giacobidis
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Μια λύση θα μπορούσε να είναι το ψηλότερο πλέγμα. Να πάρεις δηλαδή πλέγμα με ύψος μεγαλύτερο από αυτό που έχουν τα κάγκελα και το κομμάτι που περισσεύει να το "τυλίξεις" γύρω από την κουπαστή, ώστε να μη βρίσκει εύκολα πάτημα.
Ή θα μπορούσες να τοποθετήσεις ψηλά και πυκνά φυτά μπροστά από τα κάγκελα, ώστε να μην μπορεί εύκολα να κάνει το άλμα.
Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις να το εκπαιδεύσεις ώστε να μάθει ότι δεν πρέπει να ανεβαίνει εκεί (αν και δεν είναι όλες οι γατούλες το ίδιο δεκτικές στην εκπαίδευση, ειδικά όταν μπαίνει στη μέση η περιέργειά τους
). Ο τρόπος που έχω βρει εγώ ως πιο αποτελεσματικό, είναι τα δυνατά παλαμάκια. Κάθε φορά που βλέπεις το γατάκι να ετοιμάζεται για το σάλτο (ή το βρίσκεις ήδη ανεβασμένο στο κάγεκλο), χτυπάς ΑΜΕΣΩΣ δυνατά παλαμάκια κοντά του. Τα δικά μου γατιά τουλάχιστον έχουν μάθει ότι παλαμάκια=παρατήρηση και συμμορφώνονται.Το καλό είναι ότι μεσολαβεί ο χειμώνας, μέχρι την επόμενη άνοιξη που θα ανοίγεις περισσότερο το μπαλκόνι, το γατάκι θα έχει μεγαλώσει αρκετά και θα είναι πιο φρόνιμο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giacobidis
Νεοφερμένο μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
giacobidis
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
giacobidis
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
giacobidis
Νεοφερμένο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

giacobidis
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool