Γάτα στον 6ο όροφο!

giacobidis

Νεοφερμένο μέλος

Ο giacobidis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλημέρα σας, Εγώ και το 4ων μηνών γατάκι μου μένουμε σε μια πολυκατοικία στον 6ο όροφο. Στη βεράντα, έβαλα πλέγμα και "κόλησα" τη τέντα στο κάγκελο γιατί φοβάμαι μην πέσει. Χτές, βγήκα στη βεράντα και το είδα να έχει σκαρφαλώσει πάνω στο κάγκελο και να προσπαθεί να περάσει στη διπλανή βεράντα μέσα από τη τέντα. Περιτό να σας πώ το τί έπαθα... Μήπως γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω για να μην σκαρφαλώνει πάνω στα κάγκελα η ψιψίνα μου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες :)
Μια λύση θα μπορούσε να είναι το ψηλότερο πλέγμα. Να πάρεις δηλαδή πλέγμα με ύψος μεγαλύτερο από αυτό που έχουν τα κάγκελα και το κομμάτι που περισσεύει να το "τυλίξεις" γύρω από την κουπαστή, ώστε να μη βρίσκει εύκολα πάτημα.
Ή θα μπορούσες να τοποθετήσεις ψηλά και πυκνά φυτά μπροστά από τα κάγκελα, ώστε να μην μπορεί εύκολα να κάνει το άλμα.
Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις να το εκπαιδεύσεις ώστε να μάθει ότι δεν πρέπει να ανεβαίνει εκεί (αν και δεν είναι όλες οι γατούλες το ίδιο δεκτικές στην εκπαίδευση, ειδικά όταν μπαίνει στη μέση η περιέργειά τους ;)). Ο τρόπος που έχω βρει εγώ ως πιο αποτελεσματικό, είναι τα δυνατά παλαμάκια. Κάθε φορά που βλέπεις το γατάκι να ετοιμάζεται για το σάλτο (ή το βρίσκεις ήδη ανεβασμένο στο κάγεκλο), χτυπάς ΑΜΕΣΩΣ δυνατά παλαμάκια κοντά του. Τα δικά μου γατιά τουλάχιστον έχουν μάθει ότι παλαμάκια=παρατήρηση και συμμορφώνονται.
Το καλό είναι ότι μεσολαβεί ο χειμώνας, μέχρι την επόμενη άνοιξη που θα ανοίγεις περισσότερο το μπαλκόνι, το γατάκι θα έχει μεγαλώσει αρκετά και θα είναι πιο φρόνιμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα βάλω ψηλότερο πλέγμα και θ' αρχίσω την εκπαίδευση με τα παλαμάκια! Μ' έχει τρομοκρατήσει η κατάσταση γιατί έτσι έχασα τη προηγούμενη γάτα μου (7 ετών) το περασμένο Φλεβάρη (γλύστρισε πάνω στη κουπαστή του κάγκελου :( )

Πάντως, τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσει και να στειρωθεί, μην το αφήνεις ποτέ μόνο του έξω χωρίς επίβλεψη, όσο καλά κι αν έχεις περιφράξει το χώρο.

Τώρα, από το αγχος μου δεν ανοίγω καν τη μπαλκονόπορτα!

Μπορεις επισης να το κλεισεις με διαφανη ζελατινα μεχρι πανω,αν δε νοικιαζεις.Μια αλλη καλη λυση ειναι να το βγαζεις μονο με σαμαρακι.

Συγνώμη για την άγνοιά μου αλλά το σαμαράκι τι είναι;

Αυτό εδώ:
POkyvegPBA-1.jpg

Δεν θα στεναχωρεθεί το ψιψίνι μ' αυτό; Δεν θέλω να το αγχώνω.

Μπορείς να βάλεις και καλαμωτή που έχει ύψος μέχρι 2.5 μέτρα και είναι και πιο καλαίσθητη από το πλαστικό πλέγμα.Εγώ το χρησιμοποίησα σαν χώρισμα με το διπλανό μπαλκόνι γιατί η γάτα τους ερχόταν κι έδερνε τα δικά μου...:):)

Σωστά! Δεν το είχα σκευτεί. Πρέπει να είναι και δύσκολο να σκαρφαλώσει στη καλαμωτή μιας και δε θα της δίνει καλά "πιασίματα"!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back