Γάτες έγκυες με παράσιτα help

• Thread starter Thread starter ψίνι
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ψίνι

Νεοφερμένο μέλος

Η ψίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη:happy: , με λένε Χρύσα και αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Η γάτα μου "το ψίνι" είναι έγκυος και εξαφανίστηκε πριν από 2 μέρες και ήρθε σήμερα στο κατώφλι μου. Δυστηχώς προσπάθησε μάλλον να γεννήσει μόνη της και δεν τα κατάφερε και ήρθε σε μένα για βοήθεια... αλλά δεν ξέρω τι άλλο να της κάνω. Την πήγα στη κτηνίατρο και μου είπε πως το παράσιτο έχει προχωρήσει πολύ και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μετά την πήγα σε έναν άλλο μήπως και είχε άλλη γνώμη και μου είπε πως κρέμεται σε ένα 10% η ψίνι μου. Μάλλον δεν κατάφερε να γεννήσει τα γατάκια της και δεν επέζησαν και μάλλον δεν τα έχει βγάλει και αντιμετωπίζει τώρα το θέμα της σηψαιμίας και τοξικαιμία κάπως έτσι το έιπε. Το θέμα είναι να τα καταφέρει το ψίνι μου... Επίσης είπε πως είναι δυνατά ζώα οι γάτες και ότι έχει δει και σε χειρότερη κατάσταση γάτα και να επιστρέφει στα φυσιολογικά της. Αχ δεν ξέρω τι να κάνω. Την αντιβίωση και το χάπι για τα παράσιτα της τα έδωσα και την επλυνα με Betadine αλλά τίποτα... Αν έχετε κάποια ιδέα ή συμβουλή ,πέρα από το να προετοιμαστώ για το αναπόφευκτο ,σας είμαι υπόχρεη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρε παιδακι μοου μηπως το γατακι πρεπει να του κανουν εγχειρηση για να του παρουν τα γατια απο μεσα του για να μην παθει τιποτα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα! Μήπως ΠΡΕΠΕΙ να κάνει εγχείριση!!!

χμ και εγω για εγχειρηση θα ελεγα αν γινεται πος κανουμε καισαρικη εμεις.

Απάντηση

Δυστηχώς δεν μπορεί να την ανοίξει γιατί λέει πως θα του μείνει στα χέρια. Αν δεν κανει αποβολή μόνη της δεν μπορεί να κανει τίποτα εκείνος:( :( :(
Σ'ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή και που απάντησες τόσο γρήγορα:) :D

λιγο περιεργο το βρησκω να μην μπορει... μηπως να ρωτησεις και καποιον αλλο γιατρο???

Μηπως να την στειρωνες κιολας?
Δεν ξερω αν ειναι εφικτο τωρα, αλλα να προσπαθισει να της αφαιρεσει την μητρα....:hmm:
Μπορει να πεθανει απο συψαιμια...

Όπως ανέφερα πριν είμαι από νησί (Ικαρία) και δεν έχουμε άλλους κτηνίατρους τουλάχιστον σ'αυτή την πλευρά του νησιού. Μάλλον ευελπιστεί ότι δεν θα τα καταφέρει το ψίνι μου και δεν μπαίνει στον κόπο....

τοτε ειναι αντε μην πω κ εγω τι ειναι παρε το γατι κοριτσακι μου κ ψαξε κ βρες αλλο ιατρειο στο νησι αντε με το καθε ασχετο που δεν ξερει τι να κανει

εχεις δικιο, ειναι δυσκολο με τα νησια δυστυχως.... ισως εαν μιλουσες τηλεφωνικα με καποιον και εκανε συνεργασια με τον δικο σου???:hmm: δεν ξερω λεω... ειναι κριμα να την χασεις ετσι εαν κατι δεν παει καλα...

Κρίμα!!! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην πάθει τίποτα η γατούλα. Πάντως, η κατάσταση στα νησιά είναι, όντως, πολύ δύσκολη. Εγώ μένω σε ένα νησί της παραμεθορίου και δεν έχουμε κτηνίατρο. Ερχεται κάποιος κτηνίατρος μια φορά το μήνα και κάνει στειρώσεις, εμβόλια κλπ. Όταν τύχει επείγον περιστατικό κάνουμε απλά προσευχές. Εχω χάσει 2 γατάκια έτσι. Το ένα σκοτώθηκε από αεροβόλο και το άλλο (μάλλον) αυτοκίνητο. Εάν υπήρχε γιατρός με απαραίτητο εξοπλισμό ίσως ζούσαν σήμερα.....
Ενημέρωσέ μας, σε παρακαλώ, για την εξέλιξη.

κοιμάται το ψίνι μου

Της έδωσα νερό με την σύριγγα και ήπιε λίγο. Τώρα κοιμάται, αλλά έχει γεμίσει με σκουλήκια... αχ φοβάμαι πολύ πως η βραδιά θα τελειώσει άσχημα... Κλαίω όλη μέρα σήμερα γιατί δεν μπορώ να την βλέπω έτσι. Επρεπε να την είχα στειρώσει αλλά ήθελα να νιώσει την εμπειρία της μητρότητας έστω και μια φορά-- που να ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία της...:( :(

Δεν ξέρω, νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να κάνεις κάτι περισσότερο γι' αυτήν. Να την πας σε άλλο γιατρό, έστω και σε άλλο νησί.. Ή έστω να της έκανες ευθανασία...

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! Προσευχόμαστε γι' αυτήν...

να σου δωσουμε το τηλεφωνο ενος κτηνιατρου εδω αθηνα να παρεις να σου πει τι μπορεις να κανεις?

Σας ευχαριστώ όλους για όλες τις συμβουλές....

:( Σας ευχαριστώ όλους αλλά δυστηχώς το ψίνι μου δεν τα κατάφερε. Ξεκουράστηκε το μικρό μου... --από τη μια είμαι χάλια και από την άλλη χαίρομαι που δεν θα ταλαιπωρηθεί άλλο... :(
Ευχαριστώ και πάλι
Χρύσα

:(:(
Κουράγιο...

κουραγιο χρυσα κριμα για το μικρο σου

Λυπαμαι..:(

Υπάρχουν κάποια φάρμακα (ενέσιμα) για διαστολή του κόλπου ή κατι τέτοιο ωστέ να αποβάλλει εύκολα. Ρώτησε τον κτηνίατρο..

Ξεκουράστηκε.. Ηρέμησε η ψυχούλα της. Ευτυχώς που δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back