Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι,η βουλα το ειπε...τεσπα θα δουμε...
ειμαι λιγο υποχονδρια,αλλα η αγαπη μου για τα ζωακια ειναι μςγαλυτερη απο τη λοξα μου(την οποια σιγα σιγα ξεπερναω....)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
χαχα και εγω ακριβως ετσι καθαριζω το σπιτι!φακους δεν φοραω,καλλυντικα και βαφτικα lancaster και mac υποαλλεργικα χρησιμοποιω,τπτ καινουριο στη ρουτινα μου...
μπορει να ναι απο χερι η αλλεργια...
εγω παντως εχω κολλημα με την χλωρινη-χρησιμοποιω σε ολο το μπανιο-μπανιερα καθως και στον νεροχυτη της κουζινας.Την αμμολεκανη επισης πλενω με χλωρινη...
ντετολ στον παγκο της κουζινας,πασο και τραπεζι και κοινο αζαξ για γενικο ξεσκονισμα...
η χλωρινη γιατι βλαπτει το περιβαλλον?δεν το ηξερα...
κι εγω τα βαζω πανω μου τα γατουνια στο κρεββατι,μαξιλαρι προσωπο(θα βγαλω τριχομπαλα απο τις πολλες τριχες πια)...ενω πχ τον σκυλο μου δεν τον αφηνα πανω στο κρεββατι...
και μια φορα μπηκε ο φοιβος στην μπανιερα που ειχα ριξει χλωρινη και τρελαθηκα!τον αρπαξα και καθαριζα τις πατουσες του 10 ωρες!απο τοτε κλεινω την πορτα του μπανιου...παντως εγω εχω θεμα με τις τριχες,εχει γεμισει ολο το σπιτι!ειναι εποχη τωρα που μαδανε?το παπλωμα μου γεματο και δεν κοιμουνται στο κρεβατι μου.
σκουπιζω μερα παρα μερα και μετα περναω το πατωμα και με σουιφερ.περναω καναπεδες,παπλωμα,κουρτινες με ρολλο αλλα...εσεις δεν γεμιζετε τριχες?τι κανετε?εχω φρικαρει τωρα τελευταια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ναι ειναι η εποχη που μαδανε...εχω πνιγει στην τριχα εδω κ ενα διμηνο..ρολα κ σουιφερ..ασε που χαλασε κ η ηλεκτρικη μου σκουπα οποτε πλεον ολα τα κανω manual!!!

DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτό το γενικό θέμα με τα χέρια (και όχι μόνο) το έχω και εγώ, αλλά αν δεν πρόκειται να φάω κάτι δεν τα πλένω κάθε φορά που χαιδεύω τους γάτους.
συμφωνώ πολύ με το σκεπτικό της ναταλίας.
αρεθα, εισαι ακραία καθαρή και μπράβο
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
φακους δεν φοραω,καλλυντικα και βαφτικα lancaster και mac υποαλλεργικα χρησιμοποιω,τπτ καινουριο στη ρουτινα μου...
μπορει να ναι απο χερι η αλλεργια...
εγω παντως εχω κολλημα με την χλωρινη-χρησιμοποιω σε ολο το μπανιο-μπανιερα καθως και στον νεροχυτη της κουζινας.Την αμμολεκανη επισης πλενω με χλωρινη...
ντετολ στον παγκο της κουζινας,πασο και τραπεζι και κοινο αζαξ για γενικο ξεσκονισμα...
η χλωρινη γιατι βλαπτει το περιβαλλον?δεν το ηξερα...
κι εγω τα βαζω πανω μου τα γατουνια στο κρεββατι,μαξιλαρι προσωπο(θα βγαλω τριχομπαλα απο τις πολλες τριχες πια)...ενω πχ τον σκυλο μου δεν τον αφηνα πανω στο κρεββατι...
βρε συ..η χλωρινη ειναι οτι χειροτερο..και δεν κανει για κατοικιδια...να παιρνεις topine που το γραφει κιολας οτι κανει για κατοικιδια και ειναι και μικροβιοκτονο..την ιδια δουλεια κανει με την χλωρινη..απλα δεν λευκαινει..

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
topine?
δεν το ηξερα...θα το ψαξω....
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
παντως το dettol δεν ειναι βλαβερο οπως η χλωρινη κ καλυπτει ολο το μικροβιακο φαsμα ..επισης δεν ειναι επικινδυνο για τα κατοικιδια και μικρα παιδια..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
παντως το dettol δεν ειναι βλαβερο οπως η χλωρινη κ καλυπτει ολο το μικροβιακο φαsμα ..επισης δεν ειναι επικινδυνο για τα κατοικιδια και μικρα παιδια..
οντως..ξεχασα να πω οτι εκτος απο topine χρησιμοποιω και ντετολλ..μια χαρα ειναι!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
πλεον οι γιατροι συμβουλευουν να μη χρησιμοποιουμε αντιβακτηριδιακα σαπουνια γιατι ευννοουν την μετατροπη ορισμενων βακτηριδιων σε πιο ανθεκτικη μορφη. Απλο σαπουνι και ζεστο νερο αρκουν. Απολυμαντικα και αλλα παρομοια ειδη για την καταστροφη μικροβιων χρησιμοποιουνται σε χωρους οπως τα νοσοκομεια και οι οικοι ευγηριας οπου υπαρχουν πολλα και ανθεκτικα μικροβια. Το βρισκω υπερβολικο να τα χρησιμοπουμε και στο σπιτι μας και συμφωνω απολυτα με την aretha.
Η μολυνση στο ματι πιθανοτατα προηλθε απο τα καλλυντικα. Δεν εχει σημασια αν ειναι υποαλλεργικα ή οχι. Τα καλλυντικα πρεπει να τα πεταμε μετα απο ενα διαστημα. Τα πινελα πρεπει να τα καθαριζουμε συστηματικα. Τα μολυβια παντα τα ξυνουμε πριν τα χρησιμοποιησουμε. Το consealer το πεταμε μετα απο 6 μηνες, κοκ.
Hlianna
Διάσημο μέλος
)..στο σπιτι που εχουμε τις 2 γατες καθαριζουμε 1 φορα την βδομαδα κανονικα οπως κανει και καποιος που δεν εχει γατα..επισης αν ανεβουν στον παγκο της κουζινας δεν απολυμαινουμε αφου ετσι κι αλλιως ποτε δεν ακουμπαμε πχ την ντοματα να την κοψουμε εκει και μετα να την φαμε..το κανουμε στην ειδικη επιφανεια(λοξα της μαμας που δεν εχει να κανει με τα γατια οτι παντα αυτο που θα φαμε το βαζουμε ή στο πιατο ή αν κοψουμε κατι στην επιφανεια και το εχω κολλησει και εγω
)..πιστευω οτι ενα σπιτι με γατες ειναι το ιδιο καθαρο και με ενα που δεν εχει(εκτος φυσικα απο τις τριχες που αυτο αντιμετωπιζεται πολυ ευκολα και δεν ειναι βρωμια)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δες εδώ κάποιες πληροφορίες για τη χλωρίνη και τα απορρυπαντικά γενικότερα, από τη Greenpeace.η χλωρινη γιατι βλαπτει το περιβαλλον?δεν το ηξερα...
Ακόμα όμως κι αν δεν σε νοιάζει το περιβάλλον, αν διαβάσεις προσεκτικά όσα γράφτηκαν σ' αυτό το thread, θα δεις ότι η απολύμανση είναι πρώτα απ' όλα βλαβερή για μας τους ίδιους. Μόνο τα χειρουργεία χρειάζονται απολύμανση, τα σπίτια χρειάζονται καθαριότητα.

din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
και εγω πλενω τα χερια μου πριν φαω αλλα δεν το κανω επειδη εχω πιασει τα γατια.γενικα δεν τα σιχαινομαι,μονο τις τριχες δεν μπορω εγω.θα τα ξυρισω μου φαινεται!!!
θεωρω το σκυλι μου πιο βρωμικο και αυτο γιατι κυλιεται εξω στα χορταρια.δηλαδη η χλωρινη ειναι τοσο βλαβερη?νομιζω οτι δεν καθαριζει το σπιτι αν δεν βαλω χλωρινη.μεσα και στον κουβα που σφουγγαριζω βαζω!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
Δες εδώ κάποιες πληροφορίες για τη χλωρίνη και τα απορρυπαντικά γενικότερα, από τη Greenpeace.
Ακόμα όμως κι αν δεν σε νοιάζει το περιβάλλον, αν διαβάσεις προσεκτικά όσα γράφτηκαν σ' αυτό το thread, θα δεις ότι η απολύμανση είναι πρώτα απ' όλα βλαβερή για μας τους ίδιους. Μόνο τα χειρουργεία χρειάζονται απολύμανση, τα σπίτια χρειάζονται καθαριότητα.![]()
aretha ευχαριστω...πολυ ενδιαφερον το αρθρο
και φυσικα και με ενδιαφερει το περιβαλλον...απλα εχω το κολλημα που ειχει και η din@ παρακατω...αν δεν βαλω χλωρινη η γενικα αντιμικροβιακο αισθανομαι οτι δεν καθαριζει...και εγω πλενω τα χερια μου πριν φαω αλλα δεν το κανω επειδη εχω πιασει τα γατια.γενικα δεν τα σιχαινομαι,μονο τις τριχες δεν μπορω εγω.θα τα ξυρισω μου φαινεται!!!θεωρω το σκυλι μου πιο βρωμικο και αυτο γιατι κυλιεται εξω στα χορταρια.δηλαδη η χλωρινη ειναι τοσο βλαβερη?νομιζω οτι δεν καθαριζει το σπιτι αν δεν βαλω χλωρινη.μεσα και στον κουβα που σφουγγαριζω βαζω!
ακριβως τα ιδια...πλεον την εχω κοψει την χλωρινη στο σφουγγαρισμα γιατι γλιστραγε πολυ το πλακακι κι εφαγα τουμπα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool