Γάτες και Μεταφυσική

Cloud and Snow

Δραστήριο μέλος

Η Cloud and Snow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 584 μηνύματα.
Σιγουρα θα έχετε βρεθεί μόνοι σας σε ενα δωμάτιο με μια γάτα. Η γάτα σας με εναν πολύ δικό της ξεχωριστό τρόπο, που μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαίος, σας εχει δώσει μήπως την εντύπωση ότι μεσα στο δωμάτιο δε βρίσκεστε μόνοι εσείς και αυτή?

Κοιτάζουν σκιες σε τοιχους που εμεις δεν βλέπουμε. Τεντώνουν τ' αυτιά τους σε ήχους που δεν ακούμε. Μερικές γάτες προαισθάνονται ενα μεγάλο κακό που έρχεται και μας δίνουν προειδοποιητικά μηνύματα....

Η Μεταφυσική ειναι ενα θέμα που μου αρεσει πάρα πολύ να συζητώ. Ιδίως οταν εμπλέκονται με τον τρόπο τους οι γάτες σε αυτό.

Εχετε εσεις καποια εμπειρία και ιστορία να μοιραστείτε σχετικά με τη σχεση της γάτας "με την άλλη πλευρά"? Μήπως και η δική σας γάτα....

ΥΓ: Εχω ξεκινήσει να γράφω καποιες μικρές ιστορίες μεταφυσικού μυστηρίου, με πρωταγωνίστρια μια παράξενη γάτα που εμφανίζεται ξαφνικά στις ζωές καποιων ανθρώπων. Και απο εκεινη τη στιγμή συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα...
Οταν τις τελειώσω, θα τις μοιραστώ μαζί σας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγνωμη που θα σου χαλασω το ονειρο:),,,ολα αυτα που περιεγραψες ισχυουν,αλλα δεν εχει να κανει με μεταφυσικη...εχει να κανει με τα οργανα που εχουν οι γατες και τις απιστευτα ανεπτυγμενες αισθησεις τους. Ακουνε και βλεπουνε πραγματα που εμεις δεν μπορουμε και επισης αντιλαμβανονται την αλλιωση του ηλεκτομαγνητικου πεδιου,που παλι εμεις δεν μπορουμε να αντιληφθουμε...το αποτελεσμα ειναι οτι νομιζουμε οτι αυτες εχουν μεταφυσικες ιδιοτητες ,ενω δεν ειναι ετσι...ολα εξηγουνται επιστημονικα,και ηδη αυτο εχει γινει χρονια τωρα...τα υπολοιπα,επετρεψε μου να σου πω οτι ειναι μεσαιωνικα καταλοιπα...
ενα παραδειγμα ειναι με τους σεισμους...οι γατες καποιες φορες αντιλαμβανονται οτι θα γινει ενας σεισμος αρκετα πριν απο εμας...αυτο ομως δεν εχει να κανει με καποια μαγικη ή μεταφυσικη ιδιοτητα,αλλα ακριβως επειδη εχει τα καταλληλα οργανα και τις καταλληλες αισθησεις για να αντιληφθει τα προδρομα φαινομενα( πχ...αλλιωση ηλεκτρομαγνητικου πεδιου) ή τα πρωτα σεισμικα κυμματα που εμεις δεν αντιλαμβανομαστε...για αυτο και δεν προειδοποιουν για ολους τους σεισμους,αλλα για ορισμενους,για αυτους δηλαδη που υπαρχουν προδρομα φαινομενα και μπορουν να τους αντιληφθουν....οταν δεν υπαρχουν...απλα τον νιωθουν οταν τον νιωθουμε και εμεις...το ιδιο ισχυει για τα περισσοτερα ζωα...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm:

...εκτος όμως απ όσα μπορούν να εξηγηθούν απο την επιστήμη, υπάρχουν αραγε και μερικά μυστήρια που είναι ακόμη ανεξήγητα?

Μου αρέσει να μαθαίνω παράξενες ιστορίες μυστηρίου με γάτες.
Οπως αυτή για παράδειγμα. Τη διάσημη ιστορία μυστηρίου που λέγεται "The black cat of Killakee"
που μπορειτε να τη δείτε μεσα από ενα αποσπασμα ντοκιμαντέρ (στον παρακάτω σύνδεσμο) αφιερωμένο στα ζωα και τη σχεση τους με τη μεταφυσική

https://www.youtube.com/watch?v=jaHF2puk1IU

Συγνωμη που θα σου χαλασω το ονειρο:),,,ολα αυτα που περιεγραψες ισχυουν,αλλα δεν εχει να κανει με μεταφυσικη...εχει να κανει με τα οργανα που εχουν οι γατες και τις απιστευτα ανεπτυγμενες αισθησεις τους. Ακουνε και βλεπουνε πραγματα που εμεις δεν μπορουμε και επισης αντιλαμβανονται την αλλιωση του ηλεκτομαγνητικου πεδιου,που παλι εμεις δεν μπορουμε να αντιληφθουμε...το αποτελεσμα ειναι οτι νομιζουμε οτι αυτες εχουν μεταφυσικες ιδιοτητες ,ενω δεν ειναι ετσι...ολα εξηγουνται επιστημονικα,και ηδη αυτο εχει γινει χρονια τωρα...τα υπολοιπα,επετρεψε μου να σου πω οτι ειναι μεσαιωνικα καταλοιπα...
ενα παραδειγμα ειναι με τους σεισμους...οι γατες καποιες φορες αντιλαμβανονται οτι θα γινει ενας σεισμος αρκετα πριν απο εμας...αυτο ομως δεν εχει να κανει με καποια μαγικη ή μεταφυσικη ιδιοτητα,αλλα ακριβως επειδη εχει τα καταλληλα οργανα και τις καταλληλες αισθησεις για να αντιληφθει τα προδρομα φαινομενα( πχ...αλλιωση ηλεκτρομαγνητικου πεδιου) ή τα πρωτα σεισμικα κυμματα που εμεις δεν αντιλαμβανομαστε...για αυτο και δεν προειδοποιουν για ολους τους σεισμους,αλλα για ορισμενους,για αυτους δηλαδη που υπαρχουν προδρομα φαινομενα και μπορουν να τους αντιληφθουν....οταν δεν υπαρχουν...απλα τον νιωθουν οταν τον νιωθουμε και εμεις...το ιδιο ισχυει για τα περισσοτερα ζωα...:)

Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με την πουπουλίνα.:)
Και θα προσθέσω το εξής:
Αντιγράφω από ένα ενδιαφέρον γατοβιβλίο που διαβάζω αυτόν τον καιρό
"Γάτες -μάθε τα πάντα γι' αυτές" του Δρ. Bruce Fogle από τις εκδόσεις ΣΚΑΙ-Βιβλίο. σελ 227 :)
Μορφές μοναδικής ευφυίας
Παρότι οι γάτες(σε σύγκριση με τους σκύλους,τα γουρούνια ή τα πρωτεύοντα θηλαστικά) δεν είναι ιδιαίτερα καλές στο να βγαίνουν από διλλήματα ή να τα καταφέρουν σε πολύπλοκες καταστάσεις, πολλοί ιδιοκτήτες γάτας νιώθουν πως διαθέτουν ένα είδος ψυχικής εφυίας: ότι προαισθάνονται κάτι που πρόκειται να συμβεί ή ότι βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να δούμε.Κι ενώ οι περισσότερες αποδείξεις για αυτό το είδος των ψυχικών ικανοτήτων είναι αστείες, υπάρχει ωστόσο έγκυρη επιστημονική απόδειξη ότι οι γάτες διαθέτουν ανώτερη αίσθηση της κατεύθυνσης. Αυτό θα μπορούσε ίσως να συνδέεται με τα μικροσκοπικά ίχνη σιδήρου στον εγκέφαλό της, τα οποία και επιτρέπουν στη γάτα να προσανατολίζεται με βάση το μαγνητικό πεδίο της Γης.:)
Και λίγο περισσότερα στο θεματάκι για την "νοημοσύνη της γάτας" που άνοιξα τελευταία.:)
https://www.mypetz.gr/threads/Η-νοημοσύνη-της-γάτας.226233/

Όπως και σε όλα τα θέματα, έτσι και στο τεράστιο θέμα της Μεταφυσικής υπάρχουν οι δύο παραπάνω κυρίαρχες απόψεις... η εξήγηση με επιστημονικές μεθόδους και η πεποίθηση ότι υπάρχει το κάτι άλλο εκεί έξω, το οποίο όμως δεν μπορούμε να το βιώσει κανείς παρά με την 6η αίσθηση...
Συμφωνώ με πουπουλίνα και νίκη, ότι όντως οι γάτες έχουν μεγαλύτερο εύρος στις αισθήσεις τους, και είναι σίγουρο πως αντιλαμβάνονται ερεθίσματα που σε εμάς τους ανθρώπους δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά - το κλασικό παράδειγμα είναι αυτό των υπερήχων.
Ωστόσο, όσοι από εμάς έχουν μεταφυσικές ανησυχίες δεν μπορούν να οριοθετήσουν εύκολα το πού σταματάει ο αληθινός κόσμος - εκεί που μπορούμε εμείς να αντιληφθούμε με το συγκεκριμένο εύρος των αισθητήριων οργάνων μας, εκεί που μπορούν οι γάτες με τα αντίστοιχα δικά τους όργανα, ή κάπου πιο μακριά;;
Το θέμα που άνοιξε η φίλη Cloud and Snow μού έφερε στο μυαλό σκηνές από διάφορες ταινίες που παρουσιάζουν τη γάτα ως "γέφυρα" μεταξύ δύο κόσμων, δύο επιπέδων. Η ταινία "Ghost" με τον Patrick Swayze και την Demi Moore έχει μια χαρακτηριστική σκηνή, στην οποία ο πρωταγωνιστής ως "φάντασμα" έχει μπει στο σπίτι της κοπέλας του, στο οποίο υπάρχει ένας ληστής. Ο πρωταγωνιστής θέλει να τον τρομάξει με κάποιο τρόπο για να φύγει και τι κάνει; Ενώ βρίσκονται και οι τρεις κοντά στη γάτα της κοπέλας, το πνεύμα τρομάζει τη γάτα κι εκείνη με τη σειρά της επιτίθεται στο ληστή!!:D
Cloud and Snow, θα χαρώ πολύ να δω δείγμα της δουλειάς σου με τις αυτοτελείς ιστορίες...
Και κάτι τελευταίο: μην ξεχνάτε πως στην ιστορία της τέχνης, σχεδόν οι περισσότεροι σπουδαίοι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες (και ιδίως οι "σκοτεινοί", τύπου Baudelaire, Poe κλπ), ποιητές, ζωγράφοι, μουσικοί, διανοούμενοι, μυστικιστές, είχαν για κατοικίδιο γάτα...και μόνο αυτό ίσως να σημαίνει κάτι για τη σχέση υπερφυσικού και γάτας!

υπάρχουν αραγε και μερικά μυστήρια που είναι ακόμη ανεξήγητα?
Σίγουρα υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν μεταφυσική εξήγηση, σημαίνει απλώς ότι δεν έχουν εξηγηθεί ακόμα επιστημονικά.
Η μυθοπλασία βέβαια είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, εκεί είναι θέμα γούστου. Αν θυμάμαι καλά, γάτες πρωταγωνιστούν και σε κάποια απ'τα διηγήματα του E.A. Poe.;)

Σίγουρα υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν μεταφυσική εξήγηση, σημαίνει απλώς ότι δεν έχουν εξηγηθεί ακόμα επιστημονικά.
Η μυθοπλασία βέβαια είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, εκεί είναι θέμα γούστου. Αν θυμάμαι καλά, γάτες πρωταγωνιστούν και σε κάποια απ'τα διηγήματα του E.A. Poe.;)
θα συμφωνησω απολυτα με την Aretha....:)

Πριν την εξήγηση της πουπουλίνας, εγώ τουλάχιστον δεν είχα ιδέα ότι το νευρικό βλέμμα της γάτας σε εναν κλειστό χωρο όπου δεν υπάρχει κανεις ή η αντιδραση της σε ηχους που εγώ δεν ακούω εχουν εξηγηθεί επιστημονικά!
Εγώ πιστευα (και θέλω ακόμα να πιστευω :redface: ) ότι οι γάτες εχουν άριστη σχεση με τη μεταφυσική.

Σε αυτό εδώ λοιπόν το θέμα, πιστευω πως εχει θέση και η φαντασία. Και το ανεξήγητο. Και η γοητεία της αφήγησης. Αν καποιες από τις γατίσιες συμπεριφορές εχουν εξηγηθεί λογικά κι επιστημονικά, καλό είναι να το αναφέρει καποιος για να πλουτίζουμε τις γνώσεις μας για τις δυνατότητες αυτών των πλασμάτων (που εγώ θεωρώ...μαγικά)!

Αλλα δεν πειράζει εαν το πράγμα πάει και λίγο παρακάτω. Ας τείνει και λιγο προς το πιο φανταστικό και στο πιο μυστήριο. ;)

να σε ρωτησω κατι??:):)...οταν λες μεταφυσικη στις γατες...τι ακριβως εννοεις??.οτι πχ βλεπουν ή νιωθουν ας πουμε πνευματα??.. ή οτι εχουν υπερφυσικες δυναμεις,που δεν οφειλονται ομως στα οργανα και στις αισθησεις που διαθετουν αλλα σε κατι αλλο?? σε τι δηλαδη?.τι ακριβως.?..για να καταλαβουμε δηλαδη...:)

Φυσικά ανακατεύονται και πνεύματα στην υπόθεση! Και ό,τι εχει να κανει με αυτό που λέμε "η άλλη πλευρά" και καποιες γάτες το αντιλαμβάνονται καλύτερα.

Επίσης και όλες οι συμπεριφορές στις οποιες καποιοι δίνουν μεταφυσικές διαστάσεις ενώ στην πραγματικότητα εξηγούνται επιστημονικα (αυτό θα ήταν ενδιαφέρουσα ενημερωση)!

Ιστορίες τάξεως "μύθος ή πραγματικότητα?' Που είναι όμως πολύ γοητευτικές κι εγώ τρελαίνομαι να ακούω και να αφηγούμαι.

Ιστορίες σαν αυτή για παράδειγμα...

*Ο προπάππος της καλύτερης μου φίλης πέθανε το 1994 σε ηλικία 103 ετων. Η οικογένεια είχε στην αυλή της πολλές γάτες και καποιες από αυτές αραζαν και μέσα στο σπίτι. Καποιοι λένε πως οι ψυχές των ανθρώπων που εφυγαν πρόσφατα επισκεπτονται το αγαπημένο τους μέρος για καποιο διαστημα. Και πως τα παιδιά, επειδή εχουν αγνές ψυχές μπορούν να τους δουν.
Ο αδερφός της φίλης μου ήταν τότε 8 ετών. Και ήταν ο μόνος που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να εξηγήσει γιατί η γηραιότερη από τις γάτες τους προτιμούσε να καθεται σπίτι μετά το θάνατο του παππού. Ισχυριζόταν επίσης πως εβλεπε τον παππού να κάθεται στη συνηθισμένη του θέση και να χαϊδευει αυτή τη γάτα. Και η γάτα γουργούριζε! Κι ας μην ήταν κανεις κοντά της. Ο,τι εβλεπε ο μικρός και αφορούσαν την "εμφανιση του πνευματος του παππού" πριν περασουν 40 μέρες από το θάνατο του σχετιζόταν και με τη συμπεριφορά της γάτας.
Το αγορι μετά από εκεινα τα περιστατικά δεν ξανανεφερε τιποτα μεταφυσικό. Δεν ήταν δηλαδή ο κλασσικός τύπος που θα ελεγε κανεις "αλαφροϊσκιοτο". Ο,τι εγινε, εγινε τότε και δεν ξανάγινε ποτέ...

Φυσικά ανακατεύονται και πνεύματα στην υπόθεση! Και ό,τι εχει να κανει με αυτό που λέμε "η άλλη πλευρά" και καποιες γάτες το αντιλαμβάνονται καλύτερα.

Επίσης και όλες οι συμπεριφορές στις οποιες καποιοι δίνουν μεταφυσικές διαστάσεις ενώ στην πραγματικότητα εξηγούνται επιστημονικα (αυτό θα ήταν ενδιαφέρουσα ενημερωση)!

Ιστορίες τάξεως "μύθος ή πραγματικότητα?' Που είναι όμως πολύ γοητευτικές κι εγώ τρελαίνομαι να ακούω και να αφηγούμαι.

Ιστορίες σαν αυτή για παράδειγμα...

*Ο προπάππος της καλύτερης μου φίλης πέθανε το 1994 σε ηλικία 103 ετων. Η οικογένεια είχε στην αυλή της πολλές γάτες και καποιες από αυτές αραζαν και μέσα στο σπίτι. Καποιοι λένε πως οι ψυχές των ανθρώπων που εφυγαν πρόσφατα επισκεπτονται το αγαπημένο τους μέρος για καποιο διαστημα. Και πως τα παιδιά, επειδή εχουν αγνές ψυχές μπορούν να τους δουν.
Ο αδερφός της φίλης μου ήταν τότε 8 ετών. Και ήταν ο μόνος που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να εξηγήσει γιατί η γηραιότερη από τις γάτες τους προτιμούσε να καθεται σπίτι μετά το θάνατο του παππού. Ισχυριζόταν επίσης πως εβλεπε τον παππού να κάθεται στη συνηθισμένη του θέση και να χαϊδευει αυτή τη γάτα. Και η γάτα γουργούριζε! Κι ας μην ήταν κανεις κοντά της. Ο,τι εβλεπε ο μικρός και αφορούσαν την "εμφανιση του πνευματος του παππού" πριν περασουν 40 μέρες από το θάνατο του σχετιζόταν και με τη συμπεριφορά της γάτας.
Το αγορι μετά από εκεινα τα περιστατικά δεν ξανανεφερε τιποτα μεταφυσικό. Δεν ήταν δηλαδή ο κλασσικός τύπος που θα ελεγε κανεις "αλαφροϊσκιοτο". Ο,τι εγινε, εγινε τότε και δεν ξανάγινε ποτέ...

για τον αδελφο της φιλης σου δεν μπορω να μιλησω...γιατι δεν τον ξερω τον ανθρωπο....ειναι γνωστο παντως,οτι τα παιδια σε αυτη την ηλικια...εχουν απιστευτη φαντασια...:)
οσον αφορα τη γατα που εξακολουθουσε να καθεται στο σπιτι και μετα το θανατο του παππου...ε...που ειναι το περιεργο?? ειχε συνηθισει το μερος...ηταν το σπιτι της,οποτε εκει θα καθοταν...που θα ερχοταν,στο δικο μου??:lol:.......επισης...υπαρχουν γατες που γουργουριζουν...και μονο που σε βλεπουν!!!προσωπικα δεν βρισκω τιποτα περιεργο στη συμπεριφορα της γατας...μαλλον περιεργο την εκανε να φαινεται η φαντασια του παιδιου...:)

......προσωπικα δεν βρισκω τιποτα περιεργο στη συμπεριφορα της γατας...μαλλον περιεργο την εκανε να φαινεται η φαντασια του παιδιου...:)

Και που να σου πω για τη φαντασία της μεγάλης!

Για καποια χρόνια είχα αναγκαστεί να μείνω στο σπίτι χωρίς καθόλου γάτα, εξ αιτίας του σπιτονοικοκύρη μου που δεν ήθελε να βλέπει ζώα ούτε ζωγραφιστά! Μου ειχε απαγορευσει να φερω γάτα. Θα μπορούσα να φέρω κρυφα (αν και θα το καταλαβαινε αμέσως γιατί ζουσε ακριβώς από κάτω) ή να βρώ νομικές εξηγήσεις που να αντικρούαν τα επιχειρηματα του, αλλα δεν ήθελα να ανοιξω κόντρα μαζί του. Ηταν στριμμένος. Κι εγώ πολύ πεισματαρα, γι αυτό αν ανοιγαμε καυγά..δεν θα βγαινε σε καλό.

Οταν όμως πέθανε, εγώ εφερα αμεσως στο σπίτι γάτα.
Ο γάτος εκεινος είχε ακραια επιθετική συμπεριφορά και δε με συμπαθουσε καθόλου.
Ο μακαρίτης ο σπιτονοικοκύρης μου είχε μεγάλη οργή και παράπονο για τον κόσμο, ειδικά για τους δικούς του.
Πολλές φορές, οταν κοιτούσα εκεινο το γάτο, ενιωθα πάρα πολύ εντονα πως ήταν σαν να μετεμψυχωθηκε εκεινος ο ανθρωπος και να εγινε ο γατος που ειχα. Οι χαρακτήρες τους εμοιαζαν απίστευτα. Υπήρχαν μαλιστα φορές που φώναζα το γάτο με το όνομα του μακαρίτη....

(Πλίζ, πουπουλίνα, μη σταματήσεις να συμμετεχεις σε αυτό το θεμα! :rolleyes: Εμεις μπορει να εχουμε αχαλίνωτη φαντασία, αλλα χρειαζόμαστε και καποιες λογικές εξηγήσεις...)

.

(Πλίζ, πουπουλίνα, μη σταματήσεις να συμμετεχεις σε αυτό το θεμα! :rolleyes: Εμεις μπορει να εχουμε αχαλίνωτη φαντασία, αλλα χρειαζόμαστε και καποιες λογικές εξηγήσεις...)

Ναι....αλλα αν συνεχισω....μαλλον θα τσακωθουμε...:lol::lol::lol::lol::P...γιατι δεν πιστευω καθολου σε αυτα...:D:D

βρε γιατι να τσακωθείτε ο καθένας εχει τα πιστεύω του και καλά κάνει.... ολα εχουν μια λογικη εξηγηση και ο καθενας μπορει να τα ερμηνεύσει οπως αυτος πιστεύει.......

εγω προσωπικά πυστευα παλιότερα πολυ σε αυτα... οχι οτι οτι δεν πυστευω ακομα απλα δεν ασχομουμαι .

Πιστεύω πως η γατα εχει πολυ πιο αναπτυγμένες αισθήσεις απο τον άνθρωπο και συγκεκριμένα αυτο που λενε την 6 αισθηση. Αν και το ειχα απορία πως ειναι η συμβιωση με τις γατες και πως αντιδραει η δικια μου δεν εχει δειξει κατι περίεργο ακομα. Μια γνωστή μου στην γερμάνια παλιότερα μου ειχε πει οτι έτυχε κανα 2 φορες να δει την γάτα της να κοιτάζει ψιλα στο τοιχο, να εχει κανει καμπούρα ανατριχιασμένη και να κανει το κχχχχχχχχχχχ... ειχε τρομάξει γιατι πίστευε πολυ σε τέτοια.....

...μα, σε χρειαζόμαστε, για να είσαι "η φωνή της λογικής" εδώ!

Παρακάτω ειναι δυο από τα συγκλονιστικότερα βιντεο που εχω δει και σχετίζονται με το θέμα...

https://www.youtube.com/watch?v=i3gvHfD6ojA

https://www.youtube.com/watch?v=YdTGEQBXVfA

(ώρε...και με κατι τετοια είναι που δεν την κρατάω με τίποτα την πουπουλίνα εδώ..!! :blink:)

βρε γιατι να τσακωθείτε ο καθένας εχει τα πιστεύω του και καλά κάνει.... ολα εχουν μια λογικη εξηγηση και ο καθενας μπορει να τα ερμηνεύσει οπως αυτος πιστεύει.......

εγω προσωπικά πυστευα παλιότερα πολυ σε αυτα... οχι οτι οτι δεν πυστευω ακομα απλα δεν ασχομουμαι .

Πιστεύω πως η γατα εχει πολυ πιο αναπτυγμένες αισθήσεις απο τον άνθρωπο και συγκεκριμένα αυτο που λενε την 6 αισθηση. Αν και το ειχα απορία πως ειναι η συμβιωση με τις γατες και πως αντιδραει η δικια μου δεν εχει δειξει κατι περίεργο ακομα. Μια γνωστή μου στην γερμάνια παλιότερα μου ειχε πει οτι έτυχε κανα 2 φορες να δει την γάτα της να κοιτάζει ψιλα στο τοιχο, να εχει κανει καμπούρα ανατριχιασμένη και να κανει το κχχχχχχχχχχχ... ειχε τρομάξει γιατι πίστευε πολυ σε τέτοια.....

οταν ειπα να τσακωθουμε....για πλακα το ειπα...:D...οσον αφορα τωρα την 6η αισθηση....πηγαινε στην πρωτη σελιδα και δες τις απαντησεις...γιατι βαριεμαι να τα ξαναγραψω τωρα...:lol::lol::lol::P

οταν ειπα να τσακωθουμε....για πλακα το ειπα...:D...οσον αφορα τωρα την 6η αισθηση....πηγαινε στην πρωτη σελιδα και δες τις απαντησεις...γιατι βαριεμαι να τα ξαναγραψω τωρα...:lol::lol::lol::P

εγω ομως 6 αισθηση ενωω να βλεπει και να νιωθει διαφορα, εκτος απο αυτα που ειπες να νιωθει και αορατους επισκεπτες κ αλλα τετοια μπουυυυυυυυυυυυυυυ:P:P:P:lol:

...μα, σε χρειαζόμαστε, για να είσαι "η φωνή της λογικής" εδώ!

Παρακάτω ειναι δυο από τα συγκλονιστικότερα βιντεο που εχω δει και σχετίζονται με το θέμα...

https://www.youtube.com/watch?v=i3gvHfD6ojA

https://www.youtube.com/watch?v=YdTGEQBXVfA

(ώρε...και με κατι τετοια είναι που δεν την κρατάω με τίποτα την πουπουλίνα εδώ..!! :blink:)

ηθελα να'ξερα...τι σε συγκλονισε??........εκτος του οτι δεν δειχνουν σχεδον τιποτα....αη...καλα....εδω εχουν γινει απατες απο διεθνους φημης εκπομπες και γνωστοτατους δημοσιογραφους...απο κρατη...ειναι γνωστο οτι ο καθενας μπορει να ανεβασει φτιαχτα βιντεο....τι λεμε τωρα...
τεσπα....εγω συγκλονιζομαι απο τις απιστευτες ικανοτητες των γατιων...και γενικοτερα των αιλουροειδων που εχουν να κανουν με το ποσο προικισμενα ειναι απο τη φυση ,με τα οργανα που διαθετουν δηλαδη...ολα τα αλλα...ανηκουν στη σφαιρα της φαντασιας( γνωμη μου...και της επιστημης βεβαιως)...
αν αρχισουμε να πιστευουμε σε αυτα...τοτε θα πρεπει να δικαιολογησουμε και την ιερα εξεταση,που δολοφονουσε χιλιαδες γατια( εκτος απο το καψιμο των υποτιθεμενων μαγισσων..)...με την αιτιολογια οτι ειναι οργανα του σατανα!!!...ε...οχι...εγω τα μεσαιωνικα καταλοιπα,λυπαμε,αλλα δεν μπορω να τα δεχτω...:)

εγω ομως 6 αισθηση ενωω να βλεπει και να νιωθει διαφορα, εκτος απο αυτα που ειπες να νιωθει και αορατους επισκεπτες κ αλλα τετοια μπουυυυυυυυυυυυυυυ:P:P:P:lol:

εχεις καμμια αποδειξη για αυτο??? γιατι και εγω μπορω να λεω οτι ειμαι η ζαν νταρκ..τι σημαινει...οτι ειμαι???:)

ααα δεν ξερω αν εισε η ζαν νταρκ :P:P:P:P:P:P

τώρα αυτό με τις μάγισσες που έκαιγαν παλιά δεν εχει σχέση οτι ηταν πραγματικές μάγισσες. Απλά τοτε στον μεσαίωνα τα μυαλά ήταν διαφορετικά και θεωρούσαν τις γυναίκες κατώτερες, οταν βλέπαν μια γυναίκα να εχει άποψη και να ειναι δυναμική την θεωρούσαν μάγισσα και την εκεγαν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back