Γάτα του παρά πέντε!

scotous

Νεοφερμένο μέλος

Ο scotous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Γειά σας ,
Συγχαρητήρια πρώτα απο όλα για το υπέροχο site σας.
Ειλικρινά αν ζήσει ο γατούλης/γατούλα (δεν ξέρω ακόμα τι είναι) θα έχετε τρομερό μερίδιο συνεισφοράς!!
Το γατάκι βρήκαμε χθές στα σκουπίδια σε μία άκαρδη δολοφονική σακούλα, μαζί με τα άλλα 4 αδερφάκια του.¨
Ήταν 5 στο σύνολο.Δεν μπορούσα να πάρω και τα 5 αλλά ήθελα πολύ να σώσω τουλάχιστον ένα.και προτίμήσα να πάρω αυτό που φαινομενικά είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα..Είχε πολύ φουσκωμένο ματάκι και κλειστό..Πήρα κάτι τηλέφωνα και ρώτησα και του έκανα πλύσεις με χλιαρό χαμομήλι και μου έβγαλε πάρα πολύ πύον.πήρα λοιπόν απο το φαρμακείο ένα φάρμακο σταγόνες το Tobrex και του κάνα σήμερα 3 πλύσεις..¨Εχω ακολουθήσει όλες τις συμβουλές απο το site σας και ελπίζω να γίνει καλύτερα..αυτά που με ανησυχούν όμως είναι τα εξής:
1) Δεν του έχω δώσει νερό και δεν ξέρω πως?Μόνο γάλα σε σκόνη του δίνω με σύριγγα αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο..κάθε 2-3 ώρες..αλλα καί τα μεσάνυχτα ή κατα την διάρκεια της μέρας μόνο?
2)Δεν ξέρω ούτε φύλο ούτε ηλικία γύρς στα 3-5 ημερών μάλλον..πώς τα διαχωρίζω? είναι 170 γραμμάρια
3)Δεν έχει κάνει κακά του ακόμα μόνο τσίσα και του πειράζω με λαδάκι σε βαμβάκι και τα δύο μερη..χθές δεν είχε φάει καθόλου μόνο σήμερα που το πήρα
4)Εγώ ενοείτε ότι μέχρι να μεγαλώσει λίγο θα το έχω στο δωμάτιο μου αλλά δεν μπορώ να το έχω πολύ και αυτό που σκεφτόμουν είναι να το είχα στον κήπο και να το ταίζω στο μπαλκόνι μου..αλλά ανησυχώ γιατί είναι μόνο του τώρα και δεν ξέρω πως να το κοινονικωποιήσω..μπαλκόνι-κήπος-γειτονιά θα είναι αρκετό?μεσα στο σπίτι δεν μπορώ δυστυχώς γιατί δεν συμφωνούν οι γονείς μου

Πείτε μου ότι σχόλια υποδείξεις έχετε τα πάντα..Ευχαριστώ και πάλι!!:):):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!
Για να είναι το ματάκι του κλειστό πάει να πει ότι είναι λιγότερο από 7 ημερών.Μπορείς να δεις τις συμβουλές για νεογέννητα γατάκια εδω.Αναφέρει επίσης κάθε πόση ώρα και πόσο πρέπει να το ταϊζεις.Πρόσεχε τη θερμοκρασία του,ιδανικό θα ήταν να το έχεις μέσα σε πετσετούλα και πάνω σε μια χλιαρή θερμοφόρα.Προς το παρόν κοίταξε να επιβιώσει το γατάκι και μην ανησυχείς ακόμα για κοινωνικοποίηση,είναι πολύ νωρίς.Καλή του επιτυχία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή τα μάτια στα νεογέννητα είναι πολύ ευαίσθητα, είναι δυνατόν πολύ εύκολα από τέτοιου είδους μολύνσεις να χάσουν τα ματάκια τους. Δεν θέλω να κινδυνολογώ, απλώς πιστεύω ότι καλύτερα να τον πας σε ένα κτηνίατρο και αύριο αν γίνεται.
Όσο για το γαλατάκι, να φροντίζεις να είναι χλυαρό και του δίνεις αρκετά συχνά και όποτε νιαουρίζει. Πέρα από αυτό, φρόντισε να του φτιάξεις μία φωλίτσα ζεστή, τοποθετώντας ένα αναλογικό ρολόι, ώστε να νιώθει ότι ακούει τους χτύπους της καρδιάς της μαμάς του.

Τα υπόλοιπα αδερφάκια του που βρίσκονται;;;; Είναι μόνα; Αν είναι τόσο μωρά, δεν πρόκειται να ζήσουν χωρίς τη μαμά τους, ή γενικότερα χωρίς βοήθεια.... :(

Ελπίζω όλα να πάνε καλά!

τα υπόλοιπα γατάκια τα παράτησες εκεί??
Θα μπορουσες να τα βάλεις όλα σε μια κουτα, την ίδια περιποίηση θα ήθελαν άλλωστε..βεβαια τώρα που το συζητάμε το πιθανότερο είναι ότι είναι πολύ αργά..:(

τα υπόλοιπα γατάκια τα παράτησες εκεί??
Θα μπορουσες να τα βάλεις όλα σε μια κουτα, την ίδια περιποίηση θα ήθελαν άλλωστε..βεβαια τώρα που το συζητάμε το πιθανότερο είναι ότι είναι πολύ αργά..:(
Αυτό ήθελα να γράψω κ εγώ βρε πως άντεξες να τα παρατήσεις τα ψυχουλάκια εκεί;;;;

Παιδιά, ο scotous λέει ότι οι γονείς του δεν του επιτρέπουν ούτε το ένα να έχει στο σπίτι. Δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχεις πολλές επιλογές.
Scotous, εγώ θα σου πρότεινα, πέρα από τις συμβουλές στο ίντερνετ, να προσπαθήσεις να πας το γατάκι σε κανένα φιλόζωο κτηνίατρο για να σου δείξει και πρακτικά κάποια πράγματα.
Σε αυτό το θέμα θα βρεις μια λίστα με κτηνιάτρους της Αθήνας. Δες αν υπάρχει κανένας στην περιοχή σου.

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!Ποιος είπε ότι τα άφησα εκεί καλέ??:hmm::hmm::hmm::hmm:
Τα υπόλοιπα τα πήρε μία κυρία να τα δώσει στην γάτα της μήπως τα δεχτεί να μεγαλώσουν λίγο και μετά βλέπει αλλά το δικό μου είχε πρόβλημα στο μάτι και για να μην κολλήσει τα υπόλοιπα το πήρα να το προσέχω να το κρατήσω εγώ!!! Κυρίως το έχω σε μία κάλτσα μεγάλη που εχω σκίσει και είναι μια χαρά έχει και το αφρολέξ του..μαμ -κακα- και νανι ολη την ώρα και πλύσεις με χαμομήλι...το κακά με ανησυχεί γιατί ακόμα να χε..ει μόνο τσισα...Το ρολόι το έχω βάλει απο το πρωί και έχει κουρνιάσει εκει!! απο αυριο θα του βάλω ρολοι σε γατα-κουκλα να ζεστένετε παραπάνω.. Εψαχνα για γιατρό σήμερα αλλα δεν είχε απο αυριο θα παω να ρωτήσω..ιδεες για να μεγαλώσει ακόμα καλύτερα?

Πήγαινέ το πρώτα γιατρό να το δει και να σου πει αν είναι καλά. Μακάρι να είναι μόνο το ματάκι το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν έχω ανάλογη εμπειρία να σε βοηθήσω.
Καλή επιτυχία και μπράβο που το φροντίζεις.:)

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!Ποιος είπε ότι τα άφησα εκεί καλέ??:hmm::hmm::hmm::hmm:
Τα υπόλοιπα τα πήρε μία κυρία να τα δώσει στην γάτα της μήπως τα δεχτεί να μεγαλώσουν λίγο και μετά βλέπει αλλά το δικό μου είχε πρόβλημα στο μάτι και για να μην κολλήσει τα υπόλοιπα το πήρα να το προσέχω να το κρατήσω εγώ!!! Κυρίως το έχω σε μία κάλτσα μεγάλη που εχω σκίσει και είναι μια χαρά έχει και το αφρολέξ του..μαμ -κακα- και νανι ολη την ώρα και πλύσεις με χαμομήλι...το κακά με ανησυχεί γιατί ακόμα να χε..ει μόνο τσισα...Το ρολόι το έχω βάλει απο το πρωί και έχει κουρνιάσει εκει!! απο αυριο θα του βάλω ρολοι σε γατα-κουκλα να ζεστένετε παραπάνω.. Εψαχνα για γιατρό σήμερα αλλα δεν είχε απο αυριο θα παω να ρωτήσω..ιδεες για να μεγαλώσει ακόμα καλύτερα?
Ουφ ανησύχησα μπράβο σε σένα και στην κυρία:up::up::up:

Μακαρι να τα καταφερεις!!:up::up::up:

δεν σε κατηγόρησε κανείς βρε, μια απορία εκφράσαμε..Μπράβο, μέχρι στιγμής όλα που κάνεις είναι σωστά, θα βρεις και εδώ στο φόρουμ άρθρα για να κατατοπιστείς αναλόγως..ευχομαι το καλύτερο. Το σημαντικό είναι να το κρατάς ζεστό...και τα ματάκια καλύτερα καθαρισμά με μια καθαρή γάζα και φυσιολογικό ορό. Αν και μια βολτα απο κτηνίατρο θα βοηθούσε..Μπράβο και παλι..

ΜΠραβο σου αν και τοσο μικρο χωρις μαμα και με κατι ασθενες ειναι δυσκολα, εγω προσωπικα θα το αφηνα με την αλλη γατα κα απλα θα το φροντιζα παραπανω το θεμα ειναι να το δει κτηνιατρος αμεσα γιατι εαν δεν εχει κατι σοβαρο ειναι καλυτερα να παει με τα αλλα εστω για το πρωτο μηνα για να παρει το πρωτογαλα που σταθεροποιει το ανοσοποιητικο τους συστημα. Σκεψου το ας το δει γιατρος κι αποφασιζετε αλλα ειναι βασικο να ξερεις τι εχει.

Θα περιμένουμε νεότερα για το γατουλάκι σου.
Μπράβο που διάλεξες να το φροντίσεις!!!
Πήγαινε οπωσδήποτε σε ένα κτηνίατρο, να σε κατατοπίσει καλύτερα και να σου πει γι'αυτό το πύον που είπες ότι είχε στο μάτι. Έχω ακούσει ότι το tobrex είναι ειδικό για τις περιπτώσεις αυτές. Όμως ο κτηνίατρος νομίζω ξέρει καλύτερα.
Αντε να δούμε με το γατούλι σου.
Όλα να πάνε κατ'ευχήν..

Μπράβο για την κίνησή σου! :)
Μίλα με κάποιον κτηνίατρο, αν και τόσο μικρό που είναι το πιθανότερο ειναι να σου πουν "Αμα ζησει φέρτο 1.5 μηνών και βλέπουμε".
Αν θες, μπορείς να δοκιμάσεις στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας τηλεφωνικά ή να το πας να του ρίξουν μια ματιά. Έχουν εμπειρία στα νεογέννητα.
Τάιζέ το όσο θέλει να τρώει πάντως.
Και καλή επιτυχία! :)

Αλήθεια, τι χρώμα είναι;

Καλά!!! Ζωή πασά κάνει!! του πήρα και θερμοφόρα και ποιοτική προμήθεια γάλακτος με μπιμπερό απόλα του είναι!! το ματάκι του το ανοίγει πλέον μόνος του σιγά σιγά !! θα προσπαθήσω να ανεβάσω φώτο..

Συνημμένα

• DSCN0987.jpg
    DSCN0987.jpg
    159,9 KB · Εμφανίσεις: 51
  • DSCN0991.jpg
    DSCN0991.jpg
    147,1 KB · Εμφανίσεις: 58
  • DSCN0984.jpg
    DSCN0984.jpg
    79,6 KB · Εμφανίσεις: 55
Τι γλυκούλια που είναι. Δεν φαίνεται να έχει κάτι το ματάκι του σίγουρα έχει κάτι;

γίνεται όλο και καλύτερα βασικά! ήταν πολύ χάλια χθές αλλά σήμερα δείχνει να το ξεπερνάει

Μακάρι να πάνε όλα καλά, είναι πολύ γλυκό το γατάκι!:)
Γιατρός το είδε τελικά;

Καλό θα είναι πάντως να πάνε και τα αδελφάκια του στον κτηνίατρο. Την μόλυνση στο ματάκι του προφανώς την κόλλησε από τη μαμά του, πράγμα που σημαίνει ότι την έχουν όλα τα αδελφάκια (απλώς μπορεί να μην εκδηλώθηκε με συμπτώματα σε όλα).

Είναι απίθανο!:inlove::inlove:
Περαστικά του και να είναι πάντα καλά!:up:

Καλα, αστέρι ειναι! :inlove:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back