Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ααα δεν ξερω αν εισε η ζαν νταρκ![]()
τώρα αυτό με τις μάγισσες που έκαιγαν παλιά δεν εχει σχέση οτι ηταν πραγματικές μάγισσες. Απλά τοτε στον μεσαίωνα τα μυαλά ήταν διαφορετικά και θεωρούσαν τις γυναίκες κατώτερες, οταν βλέπαν μια γυναίκα να εχει άποψη και να ειναι δυναμική την θεωρούσαν μάγισσα και την εκεγαν.
μα...δεν διαβασεις καλα αυτα που γραφω..

,,......δεν καιγαν μονο τις γυναικες για μαγισσες...εξολοθρεψαν χιλιαδες γατες....γιατι,ακριβως επειδη οι ανθρωποι εκεινη την εποχη πιστευαν σε αυτες τις"μαγικες" ικανοτητες της γατας...τις θεωρουσαν οργανο του σατανα...ειναι γεγονος,δεν το λεω απο το μυαλο μου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
samis
Δραστήριο μέλος
και εγω δεν πυστευω οτι ηταν πραγματικες μαγισσες.... απλα τα μυαλλα της θρυσκειας τοτε ηταν "μεσεωνικα"(οχι οτι και τωρα δεν ειναι
)......αλλα παρολο αυτα εγω πυστευω σε ελαφροισκιοτους και αερικα

πυστευω και στον αι βασιλη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ορίστε το κλειδί. Πιστεύουμε μόνο σε αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε.Εγώ πιστευα (και θέλω ακόμα να πιστευω) ότι οι γάτες εχουν άριστη σχεση με τη μεταφυσική.
Ένα από τα πιο συνηθισμένα "συμπτώματα" έπειτα από μια μεγάλη απώλεια (και για έναν μικρό η απώλεια του παππού κοστίζει, αν τον αγαπάει) είναι η ψευδαίσθηση ότι βλέπουμε ή νιώθουμε την παρουσία του μακαρίτη. Και αποτελεί άμυνα του οργανισμού μας, μέχρι να εξοικειωθούμε με την απώλεια.Ισχυριζόταν επίσης πως εβλεπε τον παππού να κάθεται στη συνηθισμένη του θέση και να χαϊδευει αυτή τη γάτα.
Μα καλά, είναι δυνατόν να διάλεξε να μετενσαρκωθεί ως γάτος;;;;ενιωθα πάρα πολύ εντονα πως ήταν σαν να μετεμψυχωθηκε εκεινος ο ανθρωπος και να εγινε ο γατος που ειχα.
Ή μήπως τον "τιμώρησε" κάποια ανώτερη δύναμη, πράγμα απόλυτα συμβατό με τη Δυτική, χριστιανική κουλτούρα;
Ένας βουδιστής, ένας Αφρικανός και ένας σαμανιστής θα σου έλεγαν εντελώς μα εντελώς διαφορετικές ιστορίες. Η φαντασία μας ποτέ δεν είναι εντελώς αχαλίνωτη. Καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κουλτούρα στην οποία γεννηθήκαμε.Χμμμ...εγω ομως 6 αισθηση ενωω να βλεπει και να νιωθει διαφορα, εκτος απο αυτα που ειπες να νιωθει και αορατους επισκεπτες κ αλλα τετοια μπουυυυυυυυυυυυυυυ![]()
Το ενδεχόμενο να έχετε εσείς οι ίδιοι την ανάγκη να πιστεύετε σε όλα αυτά τα "μπουουουου" δεν παίζει δηλαδή;Να πω εγώ μια άλλη εκδοχή για τα μεταφυσικά. Η γάτα στυλώνει το βλέμμα επειδή ακούει κάτι που δεν ακούς ή επειδή βλέπει τη σαύρα που κάνει κούκου από τη χαραμάδα, την οποία σαύρα εσύ δεν βλέπεις.
Ούτε αυτό παίζει;

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ναι βρε συμφωνουμε σε αυτοκαι εγω δεν πυστευω οτι ηταν πραγματικες μαγισσες.... απλα τα μυαλλα της θρυσκειας τοτε ηταν "μεσεωνικα"(οχι οτι και τωρα δεν ειναι
)......
αλλα παρολο αυτα εγω πυστευω σε ελαφροισκιοτους και αερικα
πυστευω και στον αι βασιλη![]()
θα με τρελανεις εσυ σημερα........

....ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥς....ΓΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝΕ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!!!!

....γατες!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
samis
Δραστήριο μέλος
θα με τρελανεις εσυ σημερα............ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥς....ΓΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝΕ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!!!!
....γατες!!!!!!
αντε καλα και γατες

, το ειδα βρε, μαλλον καποιες απο αυτες τις γυνεκαις που θεορουσαν μαγισσες ειχαν γατακια επιδει τα αγαπουσαν και λεγαν οτι και αυτα ειναι του σατανα... μεσαιονικα μυαλα....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ορίστε το κλειδί. Πιστεύουμε μόνο σε αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε.
Ένα από τα πιο συνηθισμένα "συμπτώματα" έπειτα από μια μεγάλη απώλεια (και για έναν μικρό η απώλεια του παππού κοστίζει, αν τον αγαπάει) είναι η ψευδαίσθηση ότι βλέπουμε ή νιώθουμε την παρουσία του μακαρίτη. Και αποτελεί άμυνα του οργανισμού μας, μέχρι να εξοικειωθούμε με την απώλεια.
Μα καλά, είναι δυνατόν να διάλεξε να μετενσαρκωθεί ως γάτος;;;;Ή μήπως τον "τιμώρησε" κάποια ανώτερη δύναμη, πράγμα απόλυτα συμβατό με τη Δυτική, χριστιανική κουλτούρα;
Ένας βουδιστής, ένας Αφρικανός και ένας σαμανιστής θα σου έλεγαν εντελώς μα εντελώς διαφορετικές ιστορίες. Η φαντασία μας ποτέ δεν είναι εντελώς αχαλίνωτη. Καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κουλτούρα στην οποία γεννηθήκαμε.
Χμμμ...Το ενδεχόμενο να έχετε εσείς οι ίδιοι την ανάγκη να πιστεύετε σε όλα αυτά τα "μπουουουου" δεν παίζει δηλαδή;
Να πω εγώ μια άλλη εκδοχή για τα μεταφυσικά. Η γάτα στυλώνει το βλέμμα επειδή ακούει κάτι που δεν ακούς ή επειδή βλέπει τη σαύρα που κάνει κούκου από τη χαραμάδα, την οποία σαύρα εσύ δεν βλέπεις.
Ούτε αυτό παίζει;![]()
αυτο ακριβως εγραψα και εγω στο 1ο μου ποστ...ολα εξηγουνται επιστημονικα...απλα καποιοι θελουν και τους αρεσει να τα βλεπουν ετσι...οκ...δεν ειναι κακο....αλλα παντως,δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
μα...δεν διαβασεις καλα αυτα που γραφω..,,......δεν καιγαν μονο τις γυναικες για μαγισσες...εξολοθρεψαν χιλιαδες γατες....γιατι,ακριβως επειδη οι ανθρωποι εκεινη την εποχη πιστευαν σε αυτες τις"μαγικες" ικανοτητες της γατας...τις θεωρουσαν οργανο του σατανα...ειναι γεγονος,δεν το λεω απο το μυαλο μου...
![]()
Αν θυμάμαι καλά γύρω στις 50.000 γυναίκες έχασαν την ζωή τους με αυτόν τον τρόπο.
Για τις γάτες δεν ξέρω το νούμερο αλλά φαντάζομαι ότι είναι πολλαπλάσιο.

Στο ίδιο ντοκυμαντέρ που τα άκουσα αυτά, αναφέραν ότι "η γάτα" εκδικήθηκε τους διώκτες και εξολοθρευτές της.Καταφέροντας δηλαδή να περιρίσουν κατά πολύ τον πληθυσμό των γατών στον μεσαίωνα, άφησαν ανεξέλεγκτα τα τρωκτικά(που δεν ήταν και λίγα τότε) . Και όταν έφτασε η επιδημία της πανώλης(πανούκλας) στην Ευρώπη του 13αιώνα με τα ποντίκια μεταδίδονταν πολύ γρήγορα.Σκεφτείτε και τις συνθήκες υγιειής εκείνη την εποχή...

Χάθηκε το 1/4 του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης ... η γάτα πήρε την εκδίκηση της από τους θύτες της.

Υ.Γ Zbeebz συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Μα καλά, είναι δυνατόν να διάλεξε να μετενσαρκωθεί ως γάτος;;;;Ή μήπως τον "τιμώρησε" κάποια ανώτερη δύναμη, πράγμα απόλυτα συμβατό με τη Δυτική, χριστιανική κουλτούρα;
Ένας βουδιστής, ένας Αφρικανός και ένας σαμανιστής θα σου έλεγαν εντελώς μα εντελώς διαφορετικές ιστορίες. Η φαντασία μας ποτέ δεν είναι εντελώς αχαλίνωτη. Καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κουλτούρα στην οποία γεννηθήκαμε.
Παιδιά, στ' αλήθεια πιστευα εκεινη την εποχή πως ο δύστροπος και επιθετικός γάτος μου ήταν μετεμψύχωση του του μακαρίτη του σπιτονοικοκύρη μου!
Εκεινος ο άνθρωπος δυστυχώς είχε ασχημο τέλος. Πεθανε ολομόναχος. Περασαν 5 μέρες μεχρι να αντιληφθούμε οι ενοικοι πως είχε πεθάνει. Ηταν φριχτο, τον βρήκαμε κυριολεκτικά απο τη μυρωδιά.
Οσο ζούσε του ειχα κρατήσει μεγάλη κακία
, γιατί εξ αιτίας του ειχα στερηθεί για χρόνια την αγαπημένη μου συντροφιά. Ισως γι αυτό το συνεδεσα ετσι. Ομως στ αληθεια...είχαν τον ίδιο χαρακτήρα! Φωναζα καμια φορά τον γάτο...Αλέκο!Τωρα, κατα τις πιο μεσαιωνικές αντιληψεις, οι γάτες θεωρούταν ότι προστάτευαν τις μαγισσες από κακά ξόρκια.
Σε λιγο πιο σύγχρονες αντιλήψεις (μόνο κάμποσες δεκαετίες πριν) περί "μαγισσών", οι γατες τους είναι πολύ χρήσιμες γιατί ξεθαβουν ή ανακαλύπτουν μάγια που εχουν παραχώσει στο σπίτι οι εχθροί....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παιδιά, στ' αλήθεια πιστευα εκεινη την εποχή πως ο δύστροπος και επιθετικός γάτος μου ήταν μετεμψύχωση του του μακαρίτη του σπιτονοικοκύρη μου!
Εκεινος ο άνθρωπος δυστυχώς είχε ασχημο τέλος. Πεθανε ολομόναχος. Περασαν 5 μέρες μεχρι να αντιληφθούμε οι ενοικοι πως είχε πεθάνει. Ηταν φριχτο, τον βρήκαμε κυριολεκτικά απο τη μυρωδιά.
Οσο ζούσε του ειχα κρατήσει μεγάλη κακία, γιατί εξ αιτίας του ειχα στερηθεί για χρόνια την αγαπημένη μου συντροφιά. Ισως γι αυτό το συνεδεσα ετσι. Ομως στ αληθεια...είχαν τον ίδιο χαρακτήρα! Φωναζα καμια φορά τον γάτο...Αλέκο!
Τωρα, κατα τις πιο μεσαιωνικές αντιληψεις, οι γάτες θεωρούταν ότι προστάτευαν τις μαγισσες από κακά ξόρκια.
Σε λιγο πιο σύγχρονες αντιλήψεις (μόνο κάμποσες δεκαετίες πριν) περί "μαγισσών", οι γατες τους είναι πολύ χρήσιμες γιατί ξεθαβουν ή ανακαλύπτουν μάγια που εχουν παραχώσει στο σπίτι οι εχθροί....
τελικα τον γατο...τον αγαπαγες ή οχι??? δεν εχω καταλαβει ακομα...

Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
τελικα τον γατο...τον αγαπαγες ή οχι??? δεν εχω καταλαβει ακομα...![]()
Τον γάτο τον αγάπησα πάρα πολύ.
Ομως παραδόξως ο γατος εκεινος δεν αγάπησε καθόλου εμενα! Με γρατζουνουσε και με δάγκωνε κάθε μέρα. Επίσης ο γάτος εδειχνε να μισει και όλους τους άλλους ανθρώπους (ειχε γρατζουνιστει ασχημα κοσμος απο κεινον το γάτο...!)
Οπως και ο μακαρίτης ειχε απαισιες σχεσεις με όλη τη γειτονια. Δεν χωνευε κανεναν....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τον γάτο τον αγάπησα πάρα πολύ.
Ομως παραδόξως ο γατος εκεινος δεν αγάπησε καθόλου εμενα! Με γρατζουνουσε και με δάγκωνε κάθε μέρα. Επίσης ο γάτος εδειχνε να μισει και όλους τους άλλους ανθρώπους (ειχε γρατζουνιστει ασχημα κοσμος απο κεινον το γάτο...!)
Οπως και ο μακαρίτης ειχε απαισιες σχεσεις με όλη τη γειτονια. Δεν χωνευε κανεναν....
καθαρα και μονο συμπτωση....

...και μην εισαι σιγουρη οτι δεν σε αγαπαγε...απλα,προφανως δεν ηταν καθολου κοινωνικος...
...και εμενα ο μπουκακος μου,ακομα και τωρα με γρατζουναει και με δαγκωνει...αλλα σιγουρα με αγαπαει...επισης υπαρχουν παρα πολλες,επιστημονικες εξηγησεις για την συμπεριφορα του γατου σου...και δεν ξερουμε και το ιστορικο του....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Με όλο το σεβασμό σε όσους εχουν χασει τη γάτα τους
και εχουν τη στενοχώρια τους.......αλλα εχει τυχει ποτέ να αντιληφθείτε στο χωρο σημαδια παρουσιας της αγαπημένης σας γάτας, που όμως εχει φύγει απ τη ζωή? Εννοώ παράξενα αληθοφανή σημάδια πχ. να ειστε σίγουροι ότι ακουτε το νιαούρισμα της ή άλλα σημάδια?
Ενα από τα βιντεάκια που δειχνει αυτό που εγώ προτιμώ να βλέπω από την πιο μυστηριώδη όψη του, ενω η πουπουλίνα εξηγεί με βάση τη λογική και την επιστήμη...
https://www.youtube.com/watch?v=qsvMw7CQtWg
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τώρα, θα πιάσω μια πολύ ευαίσθητη πτυχή του θεματος.
Με όλο το σεβασμό σε όσους εχουν χασει τη γάτα τουςκαι εχουν τη στενοχώρια τους....
...αλλα εχει τυχει ποτέ να αντιληφθείτε στο χωρο σημαδια παρουσιας της αγαπημένης σας γάτας, που όμως εχει φύγει απ τη ζωή? Εννοώ παράξενα αληθοφανή σημάδια πχ. να ειστε σίγουροι ότι ακουτε το νιαούρισμα της ή άλλα σημάδια?
Ενα από τα βιντεάκια που δειχνει αυτό που εγώ προτιμώ να βλέπω από την πιο μυστηριώδη όψη του, ενω η πουπουλίνα εξηγεί με βάση τη λογική και την επιστήμη...
συγνωμη...τι παραξενο βλεπεις σε αυτο το βιντεο???

μια ωραιοτατη γατα,...με μυστηριακο φωτισμο,κοιταει το φως που πεφτει πανω στον τοιχο...ειναι πασιγνωστο οτι οι γατες τρελλαινονται για τα φωτα...που ειδες κατι το μεταφυσικο??αλλα,ακομα και αλλα βιντεο να βαλεις...που υποτιθεται οτι θα δειχνουν κατι....δεν χρειαζεται να σε ενημερωσω εγω,οτι χιλιαδες απατες γινονται και τις ανεβαζουν....εσυ...εχεις δει τιποτα με τα ματια σου?? προφανως οχι,γιατι αλλιως θα ηταν το πρωτο που θα μας ελεγες...οποτε...κουβεντα να γινεται...

Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
...αν μη τι άλλο, αυτό που εχουν να προσφερουν είναι: σασπένς στους λάτρεις του μυστηρίου και αφορμή στους ορθολογιστές να καμαρώσουν υπέροχες γατούλες!
Το παρακάτω βίντεο για παράδειγμα, θα ικανοποιήσει και τους μεν και τους δε!
Πρωταγωνιστεί μια πανέμορφη Μαίην Κουν με υπέροχα μάτια....
https://www.youtube.com/watch?v=rxKtl34JRU0
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
...μα, σε χρειαζόμαστε, για να είσαι "η φωνή της λογικής" εδώ!
Παρακάτω ειναι δυο από τα συγκλονιστικότερα βιντεο που εχω δει και σχετίζονται με το θέμα...
https://www.youtube.com/watch?v=i3gvHfD6ojA
https://www.youtube.com/watch?v=YdTGEQBXVfA
(ώρε...και με κατι τετοια είναι που δεν την κρατάω με τίποτα την πουπουλίνα εδώ..!!)
το μονο μεταφυσικο φαινομενο που βλεπω στο 1ο βιντεο ειναι τα απειρα γραμματικα λαθη
Στο 2ο ειδα ενα ποντικι να τρεχει.Τον γάτο τον αγάπησα πάρα πολύ.
βαζω στοιχημα οτι ο γατος σου μετενσαρκωθηκε σε Σειριο τωρα

Τώρα, θα πιάσω μια πολύ ευαίσθητη πτυχή του θεματος.
Με όλο το σεβασμό σε όσους εχουν χασει τη γάτα τουςκαι εχουν τη στενοχώρια τους....
...αλλα εχει τυχει ποτέ να αντιληφθείτε στο χωρο σημαδια παρουσιας της αγαπημένης σας γάτας, που όμως εχει φύγει απ τη ζωή? Εννοώ παράξενα αληθοφανή σημάδια πχ. να ειστε σίγουροι ότι ακουτε το νιαούρισμα της ή άλλα σημάδια?
δεν βλεπω τιποτα το περιεργο εδω

Υπάρχουν εκατομμύρια τετοια βίντεο. Υπάρχουν όμως και μερικά εντυπωσιακά τετοια βίντεο, που και φτιαχτά να είναι, κάνουν αίσθηση.
...αν μη τι άλλο, αυτό που εχουν να προσφερουν είναι: σασπένς στους λάτρεις του μυστηρίου και αφορμή στους ορθολογιστές να καμαρώσουν υπέροχες γατούλες!
Το παρακάτω βίντεο για παράδειγμα, θα ικανοποιήσει και τους μεν και τους δε!
Πρωταγωνιστεί μια πανέμορφη Μαίην Κουν με υπέροχα μάτια....
https://www.youtube.com/watch?v=rxKtl34JRU0
το φαντασμα που ακριβως ειναι;

Οι γατες ακουνε 2 octaves παραπανω απο μας και επισης μπορουν και μυριζουν μεχρι 4 χιλιομετρα μακρια. Φυσικο δεν ειναι να βλεπεις την γατα σου να κοιταει ξαφνικα αλλου χωρις να ακους κατι; Ο γατος μου πολλες φορες τρεχει προς την πορτα και μετα απο ενα λεπτο ακους κλειδια και καποιον να μπαινει. Ειναι μεταφυσικο φαινομενο; Οχι. Μυριζει και ακουει. Προσωπικα δεν πιστευω σε μεταφυσικα φαινομενα, φαντασματα, αυρες και αλλα τετοια. Υπαρχουν πολλοι οργανισμοι που ειναι απιστευτοι στο να εντοπιζουν το θηραμα τους και να εχουν ανεπτυγμενες αισθησεις. Μερικα παραδειγματα ειναι οι πολικες αρκουδες που μπορουν να μυρισουν φωκια απο 32km μακρια και τα φιδια που εντοπιζουν το θηραμα τους με υπερυθρoυς αισθητηρες.
Αν η γατα στο βιντεο ειναι possessed τοτε ο δικος μου επικοινωνει με πνευματα αφου πολλες φορες κοιταει τον τοιχο και νιαουριζει χωρις λογο

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

αυτη χρειαζεται επειγοντως εξορκιστη: https://www.youtube.com/watch?v=YRyK_1g4VWQ
μεχρι και τον γατο μου επηρεασε σε σημειο που αρχισε να μου αρπαζει το χερι οταν ακουσε το βιντεο

brigite
Διάσημο μέλος
να μια πραγματικα δαιμονισμενη γατουλα: https://www.youtube.com/watch?v=7tRWRSfcDuQ
αυτη χρειαζεται επειγοντως εξορκιστη: https://www.youtube.com/watch?v=YRyK_1g4VWQ
μεχρι και τον γατο μου επηρεασε σε σημειο που αρχισε να μου αρπαζει το χερι οταν ακουσε το βιντεο![]()

brigite
Διάσημο μέλος

Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Παράξενα ζωάκια όμως, εε?
Εμένα τα βιντεάκια που υποτιθεται ότι δειχνουν ghost cats με γοητευουν κι ας υπάρχουν υπονοιες ότι είναι ψευτικα.

Ρε παιδιά, πειτε και καμια παράξενη ιστορια με γάτες! Να, πειτε ότι είμαστε μες το καταχείμωνο κλεισμένες σε ενα ξυλινο σαλέ, μεσανυχτα με τα φωτα κλειστά και το τζάκι αναμμένο και λέμε τρομαχτικές ιστορίες...
και χουρχουρίζουν οι γάτες στο χαλί. Μα αφού δεν τις χαϊδευει κανείς, γιατί χουρχουρίζουν ετσι?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
) ότι οι γάτες εχουν άριστη σχεση με τη μεταφυσική.