Γάτες και ελιές

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
Πολλοι απο εσας θα εχετε παρατηρησει οτι οι γατες σας τρελαινονται για ελιες. Γιατι ομως; Ειναι η γευση που τις μαγνητιζει ή υπαρχει κατι αλλο πιο βαθυ;

Ο γατος μου παντα εκανε σαν τρελος οταν εβλεπε μπροστα του ελιες. Το τελευταιο διαστημα ομως εδωσα μεγαλη προσοχη στην συμπεριφορα του και διαπιστωσα κατι που δεν το ειχα ξαναδει. Επαιρνα ενα κομματακι απο την ελια που του ειχα κοψει και καθως το κρατουσα στο χερι μου ετριβε το κεφαλι του στο χερι μου και το γεμιζε σαλια. Επειτα το επαιρνε με τα δοντια του, εκανε τουμπες και ετριβε το μουσουδι του στην ελια. Η συμπεριφορα του θυμιζε γατα που ηταν "high" οταν μυριζε catnip. Αυτο το εκανε για περιπου 15 λεπτα και μετα παρατουσε την ελια. Αυτο που εκανε πραγματικα δεν διεφερε καθολου με αυτο που κανει οταν μυριζει catnip!!!

Εχετε παρατηρησει κατι παρομοιο στις γατουλες σας; Πιστευετε οτι υπαρχουν φερομονες στις ελιες οι οποιες εχουν το ιδιο effect με το catnip; Δεν εχω βρει καποια ερευνα πανω σε αυτο, αλλα ουτε εχω ψαξει να πω την αληθεια. Την επομενη φορα που θα δωσετε ελια στην γατα σας παρατηρηστε την καλυτερα :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την επομενη φορα που θα δωσετε ελια στην γατα σας παρατηρηστε την καλυτερα :D
Δεν μου είπατε όμως, κάνει; Δεν μιλάω φυσικά σε καθημερινή βάση, αλλά μια φορά την εβδομάδα ας πούμε;
(Υπόσχομαι να παρατηρήσω αν και δεν έχω εμπειρία από catnip.) :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νομιζω πως κανει, αλλα σε μικρη ποσοτητα για ειναι αλμυρες :P Εγω του δινω απο λιγο μερικες φορες... γυρω στην μιση ελια

Χαρά που θα κάνει! :D Ευχαριστώ!

:lol:

χωρις το κουκουτσι :P

Βρηκα σε μια αναξιοπιστη πηγη μολις τωρα οτι οι ελιες περιεχουν φερομονες!!!! Θα ψαξω να βρω μια αξιοπιστη πηγη να παραθεσω περισσοτερες πληροφοριες! Αρχιζει να ξεδιαλυνεται το μυστηριο με τις ελιες :D

Επισης μπορειτε να τις ξαρμυριζετε στο νερο πριν τους τις δωσετε..:D

Βασικά ούτε εμένα μ' αρέσουν με αλάτι και τις ξαρμυρίζω, άρα ΟΚ. ;)

λοιπον, η αναξιοπιστη πηγη λεει οτι οι ελιες περιεχουν ουσιες οι οποιες λεγονται isoprenoids (ή αλλιως terpenoids) οι οποιες ειναι δομικα παρομοιες με την ουσια nepetalactone η οποια βρισκεται στο catnip. Οποτε οταν μυριζουν την ελια, τα isoprenoids "κολλανε" στους υποδοχεις ενος οργανου οσφρησης που βρισκεται στο πανω μερος του στοματος τους και με την σειρα τους οι υποδοχεις δινουν το σημα στον εγκεφαλο και "μαστουρωνουν". Αν αυτο αληθευει τοτε εξηγει τον λογο που ο δικος μου κυλιεται στο πατωμα, κανει τουμπες και του τρεχουν τα σαλια καθε φορα που μυριζει/τρωει ελια! :lol:

Πηγη

Πωπω....ειναι οντως απιστευτο..:crazy::crazy::crazy::crazy:

Την επόμενη φορά που θα δώσω στον Πάρη υπόσχομαι και εγώ να παρατηρήσω την συμπεριφορά του. Όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα, τρελαίνεται για ελιές!!!:crazy:

εχω σκεφτει να πειραματιστω... θα του δωσω να παιξει με ενα κομματι ελιας μεχρι να βαρεθει και μετα θα γεμισω το ποντικι του με catnip. Αν η ουσια που περιεχουν οι ελιες ειναι παρομοια με την ουσια στο catnip τοτε δεν θα ασχοληθει καθολου με το catnip :P

Ο Θρασύβουλος πάντως, πήρε την ελιά, τη μασούλησε, περιεργάστηκε τα χέρια μου, μπας και του κρύβω κανένα έξτρα κομματάκι ελιάς (:P), και έπειτα κουλουριάστηκε κι αποκοιμήθηκε. :hmm:

Είστε σοβαρές τώρα; Θα με κάνετε να πάω να πάρω ελιές; :P

Πρώτη φορά ακούω-βλέπω κάτι τέτοιο. Πολύ ενδιαφέρον έχει όμως. Αχ, τι μου κάνετε. Ελιές ιτ ιζ, λοιπόν. Θα καταθέσω την εμπειρία μου μετά τη δοκιμή.

Να προτιμήσεις μεγάλες πράσινες και ανάλατες. Διάβασα ότι προτιμούν τις πράσινες από τις μαύρες και το επιβεβαίωσα και με τον Θρασύβουλο. :)

Έχουν και προτιμήσεις; Τι καλά. Ευχαριστώ. :-*

χμμ πρασινες δεν του εχω δωσει, αλλα τρελαινεται για ελιες καλαματας :lol: Του εδωσα το μεσημερι και τρελαθηκε να κανει τουμπες!! :lol:

χμμ πρασινες δεν του εχω δωσει, αλλα τρελαινεται για ελιες καλαματας :lol: Του εδωσα το μεσημερι και τρελαθηκε να κανει τουμπες!! :lol:

Ναι οκ πράσινες και όχι Καλαματιανές , αλλά τι είναι βρε παιδιά το catnip????

Μπορείτε να δειτε εδώ.

Πολλοι απο εσας θα εχετε παρατηρησει οτι οι γατες σας τρελαινονται για ελιες. Γιατι ομως; Ειναι η γευση που τις μαγνητιζει ή υπαρχει κατι αλλο πιο βαθυ;

Ο γατος μου παντα εκανε σαν τρελος οταν εβλεπε μπροστα του ελιες. Το τελευταιο διαστημα ομως εδωσα μεγαλη προσοχη στην συμπεριφορα του και διαπιστωσα κατι που δεν το ειχα ξαναδει. Επαιρνα ενα κομματακι απο την ελια που του ειχα κοψει και καθως το κρατουσα στο χερι μου ετριβε το κεφαλι του στο χερι μου και το γεμιζε σαλια. Επειτα το επαιρνε με τα δοντια του, εκανε τουμπες και ετριβε το μουσουδι του στην ελια. Η συμπεριφορα του θυμιζε γατα που ηταν "high" οταν μυριζε catnip. Αυτο το εκανε για περιπου 15 λεπτα και μετα παρατουσε την ελια. Αυτο που εκανε πραγματικα δεν διεφερε καθολου με αυτο που κανει οταν μυριζει catnip!!!

Εχετε παρατηρησει κατι παρομοιο στις γατουλες σας; Πιστευετε οτι υπαρχουν φερομονες στις ελιες οι οποιες εχουν το ιδιο effect με το catnip; Δεν εχω βρει καποια ερευνα πανω σε αυτο, αλλα ουτε εχω ψαξει να πω την αληθεια. Την επομενη φορα που θα δωσετε ελια στην γατα σας παρατηρηστε την καλυτερα :D

Ωραια παρατηρηση για ερευνα sakura. Eχω διαπιστωσει κι εγω το φλερτ του Τζιμακου με τις ελιες αλλα ποτε δε του ειχα δωσει. Εχθες λοιπον διαβαζοντας ολα αυτα, αποφασισα γεματος περιεργεια να δοκιμασω. Κοβω μια μικρη ελια στη μεση και του δινω το ενα κομματι το οποιο το εφαγε με ευχαριστηση. Το αλλο κομματι το κρατησα με τα δακτυλα μου αλλα δεν ειχε την ιδια αντιδραση με τον δικο σου. Απλα μασουσε τη σαρκα της ελιας κοβοντας την, μεχρι που την εφαγε ολη με τρεις προσπαθειες. Η εκπληξη ηρθε αμεσως μετα. Ξεκινησε να γλυφει τη μουσουδα του μονο με τη γλωσσα για χρονο υπερδιπλασιο απ' οτι συνηθως και πολυ πιο εντονα. Αφυσικο σκεφτηκα αλλα ισως να αντεδρασε ετσι επειδη οι ελιες ηταν ολιγον πικρες, καθοτι παραγωγης μας, φετινες, δεν εχουν προλαβει να ξεπικρισουν.
Δυο λεπτα αργοτερα τον ακουω να νιαουριζει με ενα παραπονεμενο τροπο σα να θελει κατι που δε μπορει να το εχει. Πηγαινω μεσα και τον βλεπω σε μια εντονη ανησυχια και νευρικοτητα και ομολογω οτι φοβηθηκα μηπως οι ελιες τον πειραξαν η μηπως ποναει. Συνεχισε να νιαουριζει για 4-5 λεπτα και μετα ξαπλαρε στον καναπε για υπνο. :confused:
Συμπερασμα? Σιγουρα τετοιες αντιδρασεις δεν εχει ξανακανει. Ειδικα τα νιαουρισματα χωρις προφανη λογο, δειχνουν οτι κατι τον "εφτιαξε". Θα επαναλαβω τη διαδικασια μετα απο λιγες μερες για να συγκρινουμε αν εχει τις ιδιες αντιδρασεις και θα σας ενημερωσω
Περιμενω να δω και τα δικα σας γατονια τι κανουν με τις ελιτσες.

Σε μας δεν πετυχε το πειραμα με τις ελιες...Η Μπριζιτ τη μυρισε 3,4 φορες,εγλυψε μια φορα ξαναμυρισε και μετα αρχισε να πλενει το ποδαρι της.
Ο Ρικυ ,μια απο τα ιδια ,μυρισε,εγλυψε και μετα πηγε στις κροκκετες του.
Μηπως επειδη ειναι Αμφισσης,δεν τους αρεσουν;:hmm::hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back