mariakosmidi
Νεοφερμένο μέλος
από μικρή μου έλεγαν ότι μια τρίχα της γάτας μπορεί να σε κάνει να μην μπορείς να κάνεις παιδιά...αληθεύει;;;
εγώ πάντως δεν το πιστεύω με τίποτα και γι'αυτό έχω την γατούλα μου σπίτι και κοιμόμαστε και αγγαλίτσα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christiana s
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Όχι μόνο πουλιά, αλλά οποιοδήποτε ωμό ή όχι καλά μαγειρεμένο κρέας.για να πάθει μία γατούλα τοξοπλασμωση θα πρέπει να έχει φαέι άγρια πουλιά που φέρουν τον ιό...
Επίσης, να διευκρινίσω ότι το τοξόπλασμα δεν είναι ιός, αλλά παράσιτο (γι' αυτό άλλωστε και μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο -οι ιοί που προσβάλλουν τις γάτες είναι "σχεδιασμένοι" να χτυπούν το DNA της γάτας και γι' αυτό δεν μεταδίδονται στους ανθρώπους)
drusilia
Διάσημο μέλος
Προφανώς έχει μείνει φοβία στον κόσμο απο παλια που οι συνθήκες υγειινής ηταν άσχημες και οι γυναίκες κολάγανε απο το χώμα, τα ζώα κλπ
Πιστεύω θα ήταν καλή ιδέα να υπάρξη μια ενημέρωση για αυτό. Απλα δεν ειμαι σίγουροι για το πώς.... Θα μπορουσαμε να σχεδιάσουμε μια αφισούλα ή φυλλάδια αλλά κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε και κάποια "έγκριση" απο τον κτηνιατρικο σύλλογο ή κάτι τέτοιο για να είναι πιο έγκυρο.
christiana s
Νεοφερμένο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Αν θέλετε να το κυνηγήσουμε μπορούμε. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο ή αφίσα μόνοι μας (έχω γνωστή γραφίστρια να βοηθήσει), να του δώσουμε μια λίγο πιο "επίσημη" χροια και μετά το προωθούμε σε συλλόγους κλπ.
ruko
Διάσημο μέλος
Δυστυχώς καμιά φορά το τείχος της προκατάληψης είναι δυνατότερο από την ενημέρωση. Σε όλους θα έχει τύχει να εξηγείς κάτι σε κάποιον με το νι και με το σίγμα και να εισπράττεις την απάντηση "Δεν τα ξέρω αυτά, εγώ ξέρω ότι..."
drusilia
Διάσημο μέλος
Τώρα τι να πω. Νομίζεις οτι καίγονται και πολύ κάποιοι γιατροί;;
Όπως κι αν έχει, εγώ θα ήθελα να το κυνηγήσω. Μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα κειμενάκι, αν υπάρχει και κτηνίατρος στο φόρουμ να βοηθήσει ακόμα καλύτερα.
christiana s
Νεοφερμένο μέλος
πάντως εγώ πιστεύω ότι καλό θα ήταν να μιλήσουμε με κτηνίατρο, να φτιάξουμε φυλλάδιο και να παρουσιάσουμε τα πράγματα ως έχουν ούτε ωραιοποιημένα ούτε τρομακτικά
drusilia
Διάσημο μέλος
Έχετε κανέναν υπόψιν; Είναι κανένας στο φόρουμ ή ξέρετε κανέναν που θα ενδιαφερόταν; Ας πούμε ο Αίλουρος; Αλλά εγώ δεν πηγαίνω εκεί οπότε δεν έχω και επαφή.
aretha
Περιβόητο μέλος

Ωστόσο, συμφωνώ με αυτό που είπε η Ρούλα: δυστυχώς όταν υπάρχει τόσο ισχυρή προκατάληψη, οι όποιες προσπάθειες ενημέρωσης συνήθως πέφτουν στο κενό. Φαντάζομαι ότι, στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις, οι γυναίκες που εκπαραθυρώνουν τις γάτες τους δεν το κάνουν γιατί το είπε ο γιατρός, αλλά γιατί το είπαν η μαμά, η πεθερά, ο σύζυγος.
ruko
Διάσημο μέλος
Ναι, για αυτο ειπα κι εγώ να γράψει το κείμενο κάποιος κτηνίατρος ή να μας βοηθήσει σε αυτο, να ειναι κάτι αρκετά έγκυρο.
Έχετε κανέναν υπόψιν; Είναι κανένας στο φόρουμ ή ξέρετε κανέναν που θα ενδιαφερόταν; Ας πούμε ο Αίλουρος; Αλλά εγώ δεν πηγαίνω εκεί οπότε δεν έχω και επαφή.
Ένας κτηνίατρος στο σάιτ είναι ο isavvas, που είναι λέκτορας αναισθησιολογίας στην Κτηνιατρική του ΑΠΘ (αν θυμάμαι καλά)

Δεν του στέλνεις ένα pm;
Ismini
Διάσημο μέλος
Ειναι μια επιπλέον κούραση λοιπόν και ίσως κάποιοι που έχουν αρχικά γάτα, το βρίσκουν πολύ βαρύ το φορτίο "μωρό και γάτα/ες".
Γι αυτό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πριν αποκτήσει κάποιο ζευγάρι γάτα/ες να το διπλοσκέφτεται αν μπορει να την κρατήσει σε περίπτωση που θα έρθει παιδάκι.
ruko
Διάσημο μέλος
Κατ' εμέ ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πάει το μωρό να παίξει με την άμμο της (αηδία, αλλά τα μικρά κάνουν τα ΠΑΝΤΑ), αλλά κι αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα.Κι ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν κοντά σε ζώα είναι κατά κανόνα λιγότερο φιλάσθενα και λιγότερο ευπρόσβλητα σε αλλεργίες.

Ismini
Διάσημο μέλος
Ναι βρε Ρούλα, αλλά η πλειοψηφία δεν σκέφτεται έτσι!Σωστό κι αυτό. Βέβαια, αν υπολογίσουμε τους χιλιάδες κινδύνους που κρύβει το μέσο σπίτι για το νήπιο-εξερευνητή (πρίζες, χημικά, αιχμηρά αντικείμενα), νομίζω ότι η γάτα είναι το λιγότερο!Κατ' εμέ ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πάει το μωρό να παίξει με την άμμο της (αηδία, αλλά τα μικρά κάνουν τα ΠΑΝΤΑ), αλλά κι αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν κοντά σε ζώα είναι κατά κανόνα λιγότερο φιλάσθενα και λιγότερο ευπρόσβλητα σε αλλεργίες.![]()
Υπάρχει μια αρωστοφοβία γενικά, αλλά με τα μωρά ξεπερνάει κάθε όριο! Πέρα όμως από τις υπερβολές τα μωρά χρειάζονται μια προφύλαξη ειδικά τα πρώτα χρόνια. Π.χ. αποστειρωμένα μπιμπερό.
Αν προσθέσουμε αυτά και την κούραση του μωρού, είναι λογικό κάποιος που δεν τα είχε υπολογίσει καλά να θέλει να ξεφορτωθεί τη γάτα/ες...
(Θυμήθηκα έναν τύπο σε ταβέρνα, που σκούπιζε τα πιάτα καλά καλά για να φάει το μωρό....
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Η ξαδέρφη μου έκανε 2 παιδια και δεν έδιωξε τη γατούλα της που την έχει τόσα χρόνια. Απλά κατάδιαστήματα την περιόριζε σε ένα δωμάτιο και στο μπαλκονι.
Ismini
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ασχετο: Ο τίτλος Γάτες και εγκυμοσύνη γυναίκας μήπως πρέπει να αλλάξει σε σκέτο Γάτες και εγκυμοσύνη ή Γάτες, εγκυμοσύνη και συμβίωση γάτας με μωρό?
Ok! Έγινε!
drusilia
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool