Subject to change
e-steki.gr Founder

Μήπως όμως έχετε κάποια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση γιατί το βλέπω πάρα πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Unicorn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως είναι γεγονός πως οι άντρες προτιμούν τα σκυλιά, τα μεγάλα κυρίως (ναι δε βλέπεις άντρες να κάνουν βόλτα τα μαλτεζάκια τους!
).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γνωρίζω αρκετούς άντρες οι οποίοι λατρεύουν τις γάτες. Και είναι αφοσιωμένοι γατοπατεράδες.
Skoulikadera---
Δραστήριο μέλος
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για τον ίδιο λόγο που λέμε ο σκύλος και όχι η σκύλα.Αρχική Δημοσίευση από Skoulikadera---:Aλήθεια γιατί όταν αναφερόμαστε στα αξιαγάπητα αυτά ελλουροϊδή λέμε κατά 99,9% (η) γάτα και όχι (ο) γάτος...? (το αντίστροφο σημβαίνει με τα σκυλάκια) σημαίνει άραγε κάτι αυτό..?
Και οι γάτες είναι αιλουροειδή, από το αίλουρος --> αυτός που χαρακτηρίζεται από ευκινησία, ελαστικότητα και μεγάλη ταχύτητα.
Skoulikadera---
Δραστήριο μέλος
Αν με το ποστ σου ήθελες να διορθώσεις το ορθογραφικό μου λάθος σε ευχαριστώ. Όσο για την ετυμολογία της λέξης κάτι είχε πάρει το αυτί μου don't worry.....Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:Για τον ίδιο λόγο που λέμε ο σκύλος και όχι η σκύλα.
Και οι γάτες είναι αιλουροειδή, από το αίλουρος --> αυτός που χαρακτηρίζεται από ευκινησία, ελαστικότητα και μεγάλη ταχύτητα.

Μάλλον δεν κατάλαβες το αρχικό μου ποστ....
Η γάτα στο μυαλό μας είναι μάλλον ταυτισμένη με την γυναικεία φύση παρά με την αρσενική.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν μπορούσαμε να πάμε κάτι αιώνες πίσω μπορεί ν' ανακαλύπταμε γιατί στην ελληνική καθιερώθηκε το θηλυκό γένος. Η αγγλική γλώσσα έχει λύσει το ζήτημα χρησιμοποιώντας το ουδέτερο άρθρο it, ενώ η γαλλική αρέσκεται περισσότερο στο αρσενικό (le chat). Πιστεύω ότι έχει να κάνει με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και διαφορές.
Αυτό προσπαθούσα να πω με το post μου. Η διόρθωση της ορθρογραφίας σου ήρθε μεταγενέστερα.
Skoulikadera---
Δραστήριο μέλος
Αυτά....

Christy
Νεοφερμένο μέλος
Μια άλλη θεωρία που μπορώ πρόχειρα να σκεφτώ είναι ότι η περιποίηση ενός σκύλου και η ενασχόληση με αυτόν είναι πολύ πιο κουραστική από μιας γάτας. Τι εννοώ;
Μια γυναίκα καλώς ή κακώς είναι επιφορτισμένη με περίσσειες εργασίες εντός και εκτός σπιτιού απ' ό,τι ο άνδρας. Είναι καλώς ή κακώς από μικρή γαλουχημένη να είναι ΜΑΜΑ και να περιποιείται ότι χρειάζεται περιποίηση στο σπίτι. Ο άνδρας εκπαιδεύεται περισσότερο για να διαλύει το σπίτι και ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτό.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά είναι πολύ πιο εύκολο να χτενίσεις και να χαϊδέψεις μια γάτα που κάθεται νωχελικά στην αγκαλιά σου, ή να της κουνάς τα παιχνίδια της χωρίς να καταναλώνεις μεγάλη ενέργεια παρά να πρέπει να ντυθείς, να πας βόλτα το σκυλάκι, να παίξετε, να τρέξετε, να γυρίσετε σπίτι, και να χρειάζεται να πηγαινοέρχεσαι χοροπηδώντας μαζί με το σκύλο και το μπαλάκι (ουφ κουράστηκα ήδη!). Ή να πρέπει να τραβήξεις την φοβερή εμπειρία να τον κάνεις μπάνιο δύο φορές τουλάχιστον το μήνα :emoticonPouLipo8umaeiXreiazetaiToForum:
Μαργαρίτα
Νεοφερμένο μέλος
marikaity
Νεοφερμένο μέλος

Unicorn
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:Αν οι άντρες προτιμούν μεγαλόσωμα σκυλιά είναι διότι αντιμετωπίζουν το ζώο ως προέκταση του εαυτού τους. Γι αυτό πρέπει να είναι ρωμαλέο, δυνατό, έξυπνο. Η συνηθισμένη ατάκα είναι, Πάνω τους, αγόρι μου!
Γνωρίζω αρκετούς άντρες οι οποίοι λατρεύουν τις γάτες. Και είναι αφοσιωμένοι γατοπατεράδες.
" Ξεθαψα" το θεμα πανω που σκεφτομουν να το ανοιξω εγω.
Δεν νομιζω οτι οι γυναικες προτιμουν ιδιαιτερα τις γατες. Νομιζω ομως οτι οι περισσοτεροι αντρες προτιμουν σκυλια απο γατες, επειδη ειναι πιο"συντροφικα" και πιο εκδηλωτικα ζωα. Και ναι αυτοι που προτιμουν μεγαλοσωμα σκυλια ειναι οι παραπανω τυποι που αναφερει και ο Bhaal. Ή πολύ απλά: δειξε μου το ζωο σου να σου πω ποιος εισαι!

ladycat
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
ασε που η φωνη του Σιβα (λογω ρατσας) μοιαζει με αχχχχχχχχχχχ σιγανο...

ladycat
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
yiannis2002s
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:Αν οι άντρες προτιμούν μεγαλόσωμα σκυλιά είναι διότι αντιμετωπίζουν το ζώο ως προέκταση του εαυτού τους. Γι αυτό πρέπει να είναι ρωμαλέο, δυνατό, έξυπνο. Η συνηθισμένη ατάκα είναι, Πάνω τους, αγόρι μου!
Συμφωνω απολυτα!
Πολλοι βλεπουν τπ ''ζωακι'' τους σαν μεσω προβολης του εαυτου τους ή σαν μεσο επιδειξης. Γι'αυτο αγοραζουν σκυλια τυπου ντοπερμαν, ροτβαιλερ, πιτμπουλ και αλλα τερατα που μονο για κατοικιδια δεν κανουν. Και τα κακομοιρα λιωνουν στο 2αρι διαμερισμα επειδη το αφεντικο τους εχει την ταση να το παιξει macho και σκληρος.......
Εκτος των αλλων το παιζουν δηθεν φιλοζωοι αλλα τους νοιαζουν τα ζωα τους οσο τους εξυπηρετουν και τους βολευουν, αλλιως ειναι οι πρωτοι που θα τα διωξουν αν κουραστουν ή δεν μπορουν πλεον να τα εχουν.....οσο για την αντιμετωπιση στα υπολοιπα σκυλια-γατια μονο φιλοζωικη δεν ειναι.........
ΥΓ. Και στην επιλογη σκυλου, παλι επιλεγουν αρσενικο....Γιατι ως προεκταση του εαυτου τους θελουν ''επιβητορες''.......
Ismini
Διάσημο μέλος
Μετα βεβαια μου εξηγουσε τι καλα που ειναι τα πιστα και υπακουα σκυλια και πως τον φοβαται ο δικος του σκυλος που τον δερνει καθε τοσο (μεχρι και να ματωσει καποτε...)
υσ "ντοπερμαν, ροτβαιλερ, πιτμπουλ και αλλα τερατα " τα σκυλια ειναι μια χαρα οι "ιδιοκτητες τους φταινε. Ειχα και γω ενα ροντβαιλερ που ηταν πιο χαδιαρικο και απο γατα....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool