victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Βικτώρια με λένε!
Βασικά απο ότι κατάλαβα πρέπει να είναι ψύλλος. ΄Έναν είδα, δεν πρέπει να υπάρχει άλλος. Απορώ πως εμφανίζονται γιατί μπορώ να πω οτι είναι αρκετά καθαρό και το σπίτι και η γατούλα μου. Δυστυχώς επειδή είμαι φοιτήτρια, μαζεύω τα χρήματα για να της κάνω τα εμβόλια. Ωστόσο αν ξέρετε καθόλου τιμές θα με βοηθούσε αυτό. (μένω Πάτρα και όχι Αθήνα, αλλά έχουν φίλους με γάτες και θα μου συστήσουν κτηνίατρο)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
20 ευρω το καθε εμβολιο αντε στην χειροτερη να σου παρει 25 ευρω αν χρεωνει επισκεψη. Επισης θα του κανει 1 εμβολιο την φορα που θα το πας (δεν τα κανει ολα μαζι με την μια) και μετα σου κλεινει ραντεβου για το επομενο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
γιατί είμαι και φοιτήτρια και όσο να πεις, δεν τα βγάζω εύκολα πέρα. Οπότε θα το ψάξω λίγο με τους κτηνιάτρους!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
τα παρασιτα (εξωτερικα και εσωτερικα) ειναι επικινδυνα και για το ζωο αλλα και για εμας. το οτι βλεπεις ενα ψυλο συνηθως σημαινει οτι υπαρχουν πολλοι.. εγω θα σου προτεινα ασχετα με τα εμβολια να της κανεις αποπαρασιτωση αμεσα εσωτερικη και εξωτερικη οπωσδηποτε και αν οντως δεν την ειχες αποπαρασιτωσει ποτε και απολυμανση του σπιτιου οπως λενε πιο πανω. το κοστος για τα σκευασματα αυτα ειναι περιπου 10-15 ευρω (αφου ειναι 4-5 μηνων μπαινει αμπουλα ανετα απ οσο ξερω) και μπορεις να το κανεις και μονη σου αφου παρεις τα σκευασματα και τις οδηγιες του κτηνιατρου.. επειδη λες οτι εισαι φοιτητρια και ζοριζεσαι το λεω, μην περιμενεις να περασει καιρος για να εχεις περισσοτερα λεφτα ειδικα αν δεν εχει κανει ποτε αποπαρασιτωση το ζωο...
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι δεν της εχεις κανει ποτε αποπαρασιτωση (σωστα?). δεν εχει καμια σημασια το οτι ζει μεσα στο σπιτι τωρα αν πχ την πηρες απ το δρομο ή απο καποια αυλη και δεν της ειχε κανει αποπαρασιτωση ο προηγουμενος που την ειχε (αν υπηρχε προηγουμενος). το οτι φαινεται καθαρη επισης δεν εχει καμια σημασια.
τα παρασιτα (εξωτερικα και εσωτερικα) ειναι επικινδυνα και για το ζωο αλλα και για εμας. το οτι βλεπεις ενα ψυλο συνηθως σημαινει οτι υπαρχουν πολλοι.. εγω θα σου προτεινα ασχετα με τα εμβολια να της κανεις αποπαρασιτωση αμεσα εσωτερικη και εξωτερικη οπωσδηποτε και αν οντως δεν την ειχες αποπαρασιτωσει ποτε και απολυμανση του σπιτιου οπως λενε πιο πανω. το κοστος για τα σκευασματα αυτα ειναι περιπου 10-15 ευρω (αφου ειναι 4-5 μηνων μπαινει αμπουλα ανετα απ οσο ξερω) και μπορεις να το κανεις και μονη σου αφου παρεις τα σκευασματα και τις οδηγιες του κτηνιατρου.. επειδη λες οτι εισαι φοιτητρια και ζοριζεσαι το λεω, μην περιμενεις να περασει καιρος για να εχεις περισσοτερα λεφτα ειδικα αν δεν εχει κανει ποτε αποπαρασιτωση το ζωο...
Ακριβώς, και η αποπαρασίτωση πρέπει να γίνεται τακτικά και εφ' όρου ζωής, δεν είναι κάτι που το κάνουμε μια φορά.
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Είμαι και εγώ νέα , και δεν έχω εμπειρία με γατούλες, θέλω να την φροντίζω να είναι καλά!
anna 21
Δραστήριο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ. Απο pet shop την πήρα και μου είπε η ιδιοκτήτρια οτι οι προηγούμενοι της είχαν κάνει αποπαρασσίτωση, τώρα κατα πόσο αλήθεια είπε, δεν ξέρω. Ωστόσο θα πάω σε φαρμακείο να πάρω. Εκτός απο την γατούλα, στο σπίτι, τι πρέπει να κάνω;
οκ οποτε καλου κακου κανε και εσυ. παντως να ξερεις οτι γενικα τα πετ σοπς ειναι το χειροτερο μερος που μπορεις να απευθυνθεις για να παρεις ενα ζωο. δυστυχως προμηθευονται τα ζωα απο παρανομα εκτροφεια και αυτο σημαινει οτι πισω απο τα μωρα που βλεπεις στη βιτρινα υπαρχουν οι γονεις τους που κανουν εξαντλητικες γεννες, κατα κανονα δεν ελεγχονται για λοιμωδη νοσηματα και γενικα δεν τηρειται κανενας απο τους κανονες που πρεπει να τηρει ενας νομιμος εκτροφεας. αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα να το ξερεις, αν τυχον παρεις επομενη γατουλα μην πας παλι σε πετ σοπς υπαρχουν απειρα γατακια που ψαχνουν απεγνωσμενα σπιτια... ελπιζω παραυτα η δικη σου γατουλα να ειναι υγιεστατη

μην πας σε φαρμακειο, σε κτηνιατρο μονο. και στο λεω γιατι ειχα προσφατα εμπειρια με φιλη μου που πηγε να παρει για αποπαρασιτωση απο φαρμακειο και της εδωσαν σπρει για απολυμανση χωρου! και μολις ρωτησα την δικη μου κτηνιατρο ειπε οτι απο λαθος σκευασματα το ζωο μπορει ακομη και να πεθανει και μαλιστα την ιδια μερα της ειχαν φερει γατα με σπασμους απο λαθος αποπαρασιτωση. μονο κτηνιατρο να εμπιστευεσαι (ουτε ιδιοκτητη πετ σοπ). ή θα πας με τη γατουλα στον κτηνιατρο να κανει την αποπαρασιτωση (εσωτερικη και εξωτερικη) αυτος ή θα πας να παρεις απο αυτον τα σκευασματα (θα πρεπει να ξερεις ηλικια και κιλα) και θα σου δωσει οδηγιες πως να τα χρησιμοποιησεις. παραπανω σου λενε πως να απολυμανεις το χωρο σου αλλα στη θεση σου θα ρωτουσα και τον κτηνιατρο.
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
οκ οποτε καλου κακου κανε και εσυ. παντως να ξερεις οτι γενικα τα πετ σοπς ειναι το χειροτερο μερος που μπορεις να απευθυνθεις για να παρεις ενα ζωο. δυστυχως προμηθευονται τα ζωα απο παρανομα εκτροφεια και αυτο σημαινει οτι πισω απο τα μωρα που βλεπεις στη βιτρινα υπαρχουν οι γονεις τους που κανουν εξαντλητικες γεννες, κατα κανονα δεν ελεγχονται για λοιμωδη νοσηματα και γενικα δεν τηρειται κανενας απο τους κανονες που πρεπει να τηρει ενας νομιμος εκτροφεας. αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα να το ξερεις, αν τυχον παρεις επομενη γατουλα μην πας παλι σε πετ σοπς υπαρχουν απειρα γατακια που ψαχνουν απεγνωσμενα σπιτια... ελπιζω παραυτα η δικη σου γατουλα να ειναι υγιεστατη![]()
Κοιτα και εγω απο πετσοπ πηρα την μικρη μου (λογω απειριας) αλλα της εκανα εξετασεις ειτζ λευχαιμιας κλπ και ειναι υγιεστατη. (Οταν παει στην καταλληλη ηλικια θα της κανω εξεταση για περιτονιτιδα για να σιγουρευτω) Ο κτηνιατρος μου ειπε που την εξετασε οτι ειναι πεντακαθαρη οχι απο αποψη μονο παρασιτων αλλα και απο αποψη στοματικης υγιεινης! Βεβαια την αμπουλα και την παστα αποπαρασιτωσης τα τιμησαμε προληπτικα.
ΔΕΝ υποστηριζω τα πετσοπ και συμφωνω οτι εκμεταλλευοντε τα ζωα και καλο ειναι να τα αποφευγουμε απλα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι παντα αρρωστα. Και απο νομιμο εκτροφειο μπορεις να την πατησεις και δυστυχως ειχαμε προσφατο παραδειγμα απο φιλο του φορουμ γεγονος που μας στεναχωρησε απιστευτα και μας θυμωσε...
anna 21
Δραστήριο μέλος
υγ: εχεις δικιο ηταν εκτροφειο αναγνωρισμενο απ τον ΕΟΓ ομως οπως ο ιδιος εγραψε δεν υπηρχε ουτε συμβολαιο υιοθεσιας, ουτε τσιπακι (υποχρεωτικα απ το νομο πλεον και τα 2), ουτε pedigree...
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Τα ήξερα αυτά, αλλά είδα τα χαρτιά που αυτή είχε υιοθετήσει τα 2 γατάκια και μοναδικά απο την γέννα. Μάλιστα ήταν και σαν 4 μηνών αντι για 2 γιατί αυτή η γάτα είχε γεννήσει μόνο 2 γατάκια. Ωστόσο θα παώ και θα συμβουλευτώ κτηνίατρο. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
φυσικα και δεν ειναι απαραιτητο να ειναι αρρωστα ειπα οτι κατα κανονα δεν ελεγχονται οι γονεις τους (ουτε φυσικα γινεται η επιλεκτικη αναπαραγωγη που κανουν οι σωστοι εκτροφεις) αυτο σημαινει οτι κατα κανονα παλι ειναι θεμα τυχης το αν το ζωο που παιρνεις ειναι υγιες. το εκτροφειο που πηρε το παιδι αυτο το γατακι του ειπε πολλες φορες οτι δεν του ειχε δωσει κανενα αποδεικτικο για τιποτα επομενως μαλλον απιθανο να ηταν νομιμο.
υγ: εχεις δικιο ηταν εκτροφειο αναγνωρισμενο απ τον ΕΟΓ ομως οπως ο ιδιος εγραψε δεν υπηρχε ουτε συμβολαιο υιοθεσιας, ουτε τσιπακι (υποχρεωτικα απ το νομο πλεον και τα 2), ουτε pedigree...
Νομιμοι ξε-νομιμοι Αννα μου, το ασχημο ειναι οτι παρανομιες εις βαρος των ζωων και των ανθρωπων υπαρχουν σχεδον παντου. Το ευκολο χρημα...
Basilisssssss
Νεοφερμένο μέλος
και πρόκειται αν θέλετε να ξέρετε για τη ράτσα για βρετανική "κοντοτριχη" .Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Καταρχάς, με το καλό να δεχθείς το γατάκι σου!

Όσον αφορά την τροφή, υποθέτω ότι είναι ανάλογα με την ηλικία του.
Για παράδειγμα, εάν είναι 2 - 4 μηνών υπάρχουν ειδικές τροφές για γατάκια τόσο μικρά, εάν είναι μεγαλύτερο το ίδιο.
Σχετικά με τα αξεσουάρ, θα πρέπει να έχεις τα μπολάκια που θα τρώει (θα πρότεινα μεταλλικά), μια αμμολεκάνη (η κλειστή είναι καλύτερη κατά τη γνώμη μου), την άμμο κι αρκετά παιχνίδια.
Την πρώτη μέρα που θα το φέρεις στο σπίτι σου θα μπορούσες να είσαι μαζί του σε ένα δωμάτιο ώστε να αρχίσει να περιεργάζεται το χώρο και τα διάφορα αντικείμενα.
Απέφυγε τις έντονες κινήσεις και τις δυνατές φωνές ώστε να μην τρομάξει και μην το πιέσεις για αγκαλιές και χάδια.
Θα έρθει μόνο του όταν θέλει και νιώθει έτοιμο να σε εμπιστευτεί οπότε θέλει λίγη υπομονή αυτό.

Ίσως προσπαθήσει να κρυφτεί την πρώτη μέρα, κάτι που είναι φυσιολογικό.
Οπότε μπορείς να το δελεάσεις με κάποιο παιχνίδι ώστε να ξεθαρρεύει.

anna 21
Δραστήριο μέλος
tzenh δεν απευθυνομαι προσωπικα σε εσενα. αλλα δε θα πω κατι αλλο γιατι θα βγουμε εκτος θεματος...
Basilisssssss
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου !!!ελπίζω θα μου φανούν χρήσιμες ...

Δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο θέμα, ίσως δεν έψαξα και καλά, είμαι και ψιλοάσχετη ακόμη με το φόρουμ.
Αναρωτιέμαι πώς να καθαρίζω το φτυαράκι. Καμιά φορά που ο σβώλος από τα τσίσα κολλάει στο πάτωμα της αμμολεκάνης, πρέπει αναγκαστικά να τον ξύσω. Οπότε μένουν υπολείμματα (κολλημένη άμμος) πάνω στο φτυαράκι, τα οποία, με σκέτο χαρτί δυστυχώς δεν φεύγουν.
Δεδομένου ότι δεν κάνει να πετάμε τα υπολείμματα της άμμου στη λεκάνη και δεδομένου ότι, ακόμη και αν χρησιμοποιήσω κάποιο ειδικό γι'αυτό το σκοπό δοχείο για να μουλιάσω το φτυαράκι (με τι, άραγε; Χλωρίνη; Απορρυπαντικό πιάτων; ), μετά κάπου θα πρέπει να πετάξω το νερό, τι γίνεται; Εσείς πώς το καθαρίζετε;
Μήπως η ποσότητα που συγκεντρώνεται δεν είναι ικανή να βουλώσει τη λεκάνη και τσάμπα ψάχνομαι;
Milve
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ το φτυαράκι το πλένω μαζί με την αμμολεκάνη μου κάθε φορά που πετάω την άμμο. Της υπόλοιπες φορές απλά το σκουπίζω, αν είναι ανάγκη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν έχω και μεγάλη εμπειρία οπότε μπορεί και να έχω κάπου λάθος. Γενικά, όμως νομίζω πως αν η άμμος είναι καλή, θα πρέπει να δημιουργεί σβόλο και να μην είναι τόσο δύσκολο να την καθαρίσεις...
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μπορεις να πλενεις το φτυαρακι μαζι με την αμμολεκανη, εγω τουλαχιστον αυτο κανω. Τωρα αν εχει κολλημενα πραγματα πριν την ημερα που ειναι να πλυνεις την αμμολεκανη, μπορεις να το καθαρισεις με χαρτι μεσα στο σακουλακι που μαζευεις τα κακακια και μετα να το πλυνεις μονο του κανονικα. Οι περισσοτεροι συνιστουν ηπια καθαριστικα, υγρο πιατων οι συνηθως.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κι εγώ με την αμμολεκάνη το πλένω, δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια διαφορετική φροντίδα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool