Γάτες Φλοίσβου

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Πιστεύω ότι αν την δω την επόμενη φορά, θα καταλάβω αν είναι έγκυος.
Και αν είναι, Τζούλια, να 'σαι σίγουρη ότι θα πάει άμεσα για στείρωση.
Το θέμα είναι τι γίνεται μετά ? Θα ξαναγυρίσει πάλι εκεί ?

Τώρα έχουμε και πρόβλημα με την ώρα. Βραδυάζει νωρίς και δεν είναι εύκολο. Σε λίγο δεν θα βλέπουμε και τα πιατάκια τους:( (έτσι όπως τα χώνουμε στα βράχια) για να τους βάζουμε φαί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τώρα έχουμε και πρόβλημα με την ώρα. Βραδυάζει νωρίς και δεν είναι εύκολο. Σε λίγο δεν θα βλέπουμε και τα πιατάκια τους:( (έτσι όπως τα χώνουμε στα βράχια) για να τους βάζουμε φαί.

εχει δικιο η Βουλα ειναι υπεροχο πλασμα το ειδε και η Χριστιαννα και τρελαθηκε..πανεμορφη ..ειναι κριμα επειτα παλι να γυρισει εκει..μιλαμε για γατι που κουτουλαγε για χαδια και επαιζε με το παραμικρο..κυνηγουσε τα ποδια μου τα χερια μου οτι κινουνταν..που και που βεβαια εριχνε και καμια δαγκωνιτσα να μην ξεχνιομαστε..:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

• Βούλα άμα γίνεται να την γυρισεις ανάποδα δές αν στο στήθος της οι θηλές της ειναι πολύ κόκκινες - πολύ ροζ τότε είναι έγκυος.
  • Επίσης θα ήθελα ευχαρίστως :)να πάρω ένα γατάκι να το φιλοξενήσω αλλά να πώ ότι το σπίτι μου είναι μικρό και επειδή έχω 5 θα το βάλω στο υπόστεγο εξω από την κουζίνα μέσα σε ένα κλουβί 1χ1 (σ'αυτό έβαλα στην αρχή την δικιά μου όταν την είχα μαζέψει και ήταν πολύ άγρια). Νομίζετε οτι γίνεται? Εχω κήπο αλλά δεν γίνεται, άμα το αφήσω ελεύθερο θα φύγει σίγουρα και θα χαθεί:/:.

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και ο αγώνας που κάνετε αξιέπαινος...:redface:

Προφανώς κάποιοι "καλοί" άνθρωποι είδαν που ταΐζετε κλπ, και είπαν να αναλάβουν δράση, άλλοι βρίσκοντας τρόπο να ξεφορτωθούν τα αγαπημένα τους ζωάκια, και άλλοι φοβούμενοι τις αρρώστιες και τα κακά, είπαν να καθαρίσουν τον χώρο.

Είναι δίκοπο μαχαίρι, με την αφθονία της τροφής, μαζεύονται και άλλα, και πολλαπλασιάζονται με καλύτερες συνθήκες, (στειρώνονται κιόλας, και υιοθετούνται, αλλά οι περίοικοι δεν το γνωρίζουν..)και έχουμε τα γνωστά φαινόμενα.:(

Δεν ξέρω,
και σε άλλη αποικία πρίν μήνες είχαμε βάλει μια αφίσα, ότι φροντίζονται εμβολιάζονται και στειρώνονται, για να μην γίνει παρεξήγηση με την γειτονιά, ότι θα γίνει εστία γατιών....και λάβουν τα μέτρα τους...

Είναι πολύ δύσκολες τέτοιες επεμβάσεις.... δυστυχώς.:(

Δυστυχώς το θέμα της φιλοξενίας επείγει πάρα πολύ.Εγώ έκανα μία προσπάθεια εχθές να αναφέρω στον Γιάννη να φιλοξενήσουμε κάποιο αλλά δυστυχώς ήταν ανένδοτος για άλλο.Με έξι γατιά και δύο σκυλιά πολύ δύσκολο.Η μικρούλα που αναφέρει η Ρία σίγουρα απο σπίτι πρέπει να είναι αφού μόλις την είδα την πήρα αγκαλιά, την βάλαμε στην γατοφόρο και μπήκε σαν κυρία, μετά βέβαι ξαναβγήκε σαν κυρία και τριβότανε στα πόδια μας.

Δυστυχώς το θέμα της φιλοξενίας επείγει πάρα πολύ.Εγώ έκανα μία προσπάθεια εχθές να αναφέρω στον Γιάννη να φιλοξενήσουμε κάποιο αλλά δυστυχώς ήταν ανένδοτος για άλλο.Με έξι γατιά και δύο σκυλιά πολύ δύσκολο.Η μικρούλα που αναφέρει η Ρία σίγουρα απο σπίτι πρέπει να είναι αφού μόλις την είδα την πήρα αγκαλιά, την βάλαμε στην γατοφόρο και μπήκε σαν κυρία, μετά βέβαι ξαναβγήκε σαν κυρία και τριβότανε στα πόδια μας.

:(:(:(:(:(

Δεν είναι γειτονιά Τζούλια, με την κλασσική έννοια. Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περίοικοι ή γείτονες.
Από τη μια πλευρά είναι η θάλασσα με τα βράχια και τις γάτες χωμένες εκεί, ο δρόμος που σουλατσάρουν άνθρωποι, παιδιά και σκυλιά και από την 'πανω' πλευρά το πάρκο με τις παιδικές χαρές.
Τα πρωινά βέβαια υπάρχουν και οι υπάλληλοι του Δήμου, που φροντίζουν τα παρτέρια και τον χώρο γενικά (ας πούμε...)

Η περιοχή στην έκτασή της είναι μεγάλη. Από το σημείο που σταματάμε εμείς (αποικία πιτσίλως), υπάρχει συνέχεια με καφετέριες και διάφορα φαγάδικα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλα γατόνια προς τα κει και τώρα που φθινοπώριασε ν'αρχίζουν και ν'ανεβαίνουν σιγά σιγά προς τα πάνω.

Το ξέρω Βούλα, και το γνωρίζω και το μέρος..
Ήθελα να πώ ότι κάποιοι περίοικοι έστω με τα σπίτια τους πιο μακριά, ή απέναντι, ίσως να έχουν ενοχληθεί με την "παρέμβασή" σας, όπως γίνεται και στις γειτονιές...αρνητικά ή θετικά και ξεφορτώνουν γατιά ή/και μικρά...:|

Και σίγουρα θα ανέβουν προς τα πάνω, προς τα σπίτια και τις καφετέριες. Θα αγριέψει η θάλασσα, και τα βράχια δεν θα τα προφυλάσσουν πλέον απο βροχή και αέρα.

Ούτε υπάρχει η δυνατότητα, να μπεί κάτι, κάπου, ότι τα γατιά στειρώνονται, και υιοθετούνται....:(

Θελω να ρωτησω πόσα εχετε στειρωσει μεχρι τωρα ? απο χρηματα πως παει το ταμειο σας ? επισης επειδη εχω 3 αδεσποτακια να στειρωσω μηπως μπορειτε να μου πειτε ο δικος σας κτηνιατρος πόσο παιρνει για θηλυκα και ποσο για τα αρσενικα ??

Μέχρι τώρα έχουμε στειρώσει καμμιά 10ριά. Το ταμείο μας πάει σκατά γιατί πολλοί διαβάζουν τι κάνουμε, αλλά λίγοι επιθυμούν να συνεισφέρουν πλέον. Τουλάχιστον εγώ δεν είδα μέχρι τώρα πολύ φως στην 2η 'οικονομική ενίσχυση' που κάναμε.
Κι ας έχουμε ξετιναχτεί οικονομικά όσοι πάμε εκεί, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Η κτηνίατρος μας παίρνει 40 € για τα θηλυκά και 30 € για τα αρσενικά.

Ο λογαριασμος της Πειραιως και το φαξ ειναι δικα σου ?

ποιος ειναι ο λογαριασμος? θελω κι εγω να συνεισφερω..

Όχι, το μάζεμα των χρημάτων το έχει αναλάβει άλλη κοπέλλα, η Βίκυ (Vickymoon). Ο λογαριασμός στην Πειραιώς είναι δικός της, όπως και το φαξ είναι στην δουλειά της.
Η Βίκυ στη συνέχεια μου παραδίδει τα χρήματα που συγκεντρώνονται γιατί το πέρα-δώθε και το πάρε-δώσε με την γιατρό το έχω αναλάβει εγώ.

Ο λογαριασμος της Πειραιως και το φαξ ειναι δικα σου ?

Ο λογαριασμός είναι της vickymoon που έχει ταξιδιωτικό γραφείο και είχε την καλοσύνη να μας κάνει τον ταμεία.

Επί της ευκαιρίας το ξαναβάζω :)

Όποιος μπορει ας βάλει λεφτά στην τραπεζα στον λογαριασμος **** με όνομα ****
το φαξ ειναι ****
παρακαλω οποιος στελνει χρηματα να στελνει ενα φαξ με το ονοματεπωνυμο και καλο ειναι να γραψει επανω και το nickname απο το mycat. χωρις το φαξ δεν θα ξερουμε ποιος εβαλε χρηματα.

Voula, εχω ηδη βαλει 10 ευρω και θα σας βαλω τωρα μεσω winbank άλλα 30ευρω καπως να βοηθησω. Ειμαι λιγο στενα αυτο το καιρο γιατι τρεχω στο Σουνιο οπου ταιζω γατια, σκυλια με απιστευτα κιλά τροφης καθε 2 μερες !! εχω παραγγειλει 15κιλα τροφη και για τα αδεσποτακια στο Φλοισβο απλα λογω εκλογων (!!) μου ειπαν θα ερθει η παραγγελια την αλλη εβδομαδα. Μηπως θα μπορουσες, με καποιο τροπο αν δεν θες να φανει, να μου πεις το ονομα του κτηνιατρου ? εχω 3 να στειρωσω οπως σου ειπα. Σας θαυμαζω για το κουραγιο σας. Νομιζα οτι μόνο εγω εχω την "πετριά" με τα αδεσποτακια, και χαρηκα που ανακαλυψα οτι υπαρχει τοσος κοσμος που νοιαζεται. Θα κανω οτι μπορω για να βοηθησω.

Έλβα, μπορεί να μας 'ανακάλυψες' αργά αλλά η αντίδρασή σου είναι άμεση.
Για μας δεν έχει σημασία αν κάποιος βάλει 10, 20, 30 €. Όσα περισσεύουν στον καθένα βάζει. Όποιος ασχολείται με αδέσποτα, καταλαβαίνει και γνωρίζει. Αν λάβεις επίσης υπόψη το γεγονός ότι εγώ στο σπίτι έχω 6 γάτες εντός και άλλες 4 εκτός, βγάζεις ανάλογα το συμπέρασμα.

Η κτηνίατρος που πάμε είναι η Βασιλική η Γιανναράκη στην Αργυρούπολη, τηλ 210 9966054. Δεν είναι κρυφό, έχει αναφερθεί στο θέμα πολλές φορές.

Όσο για την λόξα ή την 'πετριά' όπως λες εσύ, όχι όσο παραμένεις σ'αυτό το φόρουμ θα δεις ότι είναι αρκετοί έτσι.

Αγαπητη Voula, το ποσό το ανεφερα οχι απο κομπασμο αλλά για να τσεκαρετε οτι τα χρηματα εχουν πιστωθει στο λογαριασμο. Εχω και εγω 2 γατους πρωην αδεσποτους και νυν βασιλιαδες αλλα δεν χωραμε για παραπανω ... γουνες. Αν μπορουσα θα επαιρνα το ενα απο τα 3 του Σουνιου. Μερικες φορες νοιωθω τοσο μονη, τοσο λιγη. Δινω, δινω σε γατια, σκυλια, ανθρωπους και η αναγκη ειναι τοσο τεραστια που μου μαυριζει τη ψυχη. Για λιγο νοιωθω καλα, αλλά γυρνωντας και βλεποντας τα κιλα της τροφης εξαφανισμενα, το νερακι να το εχουν πιει μεχρι τελευταιας σταγονας, καταλαβαινω την αναγκη και νοιωθω τοσο μονη. Ομως ευτυχως ειδα οτι δεν ειμαι Η μονη που νοιωθω ετσι και αυτο με γεμισε χαρα. Θα βοηθησω με ολη μου την καρδια. Να εισαστε καλα και ευχαριστω για το ονομα της κτηνιατρου.

ευχαριστουμε πολυ την
ελβα που μας εβαλε 30 ευρω
και την
evelynkar που μας εβαλε 40 ευρω

:up::up::up::up:

μια στειρωση αρσενικου και μια θηλυκου!:D

Έλβα, ενεργοποίησε τον λογαριασμό σου για να λαμβάνεις pm.
Θέλω να σου απαντήσω προσωπικά για να μη βγούμε off topic.
Επίσης κράτα το μειλ μου v_xenou@yahoo.gr

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back