elvenstar
Επιφανές μέλος
Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.855 μηνύματα.
06-05-09
12:51
Δεν νομίζω Γιουλη γιατί για να καταγραφει στο DNA κ να βγαίνουν γατάκια με πτυχωτά αυτιά θα έπρεπε πολλές γενναίες από εκει κ πέρα να βγαινουν με πτυχωτά αυτιά. Δλδ να βγεί η πρώτη γενιά κ μετά από εκει κ πέρα αυτες που ζευγαρώνουν να έχουν όλες πτυχωτά αυτιά αλλιως το χαρακτηριστικό χάνεται. Οπότε φαντάζομαι ότι κάποιες κλιματικές συνθήκες έπεξαν ρόλοπως ομως δημιουργηθηκε αυτη η φυλη? Βρεθηκαν απλα τυχαια στους Παξους ή καποιος ασχοληθηκε με επιλεκτικη αναπαραγωγη?
Μπορει να παιζει καποιο σκωτσεζακι να ζευγαρωσε με κεραμιδακια και σιγα σιγα να πολλαπλασιαστηκε?![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο roulis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 292 μηνύματα.
06-05-09
12:56
ΓΙΟΥΛΙ πρεπει να ειναι μια φυσικη μεταλαξη.οντος τυχαια βρεθηκε εκει δεν ειναι επειλεκτηκης αναπαραγωγης γιατι στην περιπτωση αυτη θα γνωριζαμε πολυ περισοτερα πραγματα και ιδιος τα χαρακτηριστηκα του. εγω προσωπικα και με καθε επειφηλαξη θα πω οτι ειναι αυτοχθωνη επειδη στην πατριδα μας ειναι παρα παρα πολυ λιγες οι σκωτσεζικες προσωπικα γνωριζω μονο μια κυρια που εχει μια σκωτσεζικη γατα και μενει ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣπως ομως δημιουργηθηκε αυτη η φυλη? Βρεθηκαν απλα τυχαια στους Παξους ή καποιος ασχοληθηκε με επιλεκτικη αναπαραγωγη?
Μπορει να παιζει καποιο σκωτσεζακι να ζευγαρωσε με κεραμιδακια και σιγα σιγα να πολλαπλασιαστηκε?![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Η ΓΙΟΥΛΗ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Νέα Ερυθραία (Αττική). Έχει γράψει 24.192 μηνύματα.
06-05-09
12:58
και μια φιλη μας στο ΠαγκρατιΓΙΟΥΛΙ πρεπει να ειναι μια φυσικη μεταλαξη.οντος τυχαια βρεθηκε εκει δεν ειναι επειλεκτηκης αναπαραγωγης γιατι στην περιπτωση αυτη θα γνωριζαμε πολυ περισοτερα πραγματα και ιδιος τα χαρακτηριστηκα του. εγω προσωπικα και με καθε επειφηλαξη θα πω οτι ειναι αυτοχθωνη επειδη στην πατριδα μας ειναι παρα παρα πολυ λιγες οι σκωτσεζικες προσωπικα γνωριζω μονο μια κυρια που εχει μια σκωτσεζικη γατα και μενει ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Melini
Διάσημο μέλος
Η Melini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 2.690 μηνύματα.
06-05-09
13:24
Εδώ λάτρης Κερκύρας, Παξών και λοιπών Ιονίων νήσων
Επειδή οι Παξοί είναι πανέμορφο μέρος (αντικειμενικά μιλάω
) και πολλοί ξένοι το ερωτεύονται και μετακομίζουν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους... υπάρχει η πιθανότητα κάποιος απ'αυτούς να έφερε μια σκωτσέζικη και αυτή να ζευγάρωσε με ντόποιες γάτες; Το ζήτημα των γενεών σε βάθος χρόνου καλύπτεται, έτσι δεν είναι; Αν η πρώτη γάτα (ή καλύτερα γάτος) ζευγάρωσε πριν από 4-5 χρόνια έχουν αναπαρχθεί και τα μικρά, τότε και το χαρακτηριστικό έχει διαδοθεί...
Σε αντίθετη περίπτωση, φεύγω τώρα για Παξούς για να αποκτήσω επίσημα αυτή τη ράτσα που θα μου θυμίζει τα καταγάλανα νερά και το πευκόφυτο Γάι... Αχχχχχχχχ
Επειδή οι Παξοί είναι πανέμορφο μέρος (αντικειμενικά μιλάω
) και πολλοί ξένοι το ερωτεύονται και μετακομίζουν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους... υπάρχει η πιθανότητα κάποιος απ'αυτούς να έφερε μια σκωτσέζικη και αυτή να ζευγάρωσε με ντόποιες γάτες; Το ζήτημα των γενεών σε βάθος χρόνου καλύπτεται, έτσι δεν είναι; Αν η πρώτη γάτα (ή καλύτερα γάτος) ζευγάρωσε πριν από 4-5 χρόνια έχουν αναπαρχθεί και τα μικρά, τότε και το χαρακτηριστικό έχει διαδοθεί... Σε αντίθετη περίπτωση, φεύγω τώρα για Παξούς για να αποκτήσω επίσημα αυτή τη ράτσα που θα μου θυμίζει τα καταγάλανα νερά και το πευκόφυτο Γάι... Αχχχχχχχχ

roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο roulis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 292 μηνύματα.
06-05-09
13:40
ναι πολλυ πιθανον να εγεινε και ετσι οπως λεςΕδώ λάτρης Κερκύρας, Παξών και λοιπών Ιονίων νήσωνΕπειδή οι Παξοί είναι πανέμορφο μέρος (αντικειμενικά μιλάω
) και πολλοί ξένοι το ερωτεύονται και μετακομίζουν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους... υπάρχει η πιθανότητα κάποιος απ'αυτούς να έφερε μια σκωτσέζικη και αυτή να ζευγάρωσε με ντόποιες γάτες; Το ζήτημα των γενεών σε βάθος χρόνου καλύπτεται, έτσι δεν είναι; Αν η πρώτη γάτα (ή καλύτερα γάτος) ζευγάρωσε πριν από 4-5 χρόνια έχουν αναπαρχθεί και τα μικρά, τότε και το χαρακτηριστικό έχει διαδοθεί...
Σε αντίθετη περίπτωση, φεύγω τώρα για Παξούς για να αποκτήσω επίσημα αυτή τη ράτσα που θα μου θυμίζει τα καταγάλανα νερά και το πευκόφυτο Γάι... Αχχχχχχχχ![]()
ruko
Διάσημο μέλος
Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
06-05-09
13:55
Μάλλον πρόκειται για τυχαία μετάλλαξη ενός γονιδίου. Και καθώς ο πληθυσμός δεν ανανεώνεται με γάτες εκτός του νησιού, το μεταλλαγμένο γονίδιο εξαπλώνεται. Αυτές οι μεταλλάξεις είναι αρκετά κοινές σε γάτες νησιωτικών περιοχών. Θυμίζω ενδεικτικά φυλές, όπως η Μανξ και η Japanese bobtail, αν και τα bobtail -ανεξαρτήτως φυλής- είναι αρκετά κοινά και σε Ινδονησία, Σιγκαπούρη κ.λπ.
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
06-05-09
14:20
Εγω προσωπηκα εχω ολα τα σεναρια σχετικα με αυτην την γατα ανοικτα και αυτο επειδη δεν γνωριζουμε κατι συγκεκριμενο.πριν λιγο ζητησα απο την ΑΜΑΛΘΕΙΑ να μου δωση οτι ιστορικο γνωριζη για να σας ενημεροσω καλητερα RUKO η γρια RIRI μου σου στελνει ενα γλυκο νιαουρισμαΜάλλον πρόκειται για τυχαία μετάλλαξη ενός γονιδίου. Και καθώς ο πληθυσμός δεν ανανεώνεται με γάτες εκτός του νησιού, το μεταλλαγμένο γονίδιο εξαπλώνεται. Αυτές οι μεταλλάξεις είναι αρκετά κοινές σε γάτες νησιωτικών περιοχών. Θυμίζω ενδεικτικά φυλές, όπως η Μανξ και η Japanese bobtail, αν και τα bobtail -ανεξαρτήτως φυλής- είναι αρκετά κοινά και σε Ινδονησία, Σιγκαπούρη κ.λπ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum