χριστινα
Διάσημο μέλος
Κι εγω εχω 3 γατακια σε διαμερισμα. Στο ερωτημα σου νομιζω η απαντηση ειναι απλη. Ειναι αγνωστο αν τα γατακια θα ηταν καλυτερα εξω σε ενα ιδανικο περιβαλλον καθως αυτο, ειδικα στην ελλαδα δεν υπαρχει. Ειναι δεδομενο πως θα ηταν ταλαιπωρα και αντιμετωπα με αμετρητους κινδυνους αν ζουσαν εξω. Πιθανοτατα δεν θα επιβιωναν για πολυ.... Αρα δεν τιθεται θεμα προτιμησης. Ειναι μια επιλογη αναμεσα στη ζωη ξαι στο θανατο. Τα γατακια οσο εχουν φαγακι, νερακι κι αγαπη, νομιζω ειναι μια χαρα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marestros
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Στο δε άλλο μικρό μπαλκονάκι που είναι στο πλάι βγαίνει όποτε θέλει, από το ειδικό πορτάκι, από μικρή. Πηγαίνει στη λεκάνη που είναι εκεί και ξανά μέσα. Δεν την "εμπνέει" ουτε αυτη, ουτε το Σιβα το συγκεκριμένο μπαλκόνι, για να κάθονται, μάλλον γιατί είναι πολύ μικρό και χωρίς φυτά.
Ειναι μπαλκόνι-αποχωρητήριο μόνο!Τωρα κοντεύει 5 μηνών και έχει ηρεμήσει κι αυτή.
Ο Βαλεντίνο πάλι που μένει στον 2ο τριγυρίζει οχι μόνο στα μπαλκόνια της πεθεράς μου, αλλά και στα γειτονικά. Εχει δηλαδή όλο τον όροφο για πάρτη του! Κανείς από τα τρία διαμερίσματα, δεν έχει πρόβλημα με αυτό.
Στο προηγούμενο σπίτι είμαστε στον πρώτο και είχαμε βάλει καλαμωτή. Παρόλο που οι γάτες της γειτονιάς ερχόντουσαν σχεδόν όλες, επειδή σκαρφάλωναν από τα δέντρα, ο Σίβα δεν έκανε ποτέ απόπειρα να φύγει. Μόνο στους διπλανούς πήγαινε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Τουλάχιστον ο δικός μου πιστεύω θα ήταν δυστυχισμένος διαφορετικά. Τώρα κοιμάται στις γλάστρες, κάνει ηλιοθεραπεία και κυνηγάει τα ζουζούνια που έρχονται. Γενικά διασκεδάζει με αυτό.
Αν πάρει κανεις τις κατάλληλες προφυλάξεις για να μην πέσουν ή να πηγαίνουν σε διπλανά διαμερίσματα, πιστεύω οτι αξίζει το ρίσκο να βγαίνουν στο μπαλκόνι. Αλλιώς όντως καταλήγει φυλακή το διαμέρισμα.
ruko
Διάσημο μέλος
Εγώ προσπάθησα να βάλω μερικές γλάστρες, αλλά α)είμαι άχρηστη σαν κηπουρός και β) τα γατιά θεώρησαν ότι οι γλάστρες είναι ένα πράγμα σαν την αμμολεκάνη αλλά καλύτερο, οπότε πάπαλα τα φυτά...
drusilia
Διάσημο μέλος
Θεώρησαν τις γλάστρες αμμολεκάνη;! Μπορεί να μην τις έχουν συνηθίσει απο μικρά. Ο Ραούλ μου ποτέ δεν πήγε στις γλάστρες, ίσως γιατί τις χρησιμοποιεί σαν κρεβάτι!

Κοίτα, φυτά υπάρχουν εύκολα και δύσκολα. Θέλουν κι αυτά προσοχή και εμπειρία. Οπότε αν δεν έχει κάποιος εμπειρία ξεκινάει απο τα εύκολα.
Εγώ έχω κάνει μίνι-ζούγκλα-οικοσύστημα. Κυκλοφορούν μηρμύγκια, αράχνες, μέλισσες, σαύρες...
Δεν θέλω να αναφερθώ βέβαια στο τι κάνει ο Ραούλ στις σαύρες άμα τις πετυχαίνει...
ruko
Διάσημο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Αν εχεις ορεξη ποτε να ξαναδοκιμάσεις μπορείς να πάρεις απο αυτά τα πράσινα τα μεγάλα, κανένα φίκο μπέντζαμιν ή σεφλέρες (νομιζω έτσι λέγονται...) Σε μεγάλες γλάστρες με βότσαλα ή καρφωμένα ξυλαράκια στο χώμα για να μην γίνουν τουαλέτα.
Αυτά μόνο απο χιόνι μπορεί να χαλάσουν, ούτε καν πότισμα πολύ δεν θέλουν.Νομζω τα γατουλίνια θα το εκτιμήσουν.
Τέλος πάντων, να μην φεύγω εκτός θέματος... Αν ποτέ θες βοήθεια/συμβουλές πες μου.
ruko
Διάσημο μέλος

Αυτή τη στιγμή επεξεργάζομαι διάφορα σενάρια για να κάνω το μπαλκόνι λίγο πιο cat friendly. Αυτός ο φίκος που λες ακούγεται πολύ καλή ιδέα. Thanx!

χριστινα
Διάσημο μέλος
Οποτε συμβιβαζονται για δροσια καθομενα διπλα απο το παντζουρι (το τζαμι ειναι ανοιχτο) Και βολευομαστεΓλαστρα μια πλαστικη ειχα σπιτι και τη διελυσαν. Δεν ξαναπηρα. Για λουλουδια κι εγω μπορω να μαρανω μεχρι και ζωγραφισμενο

DENISE
Νεοφερμένο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Denise ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα.γεια σας κοριτσια και αγορια διαβαζωντας για τα λουλουδια θελω να σας ρωτησω,αγορασα προχθες ενα το οποιο αν δεν κανω λαθος το λενε σιγγονιο,δεν ξερω γιατι ο αραπης συνεχεια το δαγκωνει,το κακο ειναι οτι μετα απο λιγη ωρα εκανε εμετο!το επαθε δυο φορες,αναγκαστηκα λοιπον να τον μαλωσω για να μην το ξαναφαει!μηπως αυτη αναγκη για πρασιναδα τελευταια σημαινει κατι?πηδαει στο διπλανο μπαλκονι και τρωει και τα φυτα της διπλανης!
marestros
Δραστήριο μέλος
τον ειχες στειρωσει τον γατο σου?αν οχι τοτε σιγουρα την κοπανησε!
ηταν μικρος για στειρωση ακομα ετσι ειχε πει ο γιατρος!!! ειναι πικρη ιστορια αλλα νομιζω οτι μου τον εξαφανισαν. πριν λιγο ειδα μια φωτο του και εβαλα τα κλαματα παλι!!! τεσπα!
ειμαι χαζη (το παραδεχομαι ,τι να κανω?) και ανοιξα παρομοιο θεμα. αν μπορει καποιος διαχειριστης να τα συρραψει. χιλια συγγνωμη!!!!
το κατσουλι κατσουλινι ανεβαινει πανω στα καγκελα πια κανονικοτατα και με τον νομο! τι να κανω για να μην πεσει?
παιζει τρελλα με τον φικο ειναι πολυ καλη λυση για γατες. εχει σχετικα χοντρο κορμο και μπορει να σκαρφαλωσει. ξυνει τα νυχια της και εγω εχω κρεμασει ενα γκλιν γκλον-ονειροπαγιδα στο φυκο, οπου οπως καταλαβαινετε ειναι το τελειο παιχνιδι για αυτη!!!!!!!!!!!
drusilia
Διάσημο μέλος
Πάντωςτα φυτά, όπως σας είπα, δεν τα έχω μόνο για εμένα αλλά και για τον Ραουλίνο μου. Του αρέσει πάρα πολύ, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Νομίζω ειναι πολύ σημαντικό για μια γάτα που μένει στο διαμερισμα, έχει κάτι να ασχολείται.
Χριστίνα, έχεις απολυτο δίκιο για το βράδυ και το πατζούρι.... Κι εγώ κλειστό το έχω για τον ίδιο λογο. Αλλα έλα που ο Ραούλ έχει την έξυπνη ιδέα να φέρνει τα πράγματα που πιάνει έξω στο μπαλκόνι μέσα στο σπίτι για να παίξει με την ησυχία του και να μην του ξεφύγουν.
Βε΄βαια το έχει ψιλοκόψει γιατι συνήθως του χαλάω τη χαρά άμα μου τα φέρει μέσα...
Marestro, πλέγμα πλαστικό και πρόσεχέ το αν ειναι μικρό. Αν πεσει, μπορεί και να σκοτωθεί.
Denise, να και δεν διάβασα ολο το θέμα που πρότεινε η Ισμήνη, νομίζω είναι φυσιολογικό να κάνει εμετό, εμένα τρώει χόρτο και κάνει εμετό για να αποβάλει τις τρίχες απο το στομάχι του. Τον χτενίζετε ώστε να μην τρώει πολλές τρίχες όταν καθαρίζεται; Επι΄σης δοκίμασε και το ειδικό χορτράκι που πουλάνε στα πετ σοπ.
marestros
Δραστήριο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Η Νερινα έχει καλαμωτή απο οτι ειπε και οταν σκαρφαλώνει ο γάτος της η καλαμωτή γέρνει προς τα μέσα, οποτε ειναι ασφαλες.
Εγώ στο παλιο σπιτι που τον μεγάλωσα τον Ραουλ ειχαπλεγμα αλλα η πανω ακρη του τυλιγόταν στο κάγκελο. Οπότε αν και ανέβαινε στο κάγκελο στην ουσία πατούσε στο πλέγμα και μπορούσε να γατζώνεται και οχι να γλυστράει.
Τωρα τι να σου πω... Εκτος κι αν κανεις το μπαλκονι κλουβί μέχρι το ταβάνι Ασφαλής λύση δεν υπάρχει. Θέλει πολύ προσοχή όσο ειναι μικρό όμως γιατι δεν έχει πολύ καλο έλεγχο και μπορεί να πέσει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool