Γάτες και καθαριότητα

tsitsini

Νεοφερμένο μέλος

Η tsitsini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Καθαριότητα και γατάκια

Καλησπέρα!
Είμαι καινούρια στο site καθώς και καινούρια γατομαμά! Την Παρασκευή βρήκα ένα γατάκι -siam mixed 7 εβδομάδων κατά τον κτηνίατρο- στη μηχανή ενός παρατημένου αυτοκινήτου. Ο Spike είναι σε πολλή καλή κατάσταση και την Πέμπτη θα κάνει και το πρώτο του εμβόλιο. Το θέμα μου είναι το εξής: κάθε φορά που παίζω με τον Spike, που τον παίρνω αγκαλιά, που τον φροντίζω, μετά πλένω τα χέρια μου.. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην το κάνω αυτό, αλλά και εντελώς παράλογο να το κάνω συνέχεια αφού αποφάσισα να τον κρατήσω!
Ακούγομαι υποχόνδρια, το ξέρω αλλά τι θα κάνω από δώ και πέρα; Μπορώ να παίρνω τον γατούλη μου αγκαλιά και μετά να πέρνω και ένα κομμάτι πίτσα με το χέρι μου;;:/::sick:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορώ να παίρνω τον γατούλη μου αγκαλιά και μετά να πέρνω και ένα κομμάτι πίτσα με το χέρι μου;;:/::sick:

Κανονικότατα:lol: Σε λίγο καιρό που θα έχεις συνηθίσει την παρουσία του στο σπίτι σου θα τρώτε μαζί το κομμάτι! (καλά, υπερβάλλω, αλλά... συμβαίνει:P)

Καλώς τον δέχτηκες στη ζωή σου, να τον αγαπάς πολύ και σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να πλένεσαι συνεχώς μετά από κάθε χάδι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!
Είμαι καινούρια στο site καθώς και καινούρια γατομαμά! Την Παρασκευή βρήκα ένα γατάκι -siam mixed 7 εβδομάδων κατά τον κτηνίατρο- στη μηχανή ενός παρατημένου αυτοκινήτου. Ο Spike είναι σε πολλή καλή κατάσταση και την Πέμπτη θα κάνει και το πρώτο του εμβόλιο. Το θέμα μου είναι το εξής: κάθε φορά που παίζω με τον Spike, που τον παίρνω αγκαλιά, που τον φροντίζω, μετά πλένω τα χέρια μου.. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην το κάνω αυτό, αλλά και εντελώς παράλογο να το κάνω συνέχεια αφού αποφάσισα να τον κρατήσω!
Ακούγομαι υποχόνδρια, το ξέρω αλλά τι θα κάνω από δώ και πέρα; Μπορώ να παίρνω τον γατούλη μου αγκαλιά και μετά να πέρνω και ένα κομμάτι πίτσα με το χέρι μου;;:/::sick:

Η αλήθεια είναι ότι ότι κι εγώ τα πλένω τα χέρια μου όταν πιάνω το δικό μου...Δεν είναι βρώμικος αφού δε βγαίνει έξω αλλά και μόνο που κυλιέται στο πάτωμα και στο μπαλκόνι, μια κάποια σκόνη τη μαζεύει...
Αλλά μην τρελαίνεσαι κιόλας!! Δε νομίζω πως θα πάθεις τίποτα αν δεν τα πλύνεις!

Καλησπέρα και καλωσηρθες!
Θα σε εκπαιδευσει μια χαρα ο γατουλης,να φανταστεις εμενα οι φιλοι μου με φωναζουν Μόνικα(απο τα Φιλαρακια) γιατι εχω ενα κατιτις με την καθαριοτητα,και ζω με δυο γατες.Σε λιγο καιρο θα τον συνηθισεις,θα τον πας και για εμβολια και θα δεις ποσο καθαρος και αφοβος ειναι.Οι γατες ειναι τα πιο καθαρα ζωα!
Και τωρα θελουμε ΦΩΤΟ!!!!!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ! Μια ελπίδα ότι υπάρχει και για μένα σωτηρία μου τη δώσατε!! Θα ανεβάσω σύντομα και τη φωτογραφία του μικρού!
Καλή αργία να έχουμε αύριο!!

εχουν δικιο τα κοριτσια!!κι εμενα Μονικα με λενε ολοι και να σου πω την αληθεια ειμαι πολυ περιφανη που ειμαι!!!!αλλα εδω και ενα χρονο με την Luna,εκει που στην αρχη ετρεχα με τα dettol, τωρα και pizza τρωω κ τα ματια μου ξυνω και τα δαχτυλα μου βαζω που κ που στο στομα μου, κι την γατα μου φιλαω κ δαγκωνω:blink::blink: κι τιποτα δεν εχω παθει!!:P:P
οποτε θα σου ερθει κι εσενα φυσικα!

Εγώ ας μην απαντήσω....:redface:...
Θα πω απλά, ότι σε λίγο θα λές... "μα καλά Τι ρώτησα???" ---ΕΝΝΟΕΙΤΕ!!!!!:cool:--
Μια σπιτική γάτα είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ!!!!

Ωραία ερώτηση!! Λοιπόν, μέχρι να το εμβολιάσεις και, κυρίως ,μέχρι να το αποπαρασιτώσεις εντός και εκτός, καλά κάνεις και πλένεις τα χέρια σου. Μόλις τελειώσετε από όλα αυτά, του κάνεις και ένα μπάνιο και το γατί είναι έτοιμο για φίλημα. :kiss::kiss::kiss::kiss: Εγώ, δεν λέω ψέματα, πλένω τα χέρια μου και μετά που βάζω τα άπλυτα ρούχα στο πλυντήριο!! Με τη γάτα δεν είμαι τόσο υποχόνδρια, γιατί έχω πάντα καθαρή την άμμο της, αν την πετύχω να ενεργείται θα της πλύνω και τα οπίσθια με βρεγμένο χαρτί, και της σκουπίζω και τα πόδια, επίσης με βρεγμένο χαρτί. Σπάνια κάνουμε και κανένα μπάνιο (εδώ η γάτα διαφωνεί, αλλά, γίνεται γρήγορα και δεν προφταίνει να το συνειδητοποιήσει:lol::lol::lol:). Κατά τα άλλα, τα φιλιά πάνε σύννεφο και πλένω τα χέρια μου, αν πρόκειται να πιάσω τρόφιμα, πιάτα, ποτήρια κλπ.

χεχε και μεις απο δω τα ιδια.Οι σπιτικες γατες ειναι καθαρες,ο Αρης ολη μερα πλενεται..τα χερια τα πλενω οταν καθαριζω την αμμο του (και βαζω και οινοπνευμα-οχι στην αμμο,στα χερια μου μετα-) και οταν ειναι να μαγειρεψω.

Αχ, τώρα θυμήθηκα τη γιαγιά μου (οξεία περίπτωση μικροβιοφοβίας) που όταν ήμασταν μικρά μας κυνηγούσε μονίμως μ' ένα μπουκάλι οινόπνευμα στο χέρι!:lol:
Μην ανησυχείς, όπως είπαν και οι υπόλοιπες γατομαμάδες, οι γάτες είναι πολύ πιο καθαρές από εμάς, όσες μάλιστα μένουν μέσα στο σπίτι, ακόμα περισσότερο.;)

έτσι ειμαι και εγώ!! σαν τις γιαγιάδες μας!! αλλά τι να κάνω?? είναι ακόμα μικρούλι και δυσκολευεται με την άμμο του!! κάνει την ανάγκη του και στην προσπάθειά του να τα καλύψει τα πατάει το χαζούλι και εγώ τρέχω με τα χαρτομάντηλα να του καθαρίσω τα ποδαράκια!! η αλήθεια πάντως είναι οτι κάθε μέρα που περνάει όλο και δενόμαστε!!

Καλό θα ήταν να πλένεις τα χέρια σου αφού καθαρίσεις την άμμο του. Κατά τα άλλα... εγώ με τον Πρέστο τρώμε γιαούρτι από το ίδιο κουτάλι, μια κουταλίτσα η μαμά, μία ο Πρεστούλης :rolleyes::redface:

έτσι ειμαι και εγώ!! σαν τις γιαγιάδες μας!! αλλά τι να κάνω?? είναι ακόμα μικρούλι και δυσκολευεται με την άμμο του!! κάνει την ανάγκη του και στην προσπάθειά του να τα καλύψει τα πατάει το χαζούλι και εγώ τρέχω με τα χαρτομάντηλα να του καθαρίσω τα ποδαράκια!! η αλήθεια πάντως είναι οτι κάθε μέρα που περνάει όλο και δενόμαστε!!

tsitsini εγώ με τον πρίνς μου δυνοπάθησα.... ήξερε να σκάβει στην άμμο και να τα πατάει μετά :Ρ αλλά δεν είχε μαθει να πλένεται μετά (μου τον φέρανε ενάμιση μηνών περίπου...) μήνες και μήνες τον κυνήγαγα με το μωρομάντηλο.... να τον σκουπίσω και πίσω και τις πατούσες.... χαλάσαμε τόνους μωρομάντηλα μέχρι να μάθει και αλλάξαμε 5-6 ειδών τροφές, κόψαμε τις κονσέρβες μέχρι που ανακαλύψαμε τροφή που δεν τον λερώνει.....

και μετά πήρα τη ρέινα και φτού και από την αρχή.... τουλάχιστον η τροφή είναι μαστ....

Κι εγώ πέρα από το πλύσιμο χεριών μετά το καθάρισμα της άμμου ή των πατουσών δεν κάνω. τον χαϊδολογάω και τον ζουλάω και μετά τρώω ελαφρά τη καρδία :)

Δηλαδή με τα μωρομάντηλα γίνεται δουλειά ? Ο Άσλαν μας είναι πολύ μικρούλης, κάνει μεν μπάνιο, αλλά σαν να μου φαίνεται ότι δεν κάνει και πολύ καλή δουλειά:hmm: Μπορώ να τον καθαρίζω ολόκληρο με τα μωρομάντηλα ? Μπας και αποφύγω το επίπονο -για αυτόν- μπάνιο ? Τουλάχιστον μέχρι να μάθει να πλένεται μόνος του καλά.

Μπορείς και να του πλένεις με βρεγμένο χαρτί τον πωπό και τα πόδια μόλις ενεργείται, οπότε, θα του γίνει συνήθεια και θα πλένεται σιγά σιγά μόνος του. Όσο για το μπάνιο, μάθε τον από μικρούλη, να ανέχεται το ντους. Μια φορά κάθε 1 1/2- 2 μήνες δεν παθαίνει τίποτα, μόνο να μην του μπει νερό στα αυτάκια. Εναλλακτική λύση είναι τα μωρομάντηλα και τα ειδικά για γάτες υγρά μαντήλια μπάνιου (τώρα με το κρύο).

Γάτα και καθαριότητα

Εψαξα αλλα δεν βρικα κανενα παρομοιο θεμα. Αν κανω λαθος συγχωρεστε με και σβηστε αυτο το ποστ.
Αν ομως καλα εκανα που το ποσταρα τοτε....
Τι πρεπει να κανουμε για να διατηρησουμε την καθαριοτητα του σπιτιου μας σε υψιλα επιπεδα οταν εχουμε μια ή και παραπανω γατες μεσα?
Μιας και ειμαι προσφατη (σχεδον) γατομαμα, ξερω μονο τα βασικα:τακτικο σκουπισα/σφουγκαρισμα/ξεσκονισμα.
Εχετε ομως καποιο κολπακι να μας πειτε?
Π.χ. τι κανουμε με το ακατασχετο μαδημα?
πως μπορουμε να περιορισουμε τη μυρωδια απο την αμμολεκανη?
Ποσο συχνα να κανουμε μπανιο το γατακι μας?
Και οτι αλλο θεωρειτε χρησιμο,πειτε μας ρουμε ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι κανουμε με το ακατασχετο μαδημα?
Δύο πράγματα: ηλεκτρική σκούπα όσο πιο συχνά γίνεται και καλό καθημερινό βούρτσισμα στα γατιά, το οποίο θα μειώσει και τις τρίχες στο σπίτι αλλά και τις τρίχες που καταπίνουν τα ίδια όταν πλένονται.
πως μπορουμε να περιορισουμε τη μυρωδια απο την αμμολεκανη?
Πολλοί χρησιμοποιούν κλειστή αμμολεκάνη, με φίλτρα ενεργού άνθρακα στο καπάκι. Εγώ έχω ανοιχτή, αλλά με καλό καθημερινό καθάρισμα και με άμμο σχετικά καλής ποιότητας που σβωλιάζει ώστε να αφαιρούνται όλες οι ακαθαρσίες, δεν έχω καθόλου πρόβλημα με μυρωδιές.
Ποσο συχνα να κανουμε μπανιο το γατακι μας?
Κατά τη γνώμη μου, αν δεν συντρέχει κάποιος εξαιρετικός λόγος (π.χ. το γατάκι να λερώθηκε με κάτι που δεν κάνει να το γλείψει -κάποιο χημικό ας πούμε) δεν χρειάζονται μπάνιο. Καθαρίζονται κι από μόνα τους μια χαρά και μοσχομυρίζουν. Αν θέλεις οπωσδήποτε να το καθαρίσεις, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια ελαφρά υγρή πετσέτα ή μωρομάντηλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα,οπως γνωριζετε πολλοι,εχω 2 γατες,την ηρα και τον σανταμ στο 50 τετραγωνικων διαμερισμα μου.
Οι γατες μου ζουν αποκλειστικα μεσα,αντε και στο μπαλκονι.
Επειδη αυτες τις μερες επαθα μια μολυση στο ματι μου,μπηκα σε σκεψεις...
Χαιδευω τις γατες μου,παιζω μαζι τους και πολλες φορες δεν πλενω τα χερια μου(εχω κολλημα με το πλυσιμο των χεριων).Οταν καθαριζω ομως τις λεκανες τους,τα πλενω 2 φορες μαλιστα....με ντετολ.Οι γατες μου ξαπλωνουν πανω μου,τις φιλαω,κοιμουνται στο κρεβαρι μου και πολλες φορες στο μαξιλαρι μου.
Καθαριζω επιμελως το σπιτι μου και η ρουτινα μου οσον αφορα τις γατες ειναι η εξης:
Περασμα των επιφανειων καθημερινα με ντετολ αντιμικροβιακο και σκουπισμα επισης καθημερινο στο πατωμα,ξετριχιασμα με ρολο κλπ....τωρα τα υπολοιπα,οπως στα νορμαλ σπιτια....
Θελω να ελπιζω οτι δεν ειμαι βρωμιλος που πολλες τρωω εχοντας πιασει τις γατες:Pκαι η μολυνση στο ματι μου ειναι κατι τυχαιο η ασχετο.
εσεις πλενετε τα χερια σας εχοντας χαιδευει τη γατα σας?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατες και καθαριοτητα...

εγω τα πλενω μονο οταν ειναι να κανω κατι αλλο εκτος γατας ασ πουμε να φαω κατι,,,,

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back