Γάτα vs κτηνίατρος

Christos15150

Νεοφερμένο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα,

Ελπίζω να μην επαναλαμβάνω προηγούμενο θέμα... Η γάτα μου (Ginger) είναι τώρα 5 χρονών και 2 μηνών. Κάθε χρόνο έχω μεγάλο άγχος για την ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο. Είναι αρκετά επιθετική όταν βγαίνει από το σπίτι και ανησυχώ και για τον κτηνίατρο αλλά και για εμένα. Είναι φυσικά κατανοητό ότι αγχώνεται καθώς το περιβάλλον είναι ξένο (είναι αυστηρά γάτα σπιτιού) και κατά κύριο λόγο ο κτηνίατρος ασχολείται με σκυλιά.

Ο κτηνίατρος μου δίνει ένα ηρεμιστικό που της δίνω στο φαγητό της μισή ώρα πριν την πάω στο ιατρείο αλλά και πάλι, αν και λίγο ζαλισμένη, παραμένει σε εγρήγορση και αν χαλαρώσω μπορεί να γρατσουνίσει ή να μας δαγκώσει. Ο γιατρός δεν έχει προτείνει κάτι άλλο εκτός από το ηρεμιστικό. Υπάρχουν τρόποι να την περιορίσω? Έχετε παρόμοιες εμπειρίες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτα vs Κτηνίατρος

Καλημέρα,
ο κτηνίατρός σου δε μπορεί να έρχεται στο σπίτι; Φαντάζομαι πως η γατούλα θα αισθάνεται καλύτερα στο χώρο της, χωρίς το στρες της μεταφοράς και του ξένου χώρου του κτηνιατρείου.
Μια καλή φίλη έχει το ίδιο πρόβλημα και κάνει τα εμβόλια στο σπίτι χωρίς "θύματα" :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Elion.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συζητήσει με τον κτηνίατρο το ενδεχόμενο νε έρχεται από το σπίτι. Ακόμα όμως και να γινόταν αυτό δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι τόσο δραστικά. Δεν είναι και πολύ θετική στο να την πιάνουν ξένοι.

Αξίζει να του κάνω μια συζήτηση αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις.

Καλημέρα.Δυστυχώς..έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Ο μεγάλος μου γάτος ήταν απο μωρό αγρίμι,ειδικά όταν ήταν να παει στον γιατρό.Δεν μπορείς να φανταστείς για πόσο άγριος όμως...ήταν αδύνατον να βγεί απο τη γατοφόρο του.Η λύση,για τα εμβόλια βρέθηκε με ένα ειδικο κλουβάκι για αγρια ζώα που υπάρχει..Όμως στις εξετάσεις και εμεις έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα.Όταν χρειάστηκε να κάνει κάποιες εξετάσεις ,ο γιατρός του έκανε ελαφριά νάρκωση..αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο.Ο ίδιος ο γιατρός μου είπε ότι αν δεν παρουσιάζει συμπτώματα..,να μην του κάνω εξετάσεις,γιατί η νάρκωση εγκυμονεί κινδύνους.Εγώ όμως,θέλω να του κάνω κάθε χρόνο..τουλάχιστον γενικές εξετάσεις...αλλά σε εμάς είναι αδύνατον αν δεν ναρκωθεί.Οπότε και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω.Μια φορά παλιότερα ο προηγούμενος γιατρός μου είχε πει να του δώσω και εγώ ηρεμιστικό..του έδωσα μεν,αλλά δεν του έκανε απολύτως τίποτα...τόση ήταν η υπερένταση του...
Με αυτά που διαβάζω..θεωρώ ότι είσαι τυχερός(τουλάχιστον πιο πολύ απο μένα),που σας κάθεται έστω και με γρατζουνιές..

Σίγουρα καταλαβαίνεις για ποιο πράγμα μιλάω Έφη... και ναι αισθάνομαι τυχερός έτσι όπως τα λες...

Έχω ρωτήσει τον κτηνίατρο μου αν υπάρχουν "ειδικές" κουβέρτες ή κάτι άλλο που να περιορίζει την γάτα αλλά δεν ήταν ξεκάθαρος... είπε κάτι του στυλ "ναι υπάρχουν αλλά..." και δεν δώσαμε συνέχεια.

Υπάρχει άραγε κάτι που θα μπορούσα να αγοράσω εγώ?

Σίγουρα καταλαβαίνεις για ποιο πράγμα μιλάω Έφη... και ναι αισθάνομαι τυχερός έτσι όπως τα λες...

Έχω ρωτήσει τον κτηνίατρο μου αν υπάρχουν "ειδικές" κουβέρτες ή κάτι άλλο που να περιορίζει την γάτα αλλά δεν ήταν ξεκάθαρος... είπε κάτι του στυλ "ναι υπάρχουν αλλά..." και δεν δώσαμε συνέχεια.

Υπάρχει άραγε κάτι που θα μπορούσα να αγοράσω εγώ?

σοβαρά μιλάς;; καθόλου δεν το ήξερα..θα ρωτήσω και τον δικό μου γιατρό..:)..
αν σε καταλαβαίνω λέει;;;.μα εδώ,το χάπι του ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝνα του το δώσω..2 ατομα παλευαμε..και δεν γινόταν με τιποτα..
Αν βρεις κάτι..ενημέρωσε και εμένα..θα ρωτήσω και εγώ πάντως..:)

Για το χάπι που λες πάντως, ο κτηνίατρος μου δίνει ηρεμιστικό σε υγρή μορφή και το δίνω στην Ginger μέσα σε σαντιγί!!! Το καταλαβαίνει σε κάποια φάση και προσπαθεί να το αποφύγει οπότε βάζω και λίγο με το δάχτυλό μου στην μουσούδα της και αναγκαστικά το γλύφει.

Για το χάπι που λες πάντως, ο κτηνίατρος μου δίνει ηρεμιστικό σε υγρή μορφή και το δίνω στην Ginger μέσα σε σαντιγί!!! Το καταλαβαίνει σε κάποια φάση και προσπαθεί να το αποφύγει οπότε βάζω και λίγο με το δάχτυλό μου στην μουσούδα της και αναγκαστικά το γλύφει.
οχι βρε συ ηρεμιστικο για το χαπι...:eek::eek::eek:...δεν κανουν καλο τα ηρεμιστικα...για το χαπι,θα το κανεις σκονη,θα το ανακατευεις σε μια αλοιφουλα που θα παρεις απο τον κτηνιατρο(ειναι βιταμινουχα ,για τις τριχομπαλες και εχει ωραια γευση) και θα το βαλεις στο πατουσι του αλλα απο την πανω μερια..η γατα αναγκαστικα θα το γλυψει για να καθαριστει.Αν δεν πιασει ουτε αυτο(που δε πιστευω) καλυτερα να του βαζεις πιπετα στο σβερκο που ειναι και για ενδωπαρασιτα.Πωπω...μην του ξαναδωσεις ηρεμιστικο για το χαπι..ουτε η σαντιγυ κανει γιατι εχει ζαχαρη..(μηπως ηρθε η ωρα να δοκιμασετε και κανεναν αλλον γιατρο;;;)..:)

Έλα οκ είμαι γραφείο και δεν διάβασα καλά τι είχες γράψει.

Το ηρεμιστικό της το δίνω μόνο μια φορά τον χρόνο όταν την πάω για εξέταση... αλλά θα ήθελα να το αποφεύγω ακόμα και αυτό. Για αυτό τον λόγο άνοιξα και αυτή την "συζήτηση". Φια να δω αν και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα και πως το αντιμετωπίζουν.

PS_ Η Ginger δεν παίρνει χάπια:P απλά για την ετήσια εξέταση + εμβόλιο μιλάω.

Α...οκ....ξερεις τι νομισα;; ότι καθε φορα που του δινεις το χαπι για τα ενδοπαρασιτα..παιρνει και ηρεμιστικο...:eek::eek:....ουφ...

Βρε συ..για τα εμβολια υπαρχει λυση,μονο για εξεταση αιματος ειναι η δυσκολια.Ακου,εγω πηρα το ειδικο κλουβακι που σου ελεγα,το οποιο ειναι σαν να λεμε διπλο..,εχει κατι λαβες και το τραβας..και στριμωχνεις το γατο στα τοιχωματα(καγκελακια εχει) και ετσι ο γιατρος του κανει την ενεση,χωρις καν να βγει απο το κλουβακι και ουτε γρατζουνια,ουτε τιποτα!!!:D...Μονο ετσι εγω μπορω να τον παω στο γιατρο..εχω σωθει μιλαμε.Αυτο εδω ειναι..

p5240080800x600_975212.jpg

p5240081800x600_946682.jpg

ειναι βεβαια κομματι ακριβο..150 ευρω περιπου,αλλα τα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω.Απλα,οπως σου ειπα πριν δεν λυνει το προβλημα για να του παρει αιμα ο γιατρος...αλλα για εμβολια ειναι ιδανικο!!!!!!!!!:D

Και γω φοβάμαι την αντίδραση της μελίνας σε κάτι μέρες που θα πάμε στη γιατρό...:hmm::hmm:
Δεν είναι ότι είναι επιθετική,ή άγρια,αλλά είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φοβιτσιάρα...Στη γιατρό δεν μπορώ να την κρατήσω στην αγκαλιά μου με τίποτα,χτυπιέται σαν αφιονισμένο ...η καρδούλα της χτυπάει σαν ταμπούρλο...Τη λυπάμαι,υποφέρει το νινί μου...εδώ και καιρό τη σκέφτομαι την επίσκεψη στη γιατρό για το εμβόλιο.....:(

Δεν ήξερα καν την ύπαρξη αυτού του κλουβιού...
Αλλά και 150 ευρώ.....:(

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Not bad :) αλλά τι κάνει όταν θέλει να δει τα αυτιά, μάτια και γενικά να την ψαχουλέψει... εδώ σε θέλω :) και γενικά τις προτάσεις των φίλων του mycat.

Τι μου θύμισες τώρα...
Ο γάτος μου ο συνονόματος Τζίτζερ (που δυστυχώς τον έχασα πρόσφατα:() ήταν πάρα πολύ άγριος σε σημείο να αυτο τραυματίζεται κάθε φορά που τον πήγαινα στο γιατρό. Για εξετάσεις αίματος ή τίποτα έκτακτο γινόταν νάρκωση. Για το ετήσιο εμβόλιο έμπαινε σε ειδικό κλουβί που νομίζω ότι το λένε cross cage και ακινητοποιείται το ζώο. Εννοείται ότι δεν τον έπιανε κανένα ηρεμιστικό και ούτε εγώ μπορούσα να τον αγγίξω.
Θα σου έλεγα να αναζητήσεις αυτό το κλουβί και να την βάζεις εξαρχής σε αυτό γιατί και η διαδικασία να βάλεις ένα ζώο σε πανικό από τη γατοφόρο στο ειδικό κλουβί για να γίνει το εμβόλιο είναι ταλαιπωρία για το ζώο. Επίσης, υπάρχουν κάτι σα ζουρλομανδύες που ακινητοποιούν το ζώο, αλλά το θέμα είναι αν σε αφήσει η γάτα να τη βάλεις εκεί(μάλλον όχι). Πάντως, νομίζω ότι για τα ζωάκια που αντιδρούν πολύ άσχημα στους γιατρούς θα σου έλεγα να μην είσαι τόσο τυπικός με τα εμβόλια (εγώ που ήμουν το μετάνιωσα). Μετά το βασικό εμβολιασμό και κάθε δυο ή τρια χρόνια αν κάνει το επαναληπτικό δεν έγινε και τίποτα και ιδίως αν είναι μέσα στο σπίτι.

Not bad :) αλλά τι κάνει όταν θέλει να δει τα αυτιά, μάτια και γενικά να την ψαχουλέψει... εδώ σε θέλω :) και γενικά τις προτάσεις των φίλων του mycat.
εμ....εκει ειναι και το δικο μου προβλημα...:/:...,το σημαντικοτερο παντως ειναι για τις εξετασεις αιματος.Εκει θελει αρκετη ωρα για να του παρει αιμα,να μην κουνιεται...και αυτο δεν γινεται ουτε χωρις αναισθησια,ουτε ακομα και με αυτο το κλουβι...:worry:
ΥΓ..το ψαχουλεμα μπορεις να το κανεις και εσυ..ρωτα τον γιατρο σου ...

Επί της ευκαιρίας που το αναφέρεις τόσες φορές... εξετάσεις αίματος έχει κάνει το πολύ μια φορά από όσο θυμάμαι. Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συχνότερα?

Επί της ευκαιρίας που το αναφέρεις τόσες φορές... εξετάσεις αίματος έχει κάνει το πολύ μια φορά από όσο θυμάμαι. Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συχνότερα?
5 χρονων εγραψες ότι ειναι..ε;;;...κοιτα..ο γιατρος μου μου ειπε οτι απο 6-7 χρονων,καλο θα ειναι να γινονται μια φορα το χρονο,ΜΟΝΟ ομως όταν δεν χρειαζεται ναρκωση και ειναι ευκολο το γατι...:/:..ο ιδιος μου ειπε να μην του κανω φετος..τι να σου πω..ειναι ακριβως το διλλημα που εχω,γιατι ακομα και η προναρκωση που του κανει...μπορει να εχει καποιους κινδυνους,ιδιως στον δικο μου που καποιες φορες ροχαλιζει..ή εχει βαρια αναπνοη,δεν εχω ακριβως καταλαβει τι απο τα δυο ειναι..

ΥΓ..και εμενα,μια φορα εχει κανει..και ειναι και 7 χρονων...

Επιθετική συμπεριφορά στον κτηνίατρο.

Γεια σας και πάλι,
η γατούλα μου η Ταρού είναι τρυφερό και αγαπησιάρικο γατάκι - κάθεται αγκαλιά - γουργουρίζει, δίνει κουτουλιές και φιλάκια και απ' όλα. Μέχρι πριν την στείρωση όταν πήγαινε στον κτηνίατρο απλά παραπονιότανε και προσπαθούσε να κρυφτεί στην αγκαλιά μου. Όλα καλά ως εδώ..

Φανταστείτε την έκπληξη μου όταν αυτό το Σάββατο το πρωί την πήγα για εμβόλιο και το γατάκι μου μεταλλάχθηκε σε γκρεμλιν.
Και εδώ δεν υπερβάλω - καθόλου όμως: με το που βγήκε από την γατοφόρο επιτέθηκε σε εμένα και την γιατρό και τη βοηθό - προσπαθήσαμε να τη βάλουμε στο κλουβάκι για τις αγριόγατες που έχει μεταλλικό πλέγμα - το σπάσε και πετάχτηκε έξω - την κυνηγήσαμε μέσα στο κτηνιατρείο δις - την έπιασε η γιατρός με αυτό το πράγμα που είναι σαν λάσο - για να την πιάσουμε αλλιώς ούτε λόγος - μας ξαναεπιτέθηκε - και με τα χίλια ζόρια καταφέραμε να την ξαναβάλουμε στη γατοφόρο.

Αποτέλεσμα, ένα κτηνιατρείο γκρεμισμένο, εμείς να είμαστε γρατζουνισμένες, η Ταρού μου κατατρομαγμένη, το εμβόλιο να έχει γίνει , αλλά να μην έχουμε καταφέρει να βάλουμε το μικροτσιπ - εγώ να τρέμω από το σοκ... Άστα, ένα δράμα..

Πρέπει σε 15 μέρες να την ξαναπάω για να κάνουμε το αντιλυσσικό - και για να σας πω την αλήθεια έχω αγχωθεί πάρα πολύ.
Προσπαθώ να σκεφτώ τι έφταιξε. Μήπως επειδή σε αυτή τη κτηνίατρο είχε κάνει την στείρωση το θυμάται και φρικάρει;
Και μετά από όλα αυτά, αν την ξαναπάω εκεί δεν θα είναι πολύ χειρότερα;
Να πω εδώ ότι η γιατρός είναι πολύ γλυκιά με μεγάλη υπομονή - δεν φωνάζει, ούτε είναι απότομη με τα ζωα..

Η μόνη λύση είναι ημινάρκωση; Και θα κάνω πάντα αυτό από εδώ και πέρα;
γιατί να το ξαναπεράσει όοοολο αυτό η γατούλα μου δεν υπάρχει καμία περίπτωση...
:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Επιθετική συμπεριφορά στον κτηνίατρο.

Καλησπερα.Λοιπον,το ιδιο προβλημα εχω και εγω με τον γατο μου.Ειναι απιστευτα αγριος με τον κτηνιατρο.Η λυση που βρηκα ειναι να αγορασω το ειδικο κλουβι για αγρια ζωα.Ειναι η γατοφορος του πλεον.Οταν προκειται για ενεσεις,ειναι σωτηριο.Ειναι με καγκελα,σχεδον διπλο,με δυο χειρολαβες.Το καπακι ειναι απο πανω.Οταν θελω να τον παω κτηνιατρο,τον βαζω γρηγορα εκει,κλεινω το καπακι.Στο κτηνιατρειο δεν χρειαζεται καν να βγει απο το κλουβι.Απλα ο γοατρος τραβαει τις χειρολαβες,στριμωχνεται το γατι στα τοιχωματα,και απο τα καγκελα του βαραει την ενεση.

Βεβαια οκ,κοστιζει περιπου 150 ευρω,αλλα ειναι πραγματικα σωτηριο,και σαφεστατα απειρως προτιμοτερο απο την ημιναρκωση.Μπορεις να το παραγγειλεις σε κτηνιατρο,αν δεν το εχει.Δεστο για να παρεις μια ιδεα:)
p5240081800x600_693898.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάπως έτσι κάνει και ο δικός μου...αλλά...δεν ξέρω τι φταίει ακριβώς και αντιδρά έτσι...έχω την υποψία πως φταίει το κτηνιατρείο και οι μυρωδιές που έχει μέσα. Τον έχω πάει σε 3 διαφορετικούς κτηνιάτρους. Ο πρώτος ήταν στο Βόλο στον οποίο έκανε και τα πρώτα του εμβόλια, αλλα τότε ήταν μικρούλης. Στο κτηνιατρείο αυτό τον πήγα απο μωράκι μέχρι 8 μηνών. Έκανε ένα "νιάου"όταν του έκανε το εμβόλιο, αλλά μέχρι εκεί. Μετά τον πήγα σε έναν άλλον στη Θεσσαλονίκη, οκ, γκρίνιαξε όταν έφαγε το θερμόμετρο, αλλά και πάλι δεν έγινε κανένας χαμός. Και τελευταία ήταν εκεί που τον στείρωσα....εκεί είδα έναν άλλον γάτο...όχι τον δικό μου...απο την πρωτη στιγμή τρελαθηκε...και κχχχ και κακός χαμός. Ξαναπήγα για εμβόλιο μετά τη στείρωση και πάλι αντέδρασε πολύ άσχημα, δεν τον βγάλαμε απο τη γατοφόρο, αλλά έχει η γιατρός ένα κλουβί σαν αυτό της πουπολίνας, τα έβαλε δίπλα διπλα και "πέρασε" απο το ένα στο άλλο. Και το γράφω εντός εισαγωγικών, γιατί και για αυτό μάχη έγινε.
Έχω καταλήξει πως 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
1. Μεγάλωσε και άλλαξε η αντιμετώπιση του, οποτε σε όποιον κτηνίατρο και να τον πήγαινα το ίδιο θα ήταν.
2. Τον ενοχλεί το τελευταίο κτηνιατρείο γιατί έχει πιο πολλές μυρωδιές απο ότι τα υπολοιπα που έχουμε πάει ή επειδη εκεί έγινε η στείρωση.
Για μένα το πρόβλημα είναι πως επιστεύομαι την κτηνίατρο, αλλα με προβληματίζει η αντίδραση του γατούλη.
....αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι όταν τον πήγα για ακτινογραφία πάλι άσχημα αντέδρασε....οπότε ίσως και να είναι η ηλικία...:confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back