Γάτα του Αιγαίου

Κάπως έτσι είναι η Κλειώ της μάγισσας.:hmm:Αλλά είναι γκρι με κάποιες ραβδώσεις.:hmm:
Πολύ μπερδεμένο μου ακούγεται, χωρίς φωτογραφία δεν μπορώ να το καταλάβω καλά.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σας παιδιά... χαίρομαι που ο γατούλης μου ειναι στην φωτό,:P είναι ενα καταπληκτικό γατάκι με πολύ καλό χαρακτήρα και πολύ επικοινωνιακό μέλος της οικογενείας μας. Εκεί είμαστε στην έκθεση όπου πήραμε το 1 βραβείο στην κατηγορία εώς 6 μηνών.Τον λένε Ερμή και είναι ένα απο τα καλύτερα γατάκια που είχα ποτέ.. σας ευχαριστώ... Έρη:up::hello:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι αν αυτή η γάτα σου φαίνεται αδέσποτη... απλά σε ενημερώνω ότι η συγκεκριμένη ζεί σε σπίτι και είναι γάτα αιγαίου. Υπάρχουν χαρτιά γενεολογικά όπου φαίνονται οι γονείς και οι γονείς τους. Είναι από Εκτροφέα λέγεται Φραγκογιός Θεόδωρος και μπορεί να σου λύσει όλες τις απορίες σου σχετικά.....

Επειδή μάλλον αναφέρεσαι σε μένα, διευκρινίζω ότι εννοούσα αυτή τη φωτογραφία που υπήρχε παλιότερα στο άρθρο της wikipedia και τώρα έχει κατέβει.

Χαίρομαι πολύ που υπάρχει κάποιος που ασχολείται σοβαρά μ' αυτή τη ράτσα. Καλώς ήρθες και πέρνα κι από εδώ για να γνωρίσουμε εσένα και το γατούλη σου.:)
Καλώς ήρθες

Η ρατσα τελικα εχει αναγνωριστει;Γιατι δεν τη βλεπω στη λιστα του CFA...

Ούτε η FIFe την αναφέρει. Αλλά θέλει χρόνια για να αναγνωριστεί μια ράτσα. Ας ελπίσουμε να γίνει κι αυτό!

Παντως αν δεν ειναι αναγνωρισμενη δεν γινεται να γινει η εκτροφη της,καθως δε μπορουν να βγαλουν pedigree τα γατακια.

Νομίζω ότι γίνεται.:) Άλλωστε, πώς θα δημιουργηθεί μια φυλή (με την έννοια της σταθεροποίησης των χαρακτηριστικών), αν δεν αρχίσει κάποιος να την εκτρέφει; Όλες οι φυλές έτσι δημιουργήθηκαν.

Απ' τη στιγμή που έχεις κάποιες γενιές πίσω σου -και, άρα, γνωστό ιστορικό- μπορείς να βγάλεις πεντιγκρί (υποθέτω - δεν είμαι σίγουρη) από τον τοπικό όμιλο, στην περίπτωσή μας απ' τον ΕΟΓ. Απλώς η αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο αργεί λίγο.

Εγω δε μπορω να βγαλω καν πιστοποιητικο καθαροαιμιας για τη Μόιρα,επειδη δεν εχει αναγνωριστει η ρατσα της...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Θέλω πολύ να σας γνωρίσω καλύτερα γιατί πιστεύω ότι είσαστε πολύ καλά παιδιά από το λίγο που έχω διαβάσει. Κάποια στιγμή μου δώθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ καλύτερα με την ράτσα αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν τα κατάφερα. Πρόκειται πάντως για κοινή γάτα η οποία αναπαράγεται από εκτροφείς για να κρατήσει κάποια χαρακτιριστικά (π.χ. ο γάτος που είναι στην φωτό επάνω έχει ένα μάτι πράσινο και ένα μάτι γαλάζιο), άσχετα αν δεν φαίνεται εκεί. Μετά το τρίχωμα πρέπει να είναι το περισσότερο λευκό με κάποια μπαλώματα στο κεφάλι και λίγο στο σώμα και στην ουρά. Είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα αλλά όχι στο εξωτερικό.(τον λόγο δεν τον ξέρω ακόμα, (νομίζω έχει να κάνει με τον πληθυσμό της). Ίσως να έλυσα κάποιες από τις απορίες σας αν και εγώ έχω ακόμα απορίες........ φιλάκια:inlove::kiss:.....Έρη.

Χμ,αν γινεται προσπαθεια να διατηρηθουν καποια ξεχωριστα χαρακτηριστικα,θα πρεπει να τα εχουν ολες οι γατες της φυλης.Παντως αυτες που ειδα εγω στην Εκθεση,δεν ειχαν ενα ματι πρασινο κι ενα γαλαζιο,αν δεν κανω λαθος.Αν δεν ειναι αναγνωρισμενη η φυλη,με τι χαρτια τα δινει ο εκτροφεας;Απλα σαν απορια το εκφραζω,δεν αμφισβητω κατι.

Οι γάτες που ανήκουν σε κάποια φυλή δεν είναι και απαραίτητα πανομοιότυπες όπως οι σιάμ που και αυτές δεν είναι ακριβώς ίδιες ίσως έχουν κάποιες διαφορές, ίσως και όχι. Οι περσικές πάλι έχουν πορτοκαλί μάτια μερικές, άλλες όχι. Έχουν παράταιρα μάτια, άλλες όχι τα χαρακτιριστικά είναι περίπου ίδια, κρανίο, μάτια, αυτιά, τρίχωμα κ.τ.λ.. Όσο για τα χαρτιά που σου δίνει ο εκτροφέας είναι το γενεολογικό του δέντρο, για να μπορεί να λαμβάνει και μέρος στις εκθέσεις....

Ναι αλλα εχουν καποια στανταρ χαρακτηριστικα.Γενεαλογικο δεντρο βγαζει με πιστοποιητικο καθαροαιμιας;Γιατι ενδιαφερομαι να βγαλω κι εγω στη δικη μου.

ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΘΟΧΘΟΝΗ ΦΗΛΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΕΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΙΚΡΑΤΙΑ. ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΟΜΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΟΘΗ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΓΗΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΝΥΙΚΟΦΕΡΜΑΚΩΝ, ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΠΕΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΗΛΗ.ΓΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΓΑΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗ ΔΙΕΘΝΟΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΓΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΦΗΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΗ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΑΣ ΕΝΕΙΜΕΡΟΝΩ ΔΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΗΛΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝΕΣ ΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΗΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΦΗΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΑΝΘΠΩΠΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ.ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

Μπορειτε να μας απαριθμησετε τα χαρακτηριστικα της ρατσας;Καποια "χτυπητα" γνωρισματα ωστε να καταλαβουμε κι εμεις για ποιες γατουλες μιλαμε;Επισης,δια ριξτε μια ματια σε αυτη τη μικρη και πειτε μου τη γνωμη σας.:hmm:
P2230009-1.jpg
P2230011-1.jpg
P2210034-1.jpg
P2280087-1.jpg

ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΜΙΚΕΛΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΞ. Η ΓΑΤΟΥΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΝΤΙΓΚΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΓ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΚΤΡΩΦΕΙΟΥ ΘΑ ΜΠΩΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΙΑ ΠΕΝΤΙΓΚΡΙ ΟΠΟΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΙΚΟΙΝΟΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΦΑΞ ΓΡΑΨΕ gataaigaiou@otenet.gr

Δεν ειναι δικη μου η γατουλα,ειναι ενα γατακι που χαρισα,αλλα θα πω στην κοπελα που την εχει να επικοινωνησει μαζι σας αν θελει να της βγαλει χαρτια.Αν θελετε γραψτε μας τα χαρακτηριστικα της φυλης εδω για να ενημερωθουμε ολοι.Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!

roulis, καλώς ήρθες και σ' ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Να σε παρακαλέσω, ωστόσο, να μη γράφεις με κεφαλαία, επειδή στη γλώσσα του ίντερνετ είναι σαν να φωνάζεις.:)

ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αγαπητε μικελη τα χαρακτηρηστικα της γατας του αιγαιου αναφερωντε στο my pet οταν μπενης στη σελιδα.αυτο ομος που δεν εχουν γραψει οτι τα χρωματα των ματιων που αναγνωριζοντε ειναι ολες οι αποχρωσεις του πρασινου απο κιτρινοπρασινο μεχρι σκουρο πρασινο, αλλα και γαλαζιο καθωσ επεισης και τα παρατερα.επισης αναγνωριζονται ολα τα χρωματα τησ γουνας δηλαδη μονοχρωμα, διχρωμα, τριχρωμα καθως επισης το ολολευκο, τα ραβδωτα(brown tabby-silver tabby) και ολα τα σχεδια ραβδωτων.δεν ειναι δεκτα τα color point διοτι φανερωνουν προσμιξεις με αλλες φυλες.ελπιζω να βοηθεισα λιγο.μπορω αν θελεις να σου στειλω τα χαρακτηρηστηκα με φαξ.ειναι 2 σελιδες.Αγαπητε rouko ευχαριστω για τη παρατηρησησου ειληκρινα δεν το ηξερα αυτο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back