Γάτες και μέσα μεταφοράς

katalinaki

Νεοφερμένο μέλος

Η katalinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
με λένε Κατερίνα κ είμαι σχετικά καινούρια στην παρέα σας. Είμαι φοιτήτρια στην Ξάνθη, ενώ το πατρικό μου είναι στην Εύβοια όπου βρίσκονται οι 3 γατούληδές μου. Θα ήθελα πολύ να πάρω μαζί μου τον έναν τους,αλλά δεν ξέρω τίποτα για τις μετακινήσεις ζώων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς(κυρίως τα αεροπλάνα και τον ΟΣΕ). Αν θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε θα σας ήμουν πραγματικά υπόχρεη...
Ευχαριστώ πολύ όλους!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες, Κατερίνα! :)
Εδώ είχε γίνει παλιότερα μια αντίστοιχη συζήτηση για τα ΚΤΕΛ.

Οι αεροπορικές εταιρείες απ' όσο ξέρω επιτρέπουν την μεταφορά κατοικιδίων μέχρι ένα ορισμένο βάρος και εφόσον βρίσκονται σε κατάλληλη γατοφόρο (αν δεν κάνω λάθος, δεκτές γίνονται μόνο οι "σκληρές", πλαστικές γατοφόροι). Νομίζω πληρώνεις και κάποιο αντίτιμο, αναλόγως του βάρους. Για λεπτομέρειες θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις απευθείας, γιατί μπορεί να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.

Περίπου τα ίδια πρέπει να ισχύουν και για τον ΟΣΕ, αλλά προσπαθώ ν' ανοίξω το site τους για λεπτομέρειες και δεν τα καταφέρνω...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ καλή η ερώτηση σου Katalinaki. Περιμένω να απάντησουν κάποια έμπειρα μέλη του Forum μιας και εγω είμαι σχετικά νέος. Αυτό που ξέρω εγώ (χωρίς όμως να είμαι και 100% σίγουρος) είναι ότι στο μετρό και στον ηλεκτρικό της Αθήνας επιτρέπεται να μεταφέρεις γάτες και σκύλους μόνο στο τελευταίο βαγόνι. Τουλάχιστον στον ηλεκτρικό το έχω δει να γινέται 2-3 φορές.
Εγώ αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος ξέρεις αν είναι καλό για μια γάτα να αλλάζει συχνά τον χώρο που κοιμάται. Δηλάδη αν για παράδειγμα μετακινούμε την γάτα κάθε Σαβ/κο στο εξοχικό μας ή αν είναι καλύτερο να την αφήνουμε μόνη της στο σπίτι.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
με λένε Κατερίνα κ είμαι σχετικά καινούρια στην παρέα σας. Είμαι φοιτήτρια στην Ξάνθη, ενώ το πατρικό μου είναι στην Εύβοια όπου βρίσκονται οι 3 γατούληδές μου. Θα ήθελα πολύ να πάρω μαζί μου τον έναν τους,αλλά δεν ξέρω τίποτα για τις μετακινήσεις ζώων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς(κυρίως τα αεροπλάνα και τον ΟΣΕ). Αν θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε θα σας ήμουν πραγματικά υπόχρεη...
Ευχαριστώ πολύ όλους!!!
Επειδή πρόσφατα το έψαξα το θέμα:
ΟΣΕ: Τυπικά απαγορεύονται τα κατοικίδια στα βαγόνια, εκτός από τις αμαξοστοιχίες που έχουν σκευοφόρο και τα βάζουν εκεί. Ωστόσο πολλές φορές έχω δει κατοικίδια σε κλουβάκι μέσα στα βαγόνια.
ΚΤΕΛ: Επιτρέπονται τα κατοικίδια στο χώρο των αποσκευών (όπου κάνει ψόφο το χειμώνα και τρελή ζέστη το καλοκαίρι), εκτός αν πετύχεις σε καλό οδηγό και σου επιτρέψει να το πάρεις πάνω μαζί σου.
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ: Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν στην καμπίνα 2-3 κατοικίδια ανά πτήση (ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους) και θα πρέπει να το ζητήσεις από πριν για να πάρεις τη σχετική έγκριση πριν ταξιδέψεις. Αλλιώς στις αποσκευές, οι οποίες όμως έχουν ανεκτή θερμοκρασία όταν οι πιλότοι ενημερώνονται για ύπαρξη κατοικιδίου.

Ελπίζω να βοήθησα :)

Εγώ αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος ξέρεις αν είναι καλό για μια γάτα να αλλάζει συχνά τον χώρο που κοιμάται. Δηλάδη αν για παράδειγμα μετακινούμε την γάτα κάθε Σαβ/κο στο εξοχικό μας ή αν είναι καλύτερο να την αφήνουμε μόνη της στο σπίτι.
Εγώ που φεύγω κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο τον αφήνω στο σπίτι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Νομίζω ότι είναι άσκοπη ταλαιπωρία όταν πρόκειται για 1-2 μέρες...

Δηλάδη αν για παράδειγμα μετακινούμε την γάτα κάθε Σαβ/κο στο εξοχικό μας ή αν είναι καλύτερο να την αφήνουμε μόνη της στο σπίτι.
Σε γενικές γραμμές, η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ευχάριστη για τις γάτες, σε αντίθεση με τους σκύλους.
Για ένα σαββατοκύριακο (2, άντε 3 μέρες δηλαδή), μια γάτα μένει άνετα μόνη της, εφόσον της έχεις αφήσει αρκετό φαγητό, νερό, 1 ή 2 καθαρά αμμοδοχεία και μπόλικα παιχνιδάκια για να μη βαριέται. Αν είναι δύο οι γάτες, τότε ακόμα καλύτερα.
Ωστόσο, αν πρόκειται να φεύγεις κάθε σ/κ, σταδιακά η γάτα πιστεύω ότι θα εξοικειωθεί και με το περιβάλλον του εξοχικού σου, οπότε το στρες της αλλαγής θα είναι μικρότερο... Παραμένει όμως η ταλαιπωρία της μετακίνησης.:hmm:

Δείτε κι αυτό το thread, σχετικά με ΟΣΕ/Προαστιακό.

Επειδή πρόσφατα το έψαξα το θέμα:
ΟΣΕ: Τυπικά απαγορεύονται τα κατοικίδια στα βαγόνια, εκτός από τις αμαξοστοιχίες που έχουν σκευοφόρο και τα βάζουν εκεί. Ωστόσο πολλές φορές έχω δει κατοικίδια σε κλουβάκι μέσα στα βαγόνια.
ΚΤΕΛ: Επιτρέπονται τα κατοικίδια στο χώρο των αποσκευών (όπου κάνει ψόφο το χειμώνα και τρελή ζέστη το καλοκαίρι), εκτός αν πετύχεις σε καλό οδηγό και σου επιτρέψει να το πάρεις πάνω μαζί σου.
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ: Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν στην καμπίνα 2-3 κατοικίδια ανά πτήση (ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους) και θα πρέπει να το ζητήσεις από πριν για να πάρεις τη σχετική έγκριση πριν ταξιδέψεις. Αλλιώς στις αποσκευές, οι οποίες όμως έχουν ανεκτή θερμοκρασία όταν οι πιλότοι ενημερώνονται για ύπαρξη κατοικιδίου.

Ελπίζω να βοήθησα :)
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες...
Αυτό για τον ΟΣΕ το έχω δει κ εγώ να συμβαίνει κάποτε, αλλά ο ελεγκτής του τρένου ήταν απαράδεκτος και είχε κάνει μεγάλη φασαρία σε μια κυρία...:mad:

Κι εγώ είχα την ίδια απορία...
Πολύ χρήσιμο το θέμα!
Κ εγώ επειδή είμαι φοιτήτρια το σκεφτόμουν,αλλά δε νομίζω να επιχειρήσω να ταξιδέψω ποτέ με τη γάτα μου και τα ΚΤΕΛ!Θα είναι τρομερή ταλαιπωρία για το ζώο είμαι σίγουρη!
Για την ώρα όταν μετακινείται η Μπιάνκα,μας παίρνει ο μπαμπάς με το αυτοκίνητο κ οσονούπω θα πάρω κ εγώ αυτοκίνητο,οπότε ευτυχώς θά γλιτώσει το γατάκι κάποιες άθλιες συνθήκες μεταφοράς...:down:

Η δικια μου γατουλα ειναι σημερα 4,5 χρονων.Την πρωτοπηγα στο εξοχικο οταν ηταν περιπου πεντε μηνων.Η πρωτη της διδρομη με το αυτοκινητο (για μια αποσταση 105km) ηταν πραγματικα πανωλεθρια.
Οχι απλως φωναζε αλλα σπαραζε,δαγκουσε συνεχεια το πορτακι του γατοφορου.Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι μαλλον μονο με ηρεμιστικο θα μπορω να την μεταφερω.Απελπιστικα ,δεν ηθελα να μενει μονη της το σ/κ στο σπιτι.Ως εκ θαυματος την δευτερη φορα ηταν πολυ πιο ευκολο την τριτη περισσοτερο κτλ.Σημερα δεν βγαζει τσιμουδια σε ολη την διαδρομη παρα μονο μολις σταματησει το αυτοκινητο στην εξωπορτα ,απαιτει να την αφησω στο οικοπεδο να τρεξει.Ευτυχως ειναι περιφραγμενο,κανει σαν τρελλη απ'την χαρα της.Πολλες φορες δεν μπορω να τη μαζεψω μεχρι αργα το βραδυ.Αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια.Συγνωμη για το κουραστικο post

Σιγά το κουραστικό ποστ βρε νικι! :)
Εμενα πάλι μικρός ήταν παναγία και μετά τη στείρωση έχει πάθει μια φοβία με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. Και επειδή δεν έχω δικό μου αμάξι να τον πήγαινα μικρές βόλτες να συνηθίσει σιγά σιγά, τωρα και στον κτηνίατρο με τα πόδια πάμε...:(

Πριν 7-8 χρονια ομως τον πηγα με το κτελ 8 ώρες ταίδι. Δεν γκρινιαξε καθολου και ουτε κανενας μου ειπε τιποτα... ειναι και που θα πέσεις προφανώς.

Εμένα οι δικοί μου είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το αυτοκίνητο(στη γατοφόρο βέβαια),αφού από πολύ μιρά τα μεταφέρουμε,αλλά δν ξέρω πώς μπορεί να αντιδράσουν σε άλλα μέσα μεταφοράς...:/:

Εμένα οι δικοί μου είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το αυτοκίνητο(στη γατοφόρο βέβαια),αφού από πολύ μιρά τα μεταφέρουμε,αλλά δν ξέρω πώς μπορεί να αντιδράσουν σε άλλα μέσα μεταφοράς...:/:

Πιστεύω δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα,εκτός αν τους τρομάζει ο ήχος του οχήματος που τους μεταφέρει!
Συνήθως είναι καλύτερα με τον ΟΣΕ γιατί στα ΚΤΕΛ σίγουρα θα σου πουν να βάλεις τη γατοφόρο στη μπαγαζιέρα και σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για μια ψυχή να είναι εκεί μέσα!

επειδη μ'ενδιαφερει το θεμα, ξερει κανεις τι παιζει στα διεθνη δρομολογια? ετοιμαζομαι να ερθω απο βουλγαρια στην ελλαδα και θα ηθελα να ξερω τι συμβαινει. κι αν ειναι καποιος με προσωπικη εμπειρια θα με βοηθουσε πολυ να την μοιραστει. ευχαριστω!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ τι θα κάνω που θα πέρνω από πάτρα-κύπρο την γατούλα??μόνο με κτελ πάω στο αεροδρόμιο, λέτε αν την έχω σε μαλακή γατοφόρο να μην μου πούνε κάτι αν την ανεβάσω μαζί μου?αμφιβάλλω...με ένα ηρεμιστικό θα είναι εντάξει? πόσες ώρες διαρκεί ένα χαπάκι??πάντως πολλοί φοιτητές τις βάζουνε στο χώρο αποσκευών...και κάτι άλλο, σήμερα που πετούσα με aegean ρώτησα για τι γατοφόρο χρειάζεται..και μου είπε ότι πρέπει να είναι στις διαστάσεις που λέει στο site και ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι σκληρή..τώρα κατά πόσο είναι ενήμερη η συγκεκριμένη δεν ξέρω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ταξίδι με το τρένο

γεια σας!
το σάββατο θα πάω να πάρω από αθήνα την αγαπημένη μου ασπρούλα.... αφού δεν μπόρεσα να κοιμηθώ για το τεστ της αφύπνησης στις 6, σκέφτηκα να μοιραστούμε την απορία μου [έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα αυτή την κατηγορία, αν υπάρχει ήδη συγχωρέστε με!]

τί γίνεται όταν κάνουμε ταξίδι με τραίνο και την αγαπημένη μας μικρή φιλενάδα;

σκέφτομαι για να μην ενοχλώ τον κόσμο να τη βγάλουμε στο μέρος των αποσκευών μαζί, ώστε να είμαι σίγουρη για την ασφάλειά της και επίσης ήσυχη για την ησυχία των συνεπιβατών μου

είναι καλή αυτή η ιδέα;
έχετε κάνει ανάλογο ταξιδάκι, ας πούμε αθήνα - θεσσαλονίκη ή το αντίθετο;
αν ναι, μοιραστείτε τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις σας...

επίσης σκέφτομαι εκείνη τη μέρα το γατουλάκι να μην ταϊστεί, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα που μπορεί να μας δημιουργήσουν αμήχανες αντιδράσεις.. όχι σε εμένα αλλά το ζωάκι να μη νιώθει άσκημα και οι υπεύθυνοι να μη τσατιστούν γιατί στο τραίνο θα είναι δύσκολο να κάνουμε καθαριότητες....

κάθε σχόλιο δεκτό
ευχαριστώ πολύ!

σε τραινο δεν τον εχω βαλει, τον εχω βαλει σε μετρο ομως και παντα τον εχω στην αγκαλια μου (σε πανινη γατοφορο). Το ιδιο κανω και στο αστικο. Δεν ενοχλει τον κοσμο ετσι και επισης θα νιωθει ασφαλεια να σε εχει κοντα της. Αν εισαι μακρια της μπορει να αρχισει να νιαουριζει και να ξεσηκωσει ολο το τραινο. Αν ειναι πολυωρο το ταξιδι μπορεις να της βαλεις πανα ή να παρεις κατι απορροφητικα πραγματακια που εκπαιδευουν τα κουταβια και να στρωσεις ενα τετοιο στην γατοφορο σε περιπτωση που δεν μπορεσει να κρατηθει η γατουλα.
puppy%20pads.JPG

ευχαριστούμε για την απάντηση και την φωτογραφία... όταν λέω να τη βγάλουμε στις αποσκευές εννοώ να μείνουμε μαζί σε εκείνο τον χώρο... να μείνω μαζί με τα μπαγκάζια και τις βαλίτσες και μαζί η ασπρούλα κι εγώ...θα ακούω μουσική και θα περάσει η ώρα.. και έτσι κανένας δεν θα ενοχληθεί! μπορεί βέβαια να μη με εμπιστευτούν και έτσι να έχω πρόβλημα να το πραγματοποιήσω αυτό [και με το δίκιο τους]

οι γάτες είναι ανήσυχες στα ταξίδια;
η μουσταρδούλα τις 4 φορές που μπήκε σε αυτοκίνητο νιαούριζε συνέχεια και για κάποιον μη μαθημένο θα είναι ίσως δύσκολο να ακούει μια γάτα ακόμα και για 3 ώρες αν πούμε πως κάποια στιγμή το καλό μου κουραστεί...

πάνες έχω από έναν σκυλάκο που προσέχουμε, έτσι θα πάρω μία μαζί μου, τέλεια η ιδέα σου

γατοφόρα έχω πλαστική, είναι η πιο κατάλληλη νομίζω για πολύωρα ταξίδια [κρατάει περίπου 6 ώρες το ταξίδι]

όποιες άλλες σκέψεις καλοδεχούμενες!
ευχαριστώ

μπορεις να βαλεις και μια κουβερτουλα μεσα και απο κατω την πανα για να ειναι πιο ζεστα και πιο ανετα. Εχεις καθε δικαιωμα να κατσεις με την γατουλα σου μαζι. Αν εχεις την γατοφορο κατω στα ποδια σου ή στην αγκαλια σου δεν βρισκω λογο να ενοχληθει καποιος. Θα μου πεις ποτε δεν ξερεις, υπαρχουν πολλοι περιεργοι τυποι στον κοσμο. Εχεις καθε δικαιωμα παντως να εχεις την ανεση σου. Εισητηριο δεν πληρωνεις για να καθεσαι στις αποσκευες. Σε γατοφορο θα ειναι η γατουλα, οχι ελευθερη για να δημιουργει προβληματα και αλλωστε οι κανονισμοι του ΟΣΕ επιτρεπουν κατοικιδια σε κλουβακια οποτε αν σου πει κανεις τιποτα μπορεις ευγενικα να του πεις τα δικαιωματα σου.
Μερικες γατες ειναι ανησυχες οταν ταξιδευουν, αλλες παλι ειναι αφασια. Με τον δικο μου ευτυχως δεν ειχα ποτε προβληματα. Καθεται ησυχος και κοιταει γυρω του, ουτε κιχ δεν βγαζει. Αλλες γατες που εχω δει στο λεωφορειο χαλουσαν τον κοσμο με το νιαουρισμα τους. Ειναι θεμα χαρακτηρα, αλλες γατες ειναι ησυχες, αλλες τρομαζουν απο τους θορυβους και αναστατωνονται :)

Επισης στην γατοφορο μπορεις να βαλεις νερακι και φαγακι στην πορτα επειδη ειναι πολυωρο το ταξιδι. Για ευκολια μπορεις να βαλεις παγακια αντι για νερο ή να παγωσεις το νερο και στο ταξιδι να λιωσει. Οποτε ετσι δεν θα χυθει το νερο οταν θα ανεβαινεις στο τραινο. Εκτος αν μπορεις να το γεμισεις αργοτερα το μπολ με το νερο χωρις να ανοιξεις την γατοφορο. Αν σου βρισκεται catnip μπορεις να βαλεις λιγο μεσα στην γατοφορο για να νιωθει καλυτερα η γατουλα.

Να συμπληρωσω μονο οτι στις αμαξοστοιχιες IC δεν επιτρεπονται καθολου τα κατοικιδια.Επισης μπορεις να ψεκασεις τη γατοφορο με Feliway,ισως τη βοηθησει να ηρεμησει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back