Γάτες: Γιατί έχουν περισσότερες γυναίκες φίλες;

H αλήθεια είναι ότι και εγώ προτιμούσα τα σκυλιά. Χωρίς να είχα ποτέ σκυλια/γατιά μικρός , πάντα θεωρούσα ότι τα σκυλια δένονται περισσότερο με τον άνθρωπο. Μετά όταν γνώρισα τη γυναίκα μου είχα την τύχη να δώ και σκυλια και γατιά (είχαν στο σπίτι και από τα δύο) και είδα ότι και τα γατιαά όταν σε μάθουν καλά είναι πολύ καλοσυνάτα.
Βεβαια είναι και σε τι περίπτωση θα πέσεις.
Εμείς λόγω διαμερίσματος πήραμε γάτα και ευτυχώς μας τύχανε 2 αξιαγάπητα γατιά. Από τότε αγαπάω υπερβολικά τις γάτες. Δε θα ξεχάσω ποτέ 3 μέρες που είμουν άρρωστος στο κρεββάτι και ο Γκανταλφ δεν ήθελε ούτε παιχνίδια , τιποτα , ξάπλωνε όλη μέρα σχεδόν πάνω μου !
Παρόλα αυτά όταν θα μετακομίσουμε σε μεγαλύτερο σπίτι θα ήθελα πολύ και σκυλί (το ίδιο και η γυναίκα μου που έχασε πέρσι την πολυαγαπημένη μας Μπρέντα)

brenda1b3wa.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:) αυτη ειναι η "Λασυ" που ονειρευομουν να εχω μικρη....αλλα οι γονεις μου ηταν ανενδοτοι γιατι μεναμε σε διαμερισμα...:( . Τωρα παντως δεν αλλαζω το Σιβα με κανενα σκυλι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γάτα ή σκύλος; Αυτό μπορεί να μοιάζει με το ..."αγόρι ή κορίτσι;" όταν πρόκειται κανείς να κάνει μωρό. Ό,τι του έρθει τελικά το αγαπάει!:)
Εγώ δεν είχα σκεφτεί ποτέ για ζωάκι. Ήρθε γατάκι, το λάτρεψα! (αγάπη μου Νιάρα!!!:P:P:P) Λέω τώρα ότι είναι ευκολότερο από σκυλάκι (λόγω τουαλέτας), αλλά αν τύχαινε σκυλάκι δε θα με κέρδιζε λέτε;
Ο Δημήτρης προτιμούσε τα σκυλιά. Είχε κιόλας ως παιδί. Τώρα με τη Νιάρα ξετρελάθηκε κι αυτός (όχι ότι είχε ποτέ πρόβλημα με γάτες, όλα τα ζώα του αρέσουν).
Να'ναι καλά μονάχα!

Αρχική Δημοσίευση από yiannis2002s:
Συμφωνω απολυτα!
Πολλοι βλεπουν τπ ''ζωακι'' τους σαν μεσω προβολης του εαυτου τους ή σαν μεσο επιδειξης. Γι'αυτο αγοραζουν σκυλια τυπου ντοπερμαν, ροτβαιλερ, πιτμπουλ και αλλα τερατα που μονο για κατοικιδια δεν κανουν. Και τα κακομοιρα λιωνουν στο 2αρι διαμερισμα επειδη το αφεντικο τους εχει την ταση να το παιξει macho και σκληρος.......

Εκτος των αλλων το παιζουν δηθεν φιλοζωοι αλλα τους νοιαζουν τα ζωα τους οσο τους εξυπηρετουν και τους βολευουν, αλλιως ειναι οι πρωτοι που θα τα διωξουν αν κουραστουν ή δεν μπορουν πλεον να τα εχουν.....οσο για την αντιμετωπιση στα υπολοιπα σκυλια-γατια μονο φιλοζωικη δεν ειναι.........

ΥΓ. Και στην επιλογη σκυλου, παλι επιλεγουν αρσενικο....Γιατι ως προεκταση του εαυτου τους θελουν ''επιβητορες''.......
Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα. Είναι κόμπλεξ. Είναι μεγάλη ψυχική ανωριμότητα, αδυναμία. λάθος αντίληψη του αντρισμού. Κάποτε ένας εικοσιτοσο χρονών έλεγε: ΄΄Θέλω να αγοράσω ένα σκυλί να περνάω από τις καφετέριες και να κοιτάνε όλοι να κάνουν πωωω πωω!!!! Να μπαίνεις μέσα… κάθεσαι παραγγέλνεις και κοιτάει ο σερβιτόρος μια το σκύλο μια εσένα…και ο κόσμος…πωω πωωω μαλάκα ποιος θα σου κουνηθεί…αν του κάνεις αυτού μια ΄΄όρμα΄΄ θα τα κάνουν επάνω τους ε;΄΄
Ναι του λέω εσένα περίμεναν όλοι για να σου κουνηθούνε και χρειάζεσαι προστασία από το σκύλο. ΄΄Όχι μωρέ…εντάξει…για πλάκα θα το κάνεις έτσι για χαβαλέ να τους τρομάξεις λίγο να δούνε…΄΄ Είδανε και πάθανε να τον πείσουν ότι δεν κάνει για σκυλί γιατί συνέχεια μετακινείται. Τέτοια πράματα.

Εγώ μεγάλωσα παρέα με σκυλιά. Ούτε λόγος για γατιά γιατί δεν τα συμπαθούσε κανείς μας. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου χωρίς ενα σκυλί δίπλα μου. Πριν 4 χρόνια που πήγαμε στην 'Υδρα με τον Χρήστο και είχαμε κατακλυστεί απο γατιά, κάτι άλλαξε μέσα μου και έτσι επιστρέφοντας Αθήνα μετά απο λίγες μέρες ήρθε ο Ασπρούλης στην ζωή μας.
Το κάθε ζώο έχει την χάρη του. Για διαμέρισμα πάντως δεν θα έπαιρνα ποτέ σκυλί, ειδικά τα μεγαλόσωμα που είχα (απο τύχη ήταν μεγάλα). Απλά τώρα είδα και τις χάρες των γατιών, κάτι που δεν ήξερα ότι υπήρχαν....:hmm:

Αρχική Δημοσίευση από maxi2:
Εγώ μεγάλωσα παρέα με σκυλιά. Ούτε λόγος για γατιά γιατί δεν τα συμπαθούσε κανείς μας. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου χωρίς ενα σκυλί δίπλα μου. Πριν 4 χρόνια που πήγαμε στην 'Υδρα με τον Χρήστο και είχαμε κατακλυστεί απο γατιά, κάτι άλλαξε μέσα μου και έτσι επιστρέφοντας Αθήνα μετά απο λίγες μέρες ήρθε ο Ασπρούλης στην ζωή μας.
Το κάθε ζώο έχει την χάρη του. Για διαμέρισμα πάντως δεν θα έπαιρνα ποτέ σκυλί, ειδικά τα μεγαλόσωμα που είχα (απο τύχη ήταν μεγάλα). Απλά τώρα είδα και τις χάρες των γατιών, κάτι που δεν ήξερα ότι υπήρχαν....:hmm:
Συμφωνώ. Δεν λέω ότι τα σκυλιά είναι για όσους έχουν πρόβλημα σαν αυτά που λέμε. Το γεγονός που ανέφερα είναι ένα παράδειγμα μιας ακραίας περίπτωσης ανθρώπων. πάντως θεωρώ όμως οτι είναι γεγονός ότι μεγάλη μερίδα αντρών διακατέχεται από την τάση να έχει κάτι δυνατό είτε αυτοκίνητο είτε ζώο για επίδειξη έστω κι αν δεν φτάνει σε τέτοιες ακρότητες. Επίδειξη στον εαυτό του αρκεί πολλές φορές. Από κει και πέρα όποιος έχει σκυλί δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι του συμβαίνει τέτοιο πράμα. Νομίζω ποικίλλουν οι επιθυμίες και τα αισθήματα.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Επίδειξη στον εαυτό του αρκεί πολλές φορές. Από κει και πέρα όποιος έχει σκυλί δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι του συμβαίνει τέτοιο πράμα. Νομίζω ποικίλλουν οι επιθυμίες και τα αισθήματα.
Απο την αλλη και τα ''pocket'' σκυλια ειναι αγαθο επιδειξης και νεοπλουτισμου απο τις γυναικες ιδιοκτητριες τους......Δεν εχετε δει κοπελιτσες να εχουν μεσα στην τσαντα τους --επωνυμη τσαντα παντα--- σκυλακια 1-2 κιλων και να τα σερνουν μαζι τους σε καφετεριες?

....Γενικα εχουμε γεμισει ψωνια με ζωα, αλλα απο φιλοζωικα αισθηματα μηδεν.....

Απο την αλλη και τα ''pocket'' σκυλια ειναι αγαθο επιδειξης και νεοπλουτισμου απο τις γυναικες ιδιοκτητριες τους......Δεν εχετε δει κοπελιτσες να εχουν μεσα στην τσαντα τους --επωνυμη τσαντα παντα--- σκυλακια 1-2 κιλων και να τα σερνουν μαζι τους σε καφετεριες?

Ναι και αυτα τα ψωνια δημιουργουν τα προβληματα με τα αδεσποτα κυριως. (και γω γνωριζω τετοιους ανθρωπους δυστυχως). "Δεν μας κανει? " "Κανει κακα το σκυλακι στο χαλι???" "μεγάλωσε"? κ.α. ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ! Τωρα που καλοκαιριασε και δεν ξερουν που να τα αφησουν στις διακοπες τα πολλοί τα παρατανε στο δρομο.
Γι αυτο προτιμω τους ουδετερους ανθρωπους που δεν θέλουν καθολου να εχουν ζώο στο διαμέρισμα καθόλου από τους δήθεν φιλόζωους.

Ααααα δεν είμαστε καλααααα εμ όπως πάει το πράμα θα θέλουν σε λίγο μικρά σκυλάκια για να τα κρεμάνε στ αυτιά τους. Ε τι… ψεύτικα σκουλαρίκια; αληθινότατα!!! ααααααα βρεμένη σανίδα που χρειάζεταιιιι

Γενικότερα, οι γάτες θεωρούνται πιο ¨αχάριστες¨ και πιο συμφεροντολόγες. Υπάρχει η τάση, ακριβώς γ'αυτούς τους λόγους να παρομοιάζονται με την γυναικεία φύση. Είναι γεγονός ότι στα μάτια τους δεν βλέπεις την αυτοθυσία,την αυταπάρνηση και την απίίίίστευτη αφοσίωση που βλέπεις στα μάτια ενός σκύλου.Που σε κοιτάζει με την γλώσσα έξω,και τέτοιο λιώσιμο στα μάτια σαν να λιώνει από καψούρα για πάρτη σου... Είναι γεγονός ότι όταν έχεις τραυματιστεί δεν θα έρθει η γάτα να σου γλύφει ώρες ατέλειωτες την πληγή προσπαθώντας να σε ανακουφίσει από τον πόνο.
οταν είσαι στενοχωρημένη ,η γάτα δεν θα αναστενάζει πιο δίπλα συμπάσχοντας σαν να έπεσαν τα καράβια της έξω....Όταν κλαις, ο σκύλος κλαίει μαζί σου...συμπάσχει πιο ενεργά και με μεγαλύτερη ταύτιση στα συναισθήματά σου.
Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακούσει πολλές φορές για γάτες που όταν πεθαίνει το αφεντικό τους, μπορεί να πεθάνουν από μελαγχολία και μαράζι,αρνούμενες τροφή και αρνούμενες ουσιαστικά, το δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν...για σκυλάκια όμως έχουμε ακούσει πολλά τέτοια παραδείγματα...
Όταν θα μαλώσεις τον σκύλο, θα ρίξει κάτω τις αυτούλες και θα μαζευτεί στη γωνίτσα του. Η γάτα δεν έχει αυτή την συστολή...θα σε γράψει στη μου.ά..α της, και θα περιμένει πότε θα κοιτάξεις από την άλλη ,να πάει να ξανακάνει την πουστ.. :) βέβαια ,κ'αυτό είναι διασκεδαστικό και εγώ τη γουστάρω την πουστ.., που έχει στη φύση της η γάτα-γελάω απίστευτα..
Αυτά τα γράφει μια τρελλαμένη γατομαμά, όμως προσπαθώ να είμαι αντικειμενική, και όχι η ¨μαμα-κουκουβάγια¨.Και επειδή είμαι προετοιμασμένη για αντιδράσεις γατομαμάδων τρελλαμένων σαν και μένα, μιλάω για την πλειοψηφία και για τον κανόνα...όχι για εξαιρέσεις.
Κακά τα ψέματα...η γάτα έχει πιο ρηχό συναίσθημα από τον σκύλο.Ασυζητητή πιο ρηχό συναίσθημα.
Ό μως τις λατρεύουμε τις πουτ...ίτσες, ακριβώς επειδή είναι πουτ..ίτσες, και τις αγαπάμε ακριβώς για αυτό που είναι....!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διαφωνώ κάθετα...:)...υπάρχουν πολλά παραδείγματα απο αυτά που ειπες ότι κάνουν τα σκυλιά τα οποία τα κανουν και οι γάτες.Η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο που το δείχνει το κάθε ζώο.Η γάτα είναι γεγονός ότι δεν έχει την δουλοπρέπεια του σκυλου,κάτι που πολύ αρέσει τον άνθρωπο γιατί τον κάνει να νιώθει ότι τον σκυλο τον εξουσιάζει ,ενώ τη γάτα όχι.(Τονώνει τον εγωισμό του δηλαδη..) Όμως και οι γάτες αγαπάνε και έχω άπειρα παραδείγματα ..απλά το εκδηλώνουν με διαφορετικό τρόπο.Όμως γεγονός είναι ότι όλη αυτή η συζητηση και η συγκριση που γίνεται είναι εντελώς μα εντελως λάθος,διότι συγκρίνουμε δυο διαφορετικά είδη μεταξύ τους.Είναι σαν να συγκρίνουμε την αγελάδα με τον ελέφαντα...:) Ρηχή σιγουρα δεν είναι η γάτα,ρηχό είναι το να νομίζουμε ότι δεν μας "αγαπάει" επειδή δεν έχει τη συμπεριφορά του σκύλου..
ΥΓ..καλα..αυτό το ότι η γάτα μοιάζει με τη γυναίκα που είναι συμφεροντολόγα κλπ..δεν θα το σχολιάσω γιατι το θεωρώ σεξιστικό...προσβάλει και τις γάτες και τις γυναίκες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το φύλο αλλά σίγουρα έχει να κάνει με κάποιον που υποσυνείδητα επιζητά την πιστή αφοσίωση κάποιου σ'αυτόν. Δεν πιστεύω ότι οι γάτες έχουν ρηχά συναισθήματα. Όπως δεν θα διάλεγα ποτέ για συγκάτοικο κάποιον που θα ήθελε όλη την ώρα να είναι κολλημένος πάνω μου και όπως θα βαριόμουν απίστευτα ένα φίλο που θα με κοιτούσε στα μάτια με λατρεία και θα μου έλεγε ότι έχω πάντα δίκιο, έτσι πιστεύω ότι οι γάτες κατέχουν το πραγματικό νόημα της συμβίωσης. Όπως νευριάζω όταν κάποιος δεν σέβεται την ανεξαρτησία μου, χαίρομαι να βλέπω την γάτα μου να με γρατζουνάει όταν δεν σέβομαι την δική της. Όπως θεωρώ παράλογο έναν γονιό που μεγαλώνει το παιδί του και στενοχωριέται που δεν εκπληρώνει στο μέλλον τις επιλογές που θα ήθελε αυτός, έτσι θεωρώ παράλογο το να φροντίζεις μια γάτα και να νευριάζεις που δεν σου επιστρέφει το κόκκαλο. Είμαι μαζόχα το ξέρω....

Ας μην τα μπερδευουμε οντως...Αλλο γατα αλλο σκυλος. Το καθε ενα εχει τη χαρη του. Εμεις ειμαστε τρελογατογονεις και το χαιρομαστε ιδιαιτερα .Ειδικα οταν καταλαβαινουμε οτι μας καταλαβαινει η Τσουτσουκα μας και μας το δειχνει με τον τροπο της ,μας τρελαινει ακομα περισσοτερο...

Και βασικά βρε παιδιά αυτό με την γυναικεία π.....ά και τον παραλληλισμό του άνδρα με την αυταπάρνηση του σκύλου πού το είδατε? :D:D:D Οι εποχές άλλαξαν κυκλοφορούν κάτι φρούτα εκεί έξω που όχι γάτα δεν τους συναγωνίζεται αλλά ούτε ο μπιμπ μπιμπ του γνωστού καρτούν. Ή τουλάχιστον εγώ έχασα κάτι στο μοίρασμα τσαχπινιάς και χάρης :D:D:D Αλήθεια σας λέω να σας πάω βόλτα να δείτε! Μου βγαίνει και το φεμινιστικό δεν μπορώ...:D:D:D

Ούτως ή άλλως το θέμα είναι αρκετά παλιό..τώρα βλέπουμε πολλούς γατομπαμπάδες..:D...που είσαι καζουμομπαμπα;;:clapup:

χαχαχαχαχαχαχα σωστηηηηηηη:lol::lol:

Η γάτες γουστάρουν την ανεξαρτησία. Οι θεωρίες για αχαριστία και για έλλειψη αφοσίωσης είναι σενάρια ανθρώπων που αρέσκονται στην κατοχή δούλων, και των αδύναμων ή με ανεπτυγμένο εγωισμό, που θέλουν όταν έχουν πρόβλημα να πενθεί όλη η φύση. Ένα βήμα παραπέρα ήταν κάποιοι βασιλιάδες κάποτε στην Αίγυπτο, που όταν πέθαιναν θάβονταν μαζί τους και το ΄΄αγαπημένο΄΄ τους ζώο, ή η σύζυγός τους.

Μην είστε τόσο επικίνδυνα αδύναμοι.

Η γάτες γουστάρουν την ανεξαρτησία. Οι θεωρίες για αχαριστία και για έλλειψη αφοσίωσης είναι σενάρια ανθρώπων που αρέσκονται στην κατοχή δούλων, και των αδύναμων ή με ανεπτυγμένο εγωισμό, που θέλουν όταν έχουν πρόβλημα να πενθεί όλη η φύση. Ένα βήμα παραπέρα ήταν κάποιοι βασιλιάδες κάποτε στην Αίγυπτο, που όταν πέθαιναν θάβονταν μαζί τους και το ΄΄αγαπημένο΄΄ τους ζώο, ή η σύζυγός τους.

Μην είστε τόσο επικίνδυνα αδύναμοι.

Θα συμφωνήσω 100/100 με αυτά που έγραψες..:)

Δεν χαρακτήρισα τη γάτα ¨ρηχή¨, ανέφερα ότι θεωρώ ότι έχει πιο ρηχό συναίσθημα από ένα σκύλο... Είναι καθαρά υποκειμενική άποψη. Το να αναφέρεις ότι ο σκύλος συμπάσχει πιο ενεργά σε διάφορες συναισθηματικές σου καταστάσεις, γιατί θα πρέπει να θεωρείται εγωκεντρικότητα; Περιγράφεις απλώς ποιός ο τρόπος έκφρασης του ζώου. Αμέσως κολλάμε ταμπελάκια περί ανασφάλειας, εγωκεντρικότητας και αδυναμίας.Περί συνδρόμου κυριαρχίας,αφεντικού και ηγεμόνα... Μην κάνετε τόσο πρόχειρα ψυχογραφήματα.

...Με αυτή τη λογική, και αν τα φιλτράρουμε όλα τόόόσο σχολαστικά και βγάζουμε ψυχογραφήματα στο πόδι....:hmm::hmm:είμαι ¨ρατσίστρια¨ για πολλούς λόγους..., που ενώ αγαπάω όλα τα γατάκια ,έχω σαφή προτίμηση στα περσίας...Πρέπει να απολογούμαι γ'αυτό; είμαι τύπου¨ρατσίστρια¨; που ενώ μ'αρέσουν όλα τα σκυλάκια,έχω σαφή προτίμηση στα κόκερ και τα κόλεΪ ;...να νιώθω άσχημα; Που αν έκανα παιδί,εκτός από το ότι θα ήθελα να είναι υγειές και έξυπνο, θα ήθελα να είναι και όμορφο;... Πειράζει;Πρέπει να αισθάνομαι ενοχικά γ'αυτό;Nα νιώθω ρατσίστρια που, αν ήξερα ότι θα έκανα παιδάκι με ειδικές ανάγκες, θα διέκοπτα την κύηση;να νιώθω μια ρατσίστρια κοινωνική λειτουργός; Eίναι σεξίστρια η κολλητή μου που λέει ότι το παιδάκι πουθα κάνει -να είναι υγειές-,αλλά θέλει να κάνει αγοράκι; Είναι ρατσίστρια που γουστάρει εμφανίσιμους άντρες; θα μπορούσε να θεωρηθεί,ε; ή που γουστάρει ¨τεκνά¨;
Και αφού μας αρέσει να βγάζουμε πορίσματα και να βάζουμε ταμπέλες, ο σύντροφός μου που θεωρεί ιδιότροπα σκυλιά τα πεκινουά, ή ιδιότροπα γατιά τα σιάμ, δεν είναι καθολικά και ¨καθώς πρέπει¨ φιλόζωος; και επειδή γουστάρει τα μεγάλα σκυλιά,υποσυνείδητα έχει το σύνδρομο του επιβήτορα; και επειδή γουστάρει να έχει σκύλο- γιατί νιώθει ότι με το σκύλο αναπτύσσονται πιο ισχυροί δεσμοί- τί λέει αυτό; ότι είναι αδύναμος και ανασφαλής ,που από την ανεξαρτησία της γάτας, προτιμάει την ιδιαίτερη αφοσίωση του σκύλου; έχει το σύνδρομο του αφεντικού; πόσο μας αρέσει να κολλάμε ταμπελίτσες!
Αυτοί που έχουν πάνω από 2, ή 3 γάτες, ή πάνω από 10 αν τους γουστάρει , θα πρέπει να θεωρούνται λίγο ¨σαλταρισμένοι¨ ως προσωπικότητες; Αυτός που γουστάρει να έχει φίδια, πρέπει να θεωρείται ¨ιδιόρυθμος¨ ; πρέπει να θεωρείται μη συναισθηματικός; και ότι φοβάται το δέσιμο; Εγώ που θεωρώ τον άνθρωπο ¨κακό ζώο¨,και συχνότατα κατώτερο από πολλά ζωάκια, πρέπει στην τελική να θεωρούμαι μισάνθρωπος;
Ωραία τα πορίσματα, αλλά μην κοτσάρουμε ταμπελίτσες.Το ότι θεωρώ πιο συναισθηματικούς τους άντρες,δεν σημαίνει ότι το ασπάζομαι γενικευμένα και απόλυτα,ούτε ότι είμαι σεξίστρια. Ρατσιστης ή σεξιστής, ή οτιδήποτε, είναι αυτός που δεν αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό. Θεωρώ λοιπόν,πιο συναισθηματικά τα σκυλιά,από τα γατούλια...Πάντα αφήνοντας ένα παράθυρο, ανοιχτό...:) θεωρώ πιο συναισθηματικούς τους άντρες από τις γυναίκες...,πάντα αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό... :) ΚΑΙ στην τελική, το να νιώθει κάποιος ανασφαλής, ή -πώς διατυπώθηκε;- ¨ανυσηχητικά αδύναμος¨, επιτρέψτε μου να μην το θεωρώ τόσο αφοριστικό, αντιθέτως το θεωρώ γοητευτικό... οπότε, όλα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back