτερη πορεια.οταν το ζωο φευγει απο το χωρο του η ακοη δημιουργει ενα ακουστικο σχεδιαγραμμα-ηχοι νερου νοτια στα 500 μετρα, ο θορυβος κυκλοφοριας 1 χιλιομετρο δυτικα, θορυβος φυλλων 100 μετρα στα βορεια μια κουφαλα δεντρου μεσα απο οποια φυσα αερας ανατολικα και διπλα.....
ενα ακομα ωραιο βιβλιο ειναι αυτο του skai βιβλιο για γατες μαθε τα παντα για αυτες.....
αν και δεν παω το καναλι του αλαφουζου βαζει ωραια ντοκιμαντερ

Χαιρετώ τους γατόφιλους. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Μένω στην Αθήνα κι έχω έναν γατούλη ενός έτους. Είμαστε σε διαμέρισμα, αλλά ο γάτος μπορεί να φεύγει και να έρχεται όποτε θέλει. Είναι σχετικά ανεξάρτητος. Βγαίνει στον κήπο, κάνει παρέα με άλλες γάτες και γενικά κάνει ό,τι θέλει. Τον ταίζουν και άλλοι και πολλές φορές δεν τρώει καθόλου το φαί που του δίνω εγώ, γιατί είναι χορτασμένος. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ για έναν μήνα θα είμαι εκτός Αθηνών σε χωριό. Θέλω να τον πάρω μαζί μου, αλλά ανησυχώ μήπως τα βρει σκούρα, γιατί εκεί έχει ήδη άλλα γατιά τα οποία είναι από λίγο ως πολύ άγρια. Το ξύλο που πέφτει μεταξύ τους είναι τρελό (πληγές, κουτσαμένα πόδια και τα σχετικά). Γενικά, ο τόπος εκεί είναι αρκετά άγριος. Φοβάμαι ότι με το που θα εμφανιστεί νέος γατούλης εκεί θα τον ξεσκίσουν και θα τον κυνηγήσουν. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;

Αν τον αφήσω εδώ, θα του λείψει μεν το αφεντικό του, αλλά από άποψη τροφής πιστεύω ότι θα είναι γενικά εντάξει, γιατί κάποιοι γείτονες τα ταίζουν. Αν τον πάρω μαζί μου, μπορεί να φάει το ξύλο της ζωής τους και να χαθεί οριστικά. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back