Γάτες και μικρά παιδιά

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Λοιπον εκεινο που εχω παρατηρησει με το γατο μου, αλλα και με εκεινες τις γατες που ειχα στο παρελθον, ειναι οτι δεν αρεσκονται στα μικρα παιδακια. Ποτε καμια τους δεν τα πλησιασε (ισα -ισα!!!), παρα το γεγονος οτι δεν επιχειρησαν να τις πειραξουν ή να τις χτυπησουν. Π.χ χτες ηρθε ενας φιλος με το γιο του ( 5 ετων) και ο Σιβα τραπηκε σε ατακτη φυγη. Καποια στιγμη τον επιασα και τον εφερα στο παιδακι (ηθελε πολυ να τον χαϊδεψει) και σταθηκε για λιγο, αλλα πολυ τρομοκρατημενος. Αφου εφυγε ο πιτσιρικας ο Σιβα πηγε και κατουρησε (γνωστο κολπο οταν τα "παιρνει στο κρανιο") στα σημεια που ειχε περισσοτερο καθησει το παιδακι...
Φταιει μηπως το γεγονος οτι εχει συνηθισει να "συναναστερφεται" με ενηλικες?
Εσεις εχετε παρομοιες εμπειριες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγω το εχω παρατηρησει αυτο! Πιστευω και εγω οτι βλεπει διαφορα στο μεγεθος του ανθρωπου ενηλικα και παιδιου και επειδη δεν εχει μαθει στα μικρα σωματα φοβαται... Βεβαια αν εμενε το παιδακι για καποιο διαστημα, η γατα θα τον συνηθιζε και δεν θα φοβοταν. Μερικες φορες μπορει να διαισθανεται κατι που εμεις δεν αντιλαμβανομαστε και δεν πλησιαζει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από lactoula:
Και εγω το εχω παρατηρησει αυτο! Πιστευω και εγω οτι βλεπει διαφορα στο μεγεθος του ανθρωπου ενηλικα και παιδιου και επειδη δεν εχει μαθει στα μικρα σωματα φοβαται... Βεβαια αν εμενε το παιδακι για καποιο διαστημα, η γατα θα τον συνηθιζε και δεν θα φοβοταν. Μερικες φορες μπορει να διαισθανεται κατι που εμεις δεν αντιλαμβανομαστε και δεν πλησιαζει...
Κι εγω τα ειχα σκεφτει αυτα... Επισης ισως να φοβουνται γιατι τα παιδακια φωναζουν και κανουν αποτομες κινησεις....ασε που τις κυνηγανε (απο περιεργεια κυριως)...:P

Ειναι και το πιο λογικο, γιατι αν την γατουλα μας δεν την εχει πειραξει κανενα παιδακι παλια, γιατι να τα φοβαται τα αλλα παιδια??? :hmm:

Η γάτα μας μεγάλωσε με παιδί (με εμένα) και δεν τράβηξε και λίγα (δεν την άφηνα σε ησυχία, την πείραζα συνέχεια). Παρόλα αυτά με εμένα δεν είχε κάποιο πρόβλημα με άλλα παιδάκια όμως που ερχόντουσαν (και έρχονται) σπίτι δεν τα πάει πολύ καλά. Συνήθως τα παρατηρεί συνεχώς και αν πάνε να την χαϊδέψουν κάθεται λίγο και μετά εξαφανίζεται! Ο Σάκης πάλι δεν κάνει διακρίσεις, εξαφανίζεται είτε δει άγνωστο ενήλικα είτε δει άγνωστο παιδί :lol:

Ο Σακης ειναι σαν τη Ροζα που ειχα παλια. Πολυ φοβιτσιαρα! Ακουγε το κουδουνι και γινοταν καπνος!!!

Άσε είναι απίστευτα φοβιτσιάρης, φοβάται ακόμα και τη σκια του (κυριολεκτικά) :lol: . Η κτηνίατρος λέει ότι είναι ήρεμη ιδιοσυγκρασία. Ίσως συνέβαλε και το γεγονός ότι τους πρώτους μήνες της ζωής του τους πέρασε έξω. Τι να πω, άβυσσος η ψυχή του ζώου :hmm:

Μπα δε νομιζω οτι εχει να κανει το "εξω", γιατι και η Ροζα ηταν αδεσποτη (τη βρηκα). Αβυσσος ναι...!:) Αλλα αυτο με τη συνυπαρξη μικρων παιδιων και γατων μαλλον δυσκολο, αλλα οχι ακατορθωτο!

Δεν είναι ακατόρθωτο. Μία οικογενειακή φίλη έχει το μωράκι της και τρεις γάτες αγκύρας μεσα στο σπίτι και τα πάνε μία χαρά. Δεν ξέρω ...μάλλον πρέπει να παίζουν ρόλο τα βιώματα της γατούλας αλλά και ο χαρακτήρας της.
Γενικά οι γάτες δεν τα πάνε καλά με τις απότομες κινήσεις, τις φωνές κλπ...και όσο να πεις τα παιδάκια είναι απρόβλεπτα
:D

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Δεν είναι ακατόρθωτο. Μία οικογενειακή φίλη έχει το μωράκι της και τρεις γάτες αγκύρας μεσα στο σπίτι και τα πάνε μία χαρά. Δεν ξέρω ...μάλλον πρέπει να παίζουν ρόλο τα βιώματα της γατούλας αλλά και ο χαρακτήρας της.
Γενικά οι γάτες δεν τα πάνε καλά με τις απότομες κινήσεις, τις φωνές κλπ...και όσο να πεις τα παιδάκια είναι απρόβλεπτα
:D
Ναι ετσι πρεπει να ειναι..... Εμεις δεν εχουμε και πολλους "μικρους επισκεπτες"....

Αντιλαμβάνεται το παιδί σαν κάτι που θα ταράξει την ηρεμία της, που δεν θα σεβαστεί τα όρια της. Το παιδάκι έχει μια στάση που εκπέμπει ΄΄θέλω΄΄ γιατί βλέπει το ζωάκι σαν παιχνίδι. αλλά ακόμα κι αν αυτό που θέλει είναι να δώσει στο ζώο, το ζώο διαισθάνεται ότι θα χαλάσει η ησυχία του. Τα παιδιά κινούνται απότομα και βεβιασμένα ενώ η γάτα θέλει νωχελικές και ήρεμες κινήσεις. Οπότε, απότομες και ζωηρές κινήσεις = κίνδυνος.
Οι απότομες κινήσεις ενός ζώου μεγέθους μικρότερου της γάτας, την ελκύουν ενώ μεγαλύτερου την απωθούν.

Λοιπον επαναφερω το θεμα στην επικαιροτητα!
Αιτια η διημερη επισκεψη (28 κ 29/10) στο σπιτι μας ενος πιτσιρικα:inlove: φοβερου και τρομερου.
Ο μικρος ειναι5 και πολυ υπερκινητικος οπως εχω ξαναγραψει. Δεν καθεται καλα με τιποτα (δερνει και τους μεγαλους!!!).
Οταν πρωτοηρθε σε επαφη με το Σιβα ο τελευταιος κρυφτηκε και βγηκε οταν ο μικρος αποχωρισε.
Αυτη τη φορα (περιεργως) χωρις να πιεσω τα πραγματα δεν κρυφτηκε. Εμεινε στο σαλονι φοβισμενος και σε επιφυλακη.
Καποια στιγμη (μετα απο σεμιναρια στο μικρο οτι πρεπει να καθεται ησυχος και ακινητος για να εχει το γατο αγκαλια), πηρα το γατο και τον εβαλα πανω στο μικρο.
Αυτο ηταν!
Ο μικρος ηρεμησε (ευτυχως) και ο γατος βολευτηκε!
υσ. Ξεχασα να σας πω οτι με επεπληξε (ο πιτσιρικας) γιατι καποια στιγμη ειπα χαϊδευτικα "βλακα" το γατο....

με επεπληξε (ο πιτσιρικας) γιατι καποια στιγμη ειπα χαϊδευτικα "βλακα" το γατο....
Καλός οιωνός

χαχαχαχα καλε επιτελοτς να ενα παιδι που ξερει τι κανει κ τι λεει μπραβο στους γονεις του παιδιου

Η πρωτη μας γατούλα ήρθε σπίτι μας όταν ήμουν περίπου 6. Αν και την είχα ταλαιπωρήσει (μου άρεσε να τη ντυνω με τα ρούχα από τις κούκλες μου ας πουμε) είχε έρωτα μαζί μου. Αν με πείραζε κανείς τον βαραγε και ερχόταν να με βγάλει καθε φορά που εκανα μπάνιο πιάνοντας με από το σβέρκο. Την είχε δει μαμα μου
Τα γατάκια που εχω εγώ δεν συμπαθούν τον κόσμο γενικά (ο πιου μιου είναι πιο κοινωνικός γιατί μεγάλωσε με περισσότερο κόσμο). Η γάτα εξαφανίζεται. Πάντως όταν ερχεται ο εγγονός του αρραβωνιαστικού μου (ειναι 7 ετών) ακόμη κι ο πιου μιου είναι επιφυλακτικός. Είναι αυτό που αναφέρθηκε με τις απότομες κινήσεις και το μη σεβασμό των οριων. Ευτυχώς ο μικρός ειναι τρυφερός, αγαπάει πολύ τα ζωα κι ακούει. Για να σπάσει ο πάγος εδωσα ένα σχοινάκι στον μικρό κι ο πιου μίου επαιξε μαζί του. Αλλά απεχθάνεται να τον καταπιέζουν όταν θέλει την ησυχία του και είναι δυσκολο να το εφαρμόσεις αυτό για πολλή ώρα με τα παιδια

Για να σπάσει ο πάγος εδωσα ένα σχοινάκι στον μικρό κι ο πιου μίου επαιξε μαζί του. Αλλά απεχθάνεται να τον καταπιέζουν όταν θέλει την ησυχία του και είναι δυσκολο να το εφαρμόσεις αυτό για πολλή ώρα με τα παιδια

Περιεργως δεν ειναι! Δηλαδη εαν τους εξηγησεις οτι εχουν αναγκες οπως και εκεινα το σεβονται.
Εγω ειπα στον πιτσιρικα π.χ. να αφησει το Σιβα ησυχο οταν πηγε στην αμμο του (γιατι ντρεπεται κι αυτος να τον κοιτανε οταν κανει τσισα) και το ακολουθησε. Το ιδιο και οταν ετρωγε.
Εκεινο που τον απογοητευσε ειναι οτι του ειπα οτι εχει πιασει 2 ποντικια (αγαπαει και τα ποντικια ο νεος:) ).
Παιδια τα παιδια ειναι πιο εξυπνα απο τους μεγαλους!

η Τσικι δεν πλησιαζει τα μικρα(περιλαμβανομενου και του αδερφου μου,που δεν ειναικαι τοσο μικρος).απο την πολλη του την αγαπη την καταπιεζει και κανει αποτομες κινησεις,με αποτελεσμα μολις τον βλεπει η Τσικι να εξαφανιζεται σε χρονο dt:lol:

παντως,δεν εχω γνωρισει παιδακι που κατα βαθος να μην αγαπαει τα ζωα.το καλοκαιρι μας ειχαν επισκεφτει η ξαδερφη μου με τον αντρα και τα παιδια της.ειναι απο χωροι και απεχθανονται ολα τα ζωα(επιασα σε καποια φαση τον αντρα της να παταει την ουρα της Τσικις κι εγινε πανικος).τελος παντων,προσπαθουσαν να με πεισουν οτι τα παιδια τους ειναι μεγαλωμενα σαν αυτους να μη θελουν τα ζωα.ε,μολις ελειπαν οι γονεις τα μικρα κοιταγαν πως να πλησιασουν οσο γινεται την Τσικι και μου'λεγαν ποσο θα ηθελαν κι αυτα να εχουν ζωακι αν τα αφηναν οι γονεις τους...:mad:

Οταν η μικρη μου αδελφη πιανει αγκαλια την σαρδελα, καθετε σουζα. Εγω πιστευω οτι το κανει αυτο, επειδη την φοβαται λιγο, γιατι την "ενοχλει"συνεχεια. Οταν ερχονται φιλες της μικρης,δεν εξαφανιζετε αρκει να μην την πειραξουν.

ελειπαν οι γονεις τα μικρα κοιταγαν πως να πλησιασουν οσο γινεται την Τσικι και μου'λεγαν ποσο θα ηθελαν κι αυτα να εχουν ζωακι αν τα αφηναν οι γονεις τους...:mad:
Ναι κι εγω το εχω συναντησει πολλες φορες αυτο.
Επισης και παιδακια που τα χα¨δευουν οταν απουσιαζουν οι γονεις τους γιατι τους εχουν πει οτι ειναι πολυ βρωμικα κτλλλλ....:up:
Η' τα εκφοβιζουν με βλακειες: φαε το φαγητο σου γιατι θα σε φαει ο σκυλος!

Tι παιδάκια τι μεγάλοι. Oι γάτες μου κάθε φορά με κάνουν ρεζίλι και κρύβονται απο τους ξένους :redface: Eρχονται οι άνθρωποι να τις δουν κι αυτές... H Σακιρα δείχνει λιγο πιο ατρόμητη. Για να δούμε. Πάντως αλλάζουν και οι γάτες, όπως κι εμεις. Eίχα γάτες πο εκει που ήταν αντικοινωνικές, ξαφνικά άλλαξαν και έρχονταν για χάδια στους καλεσμένους. Γι αυτό αν οι φίλοι μου θέλουν να χαιδέψουν γάτες, τους ανεβάζω πάνω στη μαμά μου που οι 4 στις 5 εκεί, ΔIΨANE για χάδια. :D
Πρώτη φορά ειδαν την Paris και αμέσως έτρεξαν πάνω της.
Oσο για τα παιδάκια, γιατί ξέφυγα λιγο, εκτός οτι κάνουν απότομες κινήσεις και να μην πρόλαβαν να κάνουν αυτές καταλαβαίνουν οτι θέλουν να τις πιάσουν και...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back