Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catandie
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οχι καρδουλα μου,κανενας δεν σε παρεξηγει.Απλα,τις αποψεις τους παραθετουν.Συμφωνώ! Κ επαυξανω! Δεν Είπα Ποτέ ότι έρχεται Επειδή με θεωρεί αφεντικο.... Ίσα Ίσα Είπα ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου αφεντικο κανενός ανθρώπου η ζώου... Αυτο το θέμα ήταν μια προσπάθεια να καταλάβω την συμπεριφορά τους ως προς εμάς.... Μάλλον έχει παρεξηγηθεί![]()

catandie
Δραστήριο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Συμφωνώ! Κ επαυξανω! Δεν Είπα Ποτέ ότι έρχεται Επειδή με θεωρεί αφεντικο.... Ίσα Ίσα Είπα ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου αφεντικο κανενός ανθρώπου η ζώου... Αυτο το θέμα ήταν μια προσπάθεια να καταλάβω την συμπεριφορά τους ως προς εμάς.... Μάλλον έχει παρεξηγηθεί![]()
Μα όχι βέβαια!! Κανείς δεν σε παρεξηγεί. Τα θέματα τα ανοίγουμε για να συζητάμε, να ανταλάζουμε απόψεις, να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, πάντα με καλή διάθεση. Όλα τα θέματα που ανοίγουν οι χρήστες καλοδεχούμενα είναι

catandie
Δραστήριο μέλος
vavavoumakos
Δραστήριο μέλος
Αισθάνομαι ότι η λέξη "αφεντικό" προέρχεται μάλλον από την ανάγκη του ανθρώπου να νιώσει αφεντικό..σε κάποιες σχέσεις. Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη. Το ότι σε συντροφεύει ένα ζωάκι στη ζωή, το οποίο φροντίζεις γιατί η κοινωνία είναι ανθρωποκρατούμενη δεν σημαίνει πως εσύ είσαι ανώτερος από το ζωάκι αυτό. Ίσοι είστε. Σκύλο δεν είχα ποτέ έτσι δεν θα επιδιώξω να αναλύσω τη σχέση άνθρωπου-σκύλου. Σίγουρα όμως διαφέρουν από τις γάτες. Αν ο σκύλος έρχεται όταν τον καλείς, η γάτα σε γράφει κανονικά και θα ρθει όταν το αποφασίσει εκείνη
Τα συμπεράσματα δικά σας
Kαι εγω με τη σειρα μου βρισκω σχετικα ηλιθιο να κανει συγκρισεις με ανθρωπινα μετρα και σταθμα στα ζωα. Εισαι σαφως ανωτερο ζωο απο εκεινα και δεν χωραει αμφιβολια σε αυτο.
Και ουτε τις γατες θεωρω ηλιθιες. Ομως , εν αντιθεση με την υπερπλατια μας λογικη , εκεινες λειτουργουν με πιο κλασσικες λογικες των ζωων. Ο δυνατοτερος απαιτει σεβασμο , και οταν αυτος ο δυνατος σε εχει "φυλακισμενο" σε ενα σπιτι και εξαρταται η τροφη σου και πολλα αλλα απο εκεινον , ειναι εμφανες οτι ειναι τροπον τεινα το "αφεντικο" σου.
Αν η λεξη ειναι ενοχλητικη , αυτο ειναι ενα καθαρα ανθρωπινο κομπλεξ. Τον αν εισαι καλο ή κακο αφεντικο ειναι ενα αλλο θεμα , αλλα σιγουρα εισαι.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Επειδή ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να χειριστεί κάποια ζώα με τον άλφα η βήτα τρόπο δεν πάει να πει πως είναι το αφεντικό τους.
Με την ίδια λογική αν βρεθείς σε ένα ωκεανό και σου επιτεθεί καρχαρίας, τότε ο καρχαρίας είναι το αφεντικό σου.
vavavoumakos
Δραστήριο μέλος
Χωρις πως γιατι και συναισθηματισμους , δεν υπαρχει περιπτωση να μπω σε διαλογο αν ο ανθρωπος ειναι το ανωτερο ζωο.
Η ερωτηση για μενα ειναι ρητορικη.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
marina289
Περιβόητο μέλος
Και η διατροφή ενός μωρού , και η ζωή του , εξαρτάται άμεσα από τους γονείς-τροφούς του...Ο δυνατοτερος απαιτει σεβασμο , και οταν αυτος ο δυνατος σε εχει "φυλακισμενο" σε ενα σπιτι και εξαρταται η τροφη σου και πολλα αλλα απο εκεινον , ειναι εμφανες οτι ειναι τροπον τεινα το "αφεντικο" σου.
Αν η λεξη ειναι ενοχλητικη , αυτο ειναι ενα καθαρα ανθρωπινο κομπλεξ. Τον αν εισαι καλο ή κακο αφεντικο ειναι ενα αλλο θεμα , αλλα σιγουρα εισαι.
...Με τη λογική σου μπορούν να θεωρηθούν τρόπον τινά τα ¨αφεντικά¨ του...;;

Ειρωνεία! Για μένα είναι αδιαπραγμάτευτη η ανωτερότητα των ζώων....Το αν εισαι ταπεινος , και πως χειριζεσαι τη "δυναμη" που εχεις ειναι πραγματικα αλλη κουβεντα.
Χωρις πως γιατι και συναισθηματισμους , δεν υπαρχει περιπτωση να μπω σε διαλογο αν ο ανθρωπος ειναι το ανωτερο ζωο.
Η ερωτηση για μενα ειναι ρητορικη.
Αν εντόπιζα στη συμπεριφορά τους κακία, μικρότητα, αλαζονεία , εκδικητικότητα και άλλα ανάλογα ¨χαρίσματα¨ απ'αυτά που συναντώνται στην ανθρώπινη φύση , τότε θα το διαπραγματευόμουν...
Όσο αυτά τα εντοπίζω μόνο στην ανθρώπινη συμπεριφορά, δεν μπορώ παρά να είμαι πεπεισμένη για τη συναισθηματική ανωτερότητα των ζώων...

vavavoumakos
Δραστήριο μέλος
Εσεις μου αναλυεται ιδανικες καταστασεις.
Γιατι η λεξη αφεντικο πρεπει να συνδεεται με κατι ασχημο δεν σας καταλαβαινω , μου ειναι πολυ κομπλεχικο αυτο.
Με το αφεντικο σου μπορεις να περνας και ομορφα.
Τα αλλα που μου λετε μου μοιαζουν αναλυση του κακου αφεντικου.
houlieta
Δραστήριο μέλος
Σε πραγματικές διαστάσεις και έξω από το κλουβάκι μας που λέγεται κοινωνία ελάχιστες δυνάμεις έχουμε.. Ανήκουμε στην πιο πολυπληθή αγέλη, αυτό είναι όλο..
Νομίζω πως η ανωτερότητα στην οποία αναφέρεσαι είναι πολύ σχετική..
marina289
Περιβόητο μέλος
Ok, σε αποκρυπτογράφησα!.... για να μην δίνεις στην έννοια του αφεντικού αρνητική χροιάΜε σενα δε θα πιασω κουβεντα , απλα λες βλακιες.
Εσεις μου αναλυεται ιδανικες καταστασεις.
Γιατι η λεξη αφεντικο πρεπει να συνδεεται με κατι ασχημο δεν σας καταλαβαινω , μου ειναι πολυ κομπλεχικο αυτο.
Τα αλλα που μου λετε μου μοιαζουν αναλυση του κακου αφεντικου.
είσαι ή καπιταλόσκυλο , ή αφεντικό , ή και τα δύο...

Αν , δε, ήσουν γυναίκα και έγραφες
θα πήγαινε το μυαλό μου σε άλλα πραγματάκια, που δεν θα σε τιμούσαν ιδιαίτερα...Γιατι η λεξη αφεντικο πρεπει να συνδεεται με κατι ασχημο δεν σας καταλαβαινω ,

(αλλά και πάλι θα τα προτιμούσα από το να είσαι καπιταλόσκυλο
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catandie
Δραστήριο μέλος

marina289
Περιβόητο μέλος

Αυτά είναι τα τρυφερά μας!..

catandie
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool