Jesika
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας είμαι Νεο μέλος και θα ήθελα την βοήθειας σας
Εγώ πάντα είχα σκυλια και ποτέ γατα
Τώρα σκεφτείτε οτι έχω 5 σκυλια
Μετακόμισα τώρα σε καινουργια περιοχή και κάτω απο το Σπιτι μου υπάρχουν πολλές γατες .υπηρχε όμως μια παρα πολυ καλή και φιλική και όποιον έβλεπε ήθελε αγκαλιά κάθε μέρα τις έβαζα φαγητο κάποια στιγμή είδα οτι ήταν έγκυος και μετα απο μερικές μέρες δεν ήταν καλα την πήρα και την πήγα στο γιατρό και μου είπε οτι τα γάντια έχουν πεθάνει έχει επιπλοκη και πρεπει να κανει επέμβαση και στειρωση .τις τα έκανα και τώρα την κρατάει η γιατρός για την ανάρρωση .τι είπα να κανει εξετασεις αιματος εμβόλια αμπουλα χάπι για παράσιτα . Αλλα μου λένε όλοι για το τοξοπλασμα και επειδή βρίσκομαι σε φάση να μείνω έγκυος τι κάνω; Εάν έχει η γατα περνάει; Με εξετασεις αιματος στην γατα φαίνεται; Εάν δεν έχει μπορει να το κολλήσει ; Εγώ εάν ειναι θα την έχω μέσα στο Σπιτι και καθόλου έξω πια ; Και εκτός απο όλα αυτα πρεπει να την περιόρισω στην αρχή ; Και τι χρειαζεται να κάνω για να νοιώθει καλα;
Σας τρελανα με τις ερωτήσεις ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Θα ελεγα πως ο κινδυνος να κολλησεις τοξοπλασμα απο γατα ειναι υπερτιμημενος, περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να το κολλησεις απο κρεας που δεν ειναι καλα ψημενο λογω καποιας κουζινας (το σενιαν που λενε) και απο λαχανικα που δεν εχουν πλυθει καλα. Εχω εναν ξαδελφο που απεχθανεται τις γατες, δεν ειχε ποτε του και μαλιστα μικρος ο ηλιθιος τις πυροβολουσε με αεροβολο για σπορ. Σε πληροφορω πως επαθε τοξοπλασμωση και κοντεψε να χασει την οραση του. Εγω απο την αλλη που ολη μου την ζωη ειμαι με γατες, δεν επαθα ποτε τιποτα, κυριως γιατι ειμαι υποχονδρια οσον αφορα το πλυσιμο των τροφιμων.
Θα σε συμβουλευα λοιπον να παρεις την γατουλα κανονικα και οταν ασχολεισαι με την αμμο της να φορας γαντια μιας χρησεως για ενα μικρο διαστημα, μια και η γατουλα ζουσε εξω και δεν ξερουμε τι ετρωγε. Ετσι το κολλανε οι γατες, απο κρεας μολυσμενο και κυριως ωμο.
Οσο θα την εχεις εσυ, εφ' οσον θα την ταιζεις με βιομηχανοποιημενες τροφουλες καταλληλες για γατουλες, δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα.
Οσο για τα υπολοιπα ερωτηματα σου, το μονο που εχω να σε συμβουλεψω ειναι να εισαι οσο πιο ανετη γινεται και να ακολουθησεις τους δικους της ρυθμους, εκεινη ξερει καλυτερα τον χρονο που χρειαζεται για να προσαρμοστει στο σπιτι σου. Κυριως μην την πιεσεις για τιποτα και αστην να τα κανει ολα με τον ρυθμο που εκεινη θελει.
Θα χρειαστεις μπωλακια για την τροφη και το νερακι της, ενα κρεββατακι που μπορει να ειναι και αυτοσχεδιο, αν και συνηθως λατρευουν να κοιμουνται μαζι μας αν τους το επιτρεπουμε, ή σε καναπεδες και καρεκλες. Επισης θα χρειαστεις ενα ονυχοδρομιο για να ακονιζει τα νυχακια της και να μην σου γρατζουναει τα επιπλα, παντως τα δικα μου παρ' ολο το ονυχοδρομιο, τα επιπλα γρατζουνανε, αλλα τα αγαπαω τοσο που δεν με πειραζει καθολου. Ειμαι της αποψης πως ολα τα υλικα αντικειμενα ξαναγινονται ευκολα ή δυσκολα, τα ζωντανα πλασματα ομως ποτε και προτιμω να δινω εμφαση σε αυτα.
Το τελευταιο που θα ηθελα να σου πω, επειδη δεν ξερω πως ειναι το σπιτι σου ειναι οτι αν εχεις μπαλκονι, βεραντα ή κατι αναλογο θα ηταν καλο να το περιφραξεις αν σκοπευεις να την αφηνεις να βγαινει εκει, εκτος και αν βγαινει εξω μονο με την δικη σου επιβλεψη. Μια και εχει ζησει στον δρομο, ειναι πιθανον να θελει να βγει εξω, σε καμμια περιπτωση μην την αφησεις γιατι μπορει να την χασεις.
Για ολα τα υπολοιπα πιστευω πως θα σε καθοδηγησει το ενστικτο σου και η αγαπη σου για την γατουλα σου, εαν οχι παλι εδω ειμαστε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οσον αφορα την τοξοπλασμωση,υπαρχει μια τεραστια παραφιλολογια γυρω απο αυτο το θεμα
Σου παραθετω ενα αρθρο απο ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ σαιτ,και τα σμπερασματα δικα σου
Αν διαβασεις προσεκτικα αυτα που γραφουν ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ,και οχι η θεια μας,ο μπαρμπας μας..η γιαγιουλα στο χωριο,θα δεις οτι απο την γατα ειναι σχεδον αδυνατον να κολλησεις τοξοπλασμωση.ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Η τοξοπλάσμωση είναι μία από τις σπουδαιότερες πρωτοζωϊκές νόσους με παγκόσμια εξάπλωση και ιδιαίτερη σημασία για τη δημόσια υγεία. Η τοξοπλάσμωση οφείλεται στο πρωτόζωο toxoplasma gondii.
Η συγγενής τοξοπλάσμωση εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό επακόλουθο μόλυνσης της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία πρακτικά μπορεί σχεδόν πάντα να προληφθεί. Για τον λόγο αυτό, η γενική οδηγία είναι να γίνεται ορολογικός έλεγχος όλων των εγκύων κατά την πρώτη επίσκεψη στον μαιευτήρα. Εάν μια γυναίκα μολυνθεί από το τοξόπλασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές φορές οδηγείται σε μόλυνση και το έμβρυο. Προσβολή του εμβρύου, σε συνδυασμό με ελλιπή θεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να είναι μοιραία , ή να οδηγήσει στη γέννηση βρέφους με σοβαρές ανωμαλίες. Η θεραπεία της οξείας πρωτοπαθούς τοξοπλάσμωσης της εγκυμοσύνης ελαττώνει σημαντικά τον κίνδυνο προσβολής του νεογνού. Η ευαισθητοποίηση των ιατρών και η από μέρους τους ενημέρωση της μητέρας, που δεν έχει έρθει σε επαφή με το τοξόπλασμα πριν μείνει έγκυος, αλλά και η συστηματική και αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι σημαντικά για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι το ποσοστό των εγκύων, οι οποίες προσβάλλονται από τοξοπλάσμωση δεν ξεπερνά, σύμφωνα με τις στατιστικές το 5%.
Στον άνθρωπο τα συμπτώματα της ασθένειας [FONT=Times New Roman, serif]εμφανίζονται μετά την πρώτη μόλυνση του ατόμου. Επίσης εμφανίζονται σε άτομα με ανοσοκαταστολή, λευχαιμία, [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]Hodgkin[/FONT][FONT=Times New Roman, serif] και [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]AIDS. [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]Η μόλυνση ή η αναζωπύρωση του νοσήματος έχουν σοβαρές επιπτώσεις, όταν συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]εγκυμοσύνης.[/FONT][FONT=Times New Roman, serif] Στο 50-80% των περιπτώσεων μόλυνσης της εγκύου, τα παράσιτα διέρχονται τον πλακούντα και μολύνουν το έμβρυο, συνήθως τις πρώτες 1-2 εβδομάδες μετά τη μόλυνση. [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]H[/FONT][FONT=Times New Roman, serif] μόλυνση του εμβρύου κατά το πρώτο τρίτο της εγκυμοσύνης προκαλεί την αποβολή του, ενώ η μόλυνση του εμβρύου κατά το δεύτερο ή το τρίτο στάδιο της εγκυμοσύνης είναι πιθανόν να προκαλέσει χοριοαμφιβληστροειδίτιδα, επασβεστώσεις στον εγκέφαλο, υδροκέφαλο, ατροφία εγκεφάλου, κολόβωμα, πνευμονία κ.ά[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif] Βασικοί κανόνες πρόληψης της τοξοπλάσμοσης. [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]1.- Ο άνθρωπος πρέπει πάντα να καταναλώνει βρασμένο κρέας και ποτέ να μην καταναλώνει ωμά κρέατα ή μισοψημένα και αυτό γιατί πολύ συχνά το κρέας των παραγωγικών ζώων είναι μολυσμένο με τοξόπλασμα. Με το σωστό μαγείρεμα όμως, αλλά και με τη σωστή κατάψυξη του, το παράσιτο εξουδετερώνεται εύκολα. [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]2.- Να πλένει πολύ καλά τα χόρτα, τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία τρώγονται ωμά..[/FONT][FONT=Times New Roman, serif] 3.- Να καταναλώνει πάντα παστεριωμένο ή καλά βρασμένο γάλα. Όλα τα γαλακτοκομικά παρασκευάσματα να είναι από παστεριωμένο γάλα . [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]4.- Να καθαρίζει τακτικά την άμμο υγιεινής της γάτας. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται καθημερινά και αυτό διότι οι ωοκύστεις που αποβάλλονται στην άμμο υγιεινής της γάτας, καθίστανται μολύνουσες μετά από 1 ως 3 ημέρες ανάλογα τις συνθήκες περιβάλλοντος.[/FONT][FONT=Times New Roman, serif] 5.- Σωστή και προσεγμένη διατροφή για τις οικόσιτες γάτες. και αποφυγή περιπλάνησης της γάτας εκτός σπιτιού. [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]6.- Κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε περίοδο εγκυμοσύνης να αποφεύγει να ασχολείται με τον καθαρισμό της άμμου υγιεινής της γάτας του σπιτιού, επίσης να αποφεύγει να ασχολείται με αδέσποτες γάτες. Απαραίτητη η χρήση γαντιών για εργασίες με τα χώματα του κήπου. Τέλος, προσεκτικό και συχνό πλύσιμο των χεριών και ειδικά στη κουζίνα κατά την προετοιμασία του φαγητού, όταν υπάρχει ωμό κρέας.[/FONT][FONT=Times New Roman, serif] 7.- Προφύλαξη των μικρών παιδιών στα πάρκα και στις παιδικές χαρές από την επαφή με άμμο πιθανώς μολυσμένης με κύστεις τοξοπλάσματος. [/FONT][FONT=Times New Roman, serif] Η σωστή ενημέρωση και η αποφυγή του πανικού, είναι ο καλύτερος συνδιασμός, σε τέτοιες ασθένειες. Η τοξοπλάσμωση είναι όντως μια σοβαρή ασθένεια για όλους μας. Είναι το ίδιο σοβαρή ακόμη και για ανθρώπους που δεν θα έχουν ή δεν είχαν ποτέ τους κατοικίδιο. [FONT=Times New Roman, serif]Ο σωστά ενημερωμένος άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει,ότι η μόλυνσή του με το παράσιτο γίνεται με τους κάτωθι τρόπους. 1) Κυρίως με “κύστεις” του παρασίτου, όταν καταναλώνει ωμό ή μη καλά ψημένο κρέας και αυτό γιατί στη χώρα μας είναι μολυσμένα σε μεγάλο ποσοστό τα παραγωγικά ζώα. 2) Μόνο συμπτωματικά, με ώριμες ωοκύστεις του παρασίτου,όταν καταναλώνονται άπλυτα ή μη καλά πλυμένα τα ωμά λαχανικά ή τα φρούτα. [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, serif]
[FONT=Times New Roman, serif][FONT=Times New Roman, serif] Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι στη χώρα μας η συχνότητα μόλυνσης της γάτας είναι ασήμαντη, σε ποσοστό μικρότερο του 1%. [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, serif][FONT=Times New Roman, serif]Η γάτα είναι υπεύθυνη μόνο για τη διασπορά του παράσιτου στη φύση και όχι για τη μόλυνση του ανθρώπου.[/FONT][/FONT]ΠΗΓΕΣ: Σ.Θ. Χαραλαμπίδης Καθηγητής Α.Π.Θ.[/FONT]
Σ. Κανέλλη- Παπαϊωάννου Βιολόγος Ι. ΠΑΣΤΕΡ.
Πηγη
Ολα τα αλλα ει ναι απλα παραφιλολογια.
Ενημερωτικα να σου Πω οτι το 80 με 90% του γαλλικου πληθυσμου,εχει ¨περασει"τοξοπλασμωση,οχι επειδη ολοι οι γαλλοι εχουν γατες,αλλα επειδη οι Γαλλοι τρωνε ΜΙΣΟΨΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥΣ.

anna 21
Δραστήριο μέλος
αν παλι δεν εχει και την παρεις μεσα στο σπιτι αποκλειστικα, ειναι αδυνατο να κολλησει αφου θα τρωει ο,τι εσυ της δινεις.
μην αφησεις κανενα γυναικολογο να σε τρομαξει. προσφατα νομιζω οτι καταλαβα γιατι δημιουργουν πολλοι γιατροι πανικο στις εγκυους με τις γατες και το τοξοπλασμα. γνωριζουν πολυ καλα τι επιπτωσεις εχει το να κολλησει μια εγκυος τοξοπλασμα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης στο εμβρυο, αλλα συνηθως δεν γνωριζουν πως μεταδιδεται απο τη γατα στον ανθρωπο- αν το καλοσκεφτεις δεν ειναι και δικο τους επιστημονικο αντικειμενο, δεν ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν. αρμοδιοι για αυτο το θεμα να μας πουν ειναι οι κτηνιατροι (και οι βιολογοι) και κυριως αυτοι που ειδικευονται στις ζωονοσους. και αυτοι λενε ολα αυτα που λενε και τα κοριτσια παραπανω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ποσο,μα ποσο απιστευτα σωστο ειναι αυτο!!Ακριβως αυτο Αννα μου.μην αφησεις κανενα γυναικολογο να σε τρομαξει. προσφατα νομιζω οτι καταλαβα γιατι δημιουργουν πολλοι γιατροι πανικο στις εγκυους με τις γατες και το τοξοπλασμα. γνωριζουν πολυ καλα τι επιπτωσεις εχει το να κολλησει μια εγκυος τοξοπλασμα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης στο εμβρυο, αλλα συνηθως δεν γνωριζουν πως μεταδιδεται απο τη γατα στον ανθρωπο- αν το καλοσκεφτεις δεν ειναι και δικο τους επιστημονικο αντικειμενο, δεν ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν. αρμοδιοι για αυτο το θεμα να μας πουν ειναι οι κτηνιατροι (και οι βιολογοι) και κυριως αυτοι που ειδικευονται στις ζωονοσους. και αυτοι λενε ολα αυτα που λενε και τα κοριτσια παραπανω.

Jesika
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστω παρα πολυ τώρα για μια εβδομάδα θα την έχει η γιατρός μεχρι να κανει την αντιβιωση και να τις κόψει τα ράμματα και απο χτες τις βάλαμε αμπουλα και τις δώσαμε χάπι για τα σκουλήκια .να τις πάρω το κλειστό κουτί για να λερώνει; Και τα ονυχοδρομιο ειναι ακριβώς ξέρετε κανένα με λογικές τιμες ; Μπάνιο κανουν οι γατες; Η γιατρός μου είπε οτι θα τις δώσει λίγο ηρεμιστικο και μετα μπάνιο αλλα για αργότερα;
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Μου είπε λοιπόν ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένας κίνδυνος να κολλήσει ένας άνθρωπος τοξοπλάσμωση από τη γάτα, εκτός αν (όπως χαρακτηριστικά μου είπε) σκοπεύω να καθαρίζω την αμμοδόχο και μετά να μην πλένω τα χέρια μου ή εκτός αν σκοπεύω να φάω τα κακά της γάτας

Εν συνεχεία μου ανέφερε τους κινδύνους να κολλήσει κανείς τοξοπλάσμωση από κακοπλυμένα λαχανικά και μισοψημένο κρέας, καθώς και μου επισήμανε ότι πρέπει να ενημερώνουμε ΕΜΕΙΣ τους γιατρούς μας όταν ακούμε ανακρίβειες και παραφιλολογίες, έτσι ώστε κάποια στιγμή να εκλείψει αυτό το φαινόμενο.
Απέδωσε την έλλειψη ενημέρωσης των γιατρών στο γνωστό πρόβλημα της Ελλάδας με τα οικόσιτα ζώα, όπου όλοι, ακόμα και επιστήμονες, λυσσάνε ότι "θα καταπιείς τις τρίχες και θα πάθεις διάφορες αρρώστιες". Επειδή μάλιστα εκείνη σπούδαζε πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, μου είπε ότι εκεί σχεδόν όλοι έχουν ένα ή και περισσότερα κατοικίδια και ότι γενικά ποτέ δεν είχε ακούσει να φοβούνται τόσο πολύ τα ζώα όσο εδώ πέρα που ακόμα και οι γιατροί λένε διάφορες δεισιδαιμονίες.
Τώρα για τα υπόλοιπα:
- κλειστή ή ανοιχτή γατο-τουαλέτα; Αυτό είναι στην κρίση σου. Εγώ είχα για μήνες ανοιχτό κουτί και δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε με μυρωδιές ούτε με τίποτα. Τώρα πήραμε μια κλειστή τουαλέτα, κι αυτό για να περιοριστεί όσο γίνεται η άμμος που πετιέται έξω κατά το σκάψιμο, επειδή το σπίτι είναι πολύ μικρό και διασκορπίζεται παντού. Από τις λίγες μέρες χρήσης της κλειστής τουαλέτας, είμαι ευχαριστημένη, όντως κάνει τη δουλειά της.
- ονυχοδρόμιο -τιμή: Αυτό δυστυχώς είναι μια πονεμένη ιστορία. Στα πετ σοπ οι τιμές βαράνε, στα μεγάλα ονυχοδρόμια όμως. Ένα μικρό ονυχοδρομιάκι για να ξύνει τα νυχάκια της η γατούλα τουλάχιστον για αρχή, μπορείς να βρεις και με 20 ευρώ ή και παρακάτω. Εμείς έχουμε αυτό
αυτό κόστιζε γύρω στα 8 ευρώ και μπορεί κι εκεί να ξύσει τα νύχια της, αλλά ομολογουμένως όχι τόσο καλά όσο στο ονυχοδρόμιο. Όσο ήταν μωρό όμως, το τίμησε δεόντως και της ταίριαζε καλύτερα και στο μέγεθος, τη βόλευε περισσότερο.
- πρέπει να κάνουν μπάνιο οι γάτες; Εγώ θα έλεγα όχι. Δε θα ήθελα να τη βάλω σε τέτοια ταλαιπωρία. Απ' την άλλη, εμείς όταν τη βρήκαμε ήταν πεντακάθαρη. Μετά και την αποπαρασίτωση λοιπόν, δε χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα, άλλωστε οι γάτες πλένονται όλη μέρα από μόνες τους. Αν τυχόν όμως το γατάκι σας είναι βρώμικο, τότε νομίζω ότι μπορείτε να το κάνετε ένα μπανάκι μόλις το φέρετε στο σπίτι. Βέβαια αυτό θα πρέπει να γίνει προσεχτικά και ήρεμα, για να μην τρομάξει και κοψοχολιαστεί το γατάκι. Ξέρω ότι κάποιοι χρήστες του φόρουμ μπανιαρίζουν τα γατάκια τους, αυτοί μπορούν να σου περιγράψουν πώς το κάνουν. Βέβαια πριν την μπανιάρεις καλά θα είναι να μιλήσεις με τον γιατρό έτσι ώστε να μην κινδυνεύεις να ξεπλύνεις την αποπαρασίτωση που έγινε εξωτερικά. Εγώ μπάνιο θα έκανα τη γατούλα μόνο την πρώτη μέρα που θα την έφερνα σπίτι, αν ήταν βρώμικη. Μετά δε θα την ξαναέπλενα, δεν υπάρχει λόγος. Οι γάτες όπως ξέρεις καθαρίζονται μόνες τους. Θα φοβόμουν μήπως δημιουργήσω κανένα δερματικό πρόβλημα με το σαπούνι, ακόμα κι αν αγόραζα ειδικό για γατούλες.
Αχ μωρέ τώρα είδα ότι η καημενούλα ήταν έγκυος, με πεθαμένα γατάκια στην κοιλίτσα της. Μην το μπανιάρεις μωρέ το καημένο μετά από τέτοια ταλαιπωρία. Άσε που δε θα πρέπει να βραχούν και να σαπουνιστούν τα ράμματα σε καμία περίπτωση. Άσε να περάσει κάνας μήνας και μετά, αν θες, κάντην ένα μπανάκι.
Σκέφτομαι τη δικιά μας μετά τη στείρωση τι χάλια είχε και πόσο αξιολύπητη φαινότανε και μου σπαράζει την καρδιά η ιδέα να τη χώναμε και στην μπανιέρα μετά από τέτοιο Γολγοθά
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό ή και "αστείο", αλλά πραγματικά ήταν αξιολύπητη η κακόμοιρη, πονούσε, την τραβούσαν τα ράμματα, ήταν χάλια απ' τη νάρκωση, απαπα.
anna 21
Δραστήριο μέλος
προσφατα ημουν με 2 φιλους μου τελειοφοιτοι και οι 2 ιατρικης και αν και ανοιχτα μυαλα και διαβασμενοι γενικα επεμεναν και αυτοι οτι αν εισαι εγκυος πρεπει να διωξεις τη γατα σου!! εφριξα τους τα ειπα ενα χερακι- οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη αυτοι ειναι ανενημερωτοι, αυριο θα βρεθουν στο δρομο ζωα εξαιτιας τους (ενταξει και οι ιδιοκτητες θα ευθυνονται φυσικα αλλα καταλαβαινετε τι εννοω, ο απλος κοσμος εχει μια ταση να θεωρει τους γιατρους παντογνωστες και να ακουει ακριτα ο,τι λενε). αυτα απλα προς προβληματισμο...

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αστεράκι: επειδή λέμε συνέχεια περί "ενημέρωσης", θέλω να πω ότι δεν είναι δα και τρομερό να ξέρεις πώς μεταδίδεται η τοξοπλάσμωση. Και τι εννοώ: ότι αν θεωρείς -σαν γιατρός- ότι είσαι αρκετά "ενημερωμένος" ώστε να ανακινείς θέματα περί αποβολών και επικινδυνότητας κλπ, τότε φρόντισε να είσαι κανονικά ενημερωμένος ώστε να τα πεις όλα, σωστά και τεκμηριωμένα.
Δηλαδή άμα θες να λες συνέχεια για το πόσο τζιζ είναι να έχει κάποια έγκυος γυναίκα μια γάτα στο σπίτι της, άνοιξε το ιντερνετ και ψάξε, ρώτα έναν φίλο σου, ρώτα έναν συνάδελφο, πάρε ένα βιβλίο και διάβασε για το πώς κολλάει αυτό το πράμα. Δε συζητάμε για απόκτηση καμιας βαθιάς εξειδίκευσης, συζητάμε για στοιχειώδη γνώση, η απόκτηση της οποίας επέρχεται σε λιγότερο από 15 λεπτά.
Μία φίλη πρόσφατα είχε ένα αντίστοιχο περιστατικό, με γυναικολόγο ο οποίος της έλεγε τα γνωστά. Η φίλη έκατσε και τον άκουσε και ευγενικά στο τέλος του είπε οτι αυτά που της λέει δεν ισχύουν και ότι αν θέλει μπορεί να του στείλει στο mail του σελίδες από ιατρικά σάιτ, μελέτες, paper, κάτι, ώστε να τα δει και εκείνος. Λοιπόν, ο γιατρός πιθανότατα θεώρησε ότι ήθελε να τον προσβάλλει, διότι σχεδόν της το ξέκοψε λέγοντάς της ότι εκείνος άλλα ξέρει, ότι το ιντερνετ δεν είναι αξιόπιστο (λες και του είπε η κοπέλα ότι θα του πάει πληροφορίες από το σαιτ του κοσμοπολιταν) και ότι στο κάτω κάτω αυτός γυναικολόγος είναι και όχι κτηνίατρος.
Λοιπόν μου τα μετέφερε αυτά η φίλη μου, λέγοντάς μου ότι επειδή δεν ήθελε να γίνει κόντρα και να ψυχρανθούν, επειδή τον εκτιμάει σαν άνθρωπο και επιστήμονα, απλά το άφησε έτσι το θέμα και έφυγε. Ωστόσο ήθελε να του πει ότι "αν δεν είναι ειδικότητά σας, τότε ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ και στείλτε την ασθενή στον αρμόδιο ειδικό. Ή αυτό θα κάνετε, ή θα ενημερωθείτε, σ' αυτά τα πράματα μεσοβέζικες λύσεις δε χωράνε". Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ θα ντρεπόμουν να τα πω αυτά, θα κόμπλαρα.
Πάλι βγήκαμε οφφ τοπικ. Μια με τις βαλεριάνες, μια με τα τοξοπλάσματα, έχουμε μακελέψει όλα τα θέματα

Μήπως να μεταφερθούν στο θέμα με την τοξοπλάσμωση; 

anna 21
Δραστήριο μέλος

ε μα ναι πραγματικα. το θεμα δεν ειναι οτι δεν εχουν 15 λεπτα να ενημερωθουν σωστα για το θεμα και να μην σπερνουν τον πανικο. πολλοι ειναι απλως "κολλημενοι" και βαζουν την κασετα να παιζει. και οταν εισαι "κολλημενος" (πχ με το ποσο ανθυγιεινο ειναι να εχεις γατα) δε σε ενδιαφερει ουτε να τεκμηριωσεις ουτε να επιχειρηματολογησεις.
Jesika
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις εγω την γάτα δεν πρόκειται να την δίωξω έχω βέβαια 5 σκυλια και μένω σε διαμέρισμα στην αρχή είχα πει να την βάλω στην πυλωτη της πολυκατοικίας και να την προσέχω μετά το ξέχασα δεν άφωνη το ζωακι με τέτοια ταλαιπωρία εαν βρω Σπιτι να την αγαπά και να τη. Εχει μέσα αλλιώς τι 5 σκυλια και μια γάτα και αργοτερα και ενα μωρο απλά θα την έχω σε Αλλο μέρος . Η Γιατρος μου είπε οτι όταν θα είναι εντάξει θα την κάνει Μπανιο εκείνη αυτή την εβδομάδα θα αγοράσω την προίκα της
tomas1050
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους. Μόλις σήμερα απόκτησα την κυρία της φώτο. Με μερικά από τα απαραίτητα. Την χαρίζανε σε ένα μαγαζί και έψαχνα εδώ και καιρό οπότε δεν αντιστάθηκα...ώρα με την ώρα προσαρμόζεται όλο κι πιο πολύ και ήδη χρησιμοποίησε την άμμο!!! Μια απορία που έχω είναι ότι δεν ακούει απο ότι μου φένεται εμένα καλά... αύριο θα πάω στον κτηνίατρο για να μου δώσει κάποιες απαραίτητες συμβουλές... να την πάρω μαζί μου; Και γενικά οποιαδήποτε συμβουλή μιας και είναι η πρώτη φορά που αποκτώ γάτα, είναι φυσικά ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ, πολύ καλό το φόρουμ. Μπράβο
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα ελεγα να την παρεις οπωσδηποτε μαζι σου, μονο ετσι μπορει να κανει σωστη διαγνωση ο κτηνιατρος. Ασε που μπορει να χρειαστει αποπαρασιτωση.
Η μονη συμβουλη που εχω να σου δωσω για την ωρα, ειναι να την αφησεις να προσαρμοστει με τους δικους της ρυθμους, μην την πιεσεις για τιποτα. Αφου εμαθε την αμμο της δεν εχεις κανενα προβλημα και το μονο που μενει ειναι να μαθει τον χωρο σου και να τον κανει δικο της, μαζι με εσενα φυσικα.
Να την χαιρεσαι,ειναι πανεμορφο πλασματακι και να ζησετε απειρες υπεροχες στιγμες μαζι.

tomas1050
Νεοφερμένο μέλος
Να σαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ. Έχω 1 ερώτηση ακόμα. Στο μαγαζί μου είπαν να έχω την τροφή συνεχώς γεμάτη. Έχει φάει αρκετά και έχει αφοδεύσει ήδη 3 φορές!!! Τι πρέπει να κάνω ακριβώς; Σ' ευχαριστώ και πάλι
Εννοειται οτι ειχα ετοιμα τα παντα και την κροκετα που ετρωγε, χρησιμοποιει την αμμο κανονικα και παιζει επισης αρκετα, αλλα δεν μπορω να πω οτι εχει φαει και πολυ.....
Οταν καθομαι στο σαλονι προτιμα να καθεται μακρια μου και ενω πολλες τις περισσοτερες φορες με ακολουθει οπου παω δεν τρελενεται και για χαδια, δηλαδη σκυβει και τα αποφευγει εκτος απο 1-2 φορες που ηθελε εκεινη και εκατσε για 10 δευτερολεπτα.
Το καλο ειναι οτι χθες το βραδυ ηρθε στο κρεβατι μονη της και κοιμηθηκε μαζι μου και γουργουριζε, βεβαια οταν ηρθε εκανε να βολευτει 10 λεπτα κοντα μου και ολο σηκωνοταν και ξαναφτιαχνοταν

Πως να το χειριστω ?
Καλώς την δέχτηκες τη κοπέλα. Πάλι κορίτσι ε ? Να το χειριστείς χα - λα -ρά και θα σου παραδοθεί πολύ σύντομα !
Σωτήρη καλώς τη δέχτηκες την πριγκιπισσούλα σου! Όλα θα κυλήσουν όμορφα, είναι ακόμη νωρίς! Ήδη όμως έχει δείξει σημάδια πως αναζητά την παρουσία σου! Σιγά σιγά θα νιώσει άνετα και θα φάει και θα πιει και θα πηγαίνει και τουαλετίτσα... Κι εμένα ο Ορφέας ακόμη δεν είναι και εντελώς εξοικειωμένος μαζί μας να φανταστείς, που τον έχω ήδη έναν μήνα και μια βδομάδα περίπου! Keep calm! Να τη χαίρεσαι για πολλά πολλά υπέροχα και υγιή χρόνια!

Hλια να σαι καλα, ναι κοριτσι παλι, μαλλον δεν ειναι τυχαιο, εννοειται το παω χαλαραΚαλώς την δέχτηκες τη κοπέλα. Πάλι κορίτσι ε ? Να το χειριστείς χα - λα -ρά και θα σου παραδοθεί πολύ σύντομα !

Σ'ευχαριστω Φωτεινη, ναι το ξερω οτι ειναι νωρις, τουαλετα πηγε 3-4 φορες κανονικα μεσα.Σωτήρη καλώς τη δέχτηκες την πριγκιπισσούλα σου! Όλα θα κυλήσουν όμορφα, είναι ακόμη νωρίς! Ήδη όμως έχει δείξει σημάδια πως αναζητά την παρουσία σου! Σιγά σιγά θα νιώσει άνετα και θα φάει και θα πιει και θα πηγαίνει και τουαλετίτσα... Κι εμένα ο Ορφέας ακόμη δεν είναι και εντελώς εξοικειωμένος μαζί μας να φανταστείς, που τον έχω ήδη έναν μήνα και μια βδομάδα περίπου! Keep calm! Να τη χαίρεσαι για πολλά πολλά υπέροχα και υγιή χρόνια!![]()
Τωρα πχ περνουσε συνεχεια μπροστα μου και γκρινιαζε μεχρι που τελικα ηρθε και κοιμηθηκε ακριβως μπροστα στο πληκτρολογιο, πρεπει και εγω να μαθω τις συνηθειες του σιγα σιγα.
Αχ το γλυκούλι μου!! Καλώς τη δέχτηκες Σωτήρη...
Υπομονή και αγάπη! Μόνο.
Όπως λέει κι η Φωτεινή η μικρή έχει από πολύ νωρίς αρχίσει να έρχεται σε επαφή μαζί σου.
Να τη χαίρεσαι, περιμένουμε φωτό!!!
Xaxaxa αυτά είναι τα καλύτερα
θα γνωριστήτε σιγά σιγά μωρέ, τι σιγά σιγά δηλαδή, από την επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ καλύτερα. Ανυπομονούμε να τη δούμε, καλώς τη δέχτηκες!Χρειάζεται να νοιώσει το ζώο ότι είσαι ήρεμος και μόλις εξερευνήσει και όοοοοολο το σπίτι θα χαλαρώσει και αυτό. Αλήθεια, μήπως το πήρες από κάπου που είχε και άλλα γατάκια παρέα; Μήπως εν μέρη είναι και ο χαρακτήρας της τέτοιος;
Πάντως όταν ήρθε ο δικός μου, μεγαλούτσικος και αυτός, έκλαιγε όλο το βράδυ σε σημείο που αναγκαστηκαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από το δίπλα σπίτι (προσοχή σπίτι, όχι διαμέρισμα). Τελικά του φουκαρά του έφταιγε η ζέστη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool