Γάτα vs κτηνίατρος

• Thread starter Thread starter Fouko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: Γάτα vs Κτηνίατρος

κι εγώ ακριβως τις ίδιες σκέψεις με σενα κάνω..
τι να πω - θα δούμε..ίσως δοκιμάσω και άλλο κτηνίατρο να δουμε αν θα φαει κι αυτόν.. :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα ήταν ιδανικό για κάποια γατάκια αν οι κτηνίατροι έκαναν κατ' οίκον επισκέψεις..
Σίγουρα τα ενοχλεί η αλλαγή περιβάλλοντος, οι ξένες μυρωδιές, οι άσχημες αναμνήσεις από το κτηνιατρείο.. δεν έχω κάποια λύση να προτείνω πέρα από το να βάλετε μέσα στη γατοφόρο μαζί τους κάποιο ρούχο σας άπλυτο που να τα καθησυχάζει με τη γνωριμη γι' αυτά μυρωδιά σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτα vs Κτηνίατρος

O δικός μου στην αρχή έμπαινε εύκολα στην γατοφόρο και δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στα κτηνιατρεία... αντίθετα μάλιστα εξερευνούσε τον χώρο. Τα εμβόλια δεν έδειχναν να τον πονάνε όλα ήταν καλά. Συμπεριφορά άλλαξε εντελώς (κυρίως με την γατοφόρο) όταν είχε πάθει αφυδάτωση από τους εμετούς, την ανορεξία και την διάρροια και αναγκάστηκα να τον πάω για 2ο check up (τον είχα πάει μια φορά στον κτηνίατρο όταν αρρώστησε τότε και μου είπε να τον ξαναπάω για να δει πως πάει μετά απο 1-2 μέρες). Τότε επειδή ήταν λερωμένος από την διάρροια της προηγούμενης ημέρας και αφού είχε συνέλθει απο τους εμετούς, την διάρροια και την ανορεξία, άρχισε να γλείφεται με ιδιαίτερη εμμονή στο πίσω μέρος σε σημείο να το κάνει όλο κόκκινο και να πονάει κάθε φορά που καθόταν. Όταν λοιπόν τον πήγα για το 2ο check up, είπα στην κτηνίατρο να τον δει πίσω και προσπάθησε να τον καθαρίσει. Τότε πρέπει να πόνεσε πάρα πολύ, έβγαλε μια κραυγή, έκανε κχχχ και έβγαλε νύχια. Από τότε κάθε φορά που έβλεπε γατοφόρο κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι.

Χθές που έπρεπε να τον πάω στον κτηνίατρο, τον έβαλα με χίλια ζόρια στην γατοφόρο και καθώς τον έβαζα άρχισε να γρυλίζει. Αυτή την φορά τον πήγα σε έναν κτηνίατρο απέναντι από το σπίτι μου. Εκεί στην αρχή ήταν κάπως μαζεμένος, αλλά όταν έφυγε ο κτηνίατρος να ετοιμάσει το εμβόλιο και κάτι άλλα πραγματάκια και μείναμε μόνοι στο δωμάτιο, άρχισε να εξερευνεί το μέρος και όταν επέστρεψε ο κτηνίατρος τον βρήκε μέσα... στον νεροχύτη :lol: Ο κτηνίατρος αυτός ήταν πολύ καλός και η κοπέλα που τον βοηθούσε όπως και αυτός συνέχεια τον χάιδευαν και του μιλούσαν γλυκά και γενικά η όλη διαδικασία ήταν αρκετά ευχάριστη για τον γάτο μου. Δεν έκανε ούτε κχχχ, ούτε έβγαλε νύχια, ούτε προσπάθησε να φύγει, ούτε τίποτα. Αντίθετα, καθόταν να τον χαϊδεύουν. Όταν επιστρέψαμε σπίτι και τον έβγαλα από την τσάντα μεταφοράς του με ακολουθούσε μέσα στο σπίτι γεμάτος χαρα, γουργουρίζοντας (και με τρελή πείνα) και αργότερα πλησίαζε την τσάντα του και έμπαινε μέσα από μόνος του!

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι πρέπει οι κτηνίατροι να τα μεταχειρίζονται με πολύ καλό τρόπο ώστε να τους αφήνουν καλές εντυπώσεις. Όταν τα μεταχειρίζονται σαν χασάπηδες, το θεωρώ απόλυτα λογικό να φρικάρουν όταν μπαίνουν στον ίδιο χώρο. Εγώ πάντως δεν θα επέστρεφα σε έναν γιατρό που θα με αντιμετώπιζε σαν αντικείμενο και όχι σαν άνθρωπο. Το ίδιο ισχύει και για την γάτα μου. Φυσικά πρέπει και εμείς να συμβάλλουμε στο πως θα περάσουν στον κτηνίατρο και στην διαδρομή μέχρι εκεί. Εγώ του βάζω παιχνίδια στην τσάντα του, σταματάω να δω τι κάνει και όταν φτάσουμε στο κτηνιατρείο ανοίγω το πορτάκι και τον αφήνω να δει για λίγο το περιβάλλον γύρω του και μετά με απαλές κινήσεις τον βγάζω. Αν τον βγάλει ο κτηνίατρος με το ζόρι και με άγριες κινήσεις είμαι απόλυτα σίγουρη ότι η συνέχεια στο ιατρείο δεν θα είναι ούτε για τον γάτο μου αλλά ούτε και για τον κτηνίατρο ευχάριστη.

Κι εμάς η κτηνίατρός μας λατρεύει τα ζώα. Πάντα θα τον γραπώσει, θα τον σφίξει στην αγκαλιά της, θα τον φιλήσει και θα του μιλήσει γλυκά. Φυσικά πάντα καταλήγουμε να τον κρατάω εγώ σφιχτά μες την αγκαλιά μου και ο Disney ο χέστης να χει κρυμένο το κεφαλάκι μες τη μασχάλι μου. Φυσικά φταίει το γεγονός ότι είμαι νευρωτικιά μάνα

Πως θα κάτσει η γάτα ήσυχη για να εξεταστεί;

Kαλησπέρα σε όλους!!!
Εχω 4 γατούλια, τη μάνα και τα τρία παιδιά της δηλαδή!Η μάνα και το ένα αρσενικό δεν θέλουν φυσικά τον γιατρό ωστόσο κάθονται και τους κάνουμε και εμβόλια!Τα άλλα δύο φοβούνται πάρα πολύ και μόνο με αναισθησία τα έχουμε καταφέρει αλλά ακόμα και αυτή είναι δύσκολη να γίνει γτ δν κάθονται... ο ένας αρσενικός που φοβάται βγήκε έξω πρόσφατα και απο χθές βήχει και βγάζει φλέματα, το ίδιο και το αδερφάκι του,ένα απο τα προσιτά, το όποιο δεν είχε σουρτουκέψει έτσι...Έχετε καμιά ιδέα για το πώς να τα ακινητοποιώ; ; ένα λουράκι με σαμαράκι θα βοηθούσε;
Πείτε καμιά λύση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν καταλαβα. θελετε να τα ακινητοποιησετε οταν ειναι στον κτηνιατρο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο κτηνίατρο έρχεται στο σπίτι και μόλις το καταλάβουν κρύβονται και δεν μπορούμε με τίποτα να τα πιάσουμε.. :( θελω ενα τροπο να τα ακινητοποιω για να γινονται τα εμβολια και οι εξετασεις αιματος!ειναι πολυ αγρια!

ο κτηνίατρο έρχεται στο σπίτι και μόλις το καταλάβουν κρύβονται και δεν μπορούμε με τίποτα να τα πιάσουμε.. :( θελω ενα τροπο να τα ακινητοποιω για να γινονται τα εμβολια και οι εξετασεις αιματος!ειναι πολυ αγρια!
Και η δικη μου η κτηνιατρος στο σπιτι ερχεται, εχει ομως παντα μαζι της την παγιδα, για καθε ενδεχομενο, γαντια χοντρα για να μην γινονται τα χερια της χαλια και συγχρονως ειναι και δικη μας ευθυνη να κραταμε τα γατακια μας οσο καλυτερα γινεται για να μπορει να τα εξετασει και να τους κανει τα εμβολια.
Θα σε συμβουλευα να εχεις μια μεγαλουτσικη πετσετα προχειρη και να τα κουκουλωνειςς με αυτην αφηνοντας εξω το κεφαλακι τους, ετσι θα μπορει και ο κτηνιατρος να κανει την δουλεια του και εσεις να κρατατε τα γατακια σας πιο ευκολα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back