evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν συμφωνούσα μαζί σου θα'χα σκύλο. Μαγκιά σου που έχεις και γάτες εγώ δεν θα μπορούσα να έχω και σκύλο. Δεν ξέρω τι ταμπέλα θα μπορούσε να μου κολλήσει κανείς γι'αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα την φορέσω μόνη μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
Οι γνώμες υπάρχουν για να διίστανται αλλιώς δεν θα υπήρχε τόπικ. Δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι δεν κατηγόρησε κανείς την άποψή σου!Αν συμφωνούσα μαζί σου θα'χα σκύλο. Μαγκιά σου που έχεις και γάτες εγώ δεν θα μπορούσα να έχω και σκύλο. Δεν ξέρω τι ταμπέλα θα μπορούσε να μου κολλήσει κανείς γι'αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα την φορέσω μόνη μου
![]()
![]()
αν ψάχνουμε για ταμπέλα ντε και σόνι... στο χωρίο μου το λένε cat person

εχω ένα σκυλάκι εδω και 4-5 χρόνια δενμπροώ να πω οτι έχω το ιδιο δέσιμο με το πρώτο μας σκυλάκο... που με είχε κανονικα υιοθετήσει κι έζησε 14 απιστευτα χρόνια μαζί μας...
κι εχω και μια γάτα την οποιά την λατρευω...
(και άλλες πολλές που εκτρέφω αλλα η γάτα μου είναι μια...)
οταν οιτάζω το σκύλο επίμονα το φέρνω σε αμηχανία ,
οταν κοιτάζω την γάτα επιμόνα με φέρνει εκείνη σε αμηχανία και με κάνει να νιώθω χαζήηηηη

αν με ρωτήσεις με τι θα αποκλειόμουν σε ένα νησί...
θα σου έλεγα με την γάτα μου την Havana...
θεωρώ τους δεσμούς που κάνουν οι αίλουροι πολύ πιο δυνατόυς και ισχυρους γιατί δεν είναι ενστικτωσεις αλλα απο επιλογή..
η φύση του αίλουρου δεν είναι να δημειουργεί δεσμούς, κάνει μόνος του κάνει και σε αγέλη...
εξελικτικά είναι πλάσμα ανώτερο...
υποκλίνομαι....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
θα διαφωνίσω με το πόρισμα ¨εξελικτικά είναι πλάσμα ανώτερο¨...Βάσει ποιάς εξέλιξης,και βάσει ποιών κανονισμών καθορίζεται το ¨ανώτερο¨ και το ¨κατώτερο¨;Και ποιοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι να το καθορίσουμε αυτό;;Νιώθουμε τόσο πολύ πια την ανάγκη να τοποθετήσουμε σε βαθμίδες τα ζωάκια; Και να βάζουμε ταμπέλες ;Tα σκυλάκια είναι υπέροχα πλάσματα,σίγουρα υπέροχα,¨κατώτερα¨ πάλι ΣΙΓΟΥΡΑ όχι...Oπως ούτε και ανώτερα...Όπως θα καταλάβω κάποιον που αγαπάει περισσότερο τα σκυλιά,θα καταλάβω και εκείνον που αγαπάει τις γάτες ,αλλά και αυτόν που δεν του αρέσουν..και θα καταλάβω και εκείνον που γουστάρει τα φίδια...Και θα σεβαστώ και εκείνον που δεν τρελλαίνεται για τα ζώα βρε αδελφέ...Όπως θα καταλάβω και κάποιον που τρελλαίνεται για πατσά,τον οποίο έχω κάθε δικαίωμα να σιχαίνομαι...
Το κάθε ζώο εκφράζεται διαφορετικά ,και εμεις το ίδιο,και έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε τις προτιμήσεις μας...Ως καθαρά προσωπικές και υποκειμενικές ,όμως,θέσεις...όχι σαν νομοτελειακά πορίσματα...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Φίλη μου συγνώμη..θα διαφωνίσω με το πόρισμα ¨εξελικτικά είναι πλάσμα ανώτερο¨...Βάσει ποιάς εξέλιξης,και βάσει ποιών κανονισμών καθορίζεται το ¨ανώτερο¨ και το ¨κατώτερο¨;Και ποιοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι να το καθορίσουμε αυτό;;Νιώθουμε τόσο πολύ πια την ανάγκη να τοποθετήσουμε σε βαθμίδες τα ζωάκια; Και να βάζουμε ταμπέλες ;
Tα σκυλάκια είναι υπέροχα πλάσματα,σίγουρα υπέροχα,¨κατώτερα¨ πάλι ΣΙΓΟΥΡΑ όχι...Oπως ούτε και ανώτερα...Όπως θα καταλάβω κάποιον που αγαπάει περισσότερο τα σκυλιά,θα καταλάβω και εκείνον που αγαπάει τις γάτες ,αλλά και αυτόν που δεν του αρέσουν..και θα καταλάβω και εκείνον που γουστάρει τα φίδια...Και θα σεβαστώ και εκείνον που δεν τρελλαίνεται για τα ζώα βρε αδελφέ...Όπως θα καταλάβω και κάποιον που τρελλαίνεται για πατσά,τον οποίο έχω κάθε δικαίωμα να σιχαίνομαι...
Το κάθε ζώο εκφράζεται διαφορετικά ,και εμεις το ίδιο,και έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε τις προτιμήσεις μας...Ως καθαρά προσωπικές και υποκειμενικές ,όμως,θέσεις...όχι σαν νομοτελειακά πορίσματα...![]()
Μαρινάκι μου γλυκό,συγνωμη που θα στο πω..αλλά πρώτη εσύ έβαλες ταμπέλες στα ζώα...γράφοντας για τη γάτα και το σκύλο παραπάνω...

marina289
Περιβόητο μέλος
Ξέρω ότι το να λές σε γατοSite ότι θεωρείς τον σκύλο πιο συναισθηματικό ζώο....είναι σαν να μπαίνεις σε site ακροδεξιών και να υποστηρίζεις την αναρχία....

evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
αν ψάχνουμε για ταμπέλα ντε και σόνι... στο χωρίο μου το λένε cat person
εχω ένα σκυλάκι εδω και 4-5 χρόνια δενμπροώ να πω οτι έχω το ιδιο δέσιμο με το πρώτο μας σκυλάκο... που με είχε κανονικα υιοθετήσει κι έζησε 14 απιστευτα χρόνια μαζί μας...
κι εχω και μια γάτα την οποιά την λατρευω...
(και άλλες πολλές που εκτρέφω αλλα η γάτα μου είναι μια...)
οταν οιτάζω το σκύλο επίμονα το φέρνω σε αμηχανία ,
οταν κοιτάζω την γάτα επιμόνα με φέρνει εκείνη σε αμηχανία και με κάνει να νιώθω χαζήηηηη
αν με ρωτήσεις με τι θα αποκλειόμουν σε ένα νησί...
θα σου έλεγα με την γάτα μου την Havana...
θεωρώ τους δεσμούς που κάνουν οι αίλουροι πολύ πιο δυνατόυς και ισχυρους γιατί δεν είναι ενστικτωσεις αλλα απο επιλογή..
η φύση του αίλουρου δεν είναι να δημειουργεί δεσμούς, κάνει μόνος του κάνει και σε αγέλη...
εξελικτικά είναι πλάσμα ανώτερο...
υποκλίνομαι....![]()
Havana εσύ είσαι η εκτροφέας?? Πωωωωωω σ'αυτό το σάιτ μπαίνω και λιώωωωωωωωωωωνω...

Σόρυ για το οφ τόπικ 
Havana
Διάσημο μέλος
επειδή το θεωρώ και το πιστέυω
το ξαναγράφω
οι αίλουροι ειναι ανώτερα πλάσματα εξεληκτικά!!!
off-topic
ναι εγώ ειμαι η εκτροφέας των ragdoll
μπορείς να έρθεις να τα δεις απο κοντά εαν μένεις Αθήνα σε μια έκθεση που ετοιμάζω για την φυλή αυτή στις 4/12/2010
ημέρα Σαββατο στο https://www.enokon.gr/ απέναντι απο το μετρό Αμπελοκήπων!!!
Havana
Διάσημο μέλος
ξέχασα να υποκλιθώ στα αιλουροειδή...

υποκλίνομαι...
In cats we trust
marina289
Περιβόητο μέλος

..και γω,απλά, εκφράζω την διαφωνία μου σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν άκριτα τις λέξεις ανώτερος-κατώτερος,σαν να φοράνε γουνάκια στους ώμους...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
..η κοπέλα γράφει ΘΕΩΡΩ...το θεωρώ εκφράζει προσωπική άποψη και πιστεύω...Να επισημάνω επίσης ότι το θέμα μας είναι το γιατί οι γάτες έχουν περισσότερες γυναίκες φίλες( αν και τα τελευταια χρόνια αυτό εχει αρχίσει και καταρρίπεται..)
και ΟΧΙ αν προτιματε σκυλο ή γατα και γιατι..
booky
Νεοφερμένο μέλος
marina289
Περιβόητο μέλος

Δεν είναι κακό το να υπάρχει αντίλογος...
Μπορώ,φυσικά, να προβλέψω τί θα γίνει όταν μπαίνεις σε site ονόματι mycat και τοποθετηθείς λίγο ..αιρετικά,για τα εκεί δεδομένα, περί dog και cat...

Μπορώ ,αντίστοιχα ,να προβλέψω τί θα γίνει αν μπώ σε site ονόματι mydog και τοποθετηθείς λίγο...αιρετικά,...., περί dog και cat...
..Μπορώ να προβλέψω τί θα γίνει όταν σε μία εκτροφέα γατας ,μιλήσεις για ¨ανωτερότητα¨-δεν την μπορώ τη λέξη
- του σκύλου,όπως και το τί θα γίνει αν σε έναν εκτροφέα σκύλου μιλήσεις περι...ανωτερότητας γάτας...Μπορώ να προβλέψω τί θα γίνει αν πάω στον θείο μου τον χασάπη,και του πω ότι δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στην διατροφή μας τόσο πολύ το κρέας, αντιθέτως το ψάρι είναι πολύ πιο υγιεινό...
Και μπορώ να προβλέψω τί θα γίνει αν μπω στο site της εκκλησίας και τους μιλήσω περί αθεΪας...και πολλά άλλα...
Όλα αυτά είναι οκ ,...
Σ'αυτό που...ΘΕΩΡΩ...
ότι όλοι συμφωνούμε, είναι η αγάπη μας για τις γάτες...για τα ζώα γενικότερα τέλοςπάντων...Δεν υπάρχει λόγος να ψιλαφίζουμε τις λέξεις ...και να ζυγίζουμε τα μικρογραμμάρια από τα νοήματα..,
Ακόμα και το γεγονός ότι διαθέτουμε χρόνο και φαιά ουσία,για να γράψουμε κάποιες αράδες,ακόμη και για να διαφωνήσουμε για τα ζωάκια ,..τί πιο υγειές και πιο εποικοδομητικό...και τί καλύτερο δείγμα αγάπης...
ολα καλά...

evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
...Δεν έκανα γενίκευση όμως τύπου πόρισμα...το ¨θεωρώ¨ δείχνει την υποκειμενικότητα της άποψης...Επίσης,το να λες ότι θεωρείς ότι κάποιος δεν είναι τόσο συναισθηματικός όσο κάποιος άλλος,δεν σημαίνει ότι λες ότι δεν είναι συναισθηματικός.. δεν είναι ταμπέλα..πρόκειται για χαρακτηριστικό....η λέξη ¨πιο¨ είναι συγκριτικός βαθμός...Το να πεις σε κάποιον ότι είσαι ¨πιο ¨ χαζός από τον αινστάιν ,δεν σημαίνει ότι λες τον άλλο χαζο...
Ξέρω ότι το να λές σε γατοSite ότι θεωρείς τον σκύλο πιο συναισθηματικό ζώο....είναι σαν να μπαίνεις σε site ακροδεξιών και να υποστηρίζεις την αναρχία....![]()
Χμ...Σαν να μπαίνεις σε σάιτ αναρχικών και να υποστηρίζεις την ακροδεξιά θα έλεγα εγώ.
(Ντου στην Μαρίνα γουστάρει σκύλους!!!!!!!) Χαχαχαχαχαχαχα
Τσικος
Νεοφερμένο μέλος

και πιο συχνα σηνανταω γατους!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το θέμα,εννοεί γιατι στις γυναικες αρέσουν περισσότερο οι γάτες ,απο ότι στους άντρες..και όχι οτι οι γάτες κάνουν παρέα με θηλυκά γατιά...μην το λες...και εγω ετσι νωμιζα αλλα αλλο ενα περιεργο φενομενο ειναι οτι στο χωριο μου εχω 2 γατες και 13 γατους
και πιο συχνα σηνανταω γατους!

speri
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool