Γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Απάντηση: Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

catlover, η στείρωση δεν επιτρέπεται επ' ουδενί λόγο σε ένα γατάκι τόσο μικρό.
Τα θηλυκά μπορούν να στειρωθούν από την ηλικία των 6 μηνών και τα αρσενικά από την ηλικία των 8 μηνών ή και λίγο μεγαλύτερα. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωραια αλλα πρεπει να περασει ο πρωτος ιστρος και μετα να τον στειρωσω η πριν απο τον 1ο ιστρο αα και κατι ακομα μολις τον στειρωσω εχω ακουσει πως εχει ακομα καποια... μικροπραγματα ποια ακριβως δε ξερω επεισεις ανακαλυ4α πως αλλεργια δεν εχω(για τις πιο πανω απαντησεις)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μας εχεις πει αν ειναι θηλυκο ή αρσενικο(εκτος αν δεν το εχω δει εγω).
Τα αρσενικα ΔΕΝ εχουν οιστρο.Απλα..ωριμαζουν σεξουαλικα.Αλλα νωριτερα αλλα αργοτερα.Εγω τον στειρωσα τον 8ο μηνα και δεν ειχε δειξει σημαδια οτι θελει θηλυκο.Δεν ψεκασε,δεν εδειξε τιποτα.Μπορουν και απο τον 7ο μηνα να στειρωθουν τα αρσενικα..αλλα καλο θα ειναι αν δεν δειχνουν σημαδια,να μην στειρωνονται νωριτερα του 8ου μηνα.
Τα θηλυκα εχουν προοιστρο και οιστρο.Πριν τον 6ο μηνα,στην ελλαδα δεν ρισκαρουν να τα στειρωσουν(και καλα κανοτν κατα την αποψη μου).Το ιδανικο θα ηταν να προλαβεις τον πρωτο της οιστρο,αλλα ειναι καπως δυσκολο αυτο.Οποτε μοπλις δεις τα συμπτωματα του οιστρου,περναει η εντονη φαση και την πας για στειρωση.:)

Το πρώτο μου γατάκι!

Καλησπέρα!! Είμαι η Νικολέτα και είμαι καινούργια σε αυτό το site!
Σκοπεύω σε λίγο καιρό να υιοθετήσω μία μικρή γατούλα! Έχω κάποιες ανησυχίες γιατί δεν είχα ποτέ μου γάτα και δεν ξέρω ακριβώς τι να περιμένω ή να κάνω για να είμαστε ένα ευτυχισμένο σπίτι!! Εκτός από την άμμο και παιχνίδια, χρειάζεται να αγοράσω κάτι άλλο??? Τα πρωινά δουλεύω, θα είναι εντάξει μόνη της για αυτές τις ώρες?? Και γενικά όποια συμβουλή έχετε θα ήταν ευπρόσδεκτη! :D
Ευχαριστώ!!

Απάντηση: Το πρώτο μου γατάκι!

oι γάτες μπορούν να μένουν μόνες τους :), οπότε δεν θα έχει πρόβλημα.
εδώ είναι και ένα άρθρο για τις προετοιμασίες που πρέπει να κάνει ένας νέος γατογονιός
κι εδώ για το πόσο κοστίζουν τα πράγματα της γάτας

Σ΄ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα Νικολέτα και καλώς ήλθες στο MyCat! :)
Μην σε ανησυχεί το γεγονός ότι δουλεύεις τα πρωινά και η γάτα σου θα μένει μόνη της, οι περισσότεροι από εμάς το ίδιο κάνουμε. :)
Δεν θα έχει πρόβλημα με το να μένει μόνη της, μην φοβάσαι. ;)
Το πιθανότερο είναι να κοιμάται εκείνες τις ώρες ώστε να παίζετε και να ασχολείται μαζί σου όταν γυρίζεις από τη δουλειά. ;)
Όσον αφορά αυτά που χρειάζεσαι, ένα μπολάκι για νερό κι ένα για φαγητό είναι τα πρώτα που χρειάζεσαι.
Εάν το γατάκι που θα πάρεις είναι μικρό σε ηλικία (είναι, δηλαδή, λίγων μηνών), μπορείς να του αφήνεις το μπολάκι γεμάτο με ξηρά τροφή ώστε να τρώει όσο θέλει.
Χρειάζεσαι επίσης και μια αμμολεκάνη ώστε να κάνει την ανάγκη του (κατά προτίμηση κλειστή) κι ονυχοδρόμιο.
Επιπλέον, διάφορα παιχνίδια όπως μπαλάκια, καλαμάκια, ψεύτικα ποντίκια, κορδέλες κ.λπ. :)

Εάν δεν έχεις κατασταλάξει ακόμη στο γατί που θες να υιοθετήσεις, ρίξε μια ματιά στην Κατηγορία Χαρίζονται, καθώς υπάρχουν αρκετά γατάκια τα οποία ζητούν ένα μόνιμο σπίτι. ;)

Σ'ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες Γιώργο!!

Παιδιά καλησπέρα σας!! Πριν μια εβδομάδα βρήκα στην ταράτσα τις πολυκατοικίας μου ένα γατακι περίπου 3-4 μηνών ίσως και λίγο μεγαλύτερο. Υποψιάζομαι πως το παράτησαν κάτι ενοικιαστές του 1ου ορόφου που έφυγαν. Το πήρα αμέσως του έδωσα νερο και λίγο ψωμάκι και το κράτησα στο σπίτι. Ύστερα απο υπεύθηνη σκέψη απόφασήσα να το κρατήσω! Αν κ δεν ξαναειχα ποτέ κατοικίδιο. Την επόμένη μερα πήγα σε ένά κτηνιατρείο και πηρα ένά 3πλο εμβόλιο, μια αμπουλα αποπαρασητωσης(εξωτερική) και μια πάστα εσωτερικής αποπαρασητωσης και του τα έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνίατρου. (Για λογους οικονομικούς ωστε να μην πληρώσω επίσκεψή).Επισης του πηρα αμολεκανη και άμμο καθώς επισης και ξηρά τροφη. Απο οτι φαίνεται ειναι μαθημενο να χρησιμοποιεί την τουαλέτα του μονο του. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξεις:
1) Υπάρχει πιθανωτητα να μου μεταδώσει κάποια ασθένεια??? Σας ρωτάω γιατί οι συγγενείς και φιλοι μου, μου ήπαν πώς έχουν πολλές ασθένειες οι οποίες μεταδίδονται απο την τριχα τις γάτας, τα κόπρανα της καθώς και με την επαφή μαζη της και όπως καταλαβαίνετε έχω τρομάξει πάρα πολυυυυ!!!!!
2) χρειάζεται κατι άλλο να του πάρω απο το κτηνιατρείο πχ εμβόλιο??
3) όταν το χαϊδεύω γυρνάει ανάσκελα πιάνει το δάχτυλο μου με τα δυο μπροστινά του ποδαράκια και το βάζει στο στομα του δαγκωνοντας το ελαφρά. Επίσης με γρατζουναει ελαφρά. Ξέρετε γιατί το κανει αυτο?????
4) Χθες τα κακακια του ηταν πολύ νερουλα και ειχαν πολύ λίγο αίμα. Έχω πανικοβληθεί!!!! Ειναι κατι σοβαρο τι να κανω ανισηχω πολύ!
Χιλια συγνώμη αν σας ζαλισα με όλα τα παραπάνω. Επιπλέον χιλια ευχαριστώ για τον χρονο σας εκ των προτέρων!!!!!!!!

Καλησπέρα.
Καταρχην,καμία ασθένεια δεν θα σου μεταδώσει..μην φοβάσαι.Εφόσον του έκανες και αποπαρασιτώσεις..μια χαρά.
ΟΜΩΣ..
Την επόμένη μερα πήγα σε ένά κτηνιατρείο και πηρα ένά 3πλο εμβόλιο, μια αμπουλα αποπαρασητωσης(εξωτερική) και μια πάστα εσωτερικής αποπαρασητωσης και του τα έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνίατρου. (Για λογους οικονομικούς ωστε να μην πληρώσω επίσκεψή).
Εμβόλια μόνος σου;:worry:Δεν είναι εύκολο πράγμα ή ένεση,εκτός αν είσαι νοσοκόμος,και πάλι δεν είναι τόσο εύκολο.Αλλες ενέσεις γίνονται υποδόρεια,άλλες ενδοφλέβια..
Επισης..το αίμα στα κακακια είναι ανησυχητικό.
Αυτό που λένε για την διάρροια είναι ρυζόνερο.Νερο απο βρασμένο ρύζι δηλάδη.Όμως αν συνεχιστεί η διαρροια πρέπει οπωσδήποτε να το πας στον κτηνίατρο.Είναι πολύ επικίνδυνη,ειδικά σε αυτήν την ηλικία.
Αν του δίνεις γάλα ανθρώπινο,να το κόψεις..γιατί προκαλεί διάρροιες.
όταν το χαϊδεύω γυρνάει ανάσκελα πιάνει το δάχτυλο μου με τα δυο μπροστινά του ποδαράκια και το βάζει στο στομα του δαγκωνοντας το ελαφρά. Επίσης με γρατζουναει ελαφρά. Ξέρετε γιατί το κανει αυτο?????
Είναι απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά μικρού γατιου.Παίζει..και μαθαίνει και τις δυνατότητες του.Αν είχε τη μανα και τα αδελφάκια του,θα έπαιζε με αυτά,τώρα παίζει με εσένα.:)
ΥΓ.Να ξέρεις ότι θα ακούσεις πάρα πολλά πράγματα απο άσχετους,για τις γάτες.Μην ακούς τίποτα.Για οτιδήποτε θες,ρώτα τον κτηνίατρο,εδώ ή γενικά ενημερώσου απο ειδικούς.Όχι όμως απο άσχετους.

ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για ολα μέσα απο την καρδιά μου!!!!!! Ας ελπισω πως ολα θα πανε καλά με το μικρουλι μου!

Mακάρι πραφγματικά να πάνε όλα καλά.Οτιδήποτε απορία έχεις ρώτα και εδώ.:)

Καλησπέρα και πάλι! Καταρχας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση στις ερωτήσεις μου! Λοιπόν σήμερα το γατακι μου εκανε φυσιολογικά κακακια χωρίς αίμα αφού χθες το βράδυ του έδωσα ρυζονερο σύμφωνα με την πολύτιμη συμβουλή της "πουπουλινα (Εφη)" . Ευτυχώς γιατί ανησηχουσα παρα παρα πολύ. Η ερώτησή μου ειναι αν θα πρεπει να συνεχησω το ριζονερο και αν ναι για ποσες ημερες? Σήμερα ρώτησα έναν κτινιατρο και μου είπε οτι το αίμα και η διάρροια στα κόπρανα ίσως οφείλετε σε παράσιτα και μου έδωσε μια πάστα για να δίνω στο γατακι 1ml μια φωρα κάθε εβδομάδα για 3ης εβδομάδες. Εσεις τι γνωμη έχετε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για των χρονο σας!

Einai αρσενικο!!!

Γεια σας... Ειχα κανει μια ερωτηση εδω πριν απο λιγο καιρο... 1 ερωτηση μονο. Το γατακι μου δαγκωνει οταν πας να το χαιδεψεις... το θεμα ειναι οτι δεν δαγκωνει απο κακια! Δαγκωνει οπως δαγκωνει τα παιχνιδακια του!!! Τι να κανω για να το σταματησω να δαγκωνει το χερι μου και να δαγκωνει μονο τα παιχνιδακια?

Χαζές απορίες νέας γατομάνας

Καλως σας βρήκα και θα μπω αμέσως στο θέμα! Πιθανοτατα ανησυχω εντελως αδικα αλλα δεν χανω και τιποτα να σας ρωτησω. Μολις σημερα φεραμε τον γατουλη μας σπιτι, ειναι 2,5 μηνων, διασταυρωση chinchilla με περσιας και δειχνει αρκετα κοινωνικος. Αυτο που με προβλημάτισε και μπηκα στη διαδικασια να σας γραψω ειναι οτι δεν γουργουριζει. Δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο, καθως εχω και προηγουμενη εμπειρια με γατες. Ενω χαλαρωνει και δειχνει να απολαμβανει τα χαδια ουτε γουργουριζει, ουτε νιαουριζει.. Πιστευετε οτι αυτο οφειλεται στο οτι δεν εχει εξοικιωθει ακομα?

Καλημερα Λινα και καλως ηρθες στο mycat !
Να σου ζησει ο γατουλης σου και σου ευχομαι να ζησετε μαζι πολλα ευτυχισμενα χρονια ! :)
Απ οτι διαβασα μολις σημερα τον πηρατε σπιτι σας, οποτε θα ελεγα να μην ανησυχεις ! θελει λιγο το χρονο του για να εξοικειωθει μαζι σας ! ειμαι σιγουρη πως τις επομενες μερες θα σου γουργουριζει ταμαλα !! :D
Να βαλεις και καμια φωτογραφια του να τον καμαρωσουμε !!;)

Απάντηση: Χαζές απορίες νέας γατομάνας

Συμφωνω με τη Ρουλα. Θελει το χρονο του για να μαθει τον καινουργιο του χωρο. Μολις εξοικειωθει δεν θα σταματαει να γουργουριζει!!!:):)Η δικια μας ενω μας ηξερε και μας γουργουριζε ολη την ωρα μολις την πηραμε στο σπιτι εκλαιγε και εψαχνε το σπιτι. Τωρα εχει εξοικειωθει και ειναι ολα οπως παλια!

Ολα θα γινουν, μην αγχωνεσαι. Οπως γραφουν και τα κοριτσια, θελει λιγο χρονο να προσαρμοστει, να μαθει τον χωρο κυριως και εσας. Και μετα θα γινει χουρχουρομηχανη κανονικη. Δωστου μια βδομαδουλα και θα δεις. :)
Σου ευχομαι να χαιρεσαι τον γατουλη σου και να ζησετε πολλα χρονια μαζι.

Καλησπέρα Λίνα και καλώς ήλθες στο MyCat! :)
Είναι λίγο νωρίς για νας γουργουρίσει ακόμα (:lol:), με την έννοια ότι χρειάζεται τον χρόνο του μέχρι να εξοικειωθεί μαζί σας, να σας συνηθίσει, να νιώσει άνετα και στη συνέχεια να απολαύσει τα χάδια σας.
Περιμένετε λίγο καιρό μέχρι να προσαρμοστεί μαζί σας, να σας μάθει και θα δεις που δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους! :laugh:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back