καλησπερα σας μετα απο τα πρωτα βηματα σαν νεο ιδιοκτητης γατας και τις σχετικες πληροφοριες σας που ηταν χρησιμες για εμβολια τροφη κτλ..ολα πανε καλα! πλεον ειμαστε κοντα 4 μηνων και καταλαβενετε νομιζω ο ερνεστος ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ενα προωληματισμο μονο εχω..πλεον δεν ειναι τοσο μικρος δαγκωνει συνεχεια κ δυνατα πλεον και νυχια οποτε παιζει πλεον ειναι νυχαρες μεχρι που μου ματωσε χερι μια μερα αθελα του βεβαια..
αυτα κοβονται?πολυ ττσιτα ορμαει μονος του τι σφαλιαριτσα τρωει τι στο κωλο καμια..χαμπαρι..καπακια παρτα παλι..
ωρες ωρες σου την βαρει κακα τα ψεμματα!καμια λυση καλης τιμωριας η επιλυση εχουμε?γιατι οταν κοιμαται ειναι ησυχος εστω!χαχα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πάρε φλις γάντια! Θα σωθείς! Και να σκέφτεσαι πως είναι πολύ γλυκόκαι θετικόπου θέλει να παίζει μαζί σου και δε σε γράφει!
Καλή συνέχεια!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
καλησπερα σας μετα απο τα πρωτα βηματα σαν νεο ιδιοκτητης γατας και τις σχετικες πληροφοριες σας που ηταν χρησιμες για εμβολια τροφη κτλ..ολα πανε καλα! πλεον ειμαστε κοντα 4 μηνων και καταλαβενετε νομιζω ο ερνεστος ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ενα προωληματισμο μονο εχω..πλεον δεν ειναι τοσο μικρος δαγκωνει συνεχεια κ δυνατα πλεον και νυχια οποτε παιζει πλεον ειναι νυχαρες μεχρι που μου ματωσε χερι μια μερα αθελα του βεβαια..
αυτα κοβονται?πολυ ττσιτα ορμαει μονος του τι σφαλιαριτσα τρωει τι στο κωλο καμια..χαμπαρι..καπακια παρτα παλι..
ωρες ωρες σου την βαρει κακα τα ψεμματα!καμια λυση καλης τιμωριας η επιλυση εχουμε?γιατι οταν κοιμαται ειναι ησυχος εστω!χαχα
Κατ'αρχήν να σου ζήσει ο Ερνέστος με το ωραίο όνομα και να τον καμαρώνεις για πολλά πολλά χρόνια

(Όχι με δαγκωνιές και γρατσουνιές εύχομαι

)Ναι,καταλαβαίνουμε, οι περισσότεροι από εμάς, "τι κάνει μέσα στο σπίτι"!( η δικιά μου να δεις...)
Οι δοντάρες της είναι σε πλήρη άνθηση (είναι συνομήλικη με τον δικό σου), πάνω στην ακμή της ανάπτυξής τους..
δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα φοβάμαι, για τα δόντια τουλάχιστον.
"Τιμωρία" δεν θα το έλεγα,μάλλον "Αποτροπή" στο να κάνει διάφορα πράγματα. Υπάρχουν διάφορα τρικς, όπως
για παράδειγμα να τον καταβρέχεις με λίγο νερό (τη στιγμή που το κάνει, όχι νωρίτερα ή αργότερα, έχει σημασία να καταλάβει τη σχέση αιτίας/αποτελέσματος και να μην το ξανα-επιχειρήσει), να του φωνάξεις σταθερά "ΜΗ'" και να σταματήσει
το παιχνίδι εκεί ,όταν πάει να σε δαγκώσει. Δες και σχετικά θέματα που έχουν δημοσιευτεί εδώ, εγώ τα βρήκα πολύ βοηθητικά. Και να εύχεσαι από κει κι έπειτα...να μεγαλώσει και να ηρεμήσει λιγάκι

Για τα νύχια, καλό είναι να ζητήσεις από τον κτηνίατρο του κόψει τις άκρες και θα είνα πολύ καλύτερα.
Βέβαια ξαναμακραίνουν σχετικά σύντομα, αλλά αν τα καταφέρνεις μόνος σου και ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ μη κόψεις κανα αιμοφόρο αγγείο και με ψαλιδάκι που θα βρεις σε πετ σοπ ειδικό για γατιά, την ώρα που θα ησυχάζει ή θα κοιμάται, δοκίμασε να του κόβεις τις άκρες πού και πού. Θα σου δείξει κι ο κτηνίατρος πώς γίνεται. Αυτό κάνω κι εγώ στην Τέρψη μου.
Καλή συνέχεια εύχομαι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Να χαίρεσαι τον Ερνέστο και να ξέρεις πως τις περισσότερες φορές που ματώνουμε το κάνουμε απο απλή βιασύνη και λάθος εκτίμηση. Θα σου εξηγήσω με ένα μικρό παράδειγμα.
Παίζω με τον Daffy και τον βλέπω πως έχει ανεβάσει ρυθμό.Έχουμε πλέον βγάλει νύχια και δόντια.Έ, τι στιγμή που πάει να γραπώσει το παιχνίδι του, βάζω μπροστά το χέρι μου.Πάρε να 'χεις. Δε φταίει αυτός.Εγώ φταίω...Καταλαβαίνεις.
Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Την λενε Emma!Φτιάξε και μια σελίδα με τη γατούλα σου-πώς τη λένε αλήθεια?- και ανέβασε και φωτογραφία της να τη θαυμάσουμε κι εμείς..
Να σου ζήσει και να τη χαίρεσαι εύχομαι
![]()
Θα ανεβασω οταν θα τραβηξω καμια καλη. Τωρα ειναι λιγο αρρωστουλα και εχει προβλημα στο ματακι της!Καλησπέρα και καλοσωρίσατε στο My Cat
Θα απαντήσω εκεί που γνωρίζω καλύτερα.
1) Ναι, στην ηλικία των 6 μηνών συνήθως τα θηλυκά παρουσιάζουν τον πρώτο τους οίστρο
2) Στο Jumbo Κύπρου κάτι είδα, αλλά θα σε συμβούλευα να πάρεις απο pet shop κάποια παιγνίδια για γάτες, γιατί εκεί θα βρεις μεγαλύτερη ποικιλία: Να προτιμήσεις αυτά που είναι δεμένα σε καλάμι ούτως ώστε η γατούλα να μην μάθει να έρχεται σε επαφή με τα χέρια σου όταν παίζει. Αυτό θα την διδάξει ότι τα χέρια μας δεν είναι για παιγνίδι και για γδάρσιμο/δαγκώματα
3) Από την αμμολεκάνη της να αφαιρείς καθε μέρα τους σβόλους και να την πλένεις όσο πιο συχνά μπορείς (εντάξυ π.χ μια φορά κάθε 2 εβδομάδες) με χλιαρό νερό και αγνό υγρό πιάτων. ΟΧΙ χλωρίνη γιατί αφήνει μυρωδιά αμμωνίας που σιχαίνονται οι γάτες και μπορεί να την σπρώξει να σου λερώσει εκτός αμμολεκάνης.
4) Φυσικά και υπάρχουν ονυχοδρόμια σε στυλ παιγνιδιού, μπορείς να τα βρεις σε πετ σιοπ ή να τα παραγκείλεις εκεί σε κάποιο κατάλογο
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!
Χαίρετε.Νέο μέλος και εγώ στο φορουμ. Έχω να κάνω πολλές και διάφορες ερωτήσεις!
Να σημειώσω οτι έχω απο πολύ μικρός πολύ καλές σχέσεις με τις γάτες ζώντας επαρχεία με τουλάχιστον 3 γάτες να τριγυρνούν στην βεράντα. Τώρα ζώ Πειραιά. Το διαμέρισμα 75τ.μ.
Έχω γνωρίσει ένα μικρό γάτο 1.5 μηνών περίπου μισό σιάμ απο μαμά με πατέρα αγνώστου ταυτότητας.Απο τα χρώματα συμπεραίνω κεραμειδόγατο.
Έχει ζήσει σε σπίτι με την μαμά του που τον έχει μάθει στην άμμο του και είναι πολύ νορμάλ μέχρι στιγμής.
Και ξεκινάω!
1)Τι είδους γατούλες είναι τα σιάμ;;
2)Είναι καλή ιδέα αφου το περάσω απο γιατρό να το πάρω τόσο μικρό;;και τι συνπάγεται συνήθως αυτό;
3)Στο διαμέρισμα ζεί κάποιες μέρες και ο αδερφός μου που για λόγους μανιώδους καθαριότητας δεν του πολύαρέσει η ιδεά της υιοθεσίας. Θα μου είναι εύκολο να μάθω το γατί να μην πηγαίνει στο δωμάτιο του και στην κουζίνα;δλδ να περιορίζεται στο δικό μου στο χώλ και στην τουαλέτα;
4)Το βασικότερο πρόβλημα κατα τη γνώμη μου είναι το ανακατεμένο μου ωράριο.Δηλαδή. Κάθε πρωί διαφορετικές ώρες τη μέρα πηγαίνω σχολή.Περίπου 8-4. Επίσης τα περισσότερα απογεύματα λόγω δουλειάς (μουσικός) λείπω για πρόβες κλπ περίπου κανένα 3ωρο. Να πάρω έναν μικρό και να μάθει σε αυτό (με μια προσπάθεια και απο εμένα φυσικά) η μεγάλο που να ξέρω οτι είναι ήδη αυτόνομος;
5)Η καταγωγή μου είανι απο Αίγινα. Κάθε 2 σαββατοκύριακα πηγαίνω. Απο ποια ηλικία και μετά ή απο ποαι συμπεριφορά και μέτα θα μπορώ να τον αφήνω σπίτι μονο του για αυτες τις 2 μερες;
6)Σκέφτομαι και εγώ για άμμο στο μπαλκόνι.Ρε παιδιά δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει;!!!είαμι στον 4ο.ήδη έχω κλείσει με πλέξηγκλας τα κάγκελα αλλά όχι μέχρι κάτω.να βάζω την άμμο κοντά στην μπαλκονόπορτα με λουλούδια γύρω γύρω;
7)Το δωμάτιο μου δεν το λές και μεγάλο ενώ με τον εξοπλισμό μουσικό βασικά έπιπλα κλπ ίσως αιθάνεται λίγο περιορισμένη!όχι;
αυτά προς το παρόν!!θα επανέλθω ευχαριστώ Αλέξης
k@lypso
Νεοφερμένο μέλος
1) Οι σιαμ είναι γενικά αθλητικές, ομιλητικές, έξυπνες ενώ έχουν και μια φήμη ιδιοτροπίας. Μπορείς να διαβάσεις πολλά για τη ράτσα αν ψάξεις στο google, όμως να ξέρεις ότι ο χαρακτήρας διαφέρει πολύ από γάτα σε γάτα, ανεξαρτήτου ράτσας, ενώ είναι δύσκολο να κρίνεις δεδομένου ότι το συγκεκριμένο γατάκι είναι και ημίαιμο. Μπορείς βέβαια να καταλάβεις πολλά από το χαρακτήρα του ήδη από τώρα που είναι γατάκι.
2) Καλό είναι να μείνει με τη μαμά του μέχρι τους δύο μήνες αν γίνεται, κοινωνικοποιείται καλύτερα.
3) Δύσκολο, οι κλειστές πόρτες είναι πάντα πειρασμός για τις γάτες, θα πρέπει συνέχεια να έχεις το νου σου να κλείνεις. Νομίζω είναι πιο εύκολο να το μάθεις να μην ανεβαίνει εκεί που δεν θέλεις, αν και πάλι μπορεί καμιά φορά να το κάνει.
4) Το ότι θα λείπεις ώρες δεν είναι από μόνο του πρόβλημα.
5) Σε αυτό δεν ξέρω να σου απαντήσω από ποια ηλικία και αν μπορεί να γίνει. Αλλά μου φαίνεται πολύ, μαζί σου δεν μπορείς να το παίρνεις?
6) Σαφώς υπάρχει κίνδυνος να πέσει και μάλλιστα μεγάλος όσο είναι μικρό γατάκι. Θέλει περίφραξη.
7) Ο περιορισμένος χώρος από μόνος του δεν είναι πρόβλημα. Απλά αν τον συνδυάσουμε με πολλές ώρες και τα μισά σαββατοκύριακα μόνο του είναι, νομίζω. Και όσο βαριέται τόσο περισσότερο σκανταλιές θα κάνει και θα θέλει να μπαίνει σε δωμάτια ή να ανεβαίνει εκεί που δεν πρέπει. Νομίζω ότι με αυτά τα δεδομένα καλύτερα θα ήταν να σκεφτόσουν για ένα μεγαλύτερο που δεν θα έχει τόση ενεργητικότητα.
mnk
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας!

Εδώ και ένα χρόνο τάιζα μια θηλυκιά γατούλα που κάποια μέρα ανέβηκε στο μπαλκόνι μου...Πριν από λίγο μόνο καιρό, μπήκε δειλά στο σπίτι...Της έδωσα μια πρώτη κτηνιατρική φροντίδα και άρχισα να την αφήνω περισσότερη ώρα στο σπίτι. Η συμπεριφορά της έως τώρα ήταν άριστη, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι αδέσποτο γατάκι, περίπου δύο ετών.Ούτε πειραζε κάτι και κοιμόταν ήσυχα το βράδυ, πάνω στον καναπέ μας - φυσικά! Μόλις της αγόρασα τα απαραίτητα και σύντομα σκοπεύω να την στειρώσω. Όταν την αφήνω μόνη στο σπίτι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι μετά μου κρατάει μούτρα...Επίσης, έχει αρχίσει να παίζει με το χαλί και καμιά φορά μας γρατζουνάει ελαφρά όταν την χαϊδεύουμε...Και φοβάται με το παραμικρό!
Επειδή είμαι πρωτάρα εντελώς - δεν ξαναείχα γατάκι στην ζωή μου!-, μπορείτε να μου πείτε μερικά τρικ για να καταλάβω την γατίσια συμπεριφορά;;;
Να την μαλώνω όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει και πώς;Είναι η αρχή της σχέσης μας στο σπίτι και δεν θέλω να την φοβήσω...Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Όσο για την ερώτησή σου, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα τρυκ, για να καταλάβεις τη γατίσια συμπεριφορά. Πρωτίστως, η συμβίωση,το ενδιαφέρον και η παρατηρητικότητα θα σε βοηθήσουν σ'αυτό, καθότι κάθε γατί έχει τη δική του προσωπικότητα.
Μπορείς όμως να βοηθηθείς από το σάϊτ εδώ του my cat τόσο από τα σχετικά θέματα, όσο και από τα μέλη στο να αντιμετωπίσεις διάφορες καταστάσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν σχετικά με την εκπαίδευση, την τροφή, τα θέματα υγείας, την τροφή και την συμπεριφορά.
Για αρχή θα σου έλεγα οτι αν κάνει κάτι που δεν πρέπει, ο καλύτερος τρόπος είναι ο... αντιπερισπασμός

Όταν καταπιάνεται με κάτι (π.χ. το χαλί που λες) απόσπασέ της την προσοχή με κάποιο παιχνίδι για να παρατήσει την
ενασχόλησή της με πράγματα που δεν θέλεις.
Φρόντισε να της έχεις αρκετά παιχνιδάκια να απασχολείται.
Καλορίζικη λοιπόν η μικρή σου νεοφερμένη και περιμένουμε να δούμε το ονοματάκι της και φωτογραφίες της!

mnk
Νεοφερμένο μέλος

Σήμερα κατάλαβα ότι άρχισε να πειράζει διάφορα γιατί απλά ήθελε να παίξει...Λόγω έλλειψης παιχνιδιών - τα οποία θα προμηθευτώ σίγουρα! - της έφτιαξα μια αυτοσχέδια μπάλα από αλουμινόχαρτο και τρελάθηκε στο "κηνύγι". Ύστερα ηρέμησε και ξαναξάπλωσε στον καναπέ...Επίσης κατάλαβα, ότι καμιά φορά που μου βγάζει νύχια είναι γιατί νομίζει ότι κάτι έχω στα χέρια μου και δεν της το δίνω...οπότε θα πρέπει να κατεβαίνω στο επίπεδό της για να βλέπει τα χέρια μου. Ίσως ακόμα δεν με εμπιστεύεται πλήρως...

Αύριο έχουμε μάθημα "τουαλέτα"! Ευχηθείτε μου "καλή τύχη", γιατί πρωτάρα κι εγώ, πρωτάρα κι εκείνη...θα τα καταφέρουμε;!

Υ.Γ. - Την λένε Kitty - ξέρω, καθόλου πρωτότυπο!
Γιατί ? Μιά χαρά όνομα είναι το kitty. Εγώ ξέρω άτομα που είχαν γάτα και μιά ζωή τη φώναζαν ψιψίνα.

Καλή τύχη για αύριο. Αν έχεις προμηθευτεί αμμολεκάνη και άμμο η φύση θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά, εύκολα.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εμένα, μου αρέσει και -η λέξη- "ψιψίνα". Ξέρω δε και κάποιους που τηγάτα τους τη λένε ..."γατούλι"!
Οπότε μη σε απασχολεί η πρωτοτυπία, απλά να αρέσει σε σένα και στη μικρή σου πριγκήπισσα

Και για τα παιχνιδάκια, μέχρι να προμηθευτείς όποτε μπορείς από pet store, μπορείς, εκτός από το αλουμινόχαρτο-μπαλίτσα που είναι μια καλή ιδέα, ένα καλαμάκι μικρό, ένα χαρτάκι τσακισμένο (όχι πολύ μικρό μη το καταπιεί), ένας φελλός από μπουκάλι, ένα μικρό αντικείμενο που θα το έχεις κρεμάσει από κλωστή..όλα κάνουν. Εμένα όταν ήταν "νήπιο" η δική μου
ξετρελλαινόταν με τα πιαστράκια από χάρτινες σακκούλες, εκείνα που είναι στριφτά και χάρτινα (από το "Zara" κάτι σακκούλες χάρτινες) και απασχολιόταν ώρα με το να παίζει και να τα δαγκώνει

Για το θέμα της αμμολεκάνης δεν πιστεύω οτι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Τα περισσότερα γατιά από την πρώτη μέρα.. τον
βρίσκουν το δρόμο τους

mnk
Νεοφερμένο μέλος
Θέλω πρώτα να καταφέρουμε αυτό και μετά να την βάλω στο κουτάκι της μεταφοράς, να πάμε στην κτηνίατρο για στείρωση.
Και μετά έχουμε ταξίδι -λόγω άδειας Χριστουγέννων!- και αλλαγή σπιτιού...
Αν τα περάσουμε όλα αυτά, θα είναι τέλεια!!!

Συγνώμη που σας ζαλίζω
, αλλά πραγματικά ανησυχώ για το αν θα τα καταφέρω να συμβιώσουμε...Μέχρι τώρα τα έχουμε πάει καλά!

Υ.Γ. - Μα πώς επισυνάπτουμε φωτογραφίες;;;
Και ευχαριστώ για την συμπαράσταση και τις συμβουλές!!!!!!!!!!

. Τελος. Θα τα κάνει στην άμμο της και μην ανησυχείς. Είπαμε, τα έχει κανονίσει η φύση της πρίν απο σένα 
Για τις φωτό, στα γρήγορα :
a. Περισσότερες επιλογές μορφοποίησης
β. πάτα πάνω στον συνδετήρα ή στο ταμπελάκι " πρόσθετες επιλογές "
γ. θα ανοίξει ή θα ανοιξεις τη " διαχείριση συννημένων αρχείων "
δ. στο " μεταφορά αρχείου απο τον H/Y " πάτα browse, επισύναπψε το αρχείο που θες...
ε. ανέβασε τη φωτογραφία να δούμε την Kitty !
mnk
Νεοφερμένο μέλος

Δεν τα κατάφερα να ανεβάσω την φωτογραφία γιατί μάλλον έχω θέμα σύνδεσης...Θα προσπαθήσω άλλη φορά...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Δεν τα κατάφερα να ανεβάσω την φωτογραφία γιατί μάλλον έχω θέμα σύνδεσης...Θα προσπαθήσω άλλη φορά...
Κι εγώ από εδώ δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες με τον παραδοσιακό τρόπο που, πολύ σωστά περιγράφει ο Ηλίας. Οπότε συνδέομαι μέσω Google Chrome, στο σάϊτ και ακολουθώ τις παραπάνω οδηγίες, όπως τις είπε, για να ανέβουν οι φωτο.
Πάντως υπάρχει κι άλλος τρόπος, που θα σε καθοδηγήσουν άλλα μέλη πιο έμπειρα από εμένα. Καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Οι γάτες όπως θα ανακαλύψεις είναι συναρπαστικά πλάσματα ενώ η καθε μία έχει τον δικό της χαρακτήρα. Γι' αυτό σε συμβουλεύω να δώσεις χρόνο για να γνωρίσεις τη δικιά σου γατούλα, να γνωρίσει εκείνη εσένα, να "δέσετε" αλλά και να διαβάζεις για τις γάτες, κάτι που είμαι σίγουρη δεν θα βαρεθείς.
Ευτυχώς, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Το My Cat είναι μια πλούσια πηγή πληροφοριών. Καταρχήν η γατούλα σου είναι μικρή ακόμα γι' αυτό έχει ανάγκη να παίξει. Μέσα από το παιγνίδι αντιλαμβάνεται τον κόσμο της, ενώ αναπτύσσει και τις ικανότητές της στο κυνήγι. Σ' αυτή την ηλικία κανονικά θα έπαιζε με τα αδερφάκια της, που δεν έχει κοντά της. Έχει όμως εσένα. Γι' αυτό αν κάποιες φορές βγάζει νυχάκια μην ανησυχείς και μην φοβάσαι. Να παίξει θέλει μόνο. Φυσικά, δεν θέλεις να της μεταδώσεις το μήνυμα ότι μπορεί να βγάζει νύχια και να σε γδέρνει. Γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να προμηθευτείς ειδικά παιγνίδια για γάτες, πολλά από τα οποία όπως θα δεις είναι δεμένα με σχοινί ή καλάμι.
Να θυμάσαι επίσης ότι μέσα από το παιγνίδι η μεταξύ σας σχέση ενδυναμώνεται.Χρειάζεται επίσης ένα ονυχοδρόμιο. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα στην αγορά, αλλά αν με ρωτάς, ένας κορμός δέντρου ο οποίος θα στερεωθεί κάπου, αν υπάρχει η πολυτέλεια, θα ήταν ιδανικός. Αν η γατούλα σου επιμείνει να ξύνει τα νυχάκια της σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, π.χ σε ένα καναπέ, τοποθέτησε το ονυχοδρόμιό της ακριβώς εκεί.
Απ' εκεί και πέρα χρειάζεστε μια αμμολεκάνη και ένα ζεστό ζεστό κρεβάτι. Για το φαγητό της, στην περιοχή "Διατροφή" του φόρουμ μας, θα βρεις πολλές πληροφορίες σχετικά.
Αν η γατούλα σου έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι τότε θα σε συμβούλευα να το περιφράξεις, ή να την βγάζεις πλέον με επίβλεψη. Πολλές φορές δυστυχώς, γατούλες έπεσαν από μπαλκόνι με άσχημες συνέπειες. Άσε που εκεί έξω οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί.
Τέλος, αν κάποια στιγμή θελήσεις να ανοίξεις ένα δικό της θέμα για να μας την συστήσεις, το οποίο θα μπορείς να ανανεώνεις όποτε επιθυμείς με φωτογραφίες, βίντεο, νέα της γατούλας σου, ακόμα και με απορίες ή ανησυχίες σου σχετικά με αυτήν, τότε μπορείς να το κάνεις εδώ
Κrisnamurti
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα και από εμένα...Πριν από 3 εβδομάδες πήρα μία γάτα...Την είχα τον Αύγουστο στο εξοχικό μου μαζί με τον αδερφό της...Ήτανε 40 ημερών περίπου όταν είχανε έρθει...Δυστυχώς ο αδερφός της ψόφησε και έτσι πήραμε την γάτα μαζί με τους δικούς μου...Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και μού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό...Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις...1)Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για στείρωση,2)θα ήθελα όποιος ξέρει να μού προτείνει κάποια παιχνίδια οικονομικά για γάτες,3)πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται μία γάτα και 4)εάν είναι φυσιολογικό το ότι νιαουρίζει συνέχεια όταν είναι κάποιος στην κουζίνα,για την ακρίβεια όταν τρώει κάποιος ή ακούει μαχαιροπήρουνα και τα σχετικά θέλει να τρώει και αυτή...Αυτό το τελευταίο το ρωτάω γιατί τρώει αρκετά και δεν μού φαίνεται και πολύ φυσιολογικό το να θέλει να τρώει συνέχεια...Αυτά...Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες...Ευχαριστώ...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool